Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokopo
aktív tag
válasz fledtamas #1797 üzenetére
Probalj ezen lista alapjan rakeresni (esetleg manualisan is)
-
fledtamas
tag
Sziasztok!
Ezt [kép] az eszközt használom Digi adások rögzitésére.
Sajnos a Sport 1 és Sport 2 adókat nem találja sehogy se meg.
Hogy tudnám ezeket az adókat is előhozni? -
akom
őstag
Végül Astrometa DVB-T2 stick-et vásároltam, tökéletesen működik. (DVB-C-hez kellett a cxd2841er driver.)
-
akom
őstag
Sziasztok!
QNAP NAS-omal szeretnék DVB-C (Digi) adást fogni, majd azt streamelni (TVheadend).
Első lépésként be szeretnék szerezni egy USB-s DVB-C sticket a projekthez.V4LDrivers pack-et találtam a NAS-hoz, amiben az alábbi dvb kernel modulok találhatók:
dvb-usb-a800.ko dvb-usb-cxusb.ko dvb-usb-dibusb-mc.ko dvb-usb-gp8psk.ko dvb-usb-pctv452e.ko dvb-usb-vp7045.ko
dvb-usb-af9005.ko dvb-usb-dib0700.ko dvb-usb-digitv.ko dvb-usb.ko dvb-usb-technisat-usb2.ko
dvb-usb-af9005-remote.ko dvb-usb-dibusb-common.ko dvb-usb-dtt200u.ko dvb-usb-m920x.ko dvb-usb-ttusb2.ko
dvb-usb-az6027.ko dvb-usb-dibusb-mb.ko dvb-usb-dtv5100.ko dvb-usb-nova-t-usb2.ko dvb-usb-umt-010.ko
dvb-usb-cinergyT2.ko dvb-usb-dibusb-mc-common.ko dvb-usb-dw2102.ko dvb-usb-opera.ko dvb-usb-vp702x.kodvb-usb-af9015.ko dvb-usb-anysee.ko dvb-usb-az6007.ko dvb-usb-dvbsky.ko dvb-usb-gl861.ko dvb-usb-mxl111sf.ko dvb_usb_v2.ko mxl111sf-tuner.ko
dvb-usb-af9035.ko dvb-usb-au6610.ko dvb-usb-ce6230.ko dvb-usb-ec168.ko dvb-usb-lmedm04.ko dvb-usb-rtl28xxu.ko mxl111sf-demod.ko zd1301.koEzen adatok tudatában esetleg tudnátok ajánlani tunert?
Előre is köszönöm!
-
cof
veterán
válasz SunMount3r #1793 üzenetére
Felhasználói szempontból jelentéktelen.
Mint amit a TV is mutat jelerősség/jelminőség adatokat, itt nem fogod látni semmilyen szinten, mert ezzel a beállítással nem működik a kijelzés.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Jettero
újonc
ProgDVB-nél, amit én csináltam (most újra végig mentem rajta):
Channel list->Channel list editor
Nálam a [BDA] ASTOMETA... és a Kedvencek van. MINDKETTŐT töröltem. Ezután OK.
Channel list->Csatorna keresése->[BDA] ASTOMETA...
Kivártam a teljes keresési folyamatot. Kiírta, hogy talált néhány új csatornát (amiket sose néztem). Másodszorra már nem talált.
OK gomb. Pár másodperc múlva megjelent a teljes lista.Mivel én szeretem, ha van Kedvencek lista, ezért:
Channel list->Channel list editor.
A "Favorites" előtti pipát kivettem és vissza, hogy újra létrehozza. Érdekes, hogy a korábbi bejelöltekre emlékszik emiatt semmit nem kellett tennem ezután.
Információ: a feketének megjelenő csatornák esetén nem jelent meg nekem a LAV Video Decoder ikonja. Lehetséges, hogy emiatt nem volt kép és hang, miközben Az L értéke 80% és a Q értéke 100% volt. -
ToBeY
nagyúr
Szia
Én is ezzel küzdők amióta a digi áthangolta a csatornákat.
Nálam annyival rosszabb a helyzet,hogy sokszor kiírja a progdvb "no singal traffic is encrypted" - Szóval szerintem a digi variált valamit,amit már ez az astrometa tv tuner nem szeret.Csak rá kéne jönni mi lehet a probléma.[ Szerkesztve ]
-
artifexor
csendes tag
Én vagyok kettővel fölötte és bár hasonló problémám volt, de nálam semmi, de semmi jel nem érkezett. Plusz más kártya, más op. rendszer, más program. Én ez alapján létrehoztam egy új csatornakeresést a tvheadend programban és megtalálta a csatornákat, jelenleg működik. Hozzá kell tennem, hogy nem egyből indult el, így nem vagyok benne biztos, hogy ez, vagy csak ez volt a megoldás. Bárhogy is, amikor végül sikeres lett, akkor ez a manuális paraméterek alapján történő keresés volt aktív.
-
lesaux
veterán
Sziasztok!
Apukámnak van egy astrometa nevű készüléke, a DVBC-TVR nevű szoftverrel, ami eddig jól működött, de kb. egy hete a Digi átvariálta a csatornákat, újrahangoltuk, azóta állandóan diavetítés üzemmódban megy, illetve lehet, hogy csak a HD adásoknál.
Viszont nem HD-t meg nem tudunk behangolni. Más is járt már így? Azt hittem, a gépe gyenge, de áthoztam az én gépemre, és itt is akad meg lefagy másodpercekre. -
artifexor
csendes tag
Offtopik-nak jelöltem, mert más kártya, de a probléma azonos, hátha itt lesz ötlet. MyGica T230-as kártya, debian bullseye, tvheadend és a DIGI átállás óta semmi jel. USB portok között dugdostam, kábelek cseréltem, ugyanaz. Signal strength korábban -37 db táján, most bedugott antenna kábellel -75 db, antenna kábel nélkül -88 db. Kernel felismeri, firmware-t betölti, de mivel korábban működött, így ilyen hibára nem gyanakodnék. Merre kezdjek kutatni?
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Nemrég én is szert tettem egy kínai USB kütyüre, az SDR része is érdekel, az már működik is vele, viszont a DVB-T is feltelepíteném a laptopomra, jól jöhet hozzá.
Kérdés, milyen drivert töltsek le hozzá?
ProgDVB van a gépen, de az SDR driverrel nem látja, gondolom BDA kellene hozzá.
Most az eszközkezelőben 2 db "Bulk-In, Interface" eszköz látszódik. Az SDR drivert az SDRSharp mellé csomagolt zadig-al raktam fel.
[ Szerkesztve ]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Rison77
senior tag
válasz petakpa1 #1782 üzenetére
DVB-C módban van , azt választottam ki elsődlegesnek. Kb a 3. full scan után megtalálta a csatornákat, sőt az előző program is tegnap behozta őket, de mindkettőnek totálisan hektikus a működése, az előző program kb 5-10 mp-et fogja a jelet, utána totál szétesik, 0 jelerősség, a program is kifagy. Toltam egy rescant, azóta abszolút nem találja a csatornákat. Ez a NextPVR-t tegnap elég jól belőttem, mondjuk a hangerőszabályzást sehogy se találtam rajta , viszont reggelre az is lehalt, az EPG-t szépen felismeri, de ha nézni akarok egy adást, eldobja magát, hogy nem található device, pedig felismeri.
-
petakpa1
őstag
válasz Rison77 #1779 üzenetére
Én NextPVR server-t használok, és amikor Digi újravariálta a csatornakiosztást egy teljes új csatornakeresést indítottam NextPVR-ben All Countries/All frequencies QAM 64/256 (6950 Mbd SR) beállítással és megtalálta mind a 124 csatornát Igaz eltartott egy ideig, plánae az EPG-k frissítése.
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Rison77
senior tag
A mai nap hozzánk is elért a digi féle átállás, persze gallyra is vágta a tunert. Azóta van már valami megoldás rá, hogy lássa az új frekvenciákon a csatornákat?
-
cof
veterán
Olyan lehet mint a TVHeadend szerintem. Nem ismerem mert én is azzal használom, de itt egy videó a beállításáról, nem tűnik bonyolultnak. [link]
Ingyenes program nincs szerintem Windowsra amiben ne lenne valami korlátozás. Pl. a ProgDVB is tök jó lenne, csak ugye nem lehet felvenni az ingyenes verzióban.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Lehet ezzel is menni fog ám. Nekem legalábbis W7 alatt működött amikor váltogattam DVB-T és DVB-C között, csak megfelelő program kell amiben ki lehet választani a BDA drivert. Bár nem értem miért nem a másikat tetted fel aminek a nevében is ott van, hogy dvbc.
Topikjában meg volt valami program megosztva amivel lehetett kapcsolni ha jól rémlik miként működjön. [link]
-
ToBeY
nagyúr
Végül ezt tettem fel mert win11 használok Remélem ezzel jó lesz dvb-c tuner használathoz.
Certified Driver for Windows 10,11 64-bit: AMDVBT2_Setup_200917 -
ToBeY
nagyúr
Melyik driver kell nekem dvb-c tuner és win11 mellé vajon?
Certified Driver for Windows 10,11 64-bit: AMDVBT2_Setup_200917
vagy
Drivers: AMDVBT2 BDA driver for DVBC Build 170427 -
fledtamas
tag
Sziasztok!
Tvheadendel kapcsolatban lenne kérdésem.
Digivel használom.
A csatornáknál 69-et mutat, de az EPG-nél már csak 56-ot.
És sajnos a számomra fontos adókat nem látom.
(pl. Spíler 1,2)
Van valakinek ötelete hogy ez miért lehet? -
ToBeY
nagyúr
Ki milyen drivert és tv-néző softwaret használ windows 11 alatt ami jól működik?
-
-
-
azbest
félisten
-
ToBeY
nagyúr
Hello
A Diginél új csatornakiosztás van és mindent 3XX-4XX frekvenciára pakoltak,viszont az Astrometa tv tunerem semmit sem talál,valami ötlet esetleg?
(a nagy tvm simán megtalálta mindet,szóval nem a hálózattal lesz a gond) -
cof
veterán
válasz fledtamas #1758 üzenetére
Na igen, akkor itt valami nagyon félrement mert LE-nek aztán tényleg nem kéne itt sehol se a térképen lennie.
Ha esetleg majd nem találod a program kiegészítőknél, akkor csak a keresőbe írd be, hogy "dvb driver" és fel fogja dobni ezt a CE module drivereket.
Aztán ha majd már látszódik a Sony chip akkor erre figyelj, hogy legyen bekapcsolva, különben szét fog esni a kép folyton (Linux driver hiba, ami nem lett javítva). [link]
[ Szerkesztve ]
-
fledtamas
tag
Azt hiszem meg lesz a hiba.
Nálam nem CoreELEC module drivers hanem LibreElec.
És LE default drivernek írja. Ha rányomok akkor meg ez a hiba ugrik fel, újraindítom és utána is. [kép]Elég fura tekintettel hogy ezen a gépen sose volt LE és ujabb a rendszerem is mint a tiéd.
Na mindegy akkor egy újratelepítés megoldhatja.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget -
cof
veterán
válasz fledtamas #1754 üzenetére
Nálam most 19.2 CE van és jól megy, szóval a Nexus nem segít.
Ott van nekem egy CE default driver lehetőség is ahol a Latest kernel.
Csak telepíted és működnie kellene újraindítás után.
De akkor pattintsd szét az USB stick-et mert lehet nem is Sony demodulátor van benne hanem valami újabb.
Bár ha PC-n már tesztelted és jól működik akkor nem kell.
-
-
-
fledtamas
tag
Sziasztok!
Realtek chipsetes tunerem van. Diginél vagyok, tehát a DVB-C kellene nekem.
Coreelec-el szeretném működésre bírni, de csak DVB-T mutat.
Visszaolvasva, írta valaki hogy telepíteni kell a DVB drivers from the latest kernel addont, de ez se segített.
Van ötletetek, vagy tudtok linkelni olyan tunert ami biztosan megy CE-n a DVB-c.
[kép][ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
-
stomi78
tag
Sziasztok !
A topicban szereplő USB Sticket használom , Sony chipset van benne.
A konfig: Orange Pi 2E Plus , Armbian oprendszer.
Voda kábel kódolatlan csatornáit viszem át házon belül.
Az Armbian-ban Kernel szinten benne van a Sony chipset drivere, így a TvHeadend egyből ismeri és kezeli is.
Egy problémám adódott,sajnos elég zavaró a sok Continuity Error.
Elég gyakran szétesik a kép egy része.
Próbáltam fórumokon utána nézni , de sajnos az ottani tanácsok közül egyik sem oldotta meg a problémát.
Az OrangePi proci terhelése gyakorlatilag semmi,ezért nem ilyen jellegű gondra gyanakszom.
Már csak a jel erősségére vagy épp gyengeségére tudok gondolni.
Az adott Mux-on a következő értékeket írja a TVHeadend:
SNR 33.4 dB , Signal Strength 54.5 dBm .
Szerintetek ezek az értékek milyennek számítanak , erősnek vagy gyengének esetleg optimálisnak ? -
Joshi
titán
válasz Bal0924 #1743 üzenetére
Arra figyelj, hogy még akkor add hozzá a kivételezett fájlt, mielőtt blokkolja. Tehát telepítsd a drivert, de ne futtasd. Tallózd itt be a szóban forgó fájlt és kész.
Mindenesetre nekem is ilyen kütyüm van, de nekem semmi gondom nem volt Win 11-el. Nekem csak annyi volt, hogy nem DVB-C-nek látta a Win 11, hanem DVB-T-nek. De amit korábban linkeltem AstrometaSwitch progit azzal jó lett.
-
Jettero
újonc
válasz Bal0924 #1740 üzenetére
Nekem nincs bekapcsolva a magelkülönítés. Inkompatibilis nekem a tuner driver-e ahhoz - de nem is akarnám ezzel lassítani a gépemet.
De más tunerek sincsenek a Win10-es gépemen.
Én ráGoogle-znék a pontos hibaüzenetre. Jó ideje volt, hogy driver aláírás-védelmet nézegettem.[ Szerkesztve ]
-
Jettero
újonc
válasz Bal0924 #1738 üzenetére
A honlapján kifejezetten van egy ilyen driver:
http://www.astrometa.com.tw/integrated_en.html
Ezt a szövegrészt nézd: Certified Driver for Windows 10,11 64-bit: AMDVBT2_Setup_200917[ Szerkesztve ]
-
Bal0924
aktív tag
Sziasztok!
Kellene kis segítség
Win11 22H2 (.1344)
Aki [link] ilyen stick-et használ, hogy működik?
Nekem blokkolja a driverjét. (már nemtudom a nevét, de valamilyen sys fájl az is)
Ahogy a Delock tv tuneremet is.
(emOEM64.sys fáljt blokkolja)
Csak a Hauppauge tv tunert hajlandó hiba nélkül elviselni.
De csak ha egyedül van. Ha egy másik tuner drivere is fel van telepítve, akkor blokkolja mindkettőt. -
petakpa1
őstag
Jó tudni ezt, köszi!
Amíg Digi nem teszi CI+ kódolttá az adásokat addig nem létszükséglet, mert Anyósomkénál Digi van és egy 7/24-ben futó 5W fogyasztású MiniPC + Astrometa USB tuner + NextPVR server progi futtatásával megoldottam, hogy bárhonnan tudjak TV-t nézni. Jelenleg alig nézzük egyébként .
@ Jettero: Nekem is ugyanez a környezet, tuner és driver van, és ugyanez a tapasztalatom .
-
Jettero
újonc
-
garga01
őstag
válasz petakpa1 #1729 üzenetére
CI+
kártyákmodul
Nem nagyon van ilyen, már valamelyik másik topikban is téma volt.
Ilyet találni, de itt is ki van emelve, hogy csak CI-t támogat. A CI+nak elég komoly liceneszelése van, gondolom ezért sincs nagyon ilyen USB tuner.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
petakpa1
őstag
Ismer valaki olyan DVB-C tunert itt, ami támogatja a CI+ kártyák használatát?
UPC, illetve Voda, helyett mostmár NerTel kábeles hálózatán fogható DVB-C adásokat szeretném nézni vele. Értelemszerűen van kártyám.
-
ambipur
tag
DVB T/T2/C tunert keresnék linux és Windows támogatással. FullHD - ben tudjon rögzíteni. A felvétel formátuma lehessen mkv. Milyen típust tudnátok ajánlani, amivel kedvezőek a tapasztalataitok?
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz Bal0924 #1721 üzenetére
Nálam nincs gond. Egy Hauppauge dualHD külső és egy quadHD belső teszi a dolgát rendesen. Előbbi DVB-T-re, utóbbi DVB-C-re van használva.
"Van olyan USB-s tuner, ami 4 csatornás? (linket kaphatok ahol meglehet venni?)"
USB-s szerintem nincs, csak amerikai szabványút találtam. Az említett quadHD pont 4 tuneres, de PCIe-s. Megvenni ITT tudod, ez a gyártó webshopja, 120 euró. Hamar ideér, ha jól emlékszem, nekem 3-5 napon belül itt volt, Észak-Írországból küldték. Bár kérdéses az áfa, mert akkor még EU tagállam volt.
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Feltettem ismét DVBViewer-t hátha most megtalálja a DVB-C tunert,de most is csak DVB-t talált. [kép]
Pedig azt is tudja hogy Astrometa,fura Lehet valamit rosszul állítok be az elején.[ Szerkesztve ]
-
Jettero
újonc
Igen, a legjobb ha kihívod a DIGIseket. Akkor meg tud oldódni ez a korábban már felmerült problémád.
Hátha kimérik mi teszi tönkre a TV-jelet.
Nálunk azóta a DIGI üvegkábelre cserélt mindenkit a környéken. A lakásban lévő router-ük állít elő minden jelet (TV/telefon/LAN). Azóta a koax-ot megfogva se ráz. -
ToBeY
nagyúr
Feltettem ezt a DVBViewer,de sajnos nem talált DVB-c tunert csak DVB-t az meg nekem jó,kéne a dvb-c
Meg csak valami demo verziót találtam ami nem tudom mennyire használható (csak tv nézésre kell semmi extra)
Amúgy ma reggel jobban nézegettem és sajnos több csatorna gázos,pl az összes ami 354Mhz jön nézhetetlen.De Tv nézhető néha megakad ott is és széttöredezik a kép,de alapjává véve jó -
jovás
aktív tag
Kipróbáltam a laposon az USB-s tunerem, nálam működik, pedig csak 52% a jelerősség.
-
ToBeY
nagyúr
Valószínű ez lehet a probléma oka,mert megnéztem pár adót amiről tudom hogy jó (ott 65% felett van) És megnéztem a Tv2 amiről tudtam hogy fosh és ott is 57% az erősség.
Viszont ez még nem magyarázat arra miért nem találja meg közszolgálati csatornákat a progdvb (tv2 simán megtalálta)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest