Hirdetés
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mert itt biztos, hogy megmarad.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
Új hozzászólás Aktív témák
-
_drk
addikt
Én meg köszönöm neked hogy megmutattad eme csodás új intel szörnyeteg.
Nem értem miért kell így irkálni! Én semmi rosszat nem szóltam be, írtam is ha lesz ilyen akkor kell is.
Jelenleg (elmúlt 1 hónap) éppen hogy csak bele néztem az új kaby lake felhozatalba, ami megint csak 10%-os előre mozdulást sejtetett. De persze leragadtam az i3 és i5-nél mivel Pentiumot max egy 750 mellé tennék.
Amit írtam hogy eddig ez volt a tendencia az nem tudom miért hülyeség.
HÁLA ISTENNEK 6 év alatt végre változik valami.Ha nem is Troll de akkor is elég agresszív vagy!
BÉKE!
-
_drk
addikt
-
_drk
addikt
A Zen hatására lehet változtatni kell a stratégián, mert az AMD már rég a 4 magos procikat preferálja!
Így maga a Pentium a 2 maggal és az i3 a 2+2-vel nem fog sokat érni ha pont bedob egy fasza 4 magost az AMD!
De persze te beszélhetsz a szorzózár mentes Pentiumról ami itthon azért kíváncsi leszek mennyiért fog menni!
Tesztek meg éppen hogy csak szivárognak.De legyen igazad hogy hogy 25k-ért veszek egy i5 verőt ami kihajt majd egy 1060-ast!
-
_drk
addikt
Papíron lehet szépen mutatnak ezek! De jelenleg nem ez a helyzet!
Mint mondtam én is kíváncsian várom, hidd el nekem lenne a legjobb (meg még persze rengeteg embernek)
,hogy egy Pentium vagy egy i3-as is bőven elég legyen! Ne kelljen 60 ezreket kiadni procira!Jelen esetben a cikkedben szereplő kártyákhoz se egy Pentiumot tennék már, és neked se az van szerintem.
De ha maradhatunk a 30-50 ezres kategóriánál, közel jövőben 30ért 100%-ig kihajtsa akkor MUST HAVE! -
Kansas
addikt
Nézd, elméletben igazad van. Gyakorlatban viszont a termék ára annyi amennyiért be lehet szerezni. Plusz az MSRP az alapmodellekre vonatkozik, ha valamelyik gyártó pl. rátesz egy komolyabb hűtést és megpiszkálja az órajeleket, az nyilván felár formájában fog lejentkezni.
Ezzel együtt a te levezetésedből is az látszik, hogy az AMD nem megy bele agresszív árversenybe, valószínűleg azért mert szüksége van minden dollárnyi nyereségre, amire csak szert tud tenni.
Más: kíváncsi vagyok, az Nvidia előáll-e egy amolyan "feature card"-dal, ami az RX 460 alá pozicionál, pl. notikhoz(a la GT 940M), vagy azt játsszuk innentől, hogy az a gyártó aki nem elégszik meg az IGP-kkel, rögtön egy 1050-et tesz a gépekbe? Sajnos az AMD jelenlegi mobil portfóliója nem tűnik versenyképesnek...
-
Gainka
őstag
Jó hogy annyival indította útnak mivel alatta-felette konkurencia van.
És továbbra sem értem miről beszélsz, 2GB-os 460at böven 40 alatt kapsz, addig a szintén 2GB-os 1050-et kb 42-től, de azoknak a hűtése szóra sem érdemes. 4Gb-os 460 már 40-töl, míg 1050ti 55-től, és egy tízessel drágábban már ott a 470.
Továbbra sem értem miért is kéne-ni a két 1050-nek.
A többi hablaty usd meg ilyenek senkit nem érdekelnek, az a lényeg hogy itt a mennyibe kerül.
Sajnos ez van, pedig szívesen kipróbáltam volna egy 1050 ti-t, de ott már tényleg nem kell sokat pótolni a 470-hez.Az alapmodelleknél ezt egyetlen eltéréssel igazolja a gyakorlat is - a 4GB-os 460-at több gyártó 119 USD-ért adja. Ebből következően az 1050-esek határozottan jobb vételek a két cég szándékolt árazása alapján. Ami a 460 mellett szólhat, az a valamivel olcsóbb fogyasztói ár (ha nagyon szűk a keret), a jövőállósági potenciál (ha valaki erre vevő - és akkor a 2GB-os modellt lehet is elfelejteni), valamint az általad is említett Freesync (megintcsak ha erre vevő valaki). Az a jellemzően jobb ár/teljesítmény, amivel az AMD eddig is operált, és a Polaris 10-es kártyák esetében hozta is, ezen a szinten elveszett.
Ezzel a bekezdéseddel többnyire egyet is értek.
Meg néztem még egy pár rx 460-1050 tesztet sok féle fajta játékkal de sehol nem találok plusz 20-30 fps különbségeket.
-
Kansas
addikt
Ugyan nem néztem meg több boltot csak az iPont meg az Aquát, de a legolcsóbb 4GB-os 460 40e környékén van, a legdrágább pedig 58e körül(bár a második legdrágább már "csak" 50e).
Ugyanez a 1050Ti esetében 53e-70e(66e).Tehát a legolcsóbb példányoknál az ár majdnem arányban van a teljesítménnyel, ez az extrább példányok esetében romlik...
A 1050-ek ára ugyanitt kb megegyezik a 460-akéval, de annál valamivel gyorsabbak.
Nem végeztem pontos kalkulációt, de a 1050-ek át/teljesítmény aránya mintha pontosan megegyezne a 1050Ti-ével, a 460 ennél úgy 10-15%-kal rosszabb, viszont ha foglalkozol Freesync/Gsync-kel, a monitor árkülönbözete kb. kiegyenlíti. Ha nem, akkor az NV-k ennyivel jobban megérik.Ilyenkor lenne jó, ha az AMD nem állna ilyen vacakul anyagilag és bele tudna menni egy agresszívebb árversenybe, de úgy tűnik, egyelőre nem ez a helyzet.
-
->Raizen<-
veterán
Így van ha valaki fel meri említeni ezeket a problémákat akkor már egyenesen trollkodásnak veszik a vörös fanatikusok. És megy a vallásháború, és a flame war személyeskedéssel fűszerezve. Ezek a bajok az userek nagy részénél jelen vannak csak "megszokták" vagy tudomást sem hajlandóak venni róla. Geforce karival sosem volt problémám a gf 3 ti 200-as első komolyabb 3d gyorsítóm óta.... Driver leállás nekem is előfordult az utolsó vörös r9 280-as karimmal meg képhibák is.
-
Gainka
őstag
Ez nem vallás háboru, de gondolhattad hogy ha felhozod a cikkedben a 460-at, lesz róla szó. Miért kéne elnézni ha egyesek ilyeneket irnak:
A 460 valóban az FHD felbontásban a DX11 vagy 9-es játékoknál még a belépőszintet sem igen éri el
1, dx 9 most ez valami vicc?
2, Mi a belépö szint? Amit az nvidia fel állít? Ha nem lenne a két 50-es akkor az a 60 lenne a belepő szint?DX12-ben ha nyújtózkodva is de eléri, viszont a kisebb felbontásokban remekül futnak a korábbi játékok
Mondja ezt 750ti-vel, szoval tudnia kell hogy még azzal is el lehet játszani. Ja de a 460-al nem csak kis felbontásban
, belépö szint vagy ki hogy hivja nem ultrára valo ok, leveszem high-ra és az összes játék elmegy vele ennyi. 36-40k-ért. Megjegyzem a giga black 750 ti-m is 40k volt.
A 460-as 4GB verziója parasztvakítás,
Honaaan szedi ezt???? Még csak a topkba sem olvasott bele fogadjuk de ö tudja... (a hülyeséget)
Számomra a Pascal GP 107 igenis életrevaló
Na tessék, +5 fps és az már minden oké, de nem azért mert gyorsabb, hanem azért mert nvidia. (Ha ugyan annyiba kerül mint a 460 akkor még meg értem) Nem tudom haljátok én nem éreztem ezt a bizsergést se a 760-al se a 750 ti-vel. De még a 8600gt-vel sem.
Most akkor jól látom, hogy egy olyan cikk, amiben nincs AMD-nVidia háború, nem nagyon mozgat meg senkit?
Nem ez a baj, a cikkedd nvidia részről semmi baj nincs, de ha vissza olvasol akinek a mondataiba bele kötöttem most, még ö is kifejezte nem tetszését 2x is. Nekem meg az nem tetszik amiket a 460-rol ir.
gbors, én nem azért írtam az első hozzáoszlásom mert amd fan vagyok és meg sértődtem. Ezt sem azért írom, hanem azért mert idegesít ha olyat olvasok ami nem teljesen fedi a valóságot, és idegesít hogy ezt mások is olvassák, és akkor csodálkozunk hogy a semmiből jönnek emberek akik meg mondják hogy paraszt vakítás a 4giga meg, nem éri meg azt a +2000-et? stb
Akárhányszor olvasom el azt az elsö oldalon található 460-rol szóló kis bekezdést, (hogy biztos én reagáltam túl) de nem.(#73) gbors
Oké nahh, el hisszük hogy vannak ilyen problémák, de te miért nem hiszed el hogy vannak olyanok akiknek nincsenek ilyen problémái?
-
Kansas
addikt
Ilyen nyomokban:
"Kapcsolatunk roppant harmonikusan indult - a kártya minősége remek volt, a Radeonokra jellemző hülyeségek közül pedig csak az apróbbak jelentkeztek. Legalábbis az első 15 napban, utána jöttek az izgalmasabbak. Lecsúszván az elállás lehetőségéről, néhány hétig próbáltam megszokni a Radeon-világot, de be kellett látnom, hogy ez nem nekem való, úgyhogy az érzékeny búcsú következett itt is."Nekem volt pár Radeonom az elmúlt évek során, de jellemző hülyeségekkel nem találkoztam, és nem hiszem, hogy ez a disznó szerencsémnek köszönhető.
-
Kansas
addikt
Szerintem nem jól látod, bár kétségtelen, hogy egy jó kis vallásháború nagyobb mozgósító erővel bír...
Szerintem azért foglalkoznak ennyit az RX 460 kapcsán tett kijelentéseiddel és teszteredményeiddel, mert azok nem konzisztensek az eddig napvilágot látott tesztek eredményeivel, ergo van min vitázni(plusz nyomokban előítéletet tartalmaznak).
A cikk fő vonulatában ugyan új információk vannak, de azok lényegesen kisebb eltérést mutatnak az eddigi teszteredményektől/tapasztalatoktól, kvázi "unalmasabbak".
Hiába, no, ilyenek ezek a mai népek, csak a dráma meg a szenzáció megy át az ingerküszöbükön... -
sb
veterán
Jól látod. Sz*r a cikk.
Pl. AMD cpu-ról sincs benne semmi, amin vitázni lehetne, de még egy árva SATA-NVMe flame-re se jó.
Politikát se látok benne.
Máskor sokkal körültekintőbben kellene megválogatnod a témákat!Én mondjuk össze tudtam rakni az előző 460-750-950 cikkel magamban, de megvolt az a nagy előnyöm, hogy olvastam azt is.
-
Gainka
őstag
Soha nem birtam még belekötni a tesztjeidbe de itt, vagy tényleg az a baj hogy nem fer a "csokor" vagy nem tudom mi van. Ekkora különbség nincs a két kártya között!
you tube Nem linkelek be 100-at, szinte minden tesztben fej-fej mellett vannak.10%-kal olcsóbb a 4GB-osnál.
Ez sem igaz mert 41-töl már van 4gb-os 460.
you tube viszont miután ezt meg néztem ugrott be hogy te nem max bellitáson, vagy is high-on mértél, amiért úgy mond pampogtunk a PH-teszt alatt is hogy túl magas be állításokon mentek a játékok. Szoval a 4Gb-os 460 rámászik és vagy meg előzi az 1050-et magas beállításokon? Míg alácsobban több fpst sajtol ki az 1050? Az megint más kérdés hogy az fps játszható szinten van e.
Én ebböl azt látom hogy 4Gb-os 460 jövőállóbb lesz. ->SZVSZ<-
(#51) gbors
játék / beállításmixben kell legyen, nem abban, hogy másképp mérek, mint mások.Pontosan, és ez igencsak meg tévesztő tud lenni. (Sokan csak ránéznek a grafikorna, dikk ez milyen gyenge oszt egy árban van a kettő.)
Na azt hiszem ezt meg is beszéltük.
(#52) sb Nem én csak azt irtam hogy nálam ezek nem fordultak elő
-
_drk
addikt
Akkor sok esetben csak beállítás függő, melyik kártya jobb. Ez érdekes mert így a nagyobb teszt oldalak is variálhatnak, hogy Melyiket hozzák ki jobbnak.
Jobb cpu nem kell, belépő vidkarihoz belépő processzor! Ennyi!
Inkább az a negatív hogy a 950-hez képest nem hogy az 1050 gyenge hanem még a Ti is kevés ahoz hogy előre lépésről beszéljünk.
-
sb
veterán
Lehet, hogy félreérthető voltam. Az általad leírtakat inkább csak kiegészíteni akartam. Lehetnek olyan userek akiknél használható az adott együtállásban vagy csak mert épp bugról van szó ami vagy előjön vagy egyszerűen nem. Hülyeséget szvsz nem írtál.
Gainka ellenben kb. azt írta, hogy a fű piros. Csak mert valaki leírja, hogy nincs hiba - ami egyébként sokaknál előjön - attól még létezik. Csak lehet, hogy más konfigban, más környezetben. -
fagy53
nagyúr
Kösz, hogy végül bekerült egy végső szösszenetként a 460, ezt mindig is díjaztam nálad!
Azzal viszont változatlanul nem értek egyet, hogy nem az a kategória. Nálad minden esetben alulmúlja a 1050 2GB-ost, nyilván azért, mert nagyon kis minta alapján jön ki ez az eredmény. Fura viszont az, hogy pl. a DOOM Vulkan beállításnál a Te teszted az egyetlen, ahol kikapott a 460. Először arra gondoltam, hogy Te normális, játszható FPS-okkal teszteltél, ellentétben a valóságtól elrugaszkodott 20 FPS körüli tesztekkel, de találtam olyan tesztet is ahol még a proci is stimmelt, a játszhatóság is, csak éppen a 460 volt valamivel gyorsabb.
Azt sem értem, bár egzakt módon tesztelsz, alapos is vagy, de nálad a különbségek nagyobbak az átlagnál. A tendencia hasonló, egy-két esetet kivéve, de értetlenül állok a különbségek előtt, ami éppen az ár/érték aránynál becsapósak.
Végül, értelme azért van a kis 460-nak, mert az ársáv azonos a tesztelt Geforce-okkal / 40-60k / és bár abszolút belépőszint a mai és jövő FHD játékainál nem nagy hátrány az, hogy a múlt játékaiban leszerepel az azonos ársávban versenyző Geforce-ok mezőnyében.
Ui: ettől függetlenül már korábban lemondtam az RX 460-ról, nem védem a világért sem, csak szükség van rá azért, hogy árnyaltabb legyen a kép, az érdeklődő potenciális vásárlók tisztábban lássanak, döntsenek.
A cikked tudom alapvetően elemző, de kell, hogy legyen ilyen üzenete is, most erre nagy igény van nemcsak nekem, másnak is. -
Pete55555
addikt
-
ViZion
félisten
Nem akarlak védeni, nincs rá szükség. De azt már megjelenéskor is mondtuk, láttuk, h a 460-at nagyon "megvágták", abból ilyen passzív, irodai akármi lehetett volna max, arra elég. Persze jóval olcsóbban, olyan 30-35k árral esetleg...
470 meg kicsit drága, 5-10k-val lejjebb jobb lenne, a 8 GB helyett olcsóbban 6 GB verzió, a 480-ból meg 4 helyett 6 GB verzió, szépen elosztva, kicsit jobb áron, kész. -
Gainka
őstag
Règi jàtèkokról nem is beszèlve, hisz az új kàrtyàk az *uj játékokban fognak igazán elhúzni.
Egy kis hiba bocsi.
Ezt látom kitárgyaltátok.A fáradozásod elismerem, azt is hogy ez egy nvidia cikk, de szubjektív véleményt illeszteni bele teljesen fölösleges volt. A topoiklakók 99% elégedett a kártyával mint én is, és csak komment háborút indítasz miközben beszélhetnénk a kártyákról is. Ha az nem lett volna én sem indultam volna rossz szájízzel a cikknek.
Ha most én csinálok egy r7 260x-r7 370-rx 460-r9 270 tesztet és beleírom hogy szar gtx 950 (mert pont kifogtam egy hibásat vagy más okból) annak mi értelme lenne,? Annyi hogy szét oltanának kommentekben.
A két legirritálóbb Radeon probléma (már számos helyen leírtam az elsőt): kikapcsolt képernyő után visszaaktiváláskor nem mindig kapcsol vissza a VGA (ezt eddig minden GCN-es kártya csinálta, ami járt nálam), ill. a képernyőfrekvencia változtatásakor (50/60 Hz között) időnként rebootol a gép (ez a 460 újdonsága). Toleranciaszinttől függ, hogy ezeket elviseli-e valaki - én nem.
Nálam ezek a problémák nem fordulnak elő, sőt a hd 7750-hd 7790-el sem fordult elő.
Béke
-
Loha
veterán
Hiánypótló írás lett!
Használt kártyák nem játszottak?
Pl.: GTX 780, GTX 970?
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Ubuntu Linux
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Oroszok csomagolják ki a még be nem mutatott iPad Pro M5-öt
- Hisense LCD és LED TV-k
- Vicces videók
- BestBuy topik
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest