- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
koby11h #89456 üzenetére
80GB-os Samsung 8300ft-ért??? Mit akarsz, ez éri, 2004 elején is pont ennyiért mentek, és nemrég lettem leoltva, hogy azt el kell felejteni, hogy egy HW ára a megjelenés után csökken.
Amellett ki tudja, milyen adatok vannak rajta, eltudom képzelni, hogy megfelelő céges környezetben a sokszorosát éri!(2016ban az akkori barátnőmmel vettünk egy használt 160GB-os HDD-t egy PC bontóból. A HDD-t gépbe rakva meglepve tapasztaltuk, hogy egy cég teljes könyvelése, weboldal jelszavak, üzleti tervek, meg minden más egyéb érzékeny adat volt rajta... Tikosítatlanul. Teljesen meglepett, hogy sem a rendszergarázda, sem a bontó nem formázta a winyót... egy darabig gondolkodtam, hogy felhívom a céget, hogy nézzenek új rendszergazda után, de végül beértük csak egy sima formattal (még a végén adatlopó ipari kém lettem volna)).
-
Gyuri27
félisten
válasz
fatpingvin #89492 üzenetére
Az ide más. De elöbb vennék átalakitót.
-
TaaT
nagyúr
"Békéscsabán eladó ingatlan több info privatba !!!"
És ennyi. A képen van egy kertes ház az utcáról fotózva. -
hcl
titán
válasz
koby11h #89473 üzenetére
Biztos 100/100-as
@Gyuri27 : Mikor estek le ennyire az árak? Vagy szar az összes?
@Chaser : Lehet valami Chia bányász vette meg
@Cs1csó : Nekem a NAS most 5x500GB RAID5. 250-esekkel kezdte, volt 5x320GB is. Gyak. mindegyik bővítésen kerestem... Évente kb. 60-100GB adat keletkezik itthon, az még pár évig elfér ezen a 2TB-n, ami most használható.
És ha elpusztul egy HDD, nem megy a levesbe az egész tömb, hanem cserélődik az az egy. -
Cs1csó
titán
Ezeknek az 500gb alatti háttértáraknak nem sok értelmét látom.
-
Chaser
legenda
160-as 2e-ért? már öt éve is örültem, ha elvitték annyiért
most két 500-asom van fenn, az egyik kvázi új - és a másik sem húúúú de agyonhasznált' - , 8e ft-ért, érdeklődés se jött mégkoby11h
azok kicsit másképp voltak dobozban, beleömlesztve minden ami valamennyire műszaki jellegű, épp kikandikált az egyik hdd sarka, úgy vettük észre ( :
c64-et is láttam múltkor, meg se mertem kérdezni az árát, lehet azt öccázért' is megkaptam volna :d -
koby11h
őstag
válasz
Trailblazer #89472 üzenetére
Itt sem a tulaj hirdeti, kértem valódi képet róla...
-
hcl
titán
válasz
Chaser #89463 üzenetére
160-asok pillanatok alatt elmentek 2000-ért, ami volt még itthon.
320-as 2000-ért?! Vettem vón'.
@koby11h :Ez drágább
https://www.ebay.com/itm/392694005098?hash=item5b6e62fd6a:g:62QAAOSwhBFeTXy-A lakásbontásból maradt földeletlen konnektorok most mentek el...
Kajak mondta az ember, hogy egy régi házban akar egységesíteni. Néztem, hogy WTF, de ő tudja. (Vitte a 70-es évekbeli földelteket is. A régi kapcsolót is vitte volna, de az egy pár napos hirdetés volt, elkapkodták.)
Amúgy kicseréled a dugót a végén, és máris belemegy 3db földeletlen eszköz.A TV-s meg csak azt felejtette el, hogy a pixelhibát a törött LCD okozza
-
Chaser
legenda
válasz
Aljasvip #89462 üzenetére
nemrég a piacon beajánlottam ezer ft-ot 4db teszteletlen 2,5-es hdd-ért
1db 80-as
1db 160-as
2db 320-as
ezek behajigálva egy nagy dobozba, úgy kellett kikotorni
mondok magamnak a 80-as gombot ér - ha hibátlan is -, a 160-as talán öccáz' ft, a 320-asokat ha hibátlnok 2e/db körül el tudom adni - aminek azért kicsi az esélye hogy tényleg hibátlanok -
rosszul lett az emberúgy dobta vissza a láda a hdd-ket, ha jók is voltak utána már biztos nem ( :
-
válasz
koby11h #89457 üzenetére
Ha jó a merevlemez kondíciója, akkor simán rábíznám ezekre az adataimat. Ezeknél a HDD-knél még nem erőltettek rá 1+TB-ot egy lemezre, a nagyobb szektorok pedig kevésbé sérülékenyek.
Parkoltatást és indítás számot is meg kell nézni, 1500 alatti érték esetén szinte alig használtnak mondható egy 8-10 éves cucc. (ilyen lehet ha pl hétvégi játszós gép volt) -
koby11h
őstag
Van hozzá G1610T proci 1000 Ft (máshol ingyen lehet kifogni, nekem is sikerült egy 1620-ast)
és
DDR1 1GB memóriák vegyesen, teszteletlenül szintén 1000 Ft/db... (van itthon nekem is csak nem tudom miben tesztelni, utoljára 250Ft/darab áron mentek)Értem én, hogy infláció, meg mindennek felment az ára, de NA!
A másik kedvencem:
10+ éves 80-160 GB 2.5" hdd-k
"Ideális adatmentésre, tárolásra (külső USB 3.0-ás házat is tudok adni hozzá)"
Hát tudod mikor bíznám rá a mentendő adataimat... mondjuk ez legalább 500 Ft/db -
koko52
nagyúr
válasz
fatpingvin #89450 üzenetére
A szöveg fogott meg engem is. Árat nem is számoltam. Az nbase táp is megér egy misét.
-
Chaser
legenda
még vga krach előtt ez a modell 750e ft körül mehetett, ahhoz képest az a +250e már nem annyira vészes - pláne a mostani eur árfolyammal -
aki melózik vele - és pénzt is keres ( : - annak nem rossz deal, és bányára sem olyan rossz
és nyilván nem a magyarországi átlagkeresetet vették az nv-nél alapul az árazáskor...nem meglepő módon ( : -
koko52
nagyúr
Helyi 40k-ért: GTA5 - WoT - Fortnite - LoL GÉMERKE -- komplett számítógép -- J.Á.T.É.K.T.E.S.Z.T. CPU: 4x3.8GHz AMD FX4300
Alapalap: ASRock 960GC-GS FX
RAM: 8G DDR3
SSD: 128G Verbatim (..hogy pörögjön a rendszer)
HDD: 500G Western Digital Raptor (..hogy legyen némi hely filmeknek, gémeknek)
Optika: LG DVD író
Videokártya: Erős 1 gigás (R7 260X 1G DDR5)
Táp: 450Watt nBase
Ház: jó szellőző fekete
Jogtiszta, frissen telepített Win10
Igény szerint bármi bővíthető.
FOSPOST-tal EGY MARÉK DÖGLÖTT MOLYLEPKÉT SEM KÜLDÖK!
B.E.S.Z.Á.M.Í.T.Á.S.
Piaci ár alatt.
-
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #89433 üzenetére
A nyúzás a legjobb és legtisztább én tudom, de mégis égetik még mindig...
-
koby11h
őstag
Nincs azzal semmi gond, átnézem, odaírom, hogy fél centis szakadás van rajta és kész.
Ha nem vettem észre, akkor engedek 500-800 Ft-ot, ami nálunk fedezi a varrónőt és megbeszélhető.
Ha kifogsz egy nemnormálist, akkor meg ez van, lehozhatod az égről a csillagokat is.
DE ne írjon olyat, ami nem igaz vagy nem egyértelmű.Nem tudom már miben volt, de a király kötelezte a művészeket, hogy csak a valóságot írhatják le. Tehát ha nem tudta pl. az országok felsorolásával bizonyítani, amikor azt írta hogy "Olyan szép volt, hogy száz országból a csodájára jártak", akkor a művész ment a börtönbe...
-
koby11h
őstag
Nemtom, nem vaterázok, nem tudom, hogy ez hogyan van ott.
Csak a "csakis", "kizárólag", "hiánytalan", "karcmentes" dolgokra ugrik rá mindig a szemem, és ha azt írja valaki, akkor azt is gondolom.
Itt pl. ha később Félisten vagy Titán leszek (nem élek én addig), de még aktív tagként holnap kapok egy negatívot, attól az még negatív! És nem írom oda, hogy "csakis"
De ahogy írtam lehet csak kifogott egy nemnormálist.... -
koby11h
őstag
Amúgy már látom magam előtt, hogy az eddig vasért és rézért becsöngetők most majd nikkelt fognak kérdezni, hogy nincs-e
-
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #89418 üzenetére
Arra is meg van a technika, hidd el. Láttam. Volt, hogy a tűzoltókat is kihívtuk, mert már több szám méteren égett a susnyás meg a tarló a határban tőlük.
Az meg, hogy nem veszik át... de csak a feléért, vagy maratják kicsit és úgy már átveszik.
-
fatpingvin
addikt
komoly vonzerő viszont hogy a kábelnyúzásért senki nem hívja rájuk a jardot. meg egyébként ha hiszed ha nem annyira nem jó buli kábelt égetni. csak ugye aki rá van szorulva a vasazásra, nem feltétlenül van a látóterében hogy kábelt nyúzni nem csak konyhakéssel lehet amivel ötször szétvágod az ujjad mire megnyúzol egy tízméteres darabot. ezért is kaptak tőlem a helyiek kábelnyúzó kéziszerszámot hogy ne jusson eszükbe égetni. tempósan és hatékonyan lehet vele dolgozni és nem cseszi szét a kezet. használták/ják is. nincs is égetés.
koby11h: amióta az égetettet nem veszik át, azóta ez egyszerűen nem igaz. mondjuk előtte sem volt az, a kábelégetés sem annyi hogy alágyújtasz aztán úgy hagyod. melósabb mint gondolnád és nagyon nagy mocsok. senki nem hobbiból csinálja.
a szemétégetés sztem más kérdés, ami visszatér az elbaszott hulladékgazdálkodási rendszerünkhöz. nyilván probléma de szerintem nem közvetlenül ide kapcsolódik.
-
hcl
titán
válasz
fatpingvin #89414 üzenetére
Az jó, akkor legalább nem volt büdös
@koby11h : Komolyan elgondolkodtam, hogy mi az az Egérhírek.
-
koby11h
őstag
válasz
Hasonlót én is csináltam, csak mert láttam net-es videóban, kipróbálni
Mondjuk én simán csak befogtam egy pengét a kis satumba, a penge és az orsó között áthúztam az 1mm2-es kábelt és nagyjából jól bevágta. Szerencsére nem vagyok rászorulva, így nem csinálom, de tény, hogy égetni sokkal könnyebb Nekik... mi meg szagoljuk, ha arról fúj a szél.
De elégetnek ezek mindent ami összegyűlik és nem veszik át vagy csak pénzért:
https://egerhirek.hu/2022/02/10/hulladek-es-gumi-eg-mintegy-szaz-negyzetmeteren-a-beke-utcaban/villogo/egerhirek -
BiP
nagyúr
válasz
a kábelnyúzás macera. Az igénytelenebbje leégeti róla a műanyagot.
-
fatpingvin
addikt
-
Chaser
legenda
-
koby11h
őstag
Sajnos ez létező dolog, ismerősöm nagymamája a harmadikon lakik, lift nincs, lépcsőn már csak segítséggel az orvoshoz. De a lakásban még mozogni tud önállóan, csak a fel-le nem jó Neki.
Vettek Neki sétapadot, TV elé be van rakva, napi 1-1 órát szokott sétálgatni rajta. Keresnek másik lakást közben, mert ez hosszútávon nem megoldás. Szóval előfordul.Amúgy simán lehet az ár is a megoldás
-
BiP
nagyúr
válasz
berek21 #89401 üzenetére
Mekkora szöveg.
Szerintem ha téves teljesítés miatt rossz terméket küldenek, akkor a bolt állja a cserét.
Szóval vagy kamu, vagy drágábban tudja eladni, mint amennyi a sétapad lett volna, ezért inkább nem küldte vissza és kussol.(amúgy meg WTF, ki az, aki sétapadot vesz, ahelyett, hogy tök ingyen elmenne sétálni?)
Új hozzászólás Aktív témák
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Még egy One UI 8 béta a végleges előtt
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobilinternet
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- További aktív témák...
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!