- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem elsődlegesen az számít, hogy mivel telepíted a recovery-t, hanem hogy milyet telepítesz.
hogy mennyivel nehezebb megcsinálni egy zip telepítőt, mint a recovery img-t flashelni?
Mivel fellelhető itt is zip-es telepítő, ezért az már lehet egy jó kiindulási alap.
Csak a recovery.img-t kell kicserélni a megfelelőre és kész a zip-es telepítő.
Viszont gyári recovery-ből az nem fog felmenni.
Ez MTK platform, más mint a többi.
Ezért tesszük fel ezeket az .img-ket root-olt telefon esetén MUT-tal (MobileUncleTools) vagy elvetemültebbek dd-vel, vagy nem root-olt telefon esetén Flashtool-lal .Annyira nehéz egy img file-ból kivonni az adatokat és egy zip telepítőbe beleírni?
Ez egy kicsit másképp működik. a recovery.img-ből milyen adatot akarsz belerakni a zip-be? Mert az img-ből semmi nem kell a zip-be.Ha a blogomat megnézed, akkor sok MTK-s dolgot leírtam. Például a recovery portolást is (igaz, némelyik már kicsit frissítésre szorul, de alapvetően használhatók)
Ha ROM telepítőkészletet szeretnél csinálni, na az már kihívás. Ott valóban ki lehet szedni az img-ből az összes fájlt (nagyon egyszerűen) ami kell a zip készítéséhez, de mint after is mondotta vala, az annyira nem egyszerű, de bonyolult.
-
arfer
senior tag
Nagy vonalakban: pl. a jogosítások miatt nehéz az img-ből zip-et csinálni. A CWM-es zip-es telepítők mind tartalmaznak egy scriptet, ami a fájlok feltelepítése után állítgatja a jogosultságokat, meg még bizget mindenféle bizgentyűt. Ha ilyen scripet tudsz írni, és azt is tudod, mit csináljon az a bizonyos script, akkor Te is tudsz az img-ből zip-et csinálni. Az img ugyanis egy teljes fájlrendszert tartalmaz egy bizonyos állapotban, egy zip pedig csak fájlokat, állapotmentesen.
-
MTK platform esetén felejtsd el a ROM Managert, mert tégát csinálhat a telefonodból!
Ehhez a platformhoz MobileUncleTools használatos.Az install zip from sd card opció a gyári recovery-ben is benne van a smart3-ban
Kérdés az, hogy mire haszánlható, ki lehet-e kapcsolni az aláírás-ellenőrzést, stb.
Lehet, hogy egy egyeszerű zip-pel kellene kipróbálni, hogy egyáltalán meg-e (pl. simán kiíratni vele egy pár soros szöveget)Lehet hogy van hozzá leírás, én még nem kerestem. Átnéztem jónéhány CWM szkriptet (köztük komplet ROM telepítőkészleteket is), onnan kezdtem el átalakítgatni dolgokat (azért néhány Linux parancsot ismerek, ez azért előny)
-
Jah! Zip kiterjesztésű file-ra gondoltam, amit az install zip from sd card opcióval lehet telepíteni recoveryből.
Ahhoz tényleg kell a CWM.De mintha yaffs bejegyzés nem lett volna.
Az jó hír, ráadásul az ext4-es bejegyzések is biztatóak.Ha mégis elkészülne valamikor, az mindenki számára használható lenne, akinek ilyen készüléke van?
Ha a gyártó nem változtat a hardveren, akkor elméletileg igen. Nekilátsz összerakni? -
Helló!
Szerintem először némi fogalmakat kell tisztáni, mert sok helyen furcsa a megfogalmazásod. Ez nem kritika, 2 évvel ez előtt azt sem tudtam, hogy mi az a cwm.
Nem lehet a smart3.ra egy mindenki által használható zip CWM-et csinálni?
Mire gondolsz, amikor azt írod: zip CWM-met?
Ha elmagyarázod, akkor közelebb kerülünk a válaszadás lehetőségéhez.Ráadásul az MTKtools-os mentést hiába csinálom meg, azt vissza is kell tenni adott esetben, és akkor ugyanott vagyok
A mentés sosem felesleges. Végszükség esetén igenis hasznos.Tehát tudnál csinálni egy CWM zip-pes telepítőt vodafone smart3-hoz?
Ha ez ugyanaz a kérdés mint az első, akkor már értem.
Komplett telepítőkészletet lehet csinálni, de sem készülékem, sem időm nincs most erre.
Nem egyszerű megcsinálni.Ha elésg egy CWM készítés, akkor azt is tudni kell, hogy milyen rendszer file-rendszer van a szerkentyűn.
Ha yaffs, akkor már menekülök is előle.
Ha ext4, akkor CWM-met azt még tudok hozzá portolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Építő/felújító topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest