- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Sajnos a proci esetében ez a felbontás egyértelműen hátrány, ha egy gyors VGA dübörög a gépben.
A GTX 750Ti-t beraktam egy pontosan ilyen monitorral muzsikáló gépbe, Q8300-as yorki 3GHz-en zörög jelentősen megnövekedett CPU használattal, korábban egy GTX 460 társaságában lazábban viselkedett.
A 750Ti ebben a felbontásban mindent visz, még vissza is vettem az órajelekből. -
fagy53
nagyúr
Hát nem tudom jó döntés-e? Kipróbáltam ugyanazzal a 1050Ti-vel a DOOM tesztet OpenGL4.5-tel nálam Ultra volt FXAA- val, a tesztben High és ennek ellenére 70-es átlag FPS jött ki, azaz több mint a tesztben.
A konfig i5-2400 DDR3-as RAM-al, tehát öregebb mint a tesztkonfig, így egyedül a 2 vs 4 mag lehet a differencia oka.
Gondold meg! -
fagy53
nagyúr
Nem hittem volna, de ezzel az 1050Ti kártyával a 750Ti-hez képest igaz a 70-80%-os különbség, sőt a kifejezetten VGA gyilkos ETS2 esetében ez közel 100% ! Nem semmi...
Jó két éve a 750Ti is egy unikum volt a hatásfok tekintetében, de most ez az alig többet fogyasztó 1050Ti majd kétszer olyan gyors, félelmetes.
A Pascal simán kiütötte a bajnok Maxwell-t és csak két év telt el! -
fagy53
nagyúr
Fura szerzet vagy Te!
Vagdalkozol összevissza ahelyett, hogy figyelmesen olvasnál..
Azon vitatkoztam gbors-al, hogy miért nem szerepelt a 460, mint összehasonlítási alap a jelen cikkben, mivel a korábbi cikk teszteredményei megvannak és senki nem szeret visszaolvasni.Én idetartozónak érzem annak ellenére, hogy minden eddig megjelent teszt a 4GB-os verziót is legalsóként, indulóként kezeli ebben az összehasonlításban.
Félreértelmezted a szavaimat akkor is amikor az API-k szerint, kvázi rangsoroltam a kártyákat és csak a várható DX12-es címekben jelöltem meg a 460-at mint a sima 1050 2GB ellenlábasát. A most leginkább játszott DX 9 és DX11-es címekben még ezzel a vmem-el sem ellenfél az nV számára ebben a kategóriában.
Sem gbors, sem én nem vagyunk AMD ellen beoltva, nem vagyunk egyik tábornak sem elkötelezve, én sokáig szemeztem a 460-al és hidd el szívesen vettem volna újra kártyát az AMD boltjából, de szinte minden szempontból jobb választás volt az nV megint. 60k feletti keret esetén éppen a jövő miatt valószínű az RX 470 került volna a kosárba...
Szerintem nagyon megbántad már és elsietett vásárlásnak ítélted meg a 460-as beszerzését, talán okosabb lett volna spórolnod még egy kicsit és beruházhattál volna egy 470-esre és így már lenézhetted volna nyugodtan ezt a kategóriát benne az 1050-es zöld posztóval! -
fagy53
nagyúr
Jajaj.., de azért még milyen jól megy a 9600GT ma is!
Nem lehet ennyire maximalistának lenni, Te is tudod jól, hogy még rengetegen, nem FHD monitoron, nem csúcs procival, nem a legújabb címekkel játszanak és főként nem a nap 24 órájában.
A 460 valóban az FHD felbontásban a DX11 vagy 9-es játékoknál még a belépőszintet sem igen éri el, DX12-ben ha nyújtózkodva is de eléri, viszont a kisebb felbontásokban remekül futnak a korábbi játékok a 2GB-os olcsóbb verzióval is. A 460-as 4GB verziója parasztvakítás, mert a gyenge számolási kapacitás miatt hal meg a dolog és nem a plusz 2GB hiánya viszi a sírba.
Számomra a Pascal GP 107 igenis életrevaló a 2014-es Maxwell GM107 után, a 60-80%-os gyorsulás nem a futottak még kategória, persze az FHD világába nem az ULTRA feliratú ajtón megy be..-, de erre is szükség van, sőt!
-
fagy53
nagyúr
Kösz, hogy végül bekerült egy végső szösszenetként a 460, ezt mindig is díjaztam nálad!
Azzal viszont változatlanul nem értek egyet, hogy nem az a kategória. Nálad minden esetben alulmúlja a 1050 2GB-ost, nyilván azért, mert nagyon kis minta alapján jön ki ez az eredmény. Fura viszont az, hogy pl. a DOOM Vulkan beállításnál a Te teszted az egyetlen, ahol kikapott a 460. Először arra gondoltam, hogy Te normális, játszható FPS-okkal teszteltél, ellentétben a valóságtól elrugaszkodott 20 FPS körüli tesztekkel, de találtam olyan tesztet is ahol még a proci is stimmelt, a játszhatóság is, csak éppen a 460 volt valamivel gyorsabb.
Azt sem értem, bár egzakt módon tesztelsz, alapos is vagy, de nálad a különbségek nagyobbak az átlagnál. A tendencia hasonló, egy-két esetet kivéve, de értetlenül állok a különbségek előtt, ami éppen az ár/érték aránynál becsapósak.
Végül, értelme azért van a kis 460-nak, mert az ársáv azonos a tesztelt Geforce-okkal / 40-60k / és bár abszolút belépőszint a mai és jövő FHD játékainál nem nagy hátrány az, hogy a múlt játékaiban leszerepel az azonos ársávban versenyző Geforce-ok mezőnyében.
Ui: ettől függetlenül már korábban lemondtam az RX 460-ról, nem védem a világért sem, csak szükség van rá azért, hogy árnyaltabb legyen a kép, az érdeklődő potenciális vásárlók tisztábban lássanak, döntsenek.
A cikked tudom alapvetően elemző, de kell, hogy legyen ilyen üzenete is, most erre nagy igény van nemcsak nekem, másnak is. -
fagy53
nagyúr
válasz
ildiko1984 #35 üzenetére
Olvasd egyszer végig figyelmesen a PH! és más oldalak, többek között gbors eddig megjelent számtalan kitűnő írását, még akkor is ha csak egy kártyáról van szó szinte mindig olyan teszteket készítenek ahol összehasonlítják az illető kártya tulajdonságait más hasonló kártyáéval, házon belül és a konkurencia hasonló teljesítményű, áru kártyájával.
Korábbi írásában szerepelt ezekben a játékokban az RX 460 4GB ezért berakhatta volna a grafikonok közé azokat az eredményeket is, sokan éppen vásárlás előtt olvassák ezeket a teszteket.
Inkább a cikk írója az előszó 460-ra vonatkozó kvázi, személyes bekezdését hagyta volna el, mert ez erősen szubjektív és nem illik a képbe.
A "kisebbségrendűség" érzést meg nem értem, hogy jön ez ide? Ha elfogultságot, elkötelezettséget írtál volna, de így? -
fagy53
nagyúr
A kérdés nem ennyire egyszerűen megválaszolható, holott jórészt igazad van.
Én az első bekezdéshez tartozom, és már most is látom, hogy mennyire játékfüggő ez a 2GB vs. 4GB probléma.
Egyrészt mert a játék típusától, karakterétől is függ, hogy mennyire vagyok igényes a grafikára, másrészt meg nagyon különbözik játékonként a vmem használat, a hasonlóan "igényes" megjelenítés eltérő vmem. használatot jelenthet játékonként.
Gond lehet a beállításoknál is, van ahol nagyon részletes opciók vannak erre, van ahol 2-3 pontban ez el van intézve...
Én biztos vagyok benne, hogy FHD-ben 2017-ben el leszek 2GB-al nyögvenyelősen, még a 750Ti-vel is, de az is nyilvánvaló, hogyha most VGA-t vásárolok, akkor az megint csak 2 évig lesz nálam, 2019 egy újabb váltás éve lesz.
Nem kell tehát drága kártya, de pl egy év múlva is minél kevesebb gyenge pontja legyen, a 2GB az én igénytelenségem dacára is már most határeset... -
fagy53
nagyúr
Üdv!
Kösz az újabb tesztet, kártyavásárlás előtt állok így a legjobbkor került terítékre ez a téma. Nyitott vagyok mindkét oldal felé, ezt tudod Te is, de ez a magyarázat nélküli 460-as szőnyeg alá söprés nekem sem jött be...Más tesztek is beépítik a konkurens hasonló teljesítményű tagját a korrekt összevetés végett, hiba ha kiérződik a szubjektivitás egy összehasonlító tesztből.
Ettől eltekintve megszokott színvonalú könnyen emészthető és számomra roppant aktuális cikk született.
A 460-at már korábban elvetettem, és nem ezért hiányoltam, a mostani 750Ti vonalat követve a két 1050-es nV közül valamelyik lesz a befutó, hogy melyik azt csak az ördög tudja..
Kizárólag nálam a 2GB vs. 4GB dilemma jelenti a fejtörést és elsősorban ezért nyitogatok meg az utóbbi időben tesztoldalakat. Sajnos most sem jutottam előbbre éppen a mások által hiányolt új játékok hiánya miatt. Arra választ kaptam, hogy a mai napig az 1050 2GB elég, de holnap..?Holnaputánra nem veszek kártyát, de holnapra igen.
Utaltál persze erre és tökéletesen igazad van, a megállapításaiddal egyet is értek, de a sziklámat még mindig egyedül görgetem..
Sokat segített a saját kártyaválasztásod, az ehhez kapcsolódó kálváriád leírása ami nekem is tanulságul szolgál.
Köszönöm szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Philips LCD és LED TV-k
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asustor NAS
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Parfüm topik
- Autós topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- További aktív témák...
- Manfrotto Manhattan Mover-50 fotós hátizsák
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- National Geographic - Manfrotto fotós hátizsák
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Iphone 14 Pro Max 128GB // Akku 100% // Számla + Garancia //
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest