Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz radio11 #16493 üzenetére
Abszolút nem kötekedésképp mondom, de kiváncsi lennék arra a gépre.
Ugyanis volt ugyan 2100+ ami a tuningolók szent grálja volt, de az Tbred B volt, ha pedig neked olyan hamar volt, hogy az újságban is újságként volt tálalva, akkor 2002 márciusában (Palomino 2100+ megjelenése) kor lehetett vagyis, még Tbred A sem lehetett, nemhogy a híresen jól tuningolható B.
Ha pedig Tbred B volt, akkor azért már messze nem volt újdonság a 2100+ ...
(bocs, no offense de megütötte a dolog az ingerküszöbömet)Egy dolog tudok még elképzelni, hogy mivel az újságok is csúsztak 1-2 hónapot, ezért már neked lehetett mire az újság kijött és láthattad. PC Guruban 2002 decemberi számban van Tbred B bemutató (ami előtt nyilván lehett már Tbred B-d) ott viszont már 2400-2600+-osokról beszélnek.
Végül mennyire tudtad tuningolni?
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Ez biztos, hogy nem nézted el az évet???
2000 március elején voltam elképedve Árpi haverom 733MHZ-es 256MB SD RAMos gépétől, mint kb az akkori csúcstól.
Később nála, és csakis nála láttam RD RAMos konstrukciót (mindössze egyetlen egyszer mivel hamar cseérlte) amiről mai napig nem tudom eldönteni, hogy a memória, vagy a 1+ GHZ-es proci, vagy mi miatt volt gyors, de az én SD RAMos 366-os Celeronomhoz képest rakéta volt, az biztos!1999 decemberében mire lehetett használni 1GB RAMot? Akkoriban kezdett 32-ről 64MB RAMra átállni a divat, 2000 elején a diákok köüzül talán az egész suliban nekem volt a legtöbb RAMom 96MB RAMmal. (tanárok közül a fiatal, vonzó számtech tanárnőnek Andreának volt 128MB RAMja, hejjj, nem felejtem el, jó ideig pont olyan barátnőt akartam mint ő... )
Akkoriban még 512MB SD is "crazy" kategória volt.(és akkor most milyen géped van? )
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz qnadam #16442 üzenetére
Ezzel én is pont így vagyok
Időről időre 1-2 kocka ismerős megpróbál meggyőzni, hogy jujj térjek át Linuxra, mert milyen jó lesz ,de soha egyik sem tudott meggyőzni. Persze hallgatom, hogy X meg Y játéknak is van kliense ilyen meg olyan Linux alá, meg van ez meg az a program is, csak kicsit másképp hívják meg másképp néz ki, meg kicsit át kell képezned magad rá, de végülis van, ha nagyon akarod belelátod.
Na pont ez az ami nem hiányzik nekem! (Már Win10-re váltani is egy sokk volt)A másik, hogy szerintem a Linux azoknak való, akik az utat élvezik, nem pedig célorientáltan használnak egy gépet. Tehát Linuxban is el lehet intézni sokmindent amit Windowsban, csak éppen ahogy láttam sokszor sokkal több melóval.
-
KROK640
nagyúr
válasz qnadam #16434 üzenetére
A 2000-et én is használtam egy ideig, de két dolgot sérelmeztem vele :
Ha nem volt legalább 128MB RAMod, akkor bármelyik Win9X SE / ME jobb választás volt. Ugyanis különösen a Win98 64-96-128MB RAMmal egy szélesebes stabil játékos alap volt. A 2000 meg stabil. Se nem játékos, se nem gyors. kb 256MB RAMmmal mozogtak rajta úgy a játéékok mint Win9X-eken 96-128MB RAMmal, már amelyik hajlandó volt elindulni, már amelyikben hajlandó volt ezután 3D gyorsítani.
Inenn jöün a második dolog : pontosan emiatt kénytelen voltam mellette tartani egy komplett WinME-t is, ami összességében kb 75-25 arányban osztozott a használati időn a WinME javára. Idővel rájöttem, hogy a WinMEben minden olyan dolgot eltudok intézni amit a 2000-ben is (átlag, otthoni userről beszélek, ahol a képszerkesztés, scannelés volt a munka) ugyanakkor a 2000-ben kompromiszumokkal vagy sehogy ami a WinMEben simán... így a 2000 nem sokkal az XP debtálása előtt kihasználatlanság miatt távozott a gépemről.
Ugyanígy jáért aztán a WinME, hogy kihasználatlanság miatt távozott az XP mellől kb 2 évvel később. (nyilván ezek külön winyókra voltak téve, boot menüvel)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Ma már minden böngésző Chromium szinte.
nekem meg az alap chrome jön be a legjobban, mióta a 7-es IE-t elsüllyesztették (az volt az utolsó jó IE).
Firefoxxal sosem tudtam nagy barátságot kötni, ráadásul folyamatosan az volt az érzésem, hogy a Chrome után megy, csak épp nagyobb memóriaigénnyel és kisebb stabilitással.Az Edge-t ki sem nagyon próbáltam, mert ha MS-es cucc és jó arról úgyis hallottam volna, ha rossz, akkor minek? ha pedig chrome alapú, megint minek?
-
radio11
tag
Utolsó komoly épített gépem egy Athlon XP2100+ volt (ez volt akkor a tuningolók szent Grálja) Zalmann hűtővel 2x256MB Corsair tuning rammal meg Enermax táppal. Közel ültem a tűzhöz, úgyhogy ezek még korán kerültek hozzám, jóval később egy kollega PC újságjában láttam viszont nagyjából ugyanezeket a cuccokat mint újdonságokat . Azóta nincsenek nagy igényeim, meg főleg laptopokkal operálok, azokból is régebbi darabokkal.
-
-
Zolás
addikt
Sajnos nekem kimaradt, a c64 után volt Pentium 4, aztán meg PS1. De hátha itt valakinek volt ilyen brutál AMD procija.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
-
Pötyi
őstag
válasz jokeph #16486 üzenetére
Hát őőő... 1999. decemberében vettem meg az első rambusos echte intel lapomat (i820) az Asbisbnál, amikor még a Váci út-Frangepán sarkán székelt. Az új évezredet 1 gigabájt 800 MHz-essel kezdem. Nem igazán volt sebességproblémám vele, a post képernyő eltűnése után kábé két másodperccel bejött a desktop, az egérmutató és lehetett kattintani az ikonokat. Megerősítem, amit fentebb írtak, akkoriban a magyar rónán még sokàig a 133-as SDRAM volt a divat.
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
-
nagyúr
Nem az SD-hez viszonyítva, hanem a DDR1-333-hoz képest gondoltam.
Mivel a DDR1-el kellett versenyezni, nem az SD-vel, azért ciki lett volna ha az SD-t nem lépi meg jelentősen.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
senior tag
válasz jokeph #16474 üzenetére
"Hát, nem borultam térdre az RD sebessége előtt. "
Pedig nagyon gyors volt az SD-hez képest. Csal az emlékezeted.
"Az ára meg visszatántorított a maga idejében. "
Drága volt, vitán felül. Ha nincs szerencsém valamilyen projektpénzből beszerzett csodamasinán kipróbálni, akkor sosem láttam volna talán a maga korában. Utóbb, valamikor 2010 táján összefutottam egy i820 RD-RAM "túlélővel", a 32 bites XP-t jól futott rajta."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
-
frescho
addikt
válasz E.Kaufmann #16461 üzenetére
Az OS/2 elvileg a DOS leváltására készült volna IBM/MS együttműködésben. Aztán az MS az ott szerzett tapasztalatokat újra hasznosította Windows vonalon. A Warp egy stabil, jó rendszer volt. Sajnos későn jött és elég erős vas kellett neki miközben a kevésbé stabil Win 3.1 elment egész szépen egy 386-on 4 MB RAM-mal.
https://frescho.hu
-
hobizoli
nagyúr
nemtom, nekem a AMD K7-hez valo VIA KT133A eleg gyors volt
FSB 150MHz CL 2-2-2-2 1T Turbo timing-l 1GB/sec felett volt SDR-SDRAM-l
ehhez fel kellett rakni a chipset drivert, meg a BIOS-ban atallitania 4-way interleave opciot enabled-re, mert az alapbol disabled-n volt
na ez utobbit sokan azt se tudtak mi az, meg mit csinal, vagy van-e egyatalan benne ilyentöbb drón kell ;P
-
Erről volt szó
@Top Cat : Én a 815-ös lapokat szerettem P3 alá. Azon kívül, hogy csak 512MB-t kezelt, legalább gyors volt a rendszerbusz, memóriabusz. Amíg azok a gépek használhatóak voltak, addig úgysem volt 512MB-ja senkinek
Igen, a VIA chipsetek elkezeltek 1,5GB-t, lassan.Mutogatni való hater díszpinty
-
Top cat
addikt
válasz jokeph #16479 üzenetére
Rákerestem, volt több is. Még SiS-es is.
Nem emlékszem már pontosan melyik 800-as Intel chipsetnél volt olyan gond, ha 2-nél több RAM foglalat volt az alaplapon, az hibát okozott.
-
nagyúr
válasz Top cat #16476 üzenetére
No, akkor kettő volt.
i845 volt utoljára SD ramos, meg elsőként DDR ramos is.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Syl
nagyúr
válasz jokeph #16474 üzenetére
93-94-ben 386-os gépen használtam OS2-őt. Sőt! WinOS2-őt, amire a Win 3.1 első 5-6 floppyját rá kellett telepíteni és így tudta futtatni a 16 bites windows programokat.
Bár az MS mindig is a visszamenőleges kompatibilitást kommunikálta, a saját programjai is gyakran összef**ták magukat egy-egy régebbi verziójú fájltól
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
nagyúr
válasz F.E.K.. #16460 üzenetére
Hát, nem borultam térdre az RD sebessége előtt.
Az ára meg visszatántorított a maga idejében.#16458E.Kaufmann: retro gépet építek, s eszembe ötlött az OS2 Warp, 97-ben találkoztam vele előszőr, PII-es gépeken volt futtatva, ezek a gépek különféle gyártósori beültető gépekhez voltak kapcsolva, annyi dolguk volt, hogy a beültetőgépek szükös tárhelyét bővítették, ezekről ment a munkaprogramok feltöltése/törlése/szerkesztése.
Éveken keresztül nem voltak leállítva, s nem emlékszem hogy bármiféle szoftveres hiba miatt kiálltak volna.
S tényleg, egyszer az egyiket ki kellett venni a sorból tisztításra, akkor utána bekapcsolásnál láttam a nagy IBM logót.RD RAM: talán az i850-es cucc volt az egyetlen ilyen platform ? s423 és s478-as tokozással.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
válasz F.E.K.. #16460 üzenetére
@F.E.K. : Na ez az, a marketingen múlt a dolog - az IBM sok más mellett ezt is elbénázta, ahogyan a Notes-t is lelakta, meg még több más nevet is (Redhat folyamatban...)
@jokeph : BTW a Win9x vonal nem is volt igazi OS bizonyos értelemben, mert a 7.0 DOS nélkül be se bootolt Az OS/2 meg igen.
@qnadam : ATM-ek régóta dózer alapúak, mindig vannak képek XP-s ablakokról rajtuk
@bambano : ++++
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
E.Kaufmann
veterán
Én 93-ban örültem még az oskolai XT-nek is... 486-ost is csak osztálytársamnál láttam, akinek az apja egy nagyobb cégnél volt számtech szaki. 96-tól -98-ig Win3.1-en tanultunk, mire jött volna a net és a Tulip gépek, már pont nem volt számtech óra.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
senior tag
válasz E.Kaufmann #16467 üzenetére
Az első gépem alaplapja VLB-s volt. VLB I/O kártyát és VLB Chips&Technologies VGA-t tettem bele; utóbbi 1024+256 cache memóval volt, még a korai PCI-os VGA-kal is felvette a versenyt.
Az OS2 Warp-nak nagyon drukkoltam, de nem volt mögötte igazán pénz és akarat; messze korszerűbb volt, mint a korabeli Windows. '93-ban volt szerencsém Next és Silicon Graphics munkaállomásokat megismerni; ahhoz képest minden Microsoft termék időugrás volt - VISSZAFELÉ!"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Top cat
addikt
válasz E.Kaufmann #16465 üzenetére
A Rambus cég még megvan, az RDRAM tűnt el a süllyesztőben.
Annak is el kellett volna? Mit kavartak nemrég?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz F.E.K.. #16464 üzenetére
A PCI azért rosz példa mert a VLB csak 386/486-al ment (trükközve Pentiummal is), kötve volt a proci órajelhez és max 3 egységet támogatott (nagyobb órajelen még kevesebbet) A PCI meg proci és architektúrafüggetlen és sokkal több eszköz csatlakoztatható rá. A különbség a VLB és a PCI között, mint a 386 és a Pentium, vagy a fakerítés és a lézerrács között.
-
F.E.K..
senior tag
válasz Top cat #16463 üzenetére
Igen, az elsősorban az árazás miatt bukott meg. (ami miatt nem is igen fejlesztették, ami miatt nem terjed, és olcsóbb se lett, ami miatt ugye...)
@E.Kaufmann arra hoztam példáknak, hogy nem egyértelműen a technológia döntött, hanem a marketing és a pénz(éhség) jó párszor a történelem folyamán.
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
veterán
válasz E.Kaufmann #16461 üzenetére
fogalmam sincs, gondolom ott, ahol még mindig valami os2 alapú cucc megy, és az alá kellene valami, aminek nem tíz éve adták ki az utolsó frissítését (mint az ecomstationnek). vagy esetleg win16 alapú dolgokhoz passz.
hanyas vagy, te disznó?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz qnadam #16459 üzenetére
Hol használják?
F.E.K..:
- A PCI-al mi volt? Az volt a jobb, el is terjedt, volt eg kis VLB-s kitérő és ennyi.
- A Win95 Win32-es programokkal tudta a preemtiv multitaskot. Az más kérdés, hogy a megjelenéskori átlag gépeken mennyire bírta , pláne ha a RAM nem volt meg hozzá.
- Rambus, köhömm. Annyira nem volt olyan szuper, mint amennyire drága, meg szórakozni kellett itt dummy lezáró modulokkal. Az intelnek is már csak nyűg volt a végére.[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
válasz E.Kaufmann #16458 üzenetére
"Állítólag fejlettebb volt a Windows 95-nél ", nem csak állítólag, pl. volt benne normális multitask... amit a win95 maximum "képen látott"
De attól, hogy egy rendszer jó, még nem biztos hogy el is terjed (annak idején a rambus memóriák is sokkal gyorsabbak voltak mint a korabeli ddr, de a drága licenc miatt nem tudott elterjedni. De a vesa local bus vs pci is hasonló történet).
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Top cat #16457 üzenetére
Naaa, annyira, mint a Windows95. A Windows-nak volt alternatívája IBM oldalról, voltak közös gyökerek a Microsofttal, valamint DOS és Windows 3.x kompatibilis volt, de voltak rá OS/2-es 32 bites programok is. Állítólag fejlettebb volt a Windows 95-nél (a négyes biztosan) , ugyanakkor gyorsabb volt a többiek szerint az NT vonalnál. Csak nem volt olyan széleskörű HW támogatása. Egy időben lehet te is találkoztál vele, csak nem tudtad, mert ATM-ekben is használták.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az OS2 WARP az miféle rendszer ?
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
válasz frescho #16453 üzenetére
Ennyi.
Nem elefántcsonttorony az, csak az egyszeri infós nem látott olyat életében sem, pedig az igazán nagy vasak mind Unix vagy Z alatt mennek (és a világon elég sok ilyen cucc fut) . (A Linux meg egy PC-s Unix "port", és annyira nincs is messze.)
A szabad szoftver meg a Unix PC-sítése két külön dolog. Unixból olt ingyenes, és fizetős is (AIX, HP-UX, ezek nem ingyenesek, ), de alapvetően ingyenesnek indult. Az egy dolog, hogy akkoriban nem volt még GPL licenc. Amúgy ki mondta, hogy a MS ellen alakult volna a szabad szoftver?
Az otthon Unix-ozós része annyiban igaz, hogy a Tanenbaum a Minix-et pl. azért írta, hogy Unix-ot lehessen oktatni PC-n, olyan helyeken is, ahol nem volt hozzá vas.
Az meg csak jó, hogy van OpenBSD[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
Na igen a Unix, meg te és a többi elefántcsont toronyban nevelkedett nagyarc. Nem úgy volt hogy a GNU és a szabad szoftveres banda nem is a Microsoft ellenében alakult, hanem szakik szerették volna otthon is junixozni,saját gépen, anélkül, hogy eladták volna a veséjüket? Ugye a UNIX disztrók nem voltak ingyenesek. Most bár van ingyenes BSD, mégis a Linux a népszerűbb, ami bár POSIX, de mégis nullárol lett írva hosszú erőfeszítéssel, és a BSD-t is meg kellett takarítani a fizetős kódoktól.
-
frescho
addikt
Érdemes megnézni egy IRIX 6.5-öt ami kb a 98-cal egyidős. Elég sokan meglepődtek, hogy milyen jól tudták kezelni a kis O2-őt a hétvégén. Stabil, működik és kis machinálással máig lehet rá fordítani új programokat. De felhozhatnám a Solaris-t vagy HP-UX-et. Bár ez utóbbit inkább CLI-ben ismerem.
https://frescho.hu
-
opr
nagyúr
Elolvastam kozben, koszonom az ajanlast, vegulis nem volt rossz. Ahogy leirja az apokalipszist magat, meg ahogy az emberek radobbennek mivan meg ilyesmi az nagyon tetszik, de a maradek...
Haaaaaaaaaat, szodaval elmegy, oszinten szolva sokszor ugy forgott a szemem, mint egy szelporgo, annyira "USA IS BESTEST" tipusu meg felfogasu az iro.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
válasz E.Kaufmann #16449 üzenetére
Valószínűleg igen. A Wine is egy windows futtatókörnyezet, nem emulátor, a React is Windows újraírás. De MS librarykat is használ a Wine.
-
veterán
válasz E.Kaufmann #16449 üzenetére
passz, sose használtam de ha jól értem, az a cél, hogy minél több közös dolguk legyen.
hanyas vagy, te disznó?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz qnadam #16448 üzenetére
Azt értem, de az ilyen Wine beállító/telepítő varázslók a ReactOS binárisait (is) használják már a Windows-os kiegészítők helyett? Mindenféle runtime telepítőt szedtek le automatikusan és csapták a telepítendő program környezetéhez, mikor utoljára néztem.
-
veterán
válasz E.Kaufmann #16445 üzenetére
a reactos faq azt írja, hogy
Actually, we work very closely with the Wine project and thus both projects actually benefit from each other. We have several developers in both the Wine and ReactOS projects that work on cross-compatibility issues between the two projects.
Wine probably has a lot more in common with ReactOS than with Linux. The Wine project has the goal of implementing the entire windows API on top of WineServer. There are only a few Wine DLLs that cannot be used in ReactOS.hanyas vagy, te disznó?
-
válasz qnadam #16444 üzenetére
Mondjuk én Kdenlive-el vágok, de egy Vegas 6/7-hez sincs sehol. Mondjuk meg tudom vele valósítani a dolgokat.
Davinci próbálgatás tervben, csak még nem jutottam el addig
Meg mondjuk nem csak vágócucc kérdése, hanem rakás egyéb kell mellé, hogy professzionális videós tudjon dolgozni. Mondjuk a vendor lock-in itt is megvan.
Nekem tényleg csak azért van a virtuális Win10, mert Startails/Sequator csak arra van (bár ezek mennek Wine-n is), meg egy rakás telefonhackelős progi csakWindowsra van. De Samsungot pl. lehet flashelni Linuxról (heimdall-lal).A React meg jó kezdeményezés, de még sehol nem tartanak OK, van egy virtuális példányom, megy is, de még rengeteg meló van vele.
@E.Kaufmann : OK, de az 0 pénzből megy. Mi lenne, ha végtelen lóvé lenne rá, mint a MS-nak...
"Mi lenne, mi lenne. Elinnák "
Jelentkeznék fejlesztőnekIntel meg, azért az nem teljesen triviális.
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz qnadam #16444 üzenetére
Nekik én is. Na ők pont jó példa, milyen nehéz nulláról oprendszert csinálni, pláne Windows kompatibiliset, még a kilencvenes években olvastam róluk, amikor még csak egy pőre kernelt tudott felmutatni a projekt, és csoda, hogy nem halt el a Linux+Wine mellett.
Van amihez már a Wine nem Microsoft-os plusz komponenest használ, hanem kiváltja ReactOS-essel? Régen a Winetricks letöltött binárisokat a Microsofttól bizonyos programokhoz, nem tudom, mostanában mennyire kell ez még, vagy megvalósították a nagyját a függőségeknek Wine alá.[ Szerkesztve ]
-
veterán
más dolgába nem szoktam beleszólni, hogy mit használ, nekem stabil a win, ismerem is, jó az. 1-2 linuxtérítő néha megtalál, akkor megmondom, hogy értelmes vágóprogram nincs linuxra, és ennyiben maradunk. mondjuk azóta van, szóval ez az érv valamelyest dőlni látszik
a reactosnek drukkolok erősen, de nem hiszem, hogy belátható időn belül bármi használható lesz belőle.hanyas vagy, te disznó?
-
válasz qnadam #16442 üzenetére
Mindenki maga dönti el. OK, mondjuk neked a melóhoz szükséges szoftverek miatt kell is. Nekem meg egyáltalán nem hiányzik a windóz, pont a fentiek, meg az egyéb panaszkodások miatt.
A céges géptől meg a fejem szoktam fogni.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
P4-en használtam a 2000 PRO-t legtöbbet (SP2 majd SP4), gyorsabb és stabilabb volt az XP-nél, de még a 2003 server-nél is.
Boot-ra és kikapcsolásra is gyorsabb volt.
LAN partyn én voltam a "server" COD/UO/COD2-ben.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
senior tag
Technikai értelemben (szubjektív, emocionális alapon) a Windows 2000 nálam a kedvenc - ott volt a legnagyobb a wow faktor. Külsőre meg a Vista, bocs'. (Emlegette korábban valaki a Longhorn-t, na az is bejött, bár azt csak láttam, sosem volt egyik gépemen sem.)
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
veterán
-
Az előző, nem Chromium alapú Edge-re vonatkozott. Ez a mostani egy Chrome.
Ja, az NT azért volt nagy durranás, mert előtte/helyette a 9x vonal volt. Azért akkoriban nem volt egyértelmű, hogy egy Win9x vagy OS/2 a jobb, az NT meg eléggé ipari jellegűnek indult, ott más követelmények voltak, és tök alap volt, hogy ne legyen olyan instabil, mint a lakossági verziók.
@qnadam : Ezt azóta is csinálja az összes. A 8 vagy a 10 óta a Fest Startup is csak annyi, hogy nem mountolja le a meghajtókat.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
a 2000-et nagyon szerettem anno. stabil volt, megbízható volt, őszinte volt. persze lehet, hogy ezeket az érzéseket az is erősítette, hogy 98-ról váltottam rá
azt pl kifejezetten sérelmeztem, amikor bvejött az xp, bőszen hirdették, hogy mennyivel gyorsabban indul. ja, az asztal valóban előbb jelent meg, de utána pont annyi ideig töltögetett mindent a háttérben, amennyi idő alatt a 2000 elején végigment a kék csík...hanyas vagy, te disznó?
-
senior tag
Az Edge az Chrome, nem? Az alapjait tekintve, persze, hivatalosan Chromium based. Szemben a legacy Edge-zsel, ami saját volt.
Egyébként meg hiába volt magas szinten integrálva az IE az NT OS-ekbe, az NT4.0 és a Windows 2000 nagyon nagy durranás volt a maga korában. A 95, a 98 és 98SE ipari hulladéknak tűnt mellette.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
válasz E.Kaufmann #16431 üzenetére
Hát, az Edge se lett az a hűha Ha valakinek ezt meg kéne tudnia ugrani (ha van olyan jó, ahogyan mondja) az a Microsoft.
Ja, meg egy rendesen átgondolt cumó moduláris. Tehát akkor nem nulláról kell fejlesztgetni a böngészdét, és az OS-t sem.
Érted, a Unix-ot a 60-as évek végén/70-es évek elején rendesen átgondolta az a pár ember, aki elkezdte, és a mai napig használatos (Unix is, meg oldalágai is).Mutogatni való hater díszpinty
-
E.Kaufmann
veterán
Azok se most kezdték, legalább is van a piacon most két jó öreg webmotor melyek visszavezethetőek a kilencvenes évekig. Ennyi kódot és tapasztalatot (majdnem) a nulláról kezdeni összerakni a 2010-es években már reménytelennek tűnik, mégis megpróbálták, szerintem nem is eredménytelenül. Csak már gondolom nem akartak belehányni annyi dollárt, hogy jó is legyen, pláne ha használhatnak helyette jobbat is ingyen, csak kicsit át kell marketingelni .
[ Szerkesztve ]
-
válasz E.Kaufmann #16429 üzenetére
"Maga az NT alap jó lett, " azért később sikerült összekutyulni
", hanem nem sikerült eléggé magához torzítani azokat, "
Ezzel már alapból gond van..."ulláról böngészőt készíteni meg majdnem olyan nehéz, mint"
Az egyik legnagyobb IT cégnek sosem sikerült? Az LOL. A Google meg megcsinálta... De az Opera is rendesen működött, és az sem volt mindig Chrome motoros.[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
Maga az NT alap jó lett, a felhasználói felület és a köztes rétegek (nagy)részben meg átfedésben voltak a 9x vonallal.
A Microsoft-nak meg nem nem sikerült megvalósítani a szabványokat, hanem nem sikerült eléggé magához torzítani azokat, utána meg már nagy volt a hátrány. Nulláról böngészőt készíteni meg majdnem olyan nehéz, mint nulláról(!!!, nem Linux/BSD/stb. kernelre építeni) egy OS-t.[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz F.E.K.. #16426 üzenetére
Nekem sincs. Pont azért, mert bár ki lehet hozni pluszra, azért melós, figyelni kell, (kb. mint minden bolt pontgyűjtő izéje) és mindig ott a kockázat, hogy egyszer benézed, és akkor súlyos ezrekbe kerül.
Mint ahogy a számlákból is inkább az egyszerűbbet, olcsóbbat választom, mert bár a drágább többet nyújt (többségében nekem feleslegesen), de ha benézed, akkor sokat kell pengetni. -
válasz KROK640 #16423 üzenetére
"Na mondjuk az IE nagyon beágyazottságát sem értettem soha, hiszen csak egy böngésző... még ha a filekezelő (sajátgép) lett volna ennyire bitangul beleintegrálódva."
Az "IE" volt a "Sajátgép".
S nekem arról, hogy nem cserélhető, az jön le, hogy a 90-es években valaki nagyon átgondolatlanul tervezte meg az NT alapú vonalatAzért gyepálják ki, mert egy katyvasz lett mostanra, és egyre nehezebb volt supportot adni rá. De az a legszebb, hogy a Világ legnagyobb Szoftvercége vagy 25 év alatt nem volt képes egy olyan böngészőt kiizzadni, ami szabványosan jeleníti meg a HTML-t
[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
"hitelkártyapontokkal zsonglőrködik. "
Hát, nem kötelező hitelkártyát tartani, akkor nem kell zsonglőrködni.
Nekem is csak betéti kártyám van, persze a szerződésnél többször akartak adni credit card-ot... De határozottan nem kértem, így csupán debit card-om van
-
BiP
nagyúr
Elmélet vs gyakorlat.
Vannak ilyen helyek. Még ha nem is tehetné meg. Kitalálja a bolt, hogy x összeg alatt neki nem buli a kártya, kiteszi cetlire vagy a pénztáros közli a vásárlóval, stb. Bolti belső szabály, a vevő meg nem kötekszik, hogy neki márpedig joga lenne bármennyit kártyával fizetni. -
quailstorm
nagyúr
válasz KROK640 #16423 üzenetére
Csak egy böngésző, persze. De a rendszerszintű WebView és Help viewer is. Bármi appot csináltál, kellett bele egy login, vagy hasonlóhoz WebView, az IE volt.*
Ugyanúgy, ahogy Android alatt is a WebKit, meg mostanában a Chrome "csak egy böngésző". Csak mivel minden webapp, és az alap webview-t használja, ezért kb. mindenhez kell.Pl. XSLT-vel HTML-re transzformált XML-t meg akartál jeleníteni egy WPF appban? Akkor az is IE-t használt. Megnéztél egy CHM fájlt? Az is IE.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
Na mondjuk az IE nagyon beágyazottságát sem értettem soha, hiszen csak egy böngésző... még ha a filekezelő (sajátgép) lett volna ennyire bitangul beleintegrálódva. Ugyanakkor azt sem értem minek kigyepálni az IE-t? Aki nem akar nem kattint rá. ha esetleg "gyepálni" akarnak akkor el kell tűntetni a parancsikonját és ezzel a userek minimum nagyrészének eszébe sem fog jutni keresni, ha mégis, akkor sem jön rá hogyan kéne elindítani.
-
-
nagyúr
-
koby11h
őstag
válasz KROK640 #16419 üzenetére
Most egy i5-7400 lett végül olcsóért, H110-es lappal + 8GB memóriával, köztes megoldás.
Nem egy erőgép, de van mellette egy 860 evo 250 és egy 850 evo 500 és így már elég nekem.
Még + 8GB és akkor már a vmware is jobban fogja érezni magát.Nekem a hobbi olyan amit szívesen csinálok, érdekel, fejlődésnek érzem azon a téren. De azért az sem baj, ha időnként az így összeszedett tudás pici anyagi hasznot is hoz.
Bár messze nem tudnék belőle megélni..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
KROK640
nagyúr
válasz koby11h #16413 üzenetére
Akkor végül még maradt a Core I3 4330? (úgy emlékszem Core I3 10100F-et tervezgettél venni)
#16415 koby11h : A hobbi nem azért van, hogy behozza az árát (az csak külön jó, ha megtörténik) hanem, hogy az ember jólérezze magát tőle.
-
KROK640
nagyúr
Pedig több helyet is tudok (sőt itt gyakorlatilag a környéken mind olyan) ami 1000-1500-2000ft-os értékek felett enged csak kártyázni.
De láttam már olyat is, aki (kisbolt) inkább felírja, és majd legközelebb kifizeted, ha csak kártya és 1500ft alatti vásárlás van.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
koby11h
őstag
Általában azért sejtem mit csinálok, gépet 35+ év alatt még nem rontottam el
Kb. 15 éve véletlenül letitkosítottam az egyik partíciót - ekkor próbáltam ki először ilyen programot - de azt is sikerült feltörni. Adat nem veszett el. Egyszer vesztettem el 9 darab avi fájlt, na az fájt, de volt 7-ről mentés, 2-t nem tudom mi volt.
Vírusom sem volt még soha, csak másokét irtom, szóval eddig mindent sikerült megúsznom/megoldanom. Backup van, a többi meg megoldható valahogy.
Viszont most sem telik másik gépre, hogy külön host-ot csináljak. Régebben gondolkoztam rajta, hogy veszek egy leselejtezett szervert pl. IBM x3650-et pl. M3-ast tudtam volna 5 disk-el, 32GB memóriával. De aztán mindig arra jutok, hogy sok hely, rengeteget fogyaszt... és mivel csak hobbi, így nem hozná be az árát..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
koby11h
őstag
Van vmware, virtualbox, qemu is, de nem mindenhez jó. Illetve van amit muszáj natívan kipróbálni (most csak 4 mag és 8GB van a gépben, ha osztogatom, akkor az sajnos jelentős veszteség.
A céges 32 mag 384GB a vmware alatt meg állítólag másra kell
A Windows-omra vigyázok, a virtuális gépeket meg újracsinálom percek alatt - üres gép kell sokszor és csak egy felcsatolt image."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
-
BiP
nagyúr
válasz KROK640 #16393 üzenetére
akkor sokkal könnyelműbben szórja a pénzt.
Ez tanulmány nélkül is hihető, ha nem látjuk, hogy a kezünkből kell kiadni a pénzt, hanem csak egy virtuális számlán vannak számok, akkor kevésbé fáj.
Ennek fordítottja, amikor venni akar a sziauram, és lobogtatja a pénzt, hogy azonnal KP-t ad, mert akkor hamarabb lesz/lehet üzlet a pénz látványára.Nem okoz nehézséget szerintem értelmes felnőtt embernek
- 3-4-5 számjegyű számok összeadása,
- az utolsó részeredmény fejben tartása,
- esetleg a különféle kiszerelések közötti különbségek eldöntéseNa, ezzel a 3 dologgal (akár egyenként) kizártad az átlagparaszt 80%-át. A többségnek egyik sem megy.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz koby11h #16400 üzenetére
"nagyon sok (havi 100-120) programot próbálok ki" - Na ezek miatt kell egy jó rendszerről image-t készíteni és amikor az embernek tele lesz a töke, akkor simán visszarántja.
(Az öcsém gépéhez nem nyúlok. Lassú, szar? Oldd meg. Mondjuk egy 500GB-os SSD segítene rajta, de izzadja ki ő az árát. Még egy dobozos sört sem vett nekem 30 éve. KROK640 szindróma. )
-
koby11h
őstag
Felénk általában a választás két oldalú.
Mivel nekem szinte alig volt valamim, a feleségem biztos nem a pénzemért jött hozzám. Bár azt azóta sem tudom, hogy miért
Hiába no, gázszerelőnek kellett volna tanulnom!"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest