- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BiP
nagyúr
Nem ott találták, hanem találhatott... Szóval nem biztos, hogy találták, lehet, hogy lopták. De a tesó nem árulta el, hogy miért ilyen olcsó
És zmeg, ilyen emberekkel élek egy városban.
#89994 koby11h : gáz része áramos. Az a kettő köztudottan szereti egymást.
Aztán esküvő előtt mehetnek hozzájuk gáztűznézőbe. -
-
-
Ciccuka
veterán
Nem foglalkoznak nagyon velük. Jófogás támogatásával.
-
-
koby11h
őstag
Én általában akkor adok borravalót, ha valami nagyon tökéletes vagy nagyon jól sikerül, mindegy ki csinálja. Ha valami nagyon szép, finom (kaptam pl. kóstolót) és jó árban is adják, akkor simán felfelé kerekítek 10-15%-ot is akár. Meg is szoktam dicsérni ha valaki olyan - nem a mellét - hanem amit terméket, árut kínál vagy ahogy csinálja a munkáját.
Ha rendelek kaját és tudom, hogy megbeszélés vagy egy munkarész után kellene és beírom, hogy pl. 11:30 vagy 12:30 után tudom átvenni és úgy hozza ki, akkor megér +150-200-at kerekítésként.
Aki kihozta 10:40-kor és kétszer csörgetett és külön ezért kézmosás, felöltözni, ki a hátsó csarnokból a portához, be a kaja a konyhába, vissza a csarnokba, kabát le, munka tovább, hát ott véletlenül pont volt nálam annyi. És ki is számoltam pontosan, közben elmondva, miért volt odaírva a 11:30 után és mennyire nem szeretem a kihűlt frissensültet! -
nullpoint
őstag
Szoktam jattot adni, elég sokat is, de csak akkor ha valóban készséges, ez kortól és nemtől független. Külön meg is szoktam köszönni ha valaki igen ügyes, kedves, profi, hogy tudja, jó úton jár.
Ha meg gyökér akkor szó szerint 5 forintot sem hagyok ott.
-
mpo
veterán
-
himpike
aktív tag
Furcsa ez a jatt dolog.. az ember meglátogat egy termelői piacot és elkezd alkudozni/cigánykodni, valahol kap egy sört és többet ad érte mert valami picsa csapolta...
Jutalmazzuk csak a teljesítménynélküliséget.... -
koby11h
őstag
L530-as házába?
Az még lehet, hogy a feleségének is feltűnne
Asszony egyébként behúzta a kéziféket, majd év végén, esetleg. Így most tárgytalan, addigra meg ki tudja mi lesz még.
De az, hogy pont azt a gépet hogy találta meg magának még rejtély... és az eredeti 170e-es induló ár is! -
válasz
Ciccuka #89964 üzenetére
Az a sok ventilátor ebben a gépházban alapvető tartozék. A "form over function" mintapéldája.
Amennyire szép házikó (kinek mi...) sokak szerint, annyira alkalmatlan bármilyen komoly konfighoz, kb mint egy üvegház. Össze-vissza keringő levegő, kis kivágások miatt a hátsó szellőzés felejtős...
Vízhűtésből szépet lehet bele építeni, ezért jöttek már páran a szaktopikba azzal, hogy Youtube-on sokan dícsérték a házat, meg is építette, de valahogy nem jók a hőfokok.
De legalább sok pénzt lehet rá ellocsolni, mire belátja az ember, hogy ez egy fo$. -
KROK640
nagyúr
(pár napos találat, de most jutott eszembe közzé tenni)
Hm, micsoda visszautasíthatatlan ajánlatok!!!Különösen a keretezett :
Tehát egy nagyon noname B85-ös (kínai) lap, kemény két memória foglalattal; egy Core I7 4770 (nem K!!) ami a leírás szerint is használt és karcos lehet; valamint 2×8GB 1600MHZ-es DDR3-as RAM (nesze neked két memória foglalat); mindössze : TARARDADAM : 430.85$ azaz 148695 huf + posta.
Mindössze...
Szétnéztem a HA-n, ahol a 4th gen I7-esek méltatlanul túl vannak árazva, és arra jutottam, hogy ez a kombináció, kicsit olcsóbb lehet, a non K 4770-esek 30 ezer körül mennek, a B85-ös lapok hátlappal és hibátlanul is 20 alatt (jellemzően 15-18, de számoljunk 20-at), 2×8GB DDR3 1600 meg úgy látom 20-22 ezer ft (WTF???). Tehát ez nekem 72-re jön ki a végén, vagyis kicsit kevesebb mint felére az ottani árnak, de legyen kb felére fizetős postával mint az Ebay-en hirdetik.
Tehát ~150 ezres a konfig, amiből egyébként mai árak mellett kijönne egy I3 12100 (nem F!, hanem az integrált VGA-s) 58 ezre, egy ASROCK B660M-HDV (40 ezer), és G.SKILL 16GB Aegis DDR4 2666MHz (22 ezer), így kb 120 ezerből, és akkor egy 12th gen I3-as, DDR4-el, ami simán lenyomja a kínált gépet, ráadásul vadi új garanciás.... és még 30 ezer huf a zsebben marad.A 202$-os (69700ft) I3 4130* is megér egy misét, szintén noname 2 slotos B85-ös lappal, 2×4GB 1600-as DDR3-ért.
* A Core I3 4130 és 4330 között a difi +1MB (3 VS 4MB) cache és 100MHZ az utóbbi javára.És persze ott van az ami legjobban hasonlít az eladott gépemre, a I3 4330, szintén noname 2 slotos B85-ös lappal, 2×8GB 1600-as DDR3-as, félkonfig kemény 300$-ért vagyis 103390ft-ért.
Igen ... Itt emlékeznék meg a Tivadarnak Gigabyte B85-el Core I3 4330-assal, 4×4GB DDR3 1600-as RAMmal, CPU hűtővel, beszereléssel együtt 40 ezerért eladott konfigomról. Vagyis kevesebb mint feléért. Kevés volt az a 40 ezer amiért adtam beszereléssel, pláne annyi részletben, hgy mai napig 35 ezret láttam belőle.A többit inkább meg sem néztem...
-
kenwood
veterán
-
-
kenwood
veterán
válasz
koby11h #89973 üzenetére
vga nelkul 50k, nagy joindulattal.
A vga pedig valahol a 1050 szintjen van, ami kb. 35k a mostani orult vga arak mellett.
Csak ugye hdmi 2.0 nelkul,joval nagyobb fogyasztassal,hotermelessel, es a korabol fakadoan valszeg merfoldekkel nagyobb futasteljesitmennyel -
Ciccuka
veterán
Mai cikk:
Noctua Presents NH-D12L Low-height 120mm Dual Tower CPU CoolerTaaT
Brutális kinézetCs1csó
Ahogy látom összevissza kering benne a levegő -
-
Cs1csó
titán
válasz
Ciccuka #89964 üzenetére
Itt a CPU-n lévő ventilátor van rossz helyre téve - szerintem - mivel keresztáramlásba nyomja a levegőt. Jobb lenne ha úgy lenne feltéve, hogy alulról felfelé dolgozna.
Tehát úgy hogy:
- az alul lévő három alulról beszívja és nyomja felülre a felső ventilátorok pedig "kiszívják" a levegőt a házból és nyomják ki felül.
És mivel a képen látható módon nincs a gépház hátulján ventilátor (oda egy ilyen alulról felfelé tartó áramlás esetén nem is lenne szükség)
Az oldalt lévő ventilátorok érdekesebbek de gondolom azzal meg az adattárolókat lehet hűteni és mivel nem a gépház elején vannak (és akkor az előlről hátra tartó légáramlás bezavarna az alulról felfelé tartóba ) hanem oldalt ezért akár még működhet is.Egy nagy előnye van ennek a megoldásnak (tehát nem elölről hátra hanem alulról felfelé megy a légáramlás, hogy így erősebb légáramlást lehet kialakítani mint amikor elölről hátulra tart a légáramlás mert ugye a házakban hátra sokszor csak egyetlen ventilátort lehet beszerelni itt meg ugye alul és felül is van 3 ventilátor.
A hátránya talán hogy mivel alulról szívja be a levegőt ezért esetleg jobban porosodhat de ez igazán nem gond ha alul van egy minőségi - akár kihúzható - porszűrő és persze azért évente 3-4 alkalommal kivisszük az erkélyre (udvarra) és kifúvatjuk ÓVATOSAN, a gépházat. (nem 8 bar nyomással) -
Ciccuka
veterán
Ennyi ventilátornak mi értelme van?
-
Astroboy
őstag
Nabammeg kezdődik...
Még a végén két félistenből egy nagy lesz.😁 -
-
-
kenwood
veterán
válasz
fatpingvin #89953 üzenetére
de,igazad van,elneztem
#89954 :
Most,hogy igy mondod,lehet benne valami.
70 kilo alatt voltam,amikor regisztraltam a forumra,iden mar voltam 90 felettit is mertem.
Home office ....Felnek,hogy felfalom oket.
Nekem fura ez a hasznalt hardverre borravalo dolog.
Talan a szazast meg en is ott hagynam,de egy ezres fel se merulne bennem,meg 2-300knal sem,nemhogy ilyen 20-30 ezres tetelnelEn mondjuk jattban elegge szarrago vagyok jozanon.
Kaja rendelesnel 2-3000 forintig egy szazas,felette max 200.
Fodrasznal egy szazas.
Mashol meg kartyaval fizetek,es nem adok 1 fillert sem.Buliban szoktam tobbet is adni. Foleg,ha csinos a pultos,vagy akit meghivok eppen,de azokra nem igazan szoktam amugy emlekezni
Ui: etteremben mondjuk adok 10%-ot,de ha a szamlan is szerepel, akkor 0.
UI: lehet,hogy oylan szakadt vagyok, hogy raszorulonak neznek
-
kenwood
veterán
Ha egy altalam feladott hirdetest nezek, akkor eleg jo lehetosegeim vannak :
- tudok magamnak privat uzenetet kuldeni
- tudom magamat jelenteni
- megnezhetem a tobbi hirdetesemetTermekinformacio link viszont egy plain text "sajat hirdetes".
Ebben mi a logika ? Miert pont azt nem tudom ellenorzni ott,hogy jo linket raktma-e a hirdetesbe?Tegnap megint kaptam 29 ezerre 30-at. Ugy tunik,az ezres az uj szazas.
-
Top cat
addikt
válasz
Chaser #89906 üzenetére
Azért óvatosan a női tulajokkal.
-
Csupingo
veterán
válasz
envagyok #89944 üzenetére
Szép! Akkor engem elkerültek. És már nem is működtek? Adtam el régebben talán amd 64 x2 5200+ -os gépet ismerősnek. Nemrég láttam, már azon is dagadtak a kondenzátorok, de még hibát nem produkált, azóta is használják.
P4-es gépnél minden-mindegy alapon mondtam a tulajnak, hogy kicserélhetjük a kondikat. Aztán utána pöcc-röff, hibátlan lett.
Én is csodálkoztam.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #89942 üzenetére
Végülis igen
-
válasz
KROK640 #89940 üzenetére
Szerintem remekül elriasztja a hülyéket, mert ez csak egy tápos sztereotípia.
Digitális dolgok olyanok, hogy ha van tápfesz, működnek, ha nem, akkor nem. Tök mindegy, mi a táp, ha 12V, 5V, 3,3V kijön belőle, megy vele a gép, de ha nem, akkor csere másikra, és megy tovább.
Ha meg döglődik a lap, akkor nem azért, mert noname tápból jött a fesz. -
KROK640
nagyúr
Nem érted
Nem a táppal van bajom. Nekem is volt Akyga tápom (igaz csak tartaléknak, majd eladtam).
Sőt, öcsém 6 évig HKC táppal volt, aztán eladásra került a gép. Sosem volt semmi baja.Hanem arra gondolok, hogy a szöveg amit leírt, abból az jön le a kedves olvasónak, hogy ez egy mindenféle szartáppal hajtott ki tudja elektronikailag milyen állapotban lévő gép, ami akár holnap is megállhat.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #89926 üzenetére
Na, ez is pont azt igazolja amit mondta, bár én 4th gen és 10th gen összehasonlításra gondoltam ez meg 2nd vs 12th...
Mondjuk 4th gen alatti I-s procikat meg pláne nem veszem már számításba.
Épp a minap volt szerencsém dolgozni egy 1st gen I3-al, harmat gyengének találtam (pláne a 10400F-em után) -
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #89924 üzenetére
Már rendesen vártam, hogy mikor üti le valaki ezt a labdát ...
-
KROK640
nagyúr
Ausztriában elég jó helyeket fogtam meg eddig, amik még kinti szemmel sem rosszak (pénzben) az adott munkakörbe, és kicsit csalósan ezeknek a matekjét vázoltam fel belőle.
Ennek ellenére közöltem hogy ő ennél itthon többet keres. Mondjuk mostmár akkor tudom miért van 29 évesen saját háza, kocsija, meg család meg gyerek, meg nyaralás meg minden. -
KROK640
nagyúr
válasz
Cs1csó #89921 üzenetére
Ha I7-es akkor egy normálisabb VGAval (8GB-os RX570 és attól felfelé) meg 16GB RAMmal még játszani is simán jó szerintem.
De ha már választanom kéne, hogy 4th gen I7 vagy 10th gen I3, egyértelműen az utóbbit választanám, és kb ugyanannyiba is lennének. Csak épp az I3-ason lenne 1 év garancia, meg mégiscsak új... -
KROK640
nagyúr
A rend kedvéért ide írom a hirdetésed tartalmát, mivel egyes pontjaihoz tanácsokat fűznék :
Elavult Acer Core 2 Quad gép OLVASS!Szép állapotú szinte karcmentes házban Q6600, 2x2GB 800-as egyforma modulok 160 hdd gt220
VISZONT;
- elavult architektúra (LGA775)
- elavult USB 2.0
- maximum 4 GB DDR2 memória
- alaplapon olcsó kondik (nem a megbízható szilárdtest kondenzátorokkal van szerelve, mint a hasonló felépítésű és szolgáltatású, kategóriájukban is jobb alaplapok.
- processzor teljesítményéhez képest magas fogyasztás (TDP: 105 W)
- zsúfolt, rosszul szellőző PC ház, ami vélhetően hangos is, ha a maxiális teljesítményen kell dolgoznia a processzornak
- HDD: 160 GB vélhetően SATAII,HDD teljesíténye és kondíciója 100/100 % rendben van.
- PC ház ugyan szépnek mondható, és könnyen szerelhető, de ebben ki is merül minden pozitív tulajdonsága
- nVidia GT220 128 bites DDR3-as 1 GB memóriákkal szerelt maximum DirectX 11 PCI-e videokártya ma már nem sok mindenre elég, még ha van rajta HDMI, DVI-I, D-sub kimenet is a megjenítő eszközök számára. Ugyanis ebben a rosszul szellőző házban csak idő kérdése mikor melegedik túl, és megy tönkre.
- és végül, az elavult és megbízhatatlan ATX tápegység (vadiúj Akyga) miatt nem tudni, hogy mekkora mértékben károsodtak már szép csendben a gép elektronikái, vagyis még mennyi idő van hátra annak élettartamából.
Köszönöm ha elolvastad!Ez egy baromira őszinte hirdetés, de így kb senki sem fogja megvenni.
Egyrészt aki ilyen gépet keres, az nagyon jól tudja, hogy ezen nem lesz USB 3.0, meg hogy gyakorlatilag 2009-es felső középkategóriát kap. Nyilván tisztában van a fogyasztásával és azzal h SATAII HDD várható egy ilyen gépbe, ennyiért, ahol csak az SSD többet érne mint 7000ft...
És végül az utolsó bekezdésed ami szerintem totálisan elriasztja még azt is, aki pont ilyet keresne : Konkrétan nekem az jön le, hogy ez a gép egy időzített bomba, ami már holnap reggel is elfüstölhet.Aki pedig nem retro vagy más kifejezett céllal keres ilyet csak egy nagyon olcsó gép kell neki, szintén el fog riadni a nagyon sok elavult, megbízhatatlan, hangos stb kifejezéstől. Van retro C2D-m, tudom k b mivel jár egy ilyen gép, de mire elolvastam a hirdetésed nekem is elment minden kedvem attól, hogy megvegyem.
-
-
Trailblazer
veterán
válasz
KROK640 #89914 üzenetére
Tessék, pont van is majdnem ilyesmiről egy friss video.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
kenwood #89826 üzenetére
Azóta, hogy az I3-asok is olyanok lettek mint a régi I7-esek (4 mag 8 szál) azóta szerintem nem is kérdés, hogy az új gépet kell venni.
Még akkor is megéri a váltás ha megdöglik a lap és pl 4th gen I7-ese van az embernek. Pedig ott még a memóriacsere is játszik.Egyszerűen fel nem tudom fogni, hogy miért van ilyen durva ára pl a 4th gen I7-eseknek, mikor az I3 10105F simán agyonveri a I7 4770-est, a lapok hasonló árban vannak csak az I3 esetében vadi új minden. A DDR3 és a DDR4 között meg nincs akkora árbeli különbség, mint sebességbeli.
Ebből nekem az következne, hogy a 4th gen (hiába tök alkalmas még mindenre) már egy szatyor sóskiflit sem ér... erre meglepő módon olyan ára van, hogy konkrétan befektetésnek sem rossz tartani perpillanat. -
-
-
-
-
" és mennyit ment a gép az évek során?
"
Alsó hangon tizenéves gép, és mennyit mentKb. mint a 20 éves autónál a volt-e törve
Amúgy nem kell azért levenni, mert 3000-ért nem viszik. Én tavaly 15-ért is adtam el Core2-t... Lehet, hogy csak még nem látta az az ember, aki meg is venné.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest