Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kansas

addikt

válasz gbors #83 üzenetére

Nézd, elméletben igazad van. Gyakorlatban viszont a termék ára annyi amennyiért be lehet szerezni. Plusz az MSRP az alapmodellekre vonatkozik, ha valamelyik gyártó pl. rátesz egy komolyabb hűtést és megpiszkálja az órajeleket, az nyilván felár formájában fog lejentkezni.

Ezzel együtt a te levezetésedből is az látszik, hogy az AMD nem megy bele agresszív árversenybe, valószínűleg azért mert szüksége van minden dollárnyi nyereségre, amire csak szert tud tenni.

Más: kíváncsi vagyok, az Nvidia előáll-e egy amolyan "feature card"-dal, ami az RX 460 alá pozicionál, pl. notikhoz(a la GT 940M), vagy azt játsszuk innentől, hogy az a gyártó aki nem elégszik meg az IGP-kkel, rögtön egy 1050-et tesz a gépekbe? Sajnos az AMD jelenlegi mobil portfóliója nem tűnik versenyképesnek... :(

• Kansas

addikt

válasz gbors #80 üzenetére

Ugyan nem néztem meg több boltot csak az iPont meg az Aquát, de a legolcsóbb 4GB-os 460 40e környékén van, a legdrágább pedig 58e körül(bár a második legdrágább már "csak" 50e).
    Ugyanez a 1050Ti esetében 53e-70e(66e).

Tehát a legolcsóbb példányoknál az ár majdnem arányban van a teljesítménnyel, ez az extrább példányok esetében romlik...
    A 1050-ek ára ugyanitt kb megegyezik a 460-akéval, de annál valamivel gyorsabbak.
    Nem végeztem pontos kalkulációt, de a 1050-ek át/teljesítmény aránya mintha pontosan megegyezne a 1050Ti-ével, a 460 ennél úgy 10-15%-kal rosszabb, viszont ha foglalkozol Freesync/Gsync-kel, a monitor árkülönbözete kb. kiegyenlíti. Ha nem, akkor az NV-k ennyivel jobban megérik.

Ilyenkor lenne jó, ha az AMD nem állna ilyen vacakul anyagilag és bele tudna menni egy agresszívebb árversenybe, de úgy tűnik, egyelőre nem ez a helyzet.

• Kansas

addikt

válasz sb #76 üzenetére

Villámválasz: a Samsung-ot DP-vel, az EIZO-t DVI-vel hajtom, tévére meg ha néha kell, HDMI-n kötöm.
    A 16.12.1-es drivernél nekem is előjött a kurzor probléma, de csak DP-n, DVI-n nem, és az eggyel korábbi WHQL-es driverrel(azt hiszem 16.9.1) nincs ilyen gondom.
    Ez előtt volt R9-270X-em, 7790-em, 4850-em, 3850-em és egyikkel sem volt különösebb driver gondom, legalább is nem nagyobb mértékben, mint sokaknak NV-vel. Pedig az esetek többségében azonnal felteszem a legújabb drivert, és az elmúlt 10 évben max 3-4x kellett rollback-elnem.

A gond az, hogy az NV fan-ok egy ingerküszöböt átvivő hányada úgy próbálja beállítani, hogy minden AMD szar, mert hibás, meg a driver bugzik, és mindenki hülye, ha AMD-t vesz.
    Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy az AMD jobb, mint az NVidia ilyen téren, de azt igen, hogy a 10 éves, azóta urban legenddé nemesült előítéleteket ne szajkózzuk már vég nélkül, mindkét gyártónak vannak jobban és rosszabbul sikerült lapkái/driverei és az sem mindegy, melyik retailer termékét veszi az ember - én megragadtam a Sapphire-Gigabyte-MSI tengelyen AMD oldalon.

Az más kérdés, hogy az NV kis túlzással az R&D budget-jéből megvehetné a komplett AMD-t, szóval a pálya nem kicsit lejt nekik. Ehhez képest már a tisztes helytállás sem kis teljesítmény...

• Kansas

addikt

válasz gbors #71 üzenetére

Ilyen nyomokban:
    "Kapcsolatunk roppant harmonikusan indult - a kártya minősége remek volt, a Radeonokra jellemző hülyeségek közül pedig csak az apróbbak jelentkeztek. Legalábbis az első 15 napban, utána jöttek az izgalmasabbak. Lecsúszván az elállás lehetőségéről, néhány hétig próbáltam megszokni a Radeon-világot, de be kellett látnom, hogy ez nem nekem való, úgyhogy az érzékeny búcsú következett itt is."

Nekem volt pár Radeonom az elmúlt évek során, de jellemző hülyeségekkel nem találkoztam, és nem hiszem, hogy ez a disznó szerencsémnek köszönhető.

• Kansas

addikt

válasz mcs #68 üzenetére

nos, ez is egy nézőpont, másrészt persze a kártya által megcélzott MOBA, MMO játékokhoz(ugye az AMD kimondottan "e-sporthoz" szánja) ez is elég, némelyik kis túlzással még hűtőszekrényen is fut, és minél újabb a játék, annál jobban érzi magát, ebből gondolom hogy lassabban avul a régebbi kártyáknál.
    Az ára persze még mindig nem az igazi, különösen a GTX 1050-hez képest.
    Aki AAA címekkel játszik, 1080-ban vagy afölött, annak nem ez a kártya való, minden másra teljesen megfelel, még ha a GTX 1050 sok szempontból jobb is.
    Én se véletlenül nem 460-ast vettem...

De hagyjuk is, a cikk tényleg nem erről szólt és én is inkább olvasva szórakozok az AMD/NV flame-en, írva kevésbé :)

• Kansas

addikt

válasz mcs #66 üzenetére

Egy finom kérdés: mihez képest gyengélkedik? Igen, egy 1050-hez képest valóban, az 1-2 generációval régebbi kozép/alsó-közép kategóriás kártyáknál azért erősebb, kevesebbet fogyaszt... és sokkal lassabban avul el, mint azok.

• Kansas

addikt

válasz gbors #62 üzenetére

Szerintem nem jól látod, bár kétségtelen, hogy egy jó kis vallásháború nagyobb mozgósító erővel bír...

Szerintem azért foglalkoznak ennyit az RX 460 kapcsán tett kijelentéseiddel és teszteredményeiddel, mert azok nem konzisztensek az eddig napvilágot látott tesztek eredményeivel, ergo van min vitázni(plusz nyomokban előítéletet tartalmaznak).
    A cikk fő vonulatában ugyan új információk vannak, de azok lényegesen kisebb eltérést mutatnak az eddigi teszteredményektől/tapasztalatoktól, kvázi "unalmasabbak".
    Hiába, no, ilyenek ezek a mai népek, csak a dráma meg a szenzáció megy át az ingerküszöbükön... ;]

Új hozzászólás Aktív témák