Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mans20

addikt

válasz fagy53 #104 üzenetére

Később jönne az i5 6400, de most még csak az i3-ra van pénz, öt év után végre váltanom kellene. Annyi előnyöm van, hogy 1280x1024 a monitorom.

• Gainka

őstag

válasz fagy53 #88 üzenetére

Miért vagdalódzás a puszta tények? Miért kellet volna 470-et vennem mikor a lap+proci leváltását tavaszra vagy nyárra tervezem? Az baj hogy hülyének nézed a másikat: Szerintem nagyon megbántad már és elsietett vásárlásnak ítélted meg a 460-as beszerzését mivaa :F :DDD

Pontosan tudom milyen beállítottságú gbors, soha nem volt vele semmi bajom se itt sem a szakmai topikokban se sehol. Pont azok közé tartozik akiknek adok a szavára, vagy szeretem olvasni az (értelmes) hozzá szólásait, csak itt nem állt össze ez a 460-as dolog valahogy. Eddig sem arrol volt szó, hogy erősebb a 460 csak olyan eredmények születtek ami sehol máshol nem találkoztam, és arról hogy nem olyan rossz vétel mint ahogy itt be van állítva.

így már lenézhetted volna nyugodtan ezt a kategóriát Atya ég, én itt offolom magam most már. :DDD :R

• mcs

veterán

válasz fagy53 #60 üzenetére

Az örök klasszikus és becses 9600GT jobban megéri az 5 ezer forintját, mint az RX 460 a 40et. :P :DDD
    Viccet félretéve utóbbival pont az a gondom, hogy régebbi címekben gyengélkedik, és volt GTX 950em, ami után ezt nem nézném jó szemmel. Úgy egyáltalán az egész RX széria ezért nem szimpatikus. Szemezgettem egy időben az RX 470el, de az is csak DX12ben tud brillírozni, 10-11ben pedig javarészt alulmarad egy 970el szemben is. A 3 gigás 1060 pont megfelelő teljesítményű lenne, de a vram mennyisége miatt vannak kétségeim. Az 1050 Ti 50 alatt nem rossz vétel, de a 950-960 teljesítmény szintjéhez nem ragaszkodnék már. :)

• gbors

nagyúr

válasz fagy53 #50 üzenetére

Szerintem azt kijelenthetjük, hogy ebben a tesztben nem egy kategória a két kártya, a kérdés inkább az, hogy a többiben miért igen :) Több faktor is belejátszik ebbe, nem is biztos, hogy mindet fel tudom sorolni, de ezek biztosan:
    1) A Vulkan rendererrel nálam is gyorsabb a 460 - 50 FPS-t megy, míg az 1050 47-et. Az összehasonlításba viszont az 1050 oldaláról az OGL eredményt tettem be (ezért is jelöltem "best API"-val), mivel az 10 FPS-sel több azonos képminőség mellett. Így fair az összevetés, nem?
    2) A Witcher 3 és a Crysis 3 esetében találtam összevethető teszteket a neten, ott hasonlóképpen 20% és 40% körüli különbségeket mértek mások is. Tehát a különbség fő oka a játék / beállításmixben kell legyen, nem abban, hogy másképp mérek, mint mások.
    3) Néhány újabb játékban (Deus Ex, Hitman, JC3) valóban sokkal közelebb van a 460, tehát a játékmix eltolása 2016 felé csökkentene a 40%-on
    4) VH beállítások használata alacsony FPS-ekkel - szerintem ez módszertani hiba, de lehet, hogy az érintett site-ok jobban tudják, és a belépőszint vásárlói 20-30 FPS-sel szeretnek játszani :)
    5) VRAM kifogyás. Az emlegetett TPU tesztben 4 játék van, ahol az 1050 jelentős hátrányt szenved emiatt - ha ezeket kiveszem az összesítésből, akkor az 1050 előnye felmegy 26%-ra.

Szóval hosszas elemzés után megállapíthatjuk, hogy a VGA-tesztelés messze nem egzakt tudomány :) A 460 teljesítménye a régi játékokban jellemzően igen gyenge, ezért a különbség a konkurenciához képest nagyban függ a játékmixtől. Ill. talán érdemesebb a két 4GB-os kártyát nézni - a TPU-tesztben az 1050Ti előnye a 460-hoz képest 35%, nálam pedig 52%, azaz a relatív eltérés 13%.

• Loha

veterán

válasz fagy53 #23 üzenetére

A VRAM dilemma nagyon egyszerű:

Ha nem izgat különösebben a textúrák minősége a játékokban, csak azt szeretnéd, hogy ne akadozzanak a játékok, és meg tudod találni a textúra minőségre vonatkozó opciót a játék grafikai beállításai között, akkor még jó pár évig megtalálható lesz a 2GB -os kártyákra szabott textúra méret a játékokban, tehát elég lesz a 2GB VRAM a megfelelő beállításokkal.

Ha a jelenlegi konzolok textúra minőségére vágysz, és meg tudod találni a textúra minőségre vonatkozó opciót a játék grafikai beállításai között, akkor ehhez már 3GB-os kártyára lesz szükséged, vagy ha az adott típusból nincs ilyen, akkor 4GB-osra.

Ha textúra minőségből a legjobb minőség alá nem vagy hajlandó adni, vagy nem tudod megtalálni a textúra minőségre vonatkozó opciót a játékok grafikai beállításai között, akkor 6GB-os kártyára lesz szükséged a PC exkluzív textúrák akadozás mentes élvezetéhez.

gbors: Igazán nem vészes a nem agyontuningolt GTX 780 fogyasztása (kb. 200W), a tápodnak meg sem kottyanna, és kb. ugyan annyi pénzért mint egy új 1050 Ti érezhetően gyorsabb kártya.

Új hozzászólás Aktív témák