- Notepad++
- Asszociációs játék. :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KROK640
nagyúr
válasz headhunter #17953 üzenetére
Nekem a Banshee nem tetszett, túl sok volt benne az öncélú erőszak.
A The Wire-t imádtam, és ha az tetszik akkor javaslom a Shield (kemény zsaruk)-at is, azt is szeretni fogod.
A Dextert kétszer néztem végig és az egyik nagy kedvencInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
frescho
addikt
válasz qqcqqc #17993 üzenetére
A mai oktatási rendszerrel pont az a probléma (gyakorló szülő vagyok), hogy az információ rögzítéséről szól (magolj paraszt), és nem a tudás megszerzésének és felhasználásának ismeretéről.
Ennél sokkal bonyolultabb. Szülőként és (volt és remélem leendő) tanárként azt látom ,hogy szétszakadt az oktatás és a diákság is. Van néhány tucat iskola ahol még gondolkozni tanítanak. Ez sajnos pár %-ban mérhető csak. Ezek lehalásszák a gondolkodni hajlandó diákokat. A maradékban nincs igény a gondolkodásra, illetve ha csak pár %, akkor a tanár elég hamar feladja, hogy a 90%-ban teljes érdektelenséget mutató diákokat az anyag magolásán kívűl rászorítsa bármi többre. Példa a két végletről:
Fizika órán különböző méretű köveket, kavicsokat dobáltak a hídról a vízbe a diákok és mérték az eltelt időt. Az óra végére belátták, hogy a tanár által felvázolt tétel igaz, bármekkora a kő, ugyanannyi idő alatt teszi meg a kb 15 méteres távolságot. A tanárnak előre engedélyt kellett kérnie, hogy az osztályt kivihesse az iskolából, biztosítani kellett másik kollégát felügyelőnek. Szóval ez tanári oldalról motivációt igényel, de kifizetődő, mert a diákok is sokkal nyitottabbak lesznek, ráadásul ez a kísérlet megmarad a fejükben.
Elektronikából dióda karekterisztika mérésnél a szimulációs feladatot nem tudta elmondani a diák. A kérdésre, hogy mi volt a kiadott feladatlapon nem érkezett válasz. Nem sokkal később kiderült, hogy arra nem vette a fáradtságot, hogy az email-t amiben a feladat volt megnyissa. Nem a feladattal nem volt tisztában, hanem még csak a tanár levelét sem nyitotta meg. (távoktatásban megosztott képernyőn látszott, hogy olvasatlan a levél.) Az ilyen diáknak próbálhatsz bármi elmondani, érdekes órát tartani, LED-ről vagy hangerősítő építésről szakkört tartani, mert egyszerűen le fogja szarni.
A legnagyobb gond az, hogy az utóbbiakkal senki sem tudja mit lehet kezdeni. Az igazság az, hogy 18 évesen sem tudják mit akarnak csinálni, mi érdekli őket. Az oktatási rendszerünk viszont olyan, hogy már 14 évesen dönteni kell. Ezután szakmacsoporton kívül folytatni nagyon nehéz, így lesz gépésztechnikusból pizzafutár, elektroműszerészből kontár programozó stb. stb. stb.
https://frescho.hu
-
megott
aktív tag
-
őstag
válasz totron #17991 üzenetére
Amúgy generációs szakadék, azt is lehet kezelni.
Hogyan és főleg minek kezeled? El kell engedni őket, ahogy nekik is minket és bizonyos fokig tolerálni egymást.
Igen, szerintem egyről beszéltek.A lexikális tudás vs. Google egy érdekes kérdés, a kérdés az, mit tartasz alapismeretnek.
A mai oktatási rendszerrel pont az a probléma (gyakorló szülő vagyok), hogy az információ rögzítéséről szól (magolj paraszt), és nem a tudás megszerzésének és felhasználásának ismeretéről.[ Szerkesztve ]
-
válasz totron #17991 üzenetére
" a lexikalitás mellé disztingvációs- és logikai készség sem ártana a sikerhez"
Manapság inkább a ló túloldala a divat, és csak ezeket akarni követelni, mert akkor nem kell megtanulni semmit (azok szerint, akik szerint ez elég). Valójában meg ugyanolyan hülye marad.Amúgy generációs szakadék, azt is lehet kezelni.
Mutogatni való hater díszpinty
-
totron
addikt
válasz megott #17973 üzenetére
A generiációs szakadék miatt oktalanság is elvárni a közös hangot. Az építőkockák hiányában látom én is a problémát. Ha pedig megpróbálod elmagyarázni, hogy a lexikalitás mellé disztingvációs- és logikai készség sem ártana a sikerhez, a legtöbbje nem is tudja értelmezni és visszacsatol a de hát ott a google örökbecsűre. Nem tudom mire fut ez így ki. Ezt nem károgásnak szánom, de tényleg nem sok jót adhat, ha egy kollektív hálózatba van bekódolva a logika, mint olyan és csak oda.
(#17988) hcl, A műveltség még sosem vált senki hátrányára, asszem.
Dehogyisnem, minél több hibalehetőség tárul fel előtted, annál több félnivalód van, hosszútávú, emésztő stresszre nagyobb a sansz, míg a boldog tudatlanság merészséget (vagy bajt/halált) hoz.Amúgy generációs szakadék, azt is lehet kezelni.
Hogyan és főleg minek kezeled? El kell engedni őket, ahogy nekik is minket és bizonyos fokig tolerálni egymást.[ Szerkesztve ]
-
headhunter
addikt
Podcast ajánló: Wahorn András - Partizán (3:33:53)...
[ Szerkesztve ]
-
válasz bambano #17986 üzenetére
Minél több dolgot tudsz, annál jobban le tudod nyűgözni Gizit, és megfektetni. És minél műveltebbek az emberek általában annál kevesebb lesz az általad leírt, agresszióval pótoló idióta.
De ha már történelem, soroljunk olyan találmányokat, amik amúgy széles körűen művelt emberekhez köthetők, és olyanokat, amik fogalmatlanokhoz.
A műveltség még sosem vált senki hátrányára, asszem.@qcqqc : Alternatívban? Nézzük meg a világ népességében az arányokat
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
nem attól lesz egy társadalom élhető vagy élhetetlen, hogy tudom-e a történelmet. attól lesz élhetetlen, ha a nemtudásomat agresszióval pótolom. ha pedig tündibündi módon végighallgatom a magyar-francia szakos gizit bölcsész témában úgy, hogy alig-alig bámulom a csöcseit, akkor mindenki boldog lesz és nem lesz élhetetlen a világ.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
válasz bambano #17983 üzenetére
De azért nagy vonalakban tisztában vagy a magyar történelemmel, nem?
A többit ld. fent.(Érted, lehet röhögni a hülyéken, ha alap műszaki dolgokat nem tudnak, de csak addig, amíg a másik oldalnak rendben van az általános műveltsége )
A szakbarbár (jobb esetben ért valamihez) tuskókból álló társadalom valahogyan nem tűnik vonzónak.
[ Szerkesztve ]
-
válasz frescho #17978 üzenetére
Igen... És lehet azzal jönni, hogy minek a lexikális tudás, de azért anélkül elég nehéz bármit elmagyarázni az embernek. A mértéke már más kérdés. Történelemből túl sok az évszám, az OK, de azért nem árt érteni, hogy miért néz ki ez az ország így, és hogyan jutottunk eddig.
-
bambano
titán
válasz koby11h #17979 üzenetére
ha nem tudnék semmit, akkor se biztos, hogy Whittaker lenne a nő.
így, hogy egy rakás dolgot tudok róla, messze a legutáltabb karakter minden szempontból.
egy normális világban a bbc-nél osztályokat rúgtak volna ki kompletten azért, hogy így tönkretették a sorozatot. béke poraira.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
koby11h
őstag
Folytatódik, és még mindig a NŐ van benne...
Flux"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
frescho
addikt
Az a baj, hogy az alap műveltségi dolgok is hiányoznak. Nem olyan "hasznos dologra" gondolok, mint Petőfi feleségének a neve, hanem arra, hogy a Petőfi sorozatnak miért lett hirtelen vége. Általános iskolai tudás, hogy nem került elő egy csata után. De ugyanez előjön szakmai dolgokban is és homokra bizony nem lehet tornyokat építeni.
Sorozatból én is ajánlok egyet annak aki dolgozott távolra kiszervezett munkatársakkal: Outsourced. Sajnos 1 évad után nem folytatták, gondolom nem volt elég PC.
https://frescho.hu
-
bambano
titán
válasz megott #17970 üzenetére
nem mondtam, hogy menőbb, de itt szoktunk humorizálni, néha egymás kárára is, itt elfér.
másrészt meg ha nincs mögötte a lenéző háttérjelentés, akkor semmi probléma sincs azzal, hogy egy generációt egy szóval jellemeznek. pont ugyanannyit jelent, mint hogy y generáció.
-
opr
nagyúr
Nagyon köszönöm, ez egy elég jó lista, nagyon jól hangzik mind a betű, mind a mozi része, le is jegyzeteltem!
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
F.E.K..
senior tag
Hm... Megnyílt a könyv ajánló szekció? Helyes, egy részét ismerem/olvastam, a többit meg jegyzetelem szorgosan, köszönöm mindenkinek a tippeket
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
válasz megott #17973 üzenetére
24-26 éves gyakornokok?
De akkor hülyékkel találkozol, hiszen ezeket tanulták iskolában. Viszont pozitívum, hogy egyáltalán utánanéznek, értékeld.
Amúgy a jelenség nem "ezekamaifiatalok" szintű, sok középkorú/idősebb ember sem tud alapdolgokat. (Sok? Rengeteg.)[ Szerkesztve ]
-
megott
aktív tag
Lehet nem voltam elég részletekbe menő, itt 24-26 éves emberekről van szó, hidd el nem atomfizikáról beszélgetünk, valamelyik nap pont 56-os eseményekről volt szó, nem tudták hova tenni Nagy Imrét pl. erre utaltam, hogy a mi generációnknak még több van a fejében (hogy ez hasznos vagy haszontalan ebbe ne menjünk bele) mint annyi, hogy beütöm a google-be, (bár a keresési kulcsszavaik és metódusuk is eltér sokszor, mert hiányoznak bizonyos alap építő kockák hozzá, ezt programozóknál veszem észre gyakran, mikor izzadnak egy-egy SQL select-el).
Aki másnak gedezbider, maga kenész fence!
-
válasz megott #17970 üzenetére
Egy rakás dolgot nem tudsz, ha nem hallottál még róla, mert mióta élsz, nem említette senki. Ennyiről van szó.
Az állandó online lét meg, ha van, miért ne használd? Alig van már ember, aki ha valamit nem tud, legalább megnézi, mi az, nem közli, hogy hülyeség az egész.Mutogatni való hater díszpinty
-
Tim82
félisten
-
megott
aktív tag
Könyv
Nekem mai napig szenzációs órákat szerez Terry Pratchet szinte bármelyik könyve, kell hozzá azért egy adag klasszikus értelemeben vett műveltség és "popkultúra" ismeret, de ezzel szerintem nem lesz gond
Bombano: Ezt a Boomer kifejezést azért még mindig nem értem, mitől menőbb az állandó online lét és a "google tudás"? Van pár gyakornok a melóhelyen, beszélgetéskor minden második mondatnál elő kell kapniuk a telefont és rákeresni az aktuális témára, kifejezésre mert fingjuk sincs róla.
Aki másnak gedezbider, maga kenész fence!
-
Tim82
félisten
Könyv:
Kb. minden China Mieville-től, de különösen a Bas-Lag névre hallgató világában játszódó könyvei (magyarul ezek a Perdido pályaudvar végállomás, az Armada és a Vastanács). A Bas-Lag-ot kb. úgy képzeld el, mint egy nagyon dark-os beütésű steampunk világot (mágiával, valamint mágikus lényekkel persze), ahol ugyanúgy jelen vannak azon társadalmi problémák, amik a kései viktoriánus/első világháború előtti Európában - a Vastanács alaphelyzete konkrétan egy soha véget nem érő vasútépítés története, ahol a munkások fellázadnak az őket kihasználó vasútépítő társaság ellen. Jó sűrűn ír, nem lesz könnyű elsőre, de be tud húzni és jellemzően olyan ötleteket szór el pár oldalban és mellékesen, amiből más írók évekig és hat-nyolc könyv erejéig megélnének. Mindenesetre akkor kezdj bele a Bas-Lag köteteibe, ha tudsz rászánni energiát, mert igényel némi odafigyelést, hogy tudd követni néha.
Glen Cook-tól minden, ami Black Company. 1984 óta jelennek meg a sorozat kötetei. Magyarul az első három kötet jelent meg még valamikor a 2000-es évek elején, az elsőt Kornya Zsolt fordította (nem mondom, hogy jól, de hangulatosan). Mai szemmel azt mondjuk, hogy mennyi szerző eljátszotta már a "szaros seggű zsoldosok vagyunk, akik ráadásul valami nálunk sokkal hatalmasabb gonosz megbízónak dolgozunk"-ötletet... hát, Glen Cook-tól merítettek mind. A sorozat a későbbiekben meg csak jobb lesz, ahogy változik a csapat célja, a környezet, amiben vannak és így tovább. A Raven nevű szereplő meg kábé a kőszívű/lelki nyomorék antihősök egyik archetípusa (egyszer kíváncsi lennék egy felmérésre, hányan koppintották le 1:1-ben a ma divatos grimdark fantasy szerzők közül).
Nekem bejöttek Anthony Ryan könyvei (Hollóárnyék-trilógia). Tudom, hogy sablonosak (a szerző ilyen epikus fantasy vonalon mozog), de alapvetően jól vannak megírva, hihető világépítéssel. A zárókötet mondjuk a leggyengébb belőle, de szórakoztató.
Kim Stanley Robinson-tól A rizs és a só évei. Nagyon-nagyon intelligens és elgondolkodtató alternatív történelmi regény (egy olyan szcenáriót feltételezve, hogy a XIV. századi nagy pestisjárvány kipusztítja kb. Európát, tehát a kínaiak, indiaiak és arabok lesznek a világ nagyhatalmai).
Sorozat:
Carnival Row: szerintem az utóbbi idők egyik legeltaláltabb fantasy sorozata. Nekem tetszett a plot, tetszett a világépítés, tetszett az egész hangulata, nem tudok nagyon számomra zavaró hibát mutatni benne. Jöhetne már a 2. évad, elvileg leforgatták már, COVID ide vagy oda.
Incorporated: méltatlan módon elkaszált, cyberpunk-jellegű disztópikus közeljövőben játszódó sorozat, melynek amúgy pont az az erőssége, hogy kifejezetten a multik egymás közötti és a multis alkalmazottak egymás elleni rivalizálására koncentrál főleg. Én nagyon sajnálom, hogy nem folytatták, kifejezetten érdekes lett volna a plot további alakulása.
The Outsider: gyakorlatilag az első általam látott tényleg jó Stephen King sorozatadaptáció (emlithettem volna E.Kaufmannak, mint nem ironikus példát amúgy a jó sorozatbefejezésre). Viszont felér egy érzelmi mélyütéssel, ha rossz pillanatodban nézed.
The Alienist: XIX. század végi USA-ban játszódó sorozat, klasszikus, egy évad/egy gyilkos kergetése tematikával: eddig két évad van. Jó színészi játék, hihető karakterek. Nem olvastam az alapul szolgáló könyveket (még), de feltehetően az alapanyag még jobb.
Disclaimer: nyilván nem tudom, mit ismersz közülük + a fentiek ajánlása az én szubjektív ízlésemet tükrözi.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
opr
nagyúr
Tapasztalatom szerint ez csak régi/régebbi filmekre (illetve pár mesére) igaz. Akkor még konkrétan egy élmény volt egymás után nézni eredeti nyelven meg szinkronosan a filmet, mert két teljesértékű, más, de mindkét formában zseniális élményt kaptál. Ami újabban megy, az valami borzalom.
Cserébe ami javít a helyzeten, az a nem hivatalos feliratozók. Néha valami zseniális mit kihoznak egy egy helyzetből, kifejezésből, ahogy átviszik a szóvicceket... Tényleg, le a kalappal. Aztán sokszor ezek után látja az ember a hivatalos feliratot, és elgondolkodik, hogy mégis ezt hogy sikerült így elszabni, meg hogy egyáltalán vajon alapszint felett beszéli-e a feliratozó mindkét nyelvet, mert sokszor azért buta és értelmetlen a magyar szinkron/felirat, mert félrefordították.
Amúgy tudom, hogy nem való mindenkinek, de pl anime feliratokban valami hihetetlen mit művelnek a srácok néha, zseniális.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
hobizoli
nagyúr
[link] mai video
több drón kell ;P
-
-
GEIL
addikt
válasz KROK640 #17907 üzenetére
Az a cicc.jpg érdekelt volna
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
E.Kaufmann
veterán
válasz bambano #17941 üzenetére
Simon Pegg rajongó vagyok, de nem csak a Cornettó trilógia vagy tetralógia miatt (a világvégés ufós kocsmàs a klón robotokkal annyira nem jött be, de az ötlet tetszett), a Mission Impossible is picit jobb vele. Haláli hullák hajnalát meg "rongyosra" néztem.
Száj témában is egyetértek, azért a sztallonénak van egy elég nyers ajak"nézése".
Valamint a való életben is volt hogy csajból csak a száját láttam (nem gondolni rosszra, buszmegállóban a tömegben) és majd meghaltam.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Migráns
tag
Már amelyik elvesz, Sir Robin!
Mert van, amelyik hozzáad - legalábbis nekünk, a többé-kevésbé magyarul beszélőknek. Némelyik klasszikus magyar szinkron már önálló, mondhatni művészeti alkotássá vált, és teljesen jogosan.
Lásd Gyalog-Galopp, Forrest Gump, stb.
Persze ezekhez kellett egy Bubik, egy Kern, egy Tahi Tóth, egy Mécs, egy Szakácsi, egy Kristóf, stb. -
-
koby11h
őstag
Nem bírok eredetiben is követni egy filmet és mást is csinálni... 4:25-kor keltem tegnap is, ma is, és még 23 órakor időmérő, amit meg szeretnék nézni.
Szóval angolul ez már nagyon nem menne! Biztos jobb úgy, de erre a munkára is figyelnem kell."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
opr
nagyúr
válasz koby11h #17954 üzenetére
Jahogy szinkronosan nézed? Úgy én 10 percig bírtam. Mondjuk én mindent is eredeti nyelven nézek, egyszerűen nem bírom a szinkront, nagyon sokat elvesz szerintem.
-
koby11h
őstag
Oké, kezd tetszeni a The Boys!
"Te, kibaszott kis cukorfalat!"
"Aztán nehogy rossz fát tegyél a tűzre vagy kitaposom a beledet!"[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
headhunter
addikt
Sorozat befejezés: Six Feet Under
Ajánlott sorozatok:After Life
Banshee
Braquo
Curb Your Enthusiasm
Dead Like Me
Dexter
Doolhouse
Hannibal
Horace and Pete
Little Britain
Losers
Nip/Tuck
Oz
Pushing Diasies
Rome
Scrubs
Six Feet Under
Spartacus: Gods of the Arena
Tales from the Loop
That '70s Show
The It Crowd
The Man in the High Castle
The OA
The Twelve (De Twaalf)
The Wire
Too Old to Die Young
ZeroZeroZero
.
.
. -
bambano
titán
mondom belenézek már ebbe a hardkór henribe, és ki jön szembe az első snittben? Dr. Cal Lightman
de akkor már a régi és az új McGyver is jó...
-
-
bambano
titán
Az MU-ban Harrison Fawcett és Anthony Sheenard álneveken publikáló írók írtak többet, de mostanában jelent meg Michael Walden 3 könyve, és I. M. Broddnak is volt benne regénye. Walden írt egy Wittgen-előzmény sorozatot, abban mond ilyeneket Wittgen, hogy
"– Ellenőrizni akarja, hogy nem csinálok-e hülyeséget.
– Szokott?
– Igen. Általában nagyot szól."
és ténylegés ha igazán fetrengős könnyesre röhögős könyvet akarsz olvasni, akkor kezdd Vavyan Fable Vis Major-ával
-
Tim82
félisten
Egyébként pontosan mit keresel? Sci-fi (féle) only, vagy fantasy is jöhet?
A Mysterious Universe amúgy ilyen shared project-féle egy rakat magyar író között. [link]
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
opr
nagyúr
válasz bambano #17942 üzenetére
Mysterious Universe felirva, ugyis megint pont jo konyvsorozatot keresek, megint kivegeztem mindet, amit talaltam.
Konyv: Nemsokara jelenik meg az utolso Expanse konyv is, amig az ki nem jon, addigui.: Karl Urban-t a The Boys-ban En nagyon szeretem, ott szerintem telibetalaltak. Mondjuk inkabb az van, hogy a karakter passzol hozza, mint hogy annyira jol eljatssza, de a lenyeg annyi, hogy abban a kornyezetben, abban a szerepben nagyon jo. De ez izlesek es ficamok, persze, ez mindig szubjektiv lesz.
ui.: Ki irta a Mysterious Universe-t? Csak ilyen tudomanyos konyveket dob ki, ami tok jo, de most nem quantumfizikat szeretnek tanulni, az mar ugyis boven az En szereny kis agykapacitasom felett van, hanem fasza kis regenyt olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Urban a RED-ben sem alakított valami fényesen, az Almost Humanban sem.
btw a red meg a red2 két király akciókomédia meg ha jó zsarus komédia kell, akkor Az utolsó zsaru se rossz. meg az eredeti tanár se volt rossz.
-
Tim82
félisten
válasz bambano #17944 üzenetére
Nem mintha Dredd szerepe változatos mimikát követelne meg...
Amúgy Urban - fogalmazzunk így - karakterszínész, kb. brooding (anti)hero-kat és charismatic villain-eket tud alakítani, nem is várható más el tőle.
Én speciel bírom (hozzáteszem, nem a színészi képességei miatt), asszem, a Dredd-film is szívügyén viselt projekt volt (nagy sci-fi/fantasy/képregény rajongó ugyanis).
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz bambano #17941 üzenetére
Karl Urban színészi képességei egy olyan filmben, ahol egy sisakját sose le nem vevő karaktert kell alakítania, pontosan mennyit is számítanak?
Egyébként azért változatosabb arcmimikája van, mint Steven Seagal-nek.
-
bambano
titán
egyébként meg ha olvasni akarsz (boomer ), akkor Fable-től bármi, meg Mysterious Universe sorozat, abból főleg Brett Shaw meg Wittgen.
modern kori Rejtő mindkettő, csak Fable sima jelenkori nyomozós, az MU meg távoli sci-fi.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
a Chuck kb. addig volt teljesen jó, amíg a kishülyegyerek szerepkörbe rakott Morgan nem lett a szuperhős. A csúcs pedig az volt számomra, amikor Casey azzal riogatja a kihalgatottat, hogy jön Chuck, a mániákus
Az su2-nek (rémvadászok néven ment itthon) az az alapsztorija, hogy a valódi életben is van polémia arról, hogy a darwini evolúcióhoz nem találják a majmok és az ember közötti láncszemet. átlépve a fikcióba, az su2 arról szól, hogy ezek a láncszemek rejtőzködve közöttünk élnek és a 2-es speciális egység feladata kordában tartani őket. és a 2-esek fő nyomozója egy igazi görény, szénné röhögtem rajta magam.
a 13-as raktár meg arról szól, hogy a földön vannak csodálatos erővel bíró tárgyak, ereklyék, és azokat össze kell gyűjteni, hogy ne okozzanak kárt. ezeket tárolják a 13-as raktárban. Én szerettem, elég jó sorozat volt.
a dredd remaket nem bírom, egyrészt egy remake mitől eredeti, másrészt Urban színészi képességeiről nem vagyok meggyőződve.
ha valaki szereti a misztikus sorozatokat, akkor a boszorkánykardot is érdemes lehet megnézni.
filmből meg kb. bármit, amit Simon Pegg meg Nick Frost követett el. Először is nyilvánvalóan a Paul-t.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz bambano #17938 üzenetére
A Chuck az elejen nagyon jo volt, a veget viszont picit annak is elrontottak szerintem, picit repetitiv lett. Viszont egeszen addig imadtam, eredeti otlet, jo szereplok, pont nekem valo bugyuta humor hulye "laugh track" nelkul... Szoval jah, azt szerettem En is. Most, hogy igy mondod, lehet ideje is ujranezni, mert mar nagyon regen lattam, biztos sok resz van, amire nem emlekszem mar.
Amugy En igy vagyok az akciofilmekkel. Kedvenc ket "modern"/uj generacios akciofilmem a Hardcore Henry, meg az uj Dredd (amellett, hogy a regit is imadom). Nincs bennuk semmi baromsag, pont arra es pont ugy tokeletesek, amire az akciofilm ki lett talalva: Latvanyos, eredeti es szorakoztat ugy, hogy mellette teljesen ki tudod kapcsolni az agyad. Nem akar tobb lenni, mint ami, viszont azt a keveset kivaloan talalja, nalam telitalalt volt. Es siman lehet, hogy ezekert most kapni fogok, mert valamiert mindkettot divat utalni, de En szeretem.
Su2 -> Special Unit 2? 13-as raktar? Ezek mik ezek?
szerk: Amugy kossz a tippet, felkerul a megnezos listara.
szerk2: Uj Dune filmet latta mar valaki? Erdemes belenezni, vagy nagyon fos lett? Erdekel, de picit felek tole oszinten szolva.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
az én ízlésem szerint jó.
szerintem sokkal kreatívabb, mint a többi filmsorozat, főleg az első évadok. nincs ez az idióta szokás benne, hogy bármiféle kiindulási helyzetet beterelnek ugyanabba az utcába és a második-harmadik epizódtól kezdve minden sorozat ugyanaz.ugyanígy a kedvenc akciósorozatom a Chuck.
szerk: na jó, lehet, hogy az su2 is jó de mondjuk a 13-as raktárnál az eureka egyértelműen jobb.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz E.Kaufmann #17934 üzenetére
Poenbol irtam, a sorozatot iszonyatosan elkefeltek a vegere, borzalmas lett. A konyv meg szerintem soha nem lesz befejezve. Amugy a konyvek tenyleg zsenialisak, elvbol utalni hatalmas hiba, csak amig nem fejezi be a csavo, addig nem igazan ajanlhato, mert csak felidegel.
BSG: Ha anno nezted ugy, hogy varsz az uj reszekre, nem volt az igazi, viszont egybe leporgetni... Zsenialis. Az egyik, ha nem A legjobb sci-fi sorozat.
-
E.Kaufmann
veterán
Azt elvből utálom, volt csaj, aki abból akart nekem idézni (bár lehet a könyvből), mint életvezetési tanács
Maffiózókat megnéztem, de most komolyan ez a lezárás, hogy ha fejbelőnek, akkor nem veszed észre?
BSG, a pilót epizód tetszett, aztán uncsi lett, meg a Fotelpatkáényokban mondták, hogy volt jópár töltelék epizód, ai nem vitt semmit előre, meg a fél banda vagy tán az egész szÁjfón lett a végén .
DS9 kimaradt. Újabb sorozatokra meg nem visz rá a lélek, pláne, a sztríming. Csak ha nagyon érdekel a téma, lásd Csernobil.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
-
BiP
nagyúr
válasz E.Kaufmann #17918 üzenetére
-
totron
addikt
Homecoming.
-
PhilBrick
őstag
Sons of Anarchy - egyszeruen nem lehetett mas a vege.
Sopranos - igy volt a legjobb. -
Tim82
félisten
Supernatural. Az 5. évaddal tisztességesen lezárták. Kár, hogy utána toltak még úgy tíz újabb évadot...
-
opr
nagyúr
Game of Thrones.
-
Syl
nagyúr
Például Star Trek DS9, Battlestar Galactica?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
koby11h
őstag
Köszi a biztatást, akkor folytatom a The Boys-t, még csak a S01E02 elején tartok
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
E.Kaufmann
veterán
Gyerekek, most komolyan, volt már olyan sorozat, amit tisztességesen le bírtak zárni? A Lost nekem egy olyan trauma volt, hogy sitcom-okon és minisorozatokon (abból is valós alapúak, pl a Csernobil) mást nem nagyon nézek.
De emlékszik még valaki a Külügyi ügyekre, vagy mi volt a neve? Utolsó rész stáblistája alatt számolt vissza a bomba egy olyan rendezvényen, ahová minden szereplőt elhívtakLe az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Syl
nagyúr
Valamikor réges-régen olvastam a teljes alapítvány sorozatot, de már szinte semmire sem emlékszem belőle (a memóriám meglehetősen lossy tömörítést használ... ), így a sorozatot eléggé newbie érzéssel követem. Nincs vele bajom. Igaz a For all mankind jobban bejön.
-
opr
nagyúr
válasz koby11h #17914 üzenetére
A The Boys az szerintem zsenialis, nekem nagyon tetszett. Nem tudom hol jarsz benne, elso 1-2 reszen tul kell jutni, utana beindul es nagyon jo lesz. De persze ez is egyeni izles kerdese, kinek mi.
-
opr
nagyúr
Szerintem lassan feladja O is.
Nalunk a harmadik resz tovabbra is ott van, hogy majd talan egy nezest meger, de ahanyszor szoba kerul, mindig az a velemenyunk, hogy "mehhhhh, majd maskor". Szerintem sose fogunk eljutni odaig, de nem biztos, hogy ezt banom."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Syl
nagyúr
Nahát. Péntek délután van és bambano még nem panaszkodott az Alapítványra
szerk.
Bocsánat, a telepítvényre.[ Szerkesztve ]
-
válasz fatpingvin #17902 üzenetére
Nem Nekem is van olyan gépem, amin nincs pornó nézve...
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #17899 üzenetére
Nem csak, hogy volt mobile CPU (meg MP is azon a platformon mozgott) de a hagyományos asztali CPUkból is lehetett csinálni, celluxozással meg drótozással
Igen, jellemzően ezek unknown vagy simán Athlon XP CPU-k lettek.WOW, két procis Athlon MP-s lap Gondolkodtam már egy ilyenen ...
Jha akkor még a linkelt CPU, ami a képen volt (6×250MHZ) már elég régen szépeket fut :
Ez lett 2006 őszétől a napi használatos :
Itt egy másik szorzóval és FSBvel ugyanaz a CPU :
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #17898 üzenetére
M volt az 1,5V-os, vagy az LV, de sok asztali sima is csökkenthető volt az alap 1.6V/1.65V -ról valamivel lejjebb, a képen is ezt láthatod épp.
Lett volna Tbred C is, igen, egyes CPUk sorozatszámában van is utalás erre. Amennyire tudom, csak sokkal magasabb órajelet vittek volna. (meg eleve magasabb FSB-ről startolnak). Igazából hivatalosan az a pár db C is is Bnek lett elnevezve, de a serial numberben lehet látni az igazságot
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
senior tag
válasz fatpingvin #17902 üzenetére
...akkor játszol, vagy filmezel. Mi másra lenne jó!
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tippmix
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Synology NAS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- További aktív témák...
- Lian Li UNI FAN SL120 ventilátor szett + vezérlő, fekete
- Samsung Odyssey G3 S27AG32
- Lian Li UNI FAN TL LCD Series ventilátor, 3-as csomag, vezérlővel, 120mm, fekete (12TLLCD3B)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra. I7 9700 / RTX 2070S / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Nitro AN517-51 17.3" FHD IPS i7-9750H GTX 1660 Ti 16GB 500GB NVMe magyar vilbill gar