Új hozzászólás Aktív témák

• net84

őstag

válasz hcl #28965 üzenetére

Optika bekötése otthon:
    Mivel nem tudtuk megszerezni a munkalap számot, így nem tudtam ismerőst hívni előre. Az ügyfélszolgálat mondása az volt, hogy alvállalkozó fog úgyis bekötni. Meg is jött az értesítés és ütközött is a munkával. Asszony kioktat, én pedig a nyomvonalat előkészítettem a lépcsőházi szekrénytől a lakásig. Még az ajtótokot is kifúrtam, hogy dugózva átférjem az optikai kábel.
    Asszony hív a meghirdetett napon: a szerelő kérdezi, hogy maradhat-e az optikán plusz, hogy ne kelljen bajlódni az újrakötéssel. Maradjon, nem zavar - gondoltam én, legalább biztosabb lesz a kötés. Nem értem rá sokat kötözködni és az asszony sem volt túl kommunikatív a ráruházott feladat miatt, így csak otthon szembesültem a dolgokkal. Szerencsétlen szerelő már az elején megjegyezte, hogy ismer. Majd szembesült a hűtőre ragasztott itineremmel (bekötés a megadott nyomvonalon, lakáson belül lengőbe hagy minden vezetéket, eszköz letesz - majd én a helyére pakolom, admin/root jelszó felír, minden más alapbeállításokon hagy :DDD ). Tényleg gond nélkül beállítottam és nem kellett semmi kacifánt (nem próbált beállítani semmit a meglévő hálózathoz). Mint kiderült, nem is állítanak már nagyon a helyszínen, megoldják a központból, amikor lejelentik a kötés megvalósulását és az ügyfél valami "extrát" szeretne.
    A maradék optikai kábel esetében bő 10 méter (jár a szereléshez). A kötés pedig nem dugózást jelentett, hanem egy optikai aljzatba kötést (én marha meg szellőző méretű lyukat fúrtam az ajtótokra).

Read only...

Új hozzászólás Aktív témák