2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

MediaTek mod, avagy a "másképp" droid

Számos gyártó, és szabvány állt be az Android mögé, ám kevés annyira különleges, mint az MTK rendszerei.

[ ÚJ TESZT ]

A MediaTek rövid története

Ahhoz, hogy megértsük, hogy az Android találkozása ezekkel az eszközökkel miért is teszi különccé az MTK processzorokat, elsőre tekintsük át, alapvetően mivel is foglalkozott és foglalkozik a cég, a kezdetektől, egészen napjainkig!

A MediaTek közvetlen elődje az United Microelectronics Corporation, vagy röviden UMC egy tajvani mikroelektronikai kutatási és fejlesztési részleg volt, melyet 1997. május 28-án alakítottak át a most ismert név és a jelenlegi irányvonal alá.

Napjainkban Tajvan legnagyobb microchip gyártója. Termékkínálatuk egyaránt kiterjed a nagy felbontású digitális tévék, a vezeték nélküli eszközök, optikai hálózatok és tárolók, valamint a mobil kommunikáció széles spektrumára.

2001. június 23-án már a tajvani tőzsdén is bejegyzett márkanév volt "2454"-es kódnéven, ami igen nagy teljesítmény az akkor csupán 4 éves fennállást figyelembe véve.


Az mt1389de MTK chip egy asztali DVD-lejátszóban

Az igazán nagy áttörésre azonban egészen 2004-ig várni kellett, ugyanis erre az évre datálható az első MTK processzoros telefonok megjelenése, ami széles körben is ismerté tette végre a nevet. A siker titka valószínűleg az lehet, hogy ezekben a készülékekben találkozik a kedvező ár, a csúcstechnika és a rideg valóság egymással: egy olyan világban tervezték őket, ahol elavult a négy magos processzor, de élénken él az igény az analóg tévék vételére.

Az első MTK telefon már viselte azokat jegyeket, amik azóta védjeggyé váltak: a két kártyás, MT6235 processzorral felszerelt, qwerty gombsoros és analóg tévévevőt is felvonultató Star C6000-es nem okozott ugyan komoly fejtörést a konkurenciának, ám megalapozta a jelen cikk "résztvevőinek" létjogosultságát.


A Star C6000

Nem sokkal később ezt a modellt és az MT6235-öt leváltotta az első "Android-képes" MT6516-os MTK modell, a ctone t01, és a milliónyi klón...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Aviate Launcher HUN

    Az Aviate földrajzi helyzettől függő információkat jelenít meg az androidos telefonok főképernyőjén.

  • K-Touch Nibiru Mars One H1 teszt

    Mivel ez a teszt eddig hozzászólásként szerepelt, úgy éreztem, megérdemelne egy külön cikket itt a Logouton. Best Buy telefon 50 ezerért.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.