Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
solena
tag
Hát, hajnal kilenckor, nyitás után nem sokkal, mikor még csak annyi kv van bennem, hogy normálisan viselkedő embereket ne küldjek el a halál faszára, egy ilyet normálisan lerendezni - esélytelen
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
opr
nagyúr
-
-
BiP
nagyúr
válasz solena #19188 üzenetére
Nem is kell vele ordítani. Az nem hat, és tényleg te kerülsz hátrányba. (ezt gyerekkel kapcsolatban megtanultam, hogy ha felrobbanok, az semmit nem ér, ugyanúgy szarnak rá).
Meg ugye igen, az ügyfélnek mindig igaza van.
De szép kedves hangon lehet vele közölni, hogy kezdjük újra a beszélgetést, nem vagy köteles ezt elviselni tőle.
Vagy igen, átpasszolni a főnöknek, hogy a barmokat kezelje ő. -
BiP
nagyúr
válasz fatpingvin #19179 üzenetére
Nem is komoly volt kérdés. Csak ha már sokmagos CPU, akkor a kellően elborult emberben felmerül: tudja-e futtatni a Crysist (rosszul írtam, nem Far Cry) a proci software módban.
[link]
De Linus állandó mondata: "But can it run Crysis?", és asszem ők is kipróbálták cpu-n renderelni. -
solena
tag
válasz Diabolis #19190 üzenetére
Nálunk inkább csak sejti a szomszéd, hogy mi van itthon, mert fegyvernek házon és pályán kívül a fegyvertáskában a helye
Hát, eddig három helyen lehetett velem úgy összefutni, hogy nálam volt az eagle: rendszeresen a deserten, cirka másfél hete mekegrádon, meg októberben a félegyházi makettkiállításon az airsoftos részlegen
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
Diabolis
aktív tag
válasz solena #19189 üzenetére
Költözés után rám is furán nézett a szomszéd, amikor elindultam a kert hátulja felé. Combtokban a beretta, vállakon az M4, AK
Rólad talán sejtem, hogy ki vagy, nem sok csaj rohangál Deserttel. Eléggé szűkül a körCsoda történt, kedvenc jelszavas userem másik egységhez távozott. Még nem kaptam emailt a helyi bitpásztortól, de már várom. Köszönő szó biztosan nem sok lesz benne
[ Szerkesztve ]
Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
solena
tag
válasz Top cat #19170 üzenetére
Otthon nem játszom vele és a többi tesójával, mert a kutya frászt kap Kint a pályán, már élvezettel lövöm alfélen a társakat, Bár az eagle csak másodlagos, az elsődlegesem egy MP-5 PDW, kellően kompakt jószág, hogy ne legyen útban, és 20 méterig egész pontos. Gondolkodtam precíziós csövön, azzal talán nem fog annyira szórni 30 méteren, de inkább akkor már egy normális hézagolás, légtömítés és fetelés, hogy ne égessem szét a 11,4voltos lipo akksival az érintkezőket. Bár így is 390fps környékén van, az eagle talán 360fps még így télen is (CO-s). De van még egy chicagói írógép (ez új, előkarácsonyi ajándékba kaptam) meg egy ingram m11, ami saját. A G36-t lepasszoltam az uramnak, mert nekem túl hosszú volt
A kép, ahonnan linkelted az eagle-t, lehet, elrakom könyvjelzőbe, mert kistányér-méretű lett a szemem, mikor olvastam, hogy lehet éleslövészetre befizetni, és nem kell hozzá engedély
Az eagle egyébként nem is tűnik olyan nagy fegyvernek a megfelelő kézben, Arnold Schwarzeneggerében egészen eltörpül
-
solena
tag
Nemigazán volt tisztában vele, hogy mit csinál, és ha leordítom a fejét a nyakáról, azért meg én faszolok. Mert alap, hogy kedvesek és aranyosak vagyunk. De főnökkel közölve lett, hogy legközelebb, ha ide eszi a fene a gyökeret, ő parolázik vele, mert én felrobbanok az ilyenektől.
-
-
BiP
nagyúr
válasz fatpingvin #19175 üzenetére
a képkockákat a proci számolja izomból...
És a Far Cry fut-e rajta? -
vince
őstag
válasz KROK640 #19163 üzenetére
Az én asztali gépemben (i5-10400/32) dvga sincs, az Intel® UHD 630 dolgozik, nem érzem aránytalannak. Előtte i5-2500k/16 ment ugyanígy igp-vel. Ritkán cserélek számítógépet (a Sandy Bridge konfig kiszolgált kb. 8 éven át, remélem a Comet Lake is elketyeg nagyjából ennyit), de akkor veszek valami normálisat és így a hardverfejlesztés évekre le van tudva
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
fatpingvin
addikt
válasz KROK640 #19164 üzenetére
érdekes módon nem éreztem kényszernek. mondom, amire kellett arra tökéletes volt. oké, lassú de nem rohanok sehova (gondoltam akkor) amit kellett azt tudta futtatni.
Ha nagyon akartam volna igazából bármikor le tudtam volna cserélni, de nem éreztem szükségét.
most belegondolva, az első okostelefonom nagyjából hasonló kategóriában versenyzett, csak abban volt egy második kicsi mag ami leginkább a media processing dolgait csinálta. azzal se éreztem magam korlátozva, és azt se használtam enéél sokkal többre.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
uu aránytalan konfigok terén én is egész jó vagyok bár nekem ilyen kirívó dolgom nem nagyon volt, nem fussa.
mondjuk az mókás volt amikor a korábbi asztali gépem bedöglött és a szerveremet fogtam be a célfeladatra egy darabig... cimbi meg is jegyezte hogy mekkora királyság már hogy két proci, 24 Xeon szál, 48 GB RAM... de mi az a Matrox M1920? mondom az a videokártya, de mivel normális driver nincs hozzá, csak framebufferkedik, a képkockákat a proci számolja izomból...A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Top cat
addikt
válasz solena #19161 üzenetére
Hogy te mivel nem játszadozol otthon.
Csak vigyázz, nehogy egyszer a másik előkapjon egy ilyent.Erről a blöff jelenete jut eszembe, Vinnie Jones-al.
-
"Szó, szót követett, fel lett hívva a főnök, részemről be lett lengetve a fogyasztó védelem, "
LOL, akkor talán még érvényben sem volt, hogy a kiírt legalacsonyabb áron kötelesek odaadni
De volt az emlékezetes, talán 20Ft-os Túró Rudi is a Tacskóban? Abból én is vettem párat..."2MB "ATi Turbo" VGA"
Rage? Nekem az kicsit tovább... Meg S3 Trio 3D... ma is megvanMutogatni való hater díszpinty
-
KROK640
nagyúr
Nálam após gépnél szerencsére csend van ...
Pedig egész héten otthon van, de van elég TVzni valója (TVvel felvett keresztanyu részek, meg különféle meccsek* - hogy mik vannak mapság, az én időmben még videó is kellett; mi a fhasz nem torrenten kell letölteni??? mondjuk csak örülök h nem, mert após a kék képernyőn letölteni és végignézni nem fog az tuti), meg pálinkája, húslevese, és pörköltje, szóval nyugodt hétre számítok. (már csak azért is mert szülinapom lesz és a lánya jön ide, én a közelbe sem megyek, legalábbis ez a terv ... )Oh 2 teljes hete, hogy Tivadar megígérte h egy összegben fizet mindent ami hátra van, azóta csendben van, mint én apósnál.. lehet h karma lesz ez??? )
* ez amúgy tuti valami boszorkányság barátnőm részéről
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz fatpingvin #19064 üzenetére
Hát, örülök, hogy nekem nem kellet ilyen helyzetbe kerülnöm. Általában felfelé néztem és azt néztem mit érhetek el, nem azt, hogy a minimálisból milyen kompromisszummal hozhatom ki a felét/negyedét.
Inkább elmentem dolgozni - még az ismert körülmények között - meg ügyeskedtem és üzleteltem, de volt egy minimum szintű gép aminek meg kellett lennie.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Elmesélem már a 768MB storyját is, mert nem emlékszem, hogy végül leírtam-e vagy csak akartam, hogy miért is lett annyi RAMunk?
2-3 haverral az volt a mániánk, hogy kb a város összes számtech boltját végiglátogattuk suli után (de minimum is a frekventáltabbakat) és begyűjtöttük az árlistákat. Majd egyik nap, nem emlékszem már h én vagy Árpi, de valamelyikünk kiszúrta, hogy a PC133-as 256MB-os SD RAM, hihetetlenül olcsó, mindössze 6200ft... nyilvánvalóan elírás volt 62 ezerről, de úgy gondoltam, hogy szerencsét próbálhatunk. Bementünk az említett üzletbe, és kértünk 256MB-os modulokat, amiket persze 62 ezerért akartak adni, de az árlistát elővéve megmutattuk nekik h nem így van, és szerencsénkre helyben volt nekik jó sok a hibás árlistából, szóval ott helyben elvettünk egy sajátjukat és megmutattuk h márpedig ez annyi, nem mi próbáljuk átverni őket, hanem ők minket, ha nem ennyiért kapjuk a memóriát. Szó, szót követett, fel lett hívva a főnök, részemről be lett lengetve a fogyasztó védelem, és végül hatalmas sóhajjal nyugtázták, hogy hajthatatlanok vagyunk, és kell a RAM. (Akkoriban még nem volt ez az árváltoztatós szöveg a listákon) 5db volt készleten, mind az ötöt megvettük, hármat én kettőt Árpi haverom. (A bolt egyébként mai napig megvan, tavaly több dolgot is vettem tőlük, HDD-t, fülest, stb.) Másnap az egész suli tudta h nekem 768MB RAMmom van, Árpinak meg 512MB, bár azt nagyon nem reklámoztuk, hogy hogyan és miért, de mindenkinek el lett újságolva. Megjegyzem akkoriban 64/128MB volt szinte mindenkinek, a 256 is nagyon ritka volt.
Egy ideig örültem a 768MB RAMnak, bár az egy idő után redukálva lett és eladogatva (két modult eladtam a háromból), mert akkoriban WinME (és minden) alá is bőven sok volt ez, később 256+128MB RAMmal (mert ugye volt még egy 128-as meg egy 64-es modulom is, de a gépben csak 3 memória slot) nyomultam sokáig. Akkoriban az a 384MB is nagyon soknak számított, mert akkoriban kezdett divat lenni a 128MB RAM, 256 csak az elborultabbaknak volt, annál több meg pláne kb senkinek.
Ráadásul akkor nekem 2db 20GB-ás winyóm volt otthon, az átlag gépekbe kezdett akkor a 10GB alap lenni, a "nagy" gépekbe raktak 30-as winyót...
Ehhez képest volt 466-os Celeronom, mikor az egyik fő "rivális"omnak Csigának már 566@850MHZ-es Celeronja volt, és egyre több emberkének volt az osztályban 600-700MHz-es Celeronja, Náci haveromnak meg 766-osa volt, ami azért akkoriban elég nagy királyság volt. Cserébe RAM és HDD fronton nem is volt kérdés, hogy ki a király...De rám jellemzőek voltak az aránytalan konfigok, mert később az 1700-as Celeronomban pl 2MB "ATi Turbo" VGA volt hetekig, az Unreal Tournamenten kívül szinte semmi 3D-s nem ment vele.
vagy elég ha a mostani gépet nézem, 10400F, 32GB RAM, 10TB HDD és erre egy 2GB-os GTX950 XDInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
BiP
nagyúr
válasz solena #19161 üzenetére
olyan hangsúllyal beszélt velem, hogy még én érezzem magam megtisztelve, hogy leereszkedik hozzám
A gyereknek is épp tanítjuk, hogy hogyan kérjen szépen. Nem csak szavak szintjén, hanem ha követelőző hangon mondja, ,(náluk még nem játszik a lekezelő stílus) ugyanúgy nem ér semmit.
Az ilyen faszfejnél is szerintem nyugodtan vissza lehet mondani , hogy mondja már normális hangnemben, mert így nem értem, és így nem veszem át a cuccot. (Értsd: vigye máshoz a szarját)
Mondjuk nagy a szám, élőben engem annyira sokkolnak ezek a barmok, hogy nem tudok a képébe mondani valami frappánsat hogy szálljon le nyugodtan a magas lóról.[ Szerkesztve ]
-
solena
tag
válasz Top cat #19157 üzenetére
Röviden: kurvasok a munka, de az emberi hülyeség határtalan Szerencsére a heti rendszerességű hülyék, akik a főnököm feleségének/barátnőjének/tesójának néznek havi egyre redukálódott, meg azok a seggfejek is, akik zsigerből hüléynek néznek, mondván, hogy nem értek hozzá. Egynémelyiknek az idomítása olyan jól halad, hogy kifejezetten engem szokott kérni, hogy magyarázzam már el neki
De azért rendszeresen szokott menni a sirám,hogy ma meg tudjuk-e nézni a szarját, aztán meg megy a hiszti, ha pénzt merünk kérni
Az elmúlt időszak legnagyobb seggfeje az a tag volt, akiről sütött, hogy emberszámba sem vesz (főnök pont nem volt bent), és olyan hangsúllyal beszélt velem, hogy még én érezzem magam megtisztelve, hogy leereszkedik hozzám. Viszketett a tenyerem az Eagle-ért, de na, az itthon volt, nem hurcibálom magammal melóba, mert még a végén rossz fényt vetnék az airsoftosokra De azért megnéztem volna, hogy tojja össze magát, ahogy a cső rossz végére kerül Úgyhogy közöltem a főnökkel, hogy ennek a fasznak ő fogja visszaadni a szarját.
De azért még előfordulnak a nem-tudom-miért-nem-kapcsol-be-de-azért-ragad-a-billentyűzet esetek, és a miért zörög a venti kérdéskör
-
fatpingvin
addikt
tényleg elbeszélhettünk egymás mellett, elnézésedet kérem ha támadásnak jött át amit írtam.
értem amit írtál és általánosítás nélkül azt tudom mondani hogy tudomásul vettem, tovább nem nagyon van.
egyébként csak egy pontosítás hogy egyértelmű legyen: a gender bias-t arra írtam ha egy területen a statisztikai véletlenen túlmutatóan van valamilyen hatás ami a 0.5-0.5 nemi aránytól való eltérést eredményez. ennek nincs semmilyen érzelmi vagy szociális töltete, ez csak egy szakkifejezés.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
bambano
titán
válasz DJGABI #19115 üzenetére
"Az baj, ha nekem ez tetszett?": arról van szó, hogy mindenkinek próbálunk jótanácsot adni, de nem őszintén. mert ha mindenki megfogadná a tanácsainkat, senki nem posztolna semmit ide, amit vonyítva röhögve mutogathatnánk
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
BiP
nagyúr
válasz fatpingvin #19155 üzenetére
Félreértesz. Azt mondom, hogy mindegy, hogy ez a tapasztalásomat annak (gender bias) fogja-e valaki minősíteni, én akkor is ezt tapasztaltam. (és nem akartam belemenni, hogy ez neveltetés, társadalmi berendezkedés, előítélet vagy biológia eredménye, mert 1. én sem tudom, 2. valószínűleg az összes együtthatása)
Függetlenül attól, hogy mit mutat ki a tanulmány, vagy mi igaz a populációra, a környezetemben mégis ez a helyzet. És amit úgy tűnik, hogy félreértesz: Nem akarom én ezt kivetíteni, vagy általános igazságnak elfogadtatni, csak nálunk épp így alakult, és megosztottam ezt a tapasztalatomat azokkal, akiket ez érdekel. Ha Téged nem, akkor ez a szál itt elhalt.[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
"Mindegy, mi az eredete, meg gender bias ide vagy oda"
opinion discarded.
pont erről volt szó. csak megismételted azt az esettanulmány kaliberű állásfoglalást amit már tope is belátott hogy nem mérvadó.
lehet ismételgetni az anekdotákat a dolgok mögé látásának szándéka nélkül, csak nincs sok értelme és nem vezet sehova.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz koby11h #19146 üzenetére
Én vittem energiatakarékos fénycsövet is, mert azt is javítgattam magamnak
@bambano : "munkahelyet váltott, hr-es lett. az új munkahelyén az őrületbe kergette az it-seket, mikor rendes korrekt hibaüzeneteket mondott nekik a telefonba, "
Rendes helyet ennek örülnek!!! Akkor ott az IT volt idióta?Mutogatni való hater díszpinty
-
Pötyi
őstag
-
F.E.K..
senior tag
válasz fatpingvin #19142 üzenetére
Szimpla biztonsági rendszer...
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
bambano
titán
anno isp-s karrierem alatt volt egy kedves kollegina, akit érdekelt a téma, úgyhogy viszonylag rendesen kiképeztem.
munkahelyet váltott, hr-es lett. az új munkahelyén az őrületbe kergette az it-seket, mikor rendes korrekt hibaüzeneteket mondott nekik a telefonba, hogy megpingeltem a default gétvéjt és nem válaszolt meg hasonlókEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
koby11h
őstag
Úgy, hogy az izzó ha nem világít kiégett, és cserélni kell.
Fiam is most tart ott, hogy szétszedett pár E27-es és E14-es izzót és próbálkozik a LED-ek cseréjével. Egyet már megcsinált, de még nem megy üzemszerűen
Ez mondjuk otthon ok, egy cégnél kidobják és vesznek másikat. Én meg a kidobott izzókat elkértem és hazavittem..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
BiP
nagyúr
válasz F.E.K.. #19137 üzenetére
Hé, nálam pl. az külön előny, hogy a munkám 90%-a scriptelve van... jó, én írom meg, de akkor is
Volt egy kolléga, pont ezt csinálta. Scriptelte a munkájának a nagy részét (ami az említett SAP-Excel adatmasszírozás vonalon mozgott), majd erről mélyen hallgatott, így a fönökök nem tudták, hogy az egész napi melót be tudja fejezni kb. 1-2 óra alatt, a többi időben meg elvolt, netezgetett.#19138 fatpingvin : Mindegy, mi az eredete, meg gender bias ide vagy oda, de valahogy én is ezt tapasztalom, hogy a környezetemben és a látóteremben lévő nők kevésbé érdeklődnek a műszaki problémák iránt. Ill. ha ilyen van, akkor előszeretettel passzolják le a partnerüknek, mondván ez őket nem érdekli, nem akarnak vele foglalkozni. Ellenben sokkal jobban leköti őket a programszervezés és az iskolai/óvodai ügyek intézése. (egyrészt, mert muszáj valakinek megcsinálni, másrészt mert ez inkább kommunikáció, kapcsolattartás és szervezési feladat, ami _ezeknek_ a hölgyeknek, akiket ismerek, jobban fekszik, jobban tetszik.)
És nyilván egyéni beállítottság kérdése is. -
" olyan dolgokban nem tudnak dönteni, "
Fuuuuu. Néha abban sem, amit ők akartak
BTW asszony infós, de néha olyanokkal nem halad, hogy hihetetlen. Főleg amit ki kéne túrni, próbálgatni, vagy olyan alapismeretek kellenének hozzá, amiket nem mondanak el az egyetemen, hiábba vagy 5-ös@koby11h : "Mivel az alaptétele az volt, hogy a led-es izzó nem ég ki"
Azt hogy sikerült?
Van pár LED izzó anyámnál, amin mindig cserélek LED, ha kiég egy, így mindig ugyanazok kerülnek vissza. Teljesen ki van akadva (asszony is) mert már vagy 5-8 LED-et cseréltem némelyiken, de amíg a driver jó, addig nem kell másikat venni, LED meg fillérekért szerezhető@F.E.K. : "- Ön kérte hogy rajkuk oda, egy napja... (szerencsére pont az asszisztensei füle hallatára, és ők még emlékeztek is..."
Bátor asszisztensek
Anyám munkahelyén dolgoztam nyáron diákként. Csomagoltam terméket, pár órával megjelenik egy kisfőnök-szerű nő, hogy KI CSOMAGOLTA A *******T?
Mondom én.
DE MIÉRT ÍGY!!!!
Mert így kérted.
Erre a nő férje (aki 2 székkel mellettem ült) hátrafordul, és
"Asssszony. Ne rinyáljál már, hülyeséget mondtál a gyereknek, mit csinált vó'na? Haggyadmá'."@opr : " hogy az SAP ad csv-t, amit berak excelbe, formazgatja kicsit, kiszed par sort, meg hozzaad egy "
A francot. Nyomogatja az approve gombot...[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Lenry
félisten
válasz fatpingvin #19139 üzenetére
<3
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
fatpingvin
addikt
válasz F.E.K.. #19140 üzenetére
nekem ez még otthon is így van... volt már ilyen cimborával aki először látta az asztali gépemet, bekapcsolom, kimegyek egy-egy doboz sörért amíg bebootol (ez hosszú folyamat) mire jövök vissza a koma halálra vált arccal néz rám hogy nem ő rontotta el a gépet, csak mindenféléket kiírt, ő nem nyúlt hozzá, azért ránézek.
nem volt semmi baja. a SATA/IDE vezérlő, a SCSI HBA meg a 10G/IB vezérlőkártya egymás után szépen betöltögette a saját firmware-ét, utána a boot log ment végig és rendben elérkezett a /dev/tty1-en a login promptra de vicces volt nézni a reakciókat.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
opr
nagyúr
Na jo, de teljesen mas az, hogy a scriptelheto IT-s dolgokat lescripteled, meg teljesen mas az, amikor annyibol all a harom diplomas csucsember munkaja, hogy az SAP ad csv-t, amit berak excelbe, formazgatja kicsit, kiszed par sort, meg hozzaad egy masik fulon par grafikont (persze annyi esze nincs, hogy csinaljon egy sablont erre). Anno irodistak bo 80%-nak ennyibol allt a munkaja. Persze mind ragaszkodott hozza, hogy magas kepesitest igenylo, kreativ munkaja van. Az b+.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
F.E.K..
senior tag
válasz fatpingvin #19139 üzenetére
Megvan az az előnyöm, hogy a kollégák is többnyire csak néznek a cuccaimra, de belepiszkálni már nem mernek...
-
fatpingvin
addikt
"a jó rendszergazda crontabbal és bash scriptekkel végezteti el a saját munkáját, az állását pedig azzal biztosítja hogy ezekhez nem publikálja a dokumentációt."
fordítás tőlem
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
a személyes tapasztalatod teljesen oké, bár nagy skálán sokat nem nyom a latban, ezt azért remélem érzed. ahogy az enyém se meg senkié, azé sem aki ezzel foglalkozik.
hogy a nőket kevésbé érdeklik a műszaki dolgok... én óvatosan bánnék ezekkel a kijelentésekkel. ahogy írtad is, nevelés és társadalmi nyomás kérdése. inkább.
a gender bias kitermeli saját magát, egy olyan terület ami jellemzően virsliparti volt nem valószínű hogy túlságosan vonzó közeg lesz nők számára, főleg amíg az öreg f*szok azt a retorikát ismételgetik amit most hárommal előbb tőled is hallottunk. ennek semmi köze bármilyen veleszületett affinitáshoz.
másik irányból példa, a textilekkel való munkát hagyományosan női szerepkörnek tekintik. az exem anyját rendszeresen bosszantottam lowkey azzal hogy a lánya cuccait én varrtam meg, sokkal igényesebben mint akár az exem akár az anyja tudta volna. most akkor ezzel mi van?A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
F.E.K..
senior tag
"Oszinten szolva meg az is meglepne, ha a munkajanak a 90%-a nem lenne scriptelheto"
Hé, nálam pl. az külön előny, hogy a munkám 90%-a scriptelve van... jó, én írom meg, de akkor is
Egyébént, többször találtam több diplomás orvosokkal, akik a legalapvetőbb gondolkodásra sem voltak hajlandóak annak idején...
pl. ügyfélnél kint voltunk, kérte, hogy akkor a tv-t állítsuk már át neki a szolgáltatónál, mert írkálnak neki valamit, de nem ért hozzá.
Jó, azonosítók elkér, ügyfélszolgálat felhív, kiderítjük mi is van... majd feltesszük neki a kérdést:
- most át tudják állítani a kábeltévé szolgáltatást az új rendszerre, de akkor csak a lenti nappaliban lévő tv-n lesz kép, a többin nem, amíg a csere beltérik ki nem érkeznek. Szeretné most átállíttatni, vagy inkább megvárja, amíg kiérnek az új beltéri egységek?
-Legyen most!
- Akkor is, ha egy pár napig csak egy helyen lesz tv?
- Akkor is!
...
...
- Ok, elintézve.
...
...
telefon, papírok visszaad, dolgozunk tovább. pár perc múlva kiabálás: ELMENT A TV!!!!Ha nem előtte úgy 3 perccel kérdeztünk volna rá...
Ugyanő volt, aki elkapott a folyosón a cégnél, hogy
- HOL VAN A GÉP A FOLYOSÓRÓL?
- Bent ebben és ebben az irodában.
- MÉGIS KI ENGEDTE EZT MEG!!!
- Ön kérte hogy rajkuk oda, egy napja... (szerencsére pont az asszisztensei füle hallatára, és ők még emlékeztek is...[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz fatpingvin #19134 üzenetére
Az én személyes tapasztalataim alapján, akkor maradjunk ebben
Azt viszont fenntartom, hogy a nőket kevésbé érdeklik a műszaki dolgok, és ami nem érdekel, azon el se gondolkodok. Nyilván ez nincs akkora különbségben a férfiak és nők között mint 10-20-30 éve.
Nyilván ez nevelés kérdése is, mind szülői, mind iskolában is (pl. sokkal több hölgy jár olyan iskolába ami régen inkább fiús szak volt...) -
fatpingvin
addikt
műszaki kérdésekben férfiakra jellemzőbb. nemrég olvastam egyébként pont erről egy szociálpszichológiai témájú cikket ami pont ezzel foglalkozott amit az intuíció amúgy is sejtetett. én hülye nem mentettem el de ha megtalálom beteszem ide
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
várom az állításodat alátámasztahtó statisztikát. a "nekem úgy tűnik" és az "én azt gondolom hogy" egyik sem az szerintem bölcsebb lett volna ha nem kezdesz bele a magyarázkodásba
-
Lenry
félisten
válasz fatpingvin #19128 üzenetére
ez nem férfidolog és nem korlátozódik műszaki dolgokra...
üdv a 10 millió mindenben szakértő országábanGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
addikt
Jó, erős volt, de azért kimutatható hogy a hölgyek kevésbé értenek hozzá, legalábbis olvasva az akár itt beírt dolgokat, akár csak azért, mert nem érdekli őket, és ami nem érdekel, azon el se gondolkozik az ember...
-
solena
tag
válasz fatpingvin #19130 üzenetére
Én is, csak már nagyon unom, hogy én legyek az ügyeletes femináci.
-
solena
tag
Köszönöm
-
fatpingvin
addikt
azért ez elég erős volt.
a férfiak tapasztalataim szerint egy dolog van amiben sokkal jobbak: műszaki kérdésekben elhinni magukról hogy ők értenek hozzá a legjobban a társaságból miközben halvány fogalmuk sincs a dologról.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
koby11h
őstag
Nem vont le következtetést, csak jelezte a hibát felém (talán azért felém, mert engem látott meg először?) majd el kellett Neki magyaráznom, hogy miért gondolom, hogy az izzó a rossz, csak úgy, egyik napról a másikra. Mivel az alaptétele az volt, hogy a led-es izzó nem ég ki és tegnap még jó volt. Így elmondtam lépésenként, áram van, kapcsoló ok, egyik izzó ok, másik izzó hibás...
Még azt is mondta, hogy nemrég lett kicserélve az izzó, de kiderült, hogy pont a másik lett kicserélve, mert az is kiégett, csak akkor Ő nem volt. A lényeg, hogy kicserélték ezt is, Ő pedig megtudta, hogy a led-es izzó bár sokáig bírja, de tönkre tud menni.
Egyébként igen, bent van, kitölti a jelenléti ívet, kap fizetést, szavazni is jogosult, van véleménye és ha nem szaladsz el mellette el is mondja.
Van itt is pár ilyen, nem tudom még miért van itt ember, de ilyenek mindenhol vannak."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #19121 üzenetére
Sima irodai munka, de azért némi szaktudást igényel.
Utólag Ő is felfogta, hogy ha bármelyiket kikapcsolja volna, akkor ki tudta volna zárni a gépet mint zajforrást és nem ugráltat feleslegesen.
Mentségére legyen mondva, hogy erre magától jött rá.
Volt már korábban is hasonló húzása, ami nem gond, szívesen mászkálok én a folyosókon fölöslegesen, amúgy csak még jobban eltunyulnék!
Persze az izzót akkor sem cseréltem ki, csak jeleztem, hogy ha az egyik világít a másik pedig nem, akkor a kapcsoló ok, áram van, valószínűleg az izzó égett ki. De hát ledes! Hát igen, az is ki tud égni. De kicseréled? Nem, van telephely manager, majd Ő kicseréli... nincs velem szerencséje."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
opr
nagyúr
Es szavaz is. Es igen, irodaban dolgozik akkor 99%, hogy tobbet keres, mint barmilyen tanar, es 99%, hogy emellett biztos a sajat mentalis folenyeben, es abban is, hogy alul van fizetve es tobbet erdemelne. Pedig egy ilyen ember tenyleg nagyon max csak valami irodai biodroidnak valo.
Oszinten szolva meg az is meglepne, ha a munkajanak a 90%-a nem lenne scriptelheto..."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
-
DJGABI
addikt
Jelentem kb 3 részletben lement a Telepítvény évad. Az baj, ha nekem ez tetszett?
[link] kb ehhez hasonlóan érzek. A birodalmis, géndinasztiás vonal (ami elvileg eredeti ötlet?) sokkal jobb volt, mint a terminusi szál.
Végén azért annyira nem állt össze a kép, ha nincs Salvornak a szuperképessége, akkor mégis hogy gondolta az öreg a Kripta kinyitását? Amihez ráadásul még a rubik kockát is ki kellett rakni. Meg az egész bolygón kiütött mindenkit a nullmező. Nem úgy tűnt, mintha itt magától kinyílt volna. Meg ez, hogy Salvor a Gaal-nek a lánya nem volt túlzottan nagy csavar, kb az elejétől sejteni lehetett, erre a végére hagyták nagy leleplezésként... Vizes bolygóról érdekes lesz hogyan lépnek majd le.
[link] [link] olvastam ezeket az összehasonlításokat, hát eléggé a sorozat javára billen a mérleg. Ilyen Star Wars prequeles politizálás abszolút nem érdekelt volna (persze jól is meg lehet csinálni, a Trónok harca első évadaiban érdekesek voltak az intrikák is), érthető hogy akciódúsra csinálták.
Gaal elég idegesítő lett úgy kb a Trantor elhagyása után, ez a Phara karakter is olyan semmilyen, az erőszakos lépéseit Salvor azzal oldja fel hogy nyakon lövi a saját fegyverével... no comment
Mondjuk ez, hogy a 2 szállal is alig boldogultak, érdekes lesz majd 3-4 szálon (Trantor, Terminus, Helicon, Synnax) hogy viszik a sztorit, (ha viszik egyáltalán), ha lesz is második évad...
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
koby11h
őstag
válasz ElektrikusDE #19111 üzenetére
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz ElektrikusDE #19111 üzenetére
A villanykaros csajok pedig a villamosmérnők.
-
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
"
Régi vicc a BME egyetemi lapból."Mit csinál a villamosmérnök?"
"Villamost" – egy óvodás válasza.
"Óvodást" – egy villamosmérnök-hallgató válasza."Én még nem tudok olyan villamosról se óvodásról ami/aki VPN-nel működne!
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
-
E.Kaufmann
veterán
Nézd, ha motorvezérlést vagy épületenergetikát jól megtervezi, inkább ne zavarjon, te sem érthetsz mindenhez. Amúgy nincs is rendes általános informatika nekik, a Hálózatokon a pl Norton és Kirchhoff-törvények, Vezérlésnél Laplace trafó és MATLAB, Programozásnál meg C és LabView majd PLC, újabban meg FPGA programozás a tananyag. Készülékeken beléjük verik az amúgy egyszerűbbnek tűnő eszközök "bonyolult" (ha valakibe beleverték rendesen a matekot és nem mismásolta el, annak nem annyira) számításokon alapuló méretezését is. Ismerek is Igazi villamosmérnököket és azok se nagyon tudják, mi az a VPN, de legalább amit terveznek az nem gyullad fel (nem mA nagyságrendű eszközök).
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
koby11h
őstag
Ma reggeli kis hölgy user: zúg a gépe, hangosan.
Megnézem, gép mellett elektromos hősugárzó, venti hörög benne.
Mondom az zúg, rossz benne a venti.
Nem.
De.
De szerinte nem!
Kihúzom a hosszabbítóból, csönd.
Bocsi! Márciusban még nem zúgott!
Most zúg, ha csend kell akkor ne használd.
De meg tudod csinálni?
Nem, sajnos nem értek hozzá..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Ma reggeli user 3/4 8-kor. VPN fogalmával nincs tisztában - 30-as villamosmérnök
-
Diabolis
aktív tag
Nyah a hétvégén új élménnyel gazdagodtam. Lenovo Legion, csere SSD-re. A vinyó rögzítő csavarjai közül egynek olyan szinten el volt nyalva a feje, hogy brutál.
Picit izzadtam, amíg az alaplap felett kifúrtam a csavartNe vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
Nekem is utóbbi miatt volt a cégnél (most is az lenne, ha lehetne, mert a terminálszervert Linuxról is elérem, a Vcentert is, a userek gépére is be tudnék menni róla...)
@qqcqqc : Egy ideig SUSE-ztam én is, de a 2005-2010 körül még nagyon olyan volt, hogy valahogy sosem lehetett semmit feltenni, ami nem volt a DVD-n. Ubuntun meg működtek a tárolók. Kicsit mindig robusztusabbnak tűnt a Süsü, jó és rossz értelemben is.
-
őstag
válasz bambano #19096 üzenetére
Na azzal pont nem volt gondom . Mondjuk én a susét jobban szeretem.
Mint írtam unix. Az első, megtanultam kezelni win alatt a photoshop 5-öt, majd leültetettek egy MAC elé, egy gombos egér , tanulhatsz mindent elölről , aztán jöttek a jobbnál jobb routerek korlátozott tudással, ja mindegyik unix alap, és az Androidról nem is beszélek..... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest