- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
artifexor
csendes tag
Én vagyok kettővel fölötte és bár hasonló problémám volt, de nálam semmi, de semmi jel nem érkezett. Plusz más kártya, más op. rendszer, más program. Én ez alapján létrehoztam egy új csatornakeresést a tvheadend programban és megtalálta a csatornákat, jelenleg működik. Hozzá kell tennem, hogy nem egyből indult el, így nem vagyok benne biztos, hogy ez, vagy csak ez volt a megoldás. Bárhogy is, amikor végül sikeres lett, akkor ez a manuális paraméterek alapján történő keresés volt aktív.
-
Vnan
újonc
Igen, látszik az Eszközkezelőben, de billentyűzetnek ismerte fel. Hibának írja, hogy az illesztőprogram nem érhető el. A programokat a tesztben lévő linkről töltöttem le és telepítettem. Szolgáltató az Elektronet Kft., szkennelésnél Magyarországot állítottam be. Op. rendszer Windows 10 Home 1809; Build: 17763.529
-
kgymac
őstag
Az a jó ebben, hogy még azt sem osztotta meg, mihez szeretné használni: dvb-c vagy dvb-t. Mindegyikhez másik astrometa driver kell, ezekből egyszerre csak egy lehet telepítve.
Én ugyan az ajánlott ebay-estől vettem, de mind a három rendben működik dvbviewer-rel. (digi, dvb-c).
dvb-t-vel nem próbáltam, mert van másik típus, ami csak dvb-t-t tud. Az is rendben megy, ugyanazon gépen, dvbviewer-rel. -
sunpower
tag
Nagyon köszönöm a segítségedet!
Tetszik a program, nekem eddig a leghasználhatóbb az összes közül.
Én a Terratec Home Cinema-t veszem alapul, mert sokat tudott, de nem volt bonyolult.
Ami különösen tetszett benne, hogy jobb egérgombbal belekattintva a tv ablakba megjelent a csatornalista, minden csatornanév mellett az éppen futó műsor címével. Ez a program közelíti meg talán a legjobban.Még két kérdésem lenne:
- hogyan lehet a csatornákat az általam kívánt sorrendbe tenni?
- hogyan lehet elmenteni a komplett beállított csatornalistát? (Ha esetleg gépújrahúzás lenne, ne kelljen vele szívni, csak beimportálom és kész.)Köszi előre is!
-
sunpower
tag
A Symbol rate stimmel (200MHz alatt is a 6875 kell), a moduláció is.
Budapest 14. ker. a terület.
Az a bajom, hogy a WinTV soloHD mellé adott WinTV8 programban (kódos) nem lehet állítani, hogy más frekin is keressen, csak ami előre definiálva van és persze nem egyezik a szolgáltatói frekikkel.. 400 MHz felett tökéletesen megtalálja az összes csatornát, ott nincs baj.
A régi Terratec H7-hez adott programban is előre voltak definiált frekik, de ott meg tudtam csinálni azt, hogy ha a kettő közé esett valamelyik, akkor beállítottam, hogy kisebb lépcsőkben (0,5-1 MHz) keressen és így a köztes frekiket is megtalálta. Na a WinTV8-ban ilyen lehetőség nincs.....
A DVBviewer-t meg csak kipróbáltam (valami tört verzió), de nem igazán ment rajta semmi. (Most erre nem szeretnék már pénz áldozni, hogy azt is megvegyem.)
Most éppen a SmartDVB-t próbálgatom, de olyan bonyolultak a beállítások, hogy csak nagyon nehezen igazodok ki rajta.Ha esetleg van tipped hogy mit érdemes kipróbálni egyáltalán ami jól működik, akkor nagyon megköszönném.
(Frekik (MHz):115, 123, 131, 139, 418, 426, 434, 442, 450, 458, 466, 474, 482, 490, 730, 738, 746, 754, 762, 778, 786)
QAM: 256 mindegyik frekin, SR: 6875 mindegyik frekin.Köszi előre is.
-
gorbep
senior tag
Amire nekem kell, arra tökéletes.... "free", jogtiszta és pici... végre rájöttem hogy kell rendezni a csatornákat... scan sorban kijelöl és a CTRL+fel/Le nyilakkal lehet őket bárhová mozgatni a listában, a "E" setup -ban meg még rendezgetni szelektálni is lehet őket.... amíg konfigurálgattam többször is befagyott... de most hogy már csak nézem, csatornákat váltok, atom stabil... 2% alatt eszik CPU-t... nincs okom váltani,, és most már az Always On Top is megy...
Amúgy filmeket MPC-HC-n nézek, az alá meg nem kézenfekvő Tunert beintegrálni... Biztos vannak sokkal jobbak is, de nincs kedvem az 5e-es tunerhez 6e-ért venni SW-t... még megpróbálkozok az ffdShow beindításával (a setup-ban mintha láttam volna ilyen menüpontot), ha ott feléled az avisynth-es 60 fps interpolációm, akkor meg WIN!
Ha az is megy, akkor ez a CVB-C tuner 5e-ért ajándék!
Szerk: "Can not connect video decoder Filter!" ....
HA valaki rájött már ezt hogy lehet, az nagy segítség lenne...
-
mzso
veterán
Kíváncsi vagyok hogy ezt mire alapozod...
Ránéztem. Behangoltam csatornákat. De azokat csak ilyen szerencsétlen külön ablakban lehet kezelni. Egyesével lehet csak mozgatni őket. Ráadásul vagy ezer szintet kell kibontani mire eljutok a csatornáig.Csatorna logók úgy látom nincsenek. Egyelőre annyi előnyt látok, hogy gyorsabban vált csatornát.
-
-
emerzee
aktív tag
Hol tudok ennek utánanézni? Az eszközkezelő szerint Astrometa DVB-T2. A kütyühöz "FSC DVBT2_Setup_151102.exe" drivert adtak. Programnak pedig : TVR_DVBC_Setup_V4.7.1.exe, és TVR_DVBT+T2+FM+DAB_Setup_V4.7.1.exe A dvbc-s program fogja az összes csatornát. Megy is. A dvbviewer-ben "Astrometa DTV Filter" van eszközként és "kábel" a vétel típusaként. Transedit-nél ugyanez.
Esetleg frisebb, és dvbc-s drivert, hol találok? -
emerzee
aktív tag
-
vd1992
tag
-
-
zex
aktív tag
Mondjuk ezt jó tudni, de ha jól sejtem akkor ugye így mennie kell otthon az asztali gépemnek is... A NAS meg amúgy is működik, meg olvastam, hogy azzal is megoldható ez, csak nekem nem akarja felismerni a DVB-C vevő részét...
De az is lehet hogy valamit elbénázok, ezért kérdeztem rá!
-
gyugyo79
addikt
Én úgy tudom 2 féle polarizációval adják a jelet (vertikákis és horizontális ). Az ilyen bot antenna kicsit jobban veszi azokat az adókat amiknek a polarizációjával megegyezően van fordítva.
De ha már csak ez segít hogy legyen jel az régen rossz mivel valamelyik TP ről jövő csatornákat be kell áldozni. -
mihaly13
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One mobilszolgáltatások
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-roller topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kempingezés és sátrazás
- További aktív témák...
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest