Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz megott #33468 üzenetére
Ez amúgy kultrált volt (amíg ott voltam).
De mondjuk amikor elkezdte, hogy ő nem akarja elvinni a régi gépét is, akkor kellett volna azt mondani, hogy OK, akkor gari lesz, azt' húzzál
Kell nekünk segítőkésznek lenni@koby11h : Ingyenes ChatGPT-t próbáltam, hogy majd jó lesz keresőnek, még ha csak 2018-ig (ha jól emléxem) is ismeri a netet, de hát az is jó, mert sok régebbi cucchoz szoktam információt keresni.
Az derült ki, hogy az ingyenes GPT nem jó kb. semmire Olyan szinten általános válaszokat ad, hogy még, keresni meg egyáltalán nem lehet vele.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
fatpingvin
addikt
válasz megott #33341 üzenetére
a gipszes laptop még istenes... nekem egyszer hozott egy cimbora javításra egy laptopot, nagybátyjáé, fagy, meg a billentyűket erősen kell nyomni. mondom jó, gyors takarítás újrapasztázás aztán mehetünk is a nagybácsi kontójára sörözni.
a laptop kívülről tiszta, kicsit cigarettaszaga van, eddig nem para. csavarok ki, fedlap levesz, belbecsre egy tizedmásodperces pillantás, fedlap visszarak... gumikesztyű, szűrőmaszk elő, megyünk ki az udvarra, én ezt nem fogom lakótérben szervizelni.
a laptop teljes belső térfogata gyakorlatilag mint egy fröccsöntő forma tele volt ilyen gumicement állagú borzalommal aminek a három fő komponense szerintem macskaszőr, házipor és cigarettafüstből származó kátrány volt, sötét okkersárga színben.
az udvaron csak az akkupakkor, a merevlemezt és a ramot szedtem ki belőle, a maradékot behajítottam egy teszkós szatyorba, felvettem két építkezésből maradt viacolort, gumikesztyű és maszk még mindig rajtam, röffentsd a kocsit, megyünk a legközelebbi önkiszolgáló autómosóba.
cimbi néz rám mint ahogy az őrültekre szokás, nekérdezz csak csináld. oké, 10 perc múlva az autómosónál, kocsit rakd le a box előtt keresztbe, köszi. két viacolor le, közte kitámasztva a laptop leszedett hátlappal, mosóládzsa kézbe, nyomd be légyszíves a hidegvizes programot köszi...
kinyomtam a laptopból a retket a nagynyomású mosófejjel, még mindig gumikesztyűben, laptop vissza a szatyorba, kocsiba vissza, cimbora gyanúsan szótlan... hazaérve műanyag lavór elő, desztvíz, öblögetés sokáig, majd izopropanol bőkezűen, laptop megy a teraszra száradni, addig a ramot leretkeltem a csapnál, a vinyót meg egy régi fogkefével a kuka felett.
száradás után újrapasztázás, a ventit próbáltam megolajozni de stabilan be volt ragadva. tök véletlenül volt egy nem típusazonos de kis faragással beleépíthető pótdarabom. összeraktam a gépet és a cimbora levesestányér méretűre nyitott szeme előtt a gép bootol.
billentyűzet kuka, ebay felcsap, ezt tessék megrendelni, nem, nem az ugyanolyan nevű olcsóbbat, konkrétan ezt. addig adok egy külső USB-s billencset cseredarabnak.
cimbi azért megkérdezte hogy ez mennyire normális procedúra és mennyire voltam benne biztos hogy sikerül. semennyire. de abból az összegből amiért én hajlandó vagyok kockáztatni azt a lélekrákot ami abból a mocsokból a testembe vándorolhat, nagybácsi nem csak egy új laptopot hanem az azt forgalmazó üzletet is megveheti.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
bambano
titán
válasz megott #31448 üzenetére
nincs semmilyen kapcsolatom az ms világgal. most részt kellene vennem egy teamsen meghirdetett meetingen. fel tudtam tenni egy teams klienst egy android tabletre.
amit nem látok, hogy hogyan lesz a levélben megkapott meeting meghívó összekötve a teams kliensemmel.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
E.Kaufmann
veterán
-
-
szebe
addikt
válasz megott #31438 üzenetére
De miért van rajta fejhallgató?
Szól a belégzés-kilégzés?Szegényt meg báncsák amiért megéli a szerelmet. Semmi se jó
[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
-
nullpoint
őstag
válasz megott #31412 üzenetére
Naná hogy ingyen adom, örülök hogy nem kell kidobni, még el is viszem ha nem Pécs külső a cím.
Mellékletek nincsnek meg, az állapotok nem gyáriak.
PcGuru:
2004: 4, 5, 6, 8, 10, 11
2005: teljes évad (13 darab magazin)
2006: teljes évad (13 darab magazin)
2007: 1, 6, 11, 13
2008: 1PcZed:
1999: 1
Pc.Games:
2005: 5
Gamestar:
2007: 1
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
koby11h
őstag
válasz megott #29363 üzenetére
P-Mobil, Deák Bill, Hobo, Karthago, LGT, Pokolgép, GM49, KFT, A.E. Bizottság, Kontroll csoport, Moby Dick, The Rolling Stones, The Doors, Aerosmith, AC/DC, Van Halen, Pink Floyd, Black Sabbath, Deep Purple, Kraftwerk, Queen - én ezen nőttem fel.
Zeneileg 90 utániak 100-ból egy ami megfog... de tudom, ez az én hibám"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
fatpingvin
addikt
válasz megott #28554 üzenetére
"tiszteld a rendszergazdát, mert ő tudja a legjobban hogy a munkád amiért a fizetésedet kapod kényelmesen elvégeztethető egy nagyon rövid shell scripttel "
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz megott #26303 üzenetére
"
majd a két évre következő jegyzetekben megjelentek a tanári jegyzetekben tankönyvekben. Persze forrásmegjelölés nélkül."
Az a szép Már jogilag is.@fatpingvin : Unix alatt mi kezeli a vágólapot -> KDE-n pl. van külön vágólapkezelő. Többi DE-ben meg a DE.
A shellben jóhogy nincs vágólap, de a terminálemulátor meg egy grafikus szoftver, abban jól jön
Viszont végre tudtunk mondani egy hasznos dolgot, amit a MS talált ki, és nem úgy nyúlta
(BTW én asszem jogosan mondok véleményt a Windowsról, mert találkozok vele eleget, néha programozok is rá )[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
válasz megott #26212 üzenetére
Négyen...
Bár nálunk annyiban jobb, hogy néha azért vannak eredmények.
Pl. dokumentum kezelőbe direktben szkennelnek már. Van 3 főnek elektronikus aláírási joga, időbélyeggel és tudják is használni és külföldi tendernél is elfogadják!
E-fax van, tehát pdf-et kapsz emailen, nem papíron a faxot...De pl. ellenpélda: kislány kap ilyen e-faxot és kinyomtatja. Mondom minek?
Mert fejjel lefelé van. Elforgatás Acrobat-ban? De az nem marad úgy. PDFSAM, de nem tud rá írni, megmutatom, hogy tud, de ez kényelmetlen.
És kinyomtatja, ráír iktató számot, ERP azonosítót majd beszkenneli és neki úgy jó! Mert 10 éve is így csináltuk... ok, akkor miért nem az a pasi dug, aki 10 éve??? Az már nem jó?Nem, nem én dugtam 10 éve!
[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
-
-
-
Tim82
félisten
válasz megott #25701 üzenetére
Ha azt akarjátok, hogy vigye a házat a bank, elhagyjon az asszony meg ilyenek...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
koby11h
őstag
válasz megott #25549 üzenetére
Ah, elírtam, elektromos konvektort akartam nem kandallót
Túl sok mindent néztem meg a napokban...
Szóval olajradiátor vagy elektromos konvektor - ezeket lehetne közelebb tolni, elrakni, kisebb méretűek... mind 1500-2000W, de melyik a jobb hatásfokú a két technológiából?Hőszivattyú az a nem fér bele kategória. 15.000-40.000-ben kell gondolkoznom.
Hülyeségnek tűnik, de áramból messze átlag alatt van, gázból meg nagyon-nagyon felette és az elektromos megoldás lenne besegítés tavasszal-ősszel."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
nagyúr
válasz megott #21845 üzenetére
Ez tetszik, főleg az az ütős/csavarós lazító célszerszám.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-
-
bambano
titán
válasz megott #20220 üzenetére
az enyém awd, de simán keresztbe tettem anyámék udvarán is (Sikoly c. sorozat első rész), meg a város szélén is a körforgalomban (Sikoly 2. rész). Majd megbeszéltem az asszonnyal, hogy hazáig másfél óra tömény halálfélelem lesz a része, mert én ezt élvezem
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
-
totron
addikt
válasz megott #17973 üzenetére
A generiációs szakadék miatt oktalanság is elvárni a közös hangot. Az építőkockák hiányában látom én is a problémát. Ha pedig megpróbálod elmagyarázni, hogy a lexikalitás mellé disztingvációs- és logikai készség sem ártana a sikerhez, a legtöbbje nem is tudja értelmezni és visszacsatol a de hát ott a google örökbecsűre. Nem tudom mire fut ez így ki. Ezt nem károgásnak szánom, de tényleg nem sok jót adhat, ha egy kollektív hálózatba van bekódolva a logika, mint olyan és csak oda.
(#17988) hcl, A műveltség még sosem vált senki hátrányára, asszem.
Dehogyisnem, minél több hibalehetőség tárul fel előtted, annál több félnivalód van, hosszútávú, emésztő stresszre nagyobb a sansz, míg a boldog tudatlanság merészséget (vagy bajt/halált) hoz.Amúgy generációs szakadék, azt is lehet kezelni.
Hogyan és főleg minek kezeled? El kell engedni őket, ahogy nekik is minket és bizonyos fokig tolerálni egymást.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz megott #17970 üzenetére
nem mondtam, hogy menőbb, de itt szoktunk humorizálni, néha egymás kárára is, itt elfér.
másrészt meg ha nincs mögötte a lenéző háttérjelentés, akkor semmi probléma sincs azzal, hogy egy generációt egy szóval jellemeznek. pont ugyanannyit jelent, mint hogy y generáció.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
válasz megott #17973 üzenetére
24-26 éves gyakornokok?
De akkor hülyékkel találkozol, hiszen ezeket tanulták iskolában. Viszont pozitívum, hogy egyáltalán utánanéznek, értékeld.
Amúgy a jelenség nem "ezekamaifiatalok" szintű, sok középkorú/idősebb ember sem tud alapdolgokat. (Sok? Rengeteg.)[ Szerkesztve ]
-
válasz megott #17970 üzenetére
Egy rakás dolgot nem tudsz, ha nem hallottál még róla, mert mióta élsz, nem említette senki. Ennyiről van szó.
Az állandó online lét meg, ha van, miért ne használd? Alig van már ember, aki ha valamit nem tud, legalább megnézi, mi az, nem közli, hogy hülyeség az egész.Mutogatni való hater díszpinty
-
dingdongkng
tag
válasz megott #15547 üzenetére
Na némi keresgetés után elolvastam ezt a hősies történetet, ha a srác levert volna egy olyan csicskalángost amiből csak úgy tápászkodsz, kicsit sem éreztem volna túlkapásnak.
Nehezen megy hogy elférjen a fejemben, hogy hogyan veheti valaki a bátorságot arra, hogy ennyire tiszteletlen legyen BÁRKIVEL. Erre szoktuk azt mondani mi parasztok, hogy az édes anyukáddal beszélhetsz ilyen stílusban, de senki mással.
A történetben azt a nüanszot, már nem is feszegetném, hogy miután Ő bocsánatot kért, te még elkezdtél vele emberkedni. Nagyon keresem a jelzőt erre a megnyilvánulásra, de se a kulturált, se a tiszteletteljes, de az adekvált sem igazán illik a helyzetbe.
Az aztán meg tényleg egészen elképesztő magasságokba emeli a dolgokat hogy le is írod az internetre.
Én nem állítom azt, hogy mindig ilyen ember vagy aki így viselkedik, de a konkrét eset kapcsán lehet érdemes lenne önreflexiót tartani...A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...
-
E.Kaufmann
veterán
válasz megott #15545 üzenetére
Anélkül meglennék, a táblákkal kapcsolatban az viszont kicsit felb@ssza azt a minimális nacionalista agyterületemet, hogy mi ki bírjuk írni két nyelven is a településtáblákat, de a határ túlsó oldalán pár km-mel arrébb már nem bírják , pedig azért mind a népesség összetétele, mind a kölcsönösség jegyében megtehetnék.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz megott #15480 üzenetére
Nézd! Önszántadból döntöttél úgy, hogy ott elengeded a srácokat (bár a wc ajtóban szerintem alap, hogy annak van elsőbbsége aki még nem könnyített magán), de az efféle önkéntes jócselekedetek nem köteleznek senkit semmire. Ha akarják utána ők szintén önként dönthetnek úgy, hogy értékelik ezt és megköszönik, vagy úgy is hogy nem. Ha számodra esetleg komoly stresszhelyzetet okoz hogy valaki nem köszöni meg a vélt, vagy valós szívességedet, akkor jogod van arra, hogy ne tegyél szívességet. Arra viszont nemigen, hogy másokat verbálisan inzultálj.
-
Top cat
addikt
válasz megott #14420 üzenetére
Lehet, hogy megöngyilkolták.
-
GEIL
addikt
válasz megott #14417 üzenetére
Rendőrség / Készenléti Rendőrség / Katonaság / Egyéb ( "Ultrák")
Ezek mind a kormánnyal vannak....pár hete már tényleg mindenhol csak az a ő bábjaik vannak ( hadsereg parancsnok csere...stb stb )
De a zsebükben van minden bíróság /bíró...stb-.....de még a választási szavazatszámlálásért felelős cég is Mészáros tulajdona......akkor mit is lehetne elérni ?
Hivatalosan tuti semmit....csak erőszakkal......és nincs olyan töke az ellenzéknek és a magyar népnek hogy erővel lépjen fel, mert nincs erő....[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
GEIL
addikt
válasz megott #14415 üzenetére
"Eltűrjük"......igen......Egy felső rétegnek ez jó....a többségnek nem jó, de nem tesz semmit mert félti a munkáját, a családját....stb......Pár ember meg nem sokat tud tenni....talán egy fanatikus, elvetemült merénylő, akinek "minden mindegy", az beáldozza magát és lép egy merészet.
De ha levágod a kígyó fejét, kettő nő a helyébe......ez már a szervezett bűnözés egy megvalósult formája.....aki átlátja az tudja.[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest