- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Old Gyfland #399 üzenetére
Az újabb MTKDroidtools-ok esetén (2.4.8 és felette) már nem kell a factory mode, normál módban is megoldhat, usb hibakeresés bekapcsolása után.
-
Old Gyfland
tag
Szia Cappa !
Próbáltam egy mentést csinálni, viszont mindjárt az első lépésnél elakadtam, ugyanis a telefon nem reagál a hangerő le+bekapcsolás-ra. Többszöri próbálkozásra is "csak simán" bekapcsol. A recovery menüt (hagerő fel+bekapcs) azt behozza. Mi lehet a baj? (Huawe Honor3C)
A másik gondommal küldtem pü-t, örülnék, ha tudnál segíteni.
Előre is köszönöm. -
-
Át kéne rágnom ezt a módszert, mert valahogy át kéne mentem egy Lenovo A516-osról egy másikra egy komplett rendszert.
-
Framaroot-tal esetleg próbáltad?
Ha scatter-t tudsz csinálni, akkor azt használva már tudsz rá flash-elni CWM-met; igaz ugyan, hogy nem 100%, hogy sikerül.
a 6573-as korszakban még jellemzően yaffs fájlrendszer és mtd kiosztás volt. De esetleg az Alcatel 918d-hez tartozó cwm-et lehet rá portolni. Talán...
Ha cwm már mondjuk lenne, akkor pedig a 918d-hez használatos CWM-ből telepíthető root-oló szkript is megoldás.
De először mindenképpen a framaroot-ot próbáld meg. -
zozzzz78
csendes tag
Sziasztok.
Kissé a témába vág (MT6575). Ezenkívül csak az itt fórumozó emberek hozzáértése miatt rakom itt fel a kérdésem.
STAR 8000 (MyAudio 5) törött, működésképtelen érintőpanellel, szoftverhalottan jutott hozzám.
Rendeltem hozzá N8000 érintőpanelt és közben rápróbáltam néhány ROM-ot.
Volt egy, amivel működött, de kissé színhibás (lilás) volt a kép.
Megjött az érintő, rátettem, tökéletesen ment vele.
Rápróbáltam még néhány ROM-ot, most a színe már jó, mert sikerült kitalálgatni melyik LCD típus van benne, viszont az érintő érdekes módon működik : olyan, mintha hosszában megfelezték volna és tükrözné az érintést.
Tehát a tetejétő lefelé húzva az ujjam feléig lefelé görget, felétől pedig felfelé.
A Menu és Back gombok nem működnek, s Home megy.
Hiába pakoltam vissza az előtte használt romot, akkor sem megy.
Rengeteget szenvedtem már vele és nem találok semmilyen érdemi információt arról, hogy minként lehetne megoldani.
Találkozott már valaki hasonlóval?
Tud esetleg valaki segíteni?Köszi. Zoli
-
Hello!
Hülye kérdés.
MT6573 alapú kínai Android-os "izé". (Telefon utánzat.)
A MT tools indítaná a Zergrush-t, és az közli, hogy nem tudott root shellt szerezni. A többi ADB-s bat-os megoldás végigmegy, de nem tudnak másolni a telóra.
A telefon OS-e valamikor, valaki által (állítólag) 4.0.4 -re lett frissítve (lehet, hogy kamu).Mit lehet ezzel csinálni, hogy rootolódjon?
CWM-t akarnék r, mert amúgy használható kis cucc, de jó lenne egy normális OS neki.
Minden segítséget köszi
-
válasz
PandaPéter #390 üzenetére
Lehet, hogy megdöglött az akksija?
-
Jano_023
őstag
Este leszek a gépnél akkor megirom. Vagy dobok egy screen shotot.
-
-
Jano_023
őstag
Sziasztok, csináltam a leírás alapján egy mentést az új (belakott) Lenovo P780-as telefonomról a MTKDroidTools 2.4.8b verzióval.
Majd 2 órán keresztül ment és a mentés 4GB-ot majdnem elérte. Eddigi telefonoknál ez max 400Mb volt. Egy barátomnak is ilyen telója van és neki csak 700MB körül van a mentése.
Mi ennek az oka ? Vagy rosszul csinálok valamit ?Ennyit csináltam: Elindítottam a programot rádugtam a telefont megszerezte a root jogot, aztén nyomtam neki egy backupot. Ennyi.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
kaszasi
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy NO NAME
Dual Core 7" Phablet, GPS, GSM, Tablet Android 4.2 MTK6572a dual core Cortex A9 1.3 GHz processzoros kicsikém.Sikerült haza vágnom pár dolog kitörlésével.Csak hogy előtte nem mentetem le a romot.Nagy kutatások után sikerült kiderítenem hogy ez FXD M( vagy JXD P1000 koppintás amit a Bassoon készített.Próbálkoztam a JXD oldalán lévő romokkal de egyiket sem bírta.Végül a 3-4 nap próbálkozás után a Basson oldaláról sikerült letöltenem a gyári romot,ezért gondoltam itt megosztom hogy másnak könnyebb legyen javítani a gépét.Itt van kép hogy hogyan is néz ki.Rom itt:http://data.hu/get/7435303/P1000-V053.part2.rar
http://data.hu/get/7435318/P1000-V053.part1.rarRemélem tudtam segiteni.
-
válasz
szocsgyula #371 üzenetére
Nos, bár nem egészen ide való téma, de az A820 eléggé elpusztíthatatlan telefon. Szerencsére.
Feltételezem, hogy a "DA DL all witch checksum" nem volt bepipálva.
Ez komplett ROM újrarakást igényel.
Ha volt fontos adatod, akkor azt flashtool-lal tudod menteni, ha nem akarsz adatot veszteni.Ezt érdemes megnézned. [link]
Ott a link a gyári rom-hoz.
Ott a preloader csomag, amiből nekem a 3. volt jó egy felélesztés során.
Javasolt flashtool ez: [link]Olvasnivalónak ez: [link]
-
szocsgyula
újonc
az az kozben
-
szocsgyula
újonc
prelodert lenovo a820 ra? mikent lehet visszavarazsolni nem indul recovery utan nem pipaltam ki a prelodert
konyorgom segitsen valaki -
myk74
senior tag
Sikerült,minden mentve(remélem)köszönöm a segítségeket!
Flashtoollal már fel is ment az új rom! -
myk74
senior tag
Próbáltam menteni a romot.
Mtk droid most már (köszi mindenkinek) látja a telefont(lenovo a516)de a root gombra nyomás után ezt irja ki
ERROR : file adbd not install
mit tegyek,mi a hiba? -
Coyot
őstag
Természetesen:
Innen indultam olvasásban:
- http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2160490Ez a driver direkt linkje:
http://ge.tt/2yL21VT/v/2Android SDK és google usb driver is telepítésre került előtte. Környezeti változót beállítottam. A cél cmd promptból, hogy az -adb devices parancs lássa a telefont. Ettől függetlenül a fentir driver kellett.
A telefon típusa:
Charmpin G7 - model S33Hátha segít valakinek
ui.: baromi gyors a telefon sokat fejlődött a droid az elmúlt 1-2 évben. És hát ez így hogy működik - 4 mag 1.2 ghz 1 giga ram-al és IPS kijelzővel - 20 ezer forintért már jó vételnek számít szerintem.
-
Rákérdezett hogy használja-e majd a telefonom jogot kért ADB hez megadtam neki. És ADB hibával leállt az mtk droid tools.
Ha a hiba pontos leítását leírod, akkor könnyebb lenne.Az MTKDroidToolsban továbbra sem aktív a backup gomb.
Mint mondottam, csak az ideiglenes root jog megszerzése után lesz aktív.Próbáljak más verziókat?
A legújabb ha minden igaz, akkor már az 5.3 körüli, de azt írja is, ha van neted (mert ellenőrzi az elérhető frissítést)Factory modeot akkor nálam nem is lehetséges sehogy előhozni?
Ha gyárilag nincs benne, akkor nem lehet. -
Coyot
őstag
Rákérdezett hogy használja-e majd a telefonom jogot kért ADB hez megadtam neki. És ADB hibával leállt az mtk droid tools. A SuperSu ban a rootexplorer és az adb is fel van sorolva tehát van root jog elvileg nekik, rootexplorer látja a fájlokat újraindítás után is. Tehát kijelenthető hogy rootolt a telefon.
Az MTKDroidToolsban továbbra sem aktív a backup gomb. Próbáljak más verziókat? Factory modeot akkor nálam nem is lehetséges sehogy előhozni?
Köszönömm a segítséget
-
Az új MTKDroidTolls-ok esetén már nem minden esetben kell a factory mode.
Az újabbaj ugyanis megnézik, hogy van-e már telepített su bináris.
Ha van, akkor azt ki is írják.
Ha pedig rányomsz a root gombra, akkor meg is kérdezi, hogy használja-e a már telepített su binárist. Természetesen válaszd az igen-t (yes). Ekkor elkezdi megszerezni az ideiglenes root jogot, DE azért ilyenkor kell nézni a telefont is, mert előfordul, hogy ott engedélyezni is kell a hozzáférést! Erre figyelj oda.
Ha megszerezte a root jogot, akkor már aktív lesz a backup gomb. -
Coyot
őstag
Egyáltalán nem tudom hogy sikerült-e a root. superSU fenn van adott jogot a rootExplorernek látom a rendszerfájlokat.
MTKDroidToolsban a backup inaktív.
Eszerint a bejegyzésed szerint próbáltam csinálni és odáig jutottam hogy indítsam újra a telefont factory módban. Na nekem ilyen nincs, egyből recovery ben indul (innen próbáltam gapps pacage-t felrakni amit írtam hibával, valóban 3e recovery van rajta.)
-
-
Coyot
őstag
Akkor kérnék egy kis segítséget: szeretném a gyári google appokat feltenni rá.
Az mtk tools al volt ideiglenes root jogom ami valamiért végleges lett- félig. Root explorer fenn volt láttam minden fájlt vele.
Viszont Bin4ry féle root már közölte hogy nincs joga már rootolva van a telefon valószínű.Ennek ellenére recovery módban indulva nem tudom a zip package-t telepíteni:
Error: invalid OTA package. missing scatter - hibával leáll.Mit lehet ezzel kezdeni hogy jó legyen? Nem szeretnék romot cserélni sem menteni, csak legyen egy alap android amin legalább google play van és működik mint egy normál droidos telefon.
-
-
Coyot
őstag
Sziasztok!
Rendeltem egy Champrin g7 nevű csodát, működik/dött is egy darabig, míg nem szerettem volna gapps ot feltenni rá. Szerettem volna a romot lementeni egy xda-s leírás alapján nyomtam rajta egy wipe user data/cache-t ennek hatására ujraindult a telefon és azóta az egész kóceráj kínai...
Egyáltalán nem tudom hogy mit és hogyan csináljak már, adjatok valami tippet mit lehet ezzel csinálni hogy működjön?
köszi!
-
kameleon2
újonc
Sziasztok! Van egy új kínai telefonom és elkövettem vele a kezdők hibáját. Egy apk elállította a wifi beállításaimat annyira, hogy teljesen meghalt. Gondoltam mit árthat egy grafikus felületről kiadott reset parancs hiszen biztosan nem rendszergazdaként fut le... Hát .. de... Annyira, hogy a gyári IMEI számaimnak annyi. Minden funkció megy tökéletesen - csak éppen a lényeg - a telefon nem.
Odáig eljutottam lélekben, hogy a kínai gyártótól is kértem segítséget, de most ugye a holdújév ünnep van... Ezért beszereztem MTK droidtoolst stb.. Tutin vissza is tudnám írni a gyári IMEIT, ami a telefonon van - de a droidtools hibásan írja vissza. Az utolsó számjegyek az 1. IMEI-nél ...19 a 2.nál ...20 lenne a matrica szerint, de ehelyett ...10 és ...28 íródik be. Mi lehet a gond? a 2.5.2 verziót töltöttem le - ezt találtam a legfrisebbnek. Ha nem a gyári számok kerülnek vissza - joggal büntethetnek meg. Ha a gyárit backupolom - tudnám végre ismét használni a készüléket. Már arra is gondoltam, hogy lementem a mostanit és a backup fájlt módosítom, de teljesen megakadtam. HELP! Annyit még... úgy vettem észre a droidtools az utolsó számjegyet figyelembe se veszi. Arra gondoltam esetleg bug lehet?
-
motinka
tag
szia Cappa,
leírnád nekem pontosan mi is kellene tennem, hogy ha véletlenül valami balul ütne ki, mit kellene lementenem a telefonról, hogy az ikyen esetben is visszaállítható legyen?
Vagy ha van olyan szájbarágós leírás az is jó, mert az MTKDroid Tols-ot letöltöttem,de azon kívül, hogy látom a telefon adatait, nem tudom mit hogyan kellene elmentenem.
Kaptam a kínaitól másik ROM-ot, card flashsel lehet feltölteni, azt írja ha nem jó nem lesz baja a telafonnak, egyszerűen nem fogja telepíteni. Szerinted? -
-
-
Először azt kéne tisztázni, hogy az sd kártyán lévő romot hogyan tetted fel, amitől megjavult a szerkentyű.
szerk.:
(#343) motinka
Ezek szerint akkor van rajta valami recovery menü?
Nincs ott, hogy cwm-baser recovery vagy ilyesmi?
Mert akkor van rajta CWM.Ha van, akkor a
backup and restore --> backup
menüpottal lehet mentést csinálni. -
-
Nos, ha már van egy félig döglött rendszer, arról is _kell_ mentést csinálni. Lehetőség szerint MTKDroidTools-osat. Hidd el nekem. Volt olyan telefon, ami ennek köszönheti a működését. És volt, aki nem fogadta meg a tanácsomat, és egy needromos állítólagos gyári rimmal téglát készített.
De ez persze rajtad áll.
Amit tudsz tenni ebben az esetben - mentés után -, hogy letöltöd a needrom oldalról az a romot.
Ha flashtool-os, akkor csak a system részet rakod fel, a többit nem. Ha valami gond az induláskor akkor a boot.img-t is lecsrélheted.
Ekkor az adataid is jó eséllyel megmaradnak.Ha zip-es a felrakandó rom, akkor más a helyzet, ha csak a system-et akarod lecserélni, akkor meg kell nézni a telepítőszkriptet, esetleg módosítani.
Amit én ilyenkor tennék:
a jelenlegi rendszer biuld.prop fájljában megnézném a termékleírást, a build számot, és csak annak ismeretében tennék fel bármilyen ROM-ot. -
válasz
aprokaroka87 #337 üzenetére
Esetleg itt nezz korul ,: [link]
Pesze csak ha mtk platform es ext4-es particiok vannak benne. -
aprokaroka87
nagyúr
Akai Pha 3880-ra hogyan lehet CWM-et rakni?Valaki segitsen.Köszi!
-
motinka
tag
no most ott tartok, hogy elindul a telefon, teljesen úgy mint original korában, de miután elhúzom a képernyőzárat nem jönnek az ikonok fel és néha újra indul. A setupba beeneged, héhény app-nál azt írja, hogy stoped app, de pl a kontaktokba bemegyek és behívok egy számot, rendesen működik.
Vagy az Mobileuncle Tools-ba is beenged.
Mit törölhettem ami ezt okozza, vagy mit tegyek hogy helyreálljon? -
motinka
tag
sziasztok,
na most nagy baromságot csinálhattam, mert vélhetően valamit letöröltem a telefon appokból, amit nem kellett volna, mert a telefon elindul, bejön a kezdő képernyő, óra hálózat látszik, sőt még a settigsbe is be lehet menni.de néha kiírja a képernyő közepére hogy Unfortunately Sistem UI has stopped.
és a beállításokba mikor beenged ezt írja ki.
Unfortunately the process com.google.process.gapps has stopped
Aztán kis idő múlva újra indul
Ha valaki tud valami okosat ajánlani nagyon kérem segítsen.köszi Tibor
-
Nem elsődlegesen az számít, hogy mivel telepíted a recovery-t, hanem hogy milyet telepítesz.
hogy mennyivel nehezebb megcsinálni egy zip telepítőt, mint a recovery img-t flashelni?
Mivel fellelhető itt is zip-es telepítő, ezért az már lehet egy jó kiindulási alap.
Csak a recovery.img-t kell kicserélni a megfelelőre és kész a zip-es telepítő.
Viszont gyári recovery-ből az nem fog felmenni.
Ez MTK platform, más mint a többi.
Ezért tesszük fel ezeket az .img-ket root-olt telefon esetén MUT-tal (MobileUncleTools) vagy elvetemültebbek dd-vel, vagy nem root-olt telefon esetén Flashtool-lal .Annyira nehéz egy img file-ból kivonni az adatokat és egy zip telepítőbe beleírni?
Ez egy kicsit másképp működik. a recovery.img-ből milyen adatot akarsz belerakni a zip-be? Mert az img-ből semmi nem kell a zip-be.Ha a blogomat megnézed, akkor sok MTK-s dolgot leírtam. Például a recovery portolást is (igaz, némelyik már kicsit frissítésre szorul, de alapvetően használhatók)
Ha ROM telepítőkészletet szeretnél csinálni, na az már kihívás. Ott valóban ki lehet szedni az img-ből az összes fájlt (nagyon egyszerűen) ami kell a zip készítéséhez, de mint after is mondotta vala, az annyira nem egyszerű, de bonyolult.
-
arfer
senior tag
Nagy vonalakban: pl. a jogosítások miatt nehéz az img-ből zip-et csinálni. A CWM-es zip-es telepítők mind tartalmaznak egy scriptet, ami a fájlok feltelepítése után állítgatja a jogosultságokat, meg még bizget mindenféle bizgentyűt. Ha ilyen scripet tudsz írni, és azt is tudod, mit csináljon az a bizonyos script, akkor Te is tudsz az img-ből zip-et csinálni. Az img ugyanis egy teljes fájlrendszert tartalmaz egy bizonyos állapotban, egy zip pedig csak fájlokat, állapotmentesen.
-
aprokaroka87
nagyúr
Akit esetleg érdekel egy Akai 3880-as telefont sikerült Rootolnom a Framaroot 1.8.1-es verziójával.
-
sepyi
aktív tag
Az összes eddigi telefonokon, ami megfordult nálam simán egy zip kiterjesztésű file-val telepítettem a recot. Az is igaz, hogy 2.3 verziójú android volt rajtuk. A kérdésem az, hogy mennyivel nehezebb megcsinálni egy zip telepítőt, mint a recovery img-t flashelni? Nem tudom mi a különbség a fileok között. Márminthogy tudom, csak pont ez a kérdés. A telefonomra van flashelős recovery, de pont ez a bibi. Annyira nehéz egy img file-ból kivonni az adatokat és egy zip telepítőbe beleírni? A kérdésem arra irányul, hogy te mond meg, mert nekem lila gőzöm sincs. És nem azért, mert nem akarom, hanem mert az informatikai előképzettségem nem teszi ezt lehetővé. És ezen az sem változtat, hogy próbálok lépést tartani a dolgokkal. Általában ha van egy pontos magyar nyelvű leírás, akkor meg tudok bizonyos dolgokat csinálni. Viszont az xda-an angol a leírás. És hiába beszélek németül az android hilfe oldalon csak használják az xda-s dolgokat, de nem fejlesztik.
-
motinka
tag
köszi Cappa, ha jól értem ezt, jól megszívtam
(
Természetesen a telón nem működik a közelség érzékelő, a GPS (legalább isén nem tudtam életre kelteni), elfelejti az ébresztőóra beállítását, favoritokat a névjegyzékbe, stb..,
De olvasom itt is, máshol is, hogy ezeken a hibákon általában egy ROM cserével esetleg lehet segíteni.
Most az ígérte a kínai küld másik ROM, de nem tudom az mennyivel lesz jobb mint ami most benne van.
Ha tudsz légy szíves segíts, mert az asszony már kibuktat, hogy milyen szart vettem neki, pedig mikor megkapta nagyon örül(
köszi
Tibor -
- Az biztos, hogy kelleni fog hozzá egy MTKDroidTools-os mentés.
- Aztán egy SP flashtool-os is.
- CWM gyártás
- CWM felrakás
- CWM mentés
- kínazoft eltávolításHa mindezeken túlvagy, akkor lehet nekilátni a magyarításnak, vagy a szoftver cseréjének. A klónoknál nagy gond, hogy nem tudni: fog-e működni vele a saját szoftverén kívül bármely más szoftver, annak ellenére, hogy a hardver közel azonos.
-
MTK platform esetén felejtsd el a ROM Managert, mert tégát csinálhat a telefonodból!
Ehhez a platformhoz MobileUncleTools használatos.Az install zip from sd card opció a gyári recovery-ben is benne van a smart3-ban
Kérdés az, hogy mire haszánlható, ki lehet-e kapcsolni az aláírás-ellenőrzést, stb.
Lehet, hogy egy egyeszerű zip-pel kellene kipróbálni, hogy egyáltalán meg-e (pl. simán kiíratni vele egy pár soros szöveget)Lehet hogy van hozzá leírás, én még nem kerestem. Átnéztem jónéhány CWM szkriptet (köztük komplet ROM telepítőkészleteket is), onnan kezdtem el átalakítgatni dolgokat (azért néhány Linux parancsot ismerek, ez azért előny)
-
motinka
tag
szia Cappa72
szóval nem lehet rajta rom-mal vagy mással segíteni?
sajnos én nem nagyon értek hozzá, de ha valaki tudna valami okosságot és elmagyarázni, mint ahogy szoktad, mit mikor miért, talán neki mernék állni.
Tehát mivel a kínai esetleg buherálta, ahogy mondod, nem lehet totál újra rakni rá valamit.
Gyakorlatilag android van rajta, csak IOS felületet csináltak rá, de ha ez megszűnne az sem lenne baj.
Találtam a goophone i5s névre hallgató ROM-ot, amiben elvileg benne van a magyar, és nekem úgy tűnik tök ugyanazzal a paraméterekkel árulják, csak más néven.
[link] itt látható, denem merem megkockáztatni hogy elinduljak ezen a vonalon, mert hátha a végén csak egy papíralátét lesz a nejem telójából, azt meg én nem élném túl)
üdv
Tibor -
sepyi
aktív tag
Hogyan kezdjek hozzá?
Van erről valami leírás?Az install zip from sd card opció a gyári recovery-ben is benne van a smart3-ban. A backup/restore opció nincs csak. Ezért korlátozott a Ram menager használata is. Be tudok lépni a programból is és gombkombinációval is recoverybe, csak mentést nem tudok csinálni. A Ram menagerrel sem, mert nem talál CWM-et.
-
Jah! Zip kiterjesztésű file-ra gondoltam, amit az install zip from sd card opcióval lehet telepíteni recoveryből.
Ahhoz tényleg kell a CWM.De mintha yaffs bejegyzés nem lett volna.
Az jó hír, ráadásul az ext4-es bejegyzések is biztatóak.Ha mégis elkészülne valamikor, az mindenki számára használható lenne, akinek ilyen készüléke van?
Ha a gyártó nem változtat a hardveren, akkor elméletileg igen. Nekilátsz összerakni? -
sepyi
aktív tag
Jah! Zip kiterjesztésű file-ra gondoltam, amit az install zip from sd card opcióval lehet telepíteni recoveryből. Elindítottam tegnap az MTK tools mentést és elég sok ext4 bejegyzés volt. Nem tudtam megvárni a végét, mert el kellett mennem és megszakítottam. De mintha yaffs bejegyzés nem lett volna.
Ha mégis elkészülne valamikor, az mindenki számára használható lenne, akinek ilyen készüléke van? -
Helló!
Szerintem először némi fogalmakat kell tisztáni, mert sok helyen furcsa a megfogalmazásod. Ez nem kritika, 2 évvel ez előtt azt sem tudtam, hogy mi az a cwm.
Nem lehet a smart3.ra egy mindenki által használható zip CWM-et csinálni?
Mire gondolsz, amikor azt írod: zip CWM-met?
Ha elmagyarázod, akkor közelebb kerülünk a válaszadás lehetőségéhez.Ráadásul az MTKtools-os mentést hiába csinálom meg, azt vissza is kell tenni adott esetben, és akkor ugyanott vagyok
A mentés sosem felesleges. Végszükség esetén igenis hasznos.Tehát tudnál csinálni egy CWM zip-pes telepítőt vodafone smart3-hoz?
Ha ez ugyanaz a kérdés mint az első, akkor már értem.
Komplett telepítőkészletet lehet csinálni, de sem készülékem, sem időm nincs most erre.
Nem egyszerű megcsinálni.Ha elésg egy CWM készítés, akkor azt is tudni kell, hogy milyen rendszer file-rendszer van a szerkentyűn.
Ha yaffs, akkor már menekülök is előle.
Ha ext4, akkor CWM-met azt még tudok hozzá portolni. -
sepyi
aktív tag
Üdvözöllek.
Olyan problémám van, hogy smart3-hoz szeretnék egy teljes értékű recoveryt.(értsdWM) Sajnos ehhez a hexadecimális dologhoz én már nem vagyok elég képzett. A root-olást megoldottam, de a CWM.nek neki sem merek állni. Odáig fajul a dolog, hogy megkérdezem. Nem lehet a smart3.ra egy mindenki által használható zip CWM-et csinálni? A gyári reco-ból lehet zip-pet telepíteni, csak mentés és helyreállítás nincs.Nem akarok Rom-ot telepíteni, de a teljes mentésre szükségem van ismerve az androidot. Ráadásul az MTKtools-os mentést hiába csinálom meg, azt vissza is kell tenni adott esetben, és akkor ugyanott vagyok. Scatter file meg flashelés uzw. Tehát tudnál csinálni egy CWM zip-pes telepítőt vodafone smart3-hoz?
-
motinka
tag
szia,
épp most frissítettem a Mobileuncletools-t, gondolom ezkell legyen a legújabb.
a morelocale2 sajnos nem magyarítja a menüt,
Hát igen éppen ezért kértem a kínait, hogy magyar menüvel küldje, mert igazán az asszony nem akar extra funkciókat a telójával, de a menű jó lenne ha magyar lenne.
Ha kapna egy másik romot, nem lenne jobb?
Én is azt látom ezzel a telefonnal,hogy valami lite 4.2.2 lehet,ha egyátalán van ilyen,mert tényleg sokfunkció nem, vagy nem úgy működik mint az én samumban.
Erről a magyarító programról olvastam, de ez lehetne az utolsó megoldás, elég macerásnak érzem. -
Szia!
A legfrissebb Mobileuncletools van rajta? Mert csak az ismeri az MT6572/6582-es processzorokat.Mit lehetne tenni vele, hogy esetleg legyen rajta?
Valamelyest lehet rajta javítani a morelocal2-vel.
Vagy pedig jBart-tal magyarítaniCsak a klónokkal mindig az a baj, hogy nem tudni mit buheráltak vele...
-
motinka
tag
sziasztok,
Vettem egy Thunderbird i5s telefont az asszonynak Karácsonyra, a kínai megígérte, hogy lesz rajt magyar nyelvű menü, természetesen nem azzal érkezett meg.
Mit lehetne tenni vele, hogy esetleg legyen rajta?
Na meg elég bizonytalan a működée is pl elfelejti néha a beállított kedvenceket a kontaktokban,meg sok olyat nem lehet állítani rajta mint az én 4.0.. androidos telómon, holott ezen elvileg 4.2.2 fut
Sajnos voltam olyan balfék, hogy nem kértem a rootolást 3 $-ért, gondoltam nem kell majd vele semmit csinálni.
A kollégám rootolta, de szerintem, nem teljesen jól sikerült, igaz minden program azt mondja rootolt a telefon, de pl a MobileuncleMode program Engineer Mode- ban nem ad menüket mint az enyém, nem lehet így állítani semmit pl a hangerőn, vagy a GPS érzékenységen.Segítségeteket előre is köszönöm
üdv
Tibor -
Mielőtt elszaladnál vele valahova, ezt olvasd el: root megoldások MTK platformra
A framaroot egy telepíthető program a telefonra, egyszerű mint a bot. -
A 2.4.8-tól már nem kell a factory mode, csak bizonyos esetekben.
Csak simán bekapcsolt telefonról meg lehet csináltatni a mentést (ha az usb debug be van kapcsolva).
És ne zavarjon, hogy megkérdezi, hogy a már telepített su-t használja-e. Válaszolj neki igennel, és nézd a képernyőt, nem kér-e root jogot.
Ha megvan, onnantól aktív lesz a backup gomb. -
gyubugy
csendes tag
Köszi szépen, elolvastam. A jó Flashtool-t, MTKDroidtools-t letöltöttem, kimentettem a scatter filet, de sajnos a készülék nem indul factory módban. Eddig azt hittem rendesen rootolt a gép, de ügylatszik mintha mégsem az lenne, mert az SU-t hiányolja.Így most csak okosan nézek kifele a fejemből
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nintendo Switch
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- iPhone topik
- Hobby elektronika
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged