Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Túzok22
senior tag
Hévízgyörkön optikát kezdtek el húzni a villanykarókon. Bag felől indultak a kábel húzásával. Megnéztem hogy kik ezek. Nem DIGI-sek az biztos. Ám amikor csinálták láttam egy érdekességet hogy a már Bagon a villanykarókon lévő optikai kábelhez csatolták fehér dobozzal amik már Bagon is fent vannak a villanykarókon. Akkor most én nem is tudom hogy ez a kábel most kié vagy mié, meg kellett volna kérdeznem tőlük.
-
frici69
tag
válasz frici69 #1788 üzenetére
Visszajött a Digis csapat és mint megtudtam a régi Inviteles védőcsőbe az optika védőcsövét fűzik be. Ebbe kerül majd az optika nagy nyomással belőve.Ez még csak a gerinc, hogy mikor lesz a falu csinálva nem tudták megmondani.
GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
Ic3man
tag
válasz bobalazs #1802 üzenetére
Pontosan, az DIGI lesz.
Szerény nyomott véleményem szerint nem véletlen a GalgaKTV eladás, valószínűleg ők tudnak már valamit.
Bár viccesen tegnap megjegyeztem havernak, hogy lehet előbb lesz Kalász (Telekom) optika, mint Digi.Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
Porlac
újonc
válasz Lajosnagy17 #1800 üzenetére
Hévízen a héten gayhome alvállalkozói valamilyen vezetéket raktak fel az oszlopokra meg a dslamban csináltak valamit máshol nem láttam semmi változást
[ Szerkesztve ]
-
Gogodj
tag
válasz Lajosnagy17 #1800 üzenetére
semmit nem láttam még. (gyenesdiás) amit észrevettem,hogy 2-3 telekomos autó futkorászik a dslamok körül,néha b**tatnak valamit majd 2-3 hétig egy lelket nem látni,magyarul semmi fejlesztés,én már kezdek lemondani a jóról.......
Gogodj
-
Gogodj
tag
dslamokat nálunk is mókoltak.vezetékeket nem láttam,hogy lennének amik eddig nem voltak,majd meglesem.de minthaa fogukat húznák,senki nem tud semmit,csak várjuk a csodát,de én aztmondom örülhetünk ha jövőre ebből lesz valami.Amennyire én ismerem ezt a környéket magasról lesz*rják.Szomorú de ez tény.
Gogodj
-
Túzok22
senior tag
Akkor nem véletlen hogy nem indul a DIGI hiszen ezek szerint Hévízgyörkön még kész sincs a hálózat amellett hogy nincs fejállomás. Nem értem mit húzzák halasztják ennyire a hálózat kiépítését. Lehet hogy tényleg előbb lesz T optika is mint DIGI. Hallom hogy nagyobb városokban úgy megy az egész mint a karikacsapás, akkor három falucskában mit szórakoznak ennyi ideig?
-
Ic3man
tag
válasz Túzok22 #1809 üzenetére
Tökölés megy... kolléga Solymári, ami azért annyira nem kicsi (kb mint itt a 3 település) és végeztek 3 hét alatt.
Csepel ugyanez volt, ellepéték mint a sáskák és pár hét alatt megvolt.Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
ripla
addikt
Kaszón és környékén sem ártana beindítani valami fejlődést.
- Egyetlen Lát-Sat nevű szolgáltató van csak, 10 éves technológiával és teljesen elszállt árakkal, 120/10-es kábelnet + tv csomagban havi 10.990-ért, minimum 2 év hűséggel, hűség nélkül 21.000 forint/hó!
- 20-as számmal nem tudsz hívni, mert nincs térerő. -
kiskeni
aktív tag
Háló itt tessék, valami hiba van a hsz-indító adataiban. [Itt] a "GINOP-3.4.1-15 - Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése" támogatási konstrukcióban kikereshető pályázatok között megtaláltam az én területemet érintő nyertest is (Vidékháló Kft. szigetvári járás). Az itt megtalálható adatok szerint pedig közel sem 2017.04.10.-én kellene elkezdeniük a fejlesztéseket, hanem 2018.07.16.-án (hozzáférési), illetve 2018.07.09.-én (felhordó), befejezési határidőnek pedig 2020.03.24.-ét ír (hozzáférési), illetve 2020.03.17.-ét (felhordó). Most akkor mi az igazság?
[ Szerkesztve ]
Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
user12
őstag
Sziasztok
Van a fórumban olyan kolléga aki esetleg tudja, hogy Szolnok nyugati városrészében melyik szolgáltató fejleszt? Kb egy-két hete szereltek fel a villamos leállásokat néhány póznára, ma pedig arra jöttem haza, hogy az oszlopokon fent vannak a légkábel függesztők is.
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Lajosnagy17
senior tag
Én úgy döntöttem, hogy egy év hűséggel
előfizetek a Telekom digitális jólét csomagjára 2990 Ft-ért. Ennél jobb megoldást most nem találtam 50mbs elfogható lesz dolgozni. Még szerencse, hogy nem volt előtte internet itt.
De azért blokkolják ezt a fajta megoldást amennyire lehet. Be kell menned az ügyfélszolgálatra személyesen, online nem kaphatod meg. Online 5100Ft lett volna. Jővőre talán lesz valami olcsóbb és elfogadható ennyiért. MVMNET talán. Balatongyörök egyébként a helyszín. -
Ic3man
tag
Az elmúlt időszakban jópárszor láttam a GalgaKTV-s srácokat, hogy reszelik a hálózatot.
A héten pl Bagon kora reggel (7 körül) már az oszlopon voltak.
Kíváncsi lennék mit kell módosítani.Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
Túzok22
senior tag
Pár napja elkezdtek az utcánk elején ásni. Sárga szalaggal van elkerítve és rá van írva hogy hírközlő kábel. Jöttem ma haza a munkából és láttam hogy egy léccel is elkerítették amire az van írva hogy telekom optika.😃😃 Gyerekek a telekom hozza Bagra az optikát, 2 Gbps gyorsaságú net lesz hamarosan.😁
-
Ic3man
tag
válasz Túzok22 #1820 üzenetére
Hoppácska, meg is vagyok lepődve, meg nem is!
Hiszen a levélben írták is ezt, de nem hittem, hogy ilyen gyorsan.
Persze... nincs még bekötve, de lehet ezek nem vacakolnak és be akarják előzni a DIGI-t?
Reálisan nézve ez az egyetlen esélyük...Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
Túzok22
senior tag
Hévízgyörkön is elkezdték felrakni a kötődobozokat a villanykarókra, ám érdekes hogy van pár olyan oszlop ahová nem fehéret raktak fel, hanem fekete kötődobozt és a kábelbemenetek mellett valami hosszú bigyó lóg ki belőle.
-
Ic3man
tag
Hát kíváncsi leszek...
Jó lenne "szinkron" 1Gbps, de szerintem addig még nagyon sok víz le fog folyni a Dunán.Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
badb
tag
Sziasztok! Szerencsi járásrol nem tud valaki valamit.A neten nem találok semmit.
a Gépem:MSI B450 TOMAHAWK MAX , AMD Ryzen 5 3600 , Crucial Ballistix BL16G32C16U4B 2x16GB 3600 , Inno3D GeForce GTX 1070 iChill 8GB , Patriot VPR100-256GM28H ssd , Arctic Freezer 34 eSport DUO , FSP 700W Hyper K 700 , SilentiumPC Signum SG1 TG
-
Cs1csó
félisten
"szinkron" 1Gbps na ez az a szókapcsolat amire kb. agyérgörcsöt tudnék kapni:
Pont neked írtam válaszban korábban: [link]
EZ olyan mint ha a MÁV azzal reklámozna egy új szakaszt - felújítottat - hogy 200km/h-val is közlekedhetnek a szerelvények eközben 100km/h-nál még SOHA nem ment többel.
-
Ic3man
tag
Átfutva a Kalásznet ajánlatait, sehol sem látok 100/50-nél jobb ajánlatot.
A Bag felől érkező optika pedig úgy hírlik még csak a gerinc lesz, amit osztanak tovább a jelenlegi koax hálózaton (a meglévű ügyfeleknek).Nem lesz ebből egy jó darabig semmi! Illetve lesz! Gyenge szolgáltatás! Ahova betette a lábát a Kalásznet ott a tömeges felháborodáson és szolgáltatóvátáson kívül (már ha volt erre opció) semmi sem történt.
Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
Cs1csó
félisten
Az internet a villany és a víz szolgáltatás után a 3. legfontosabb, sőt sokaknál a többit is megelőzné csak ugye a számítógép működéséhez áram kell, a router működéséhez is, vizet pedig lehet venni palackban.
Ahol nincs alternatíva, ott a felháborodáson kívül mást nem tudsz tenni.
-
woodworm
veterán
A kalásznet csomagajánlata szándékosan olyan alacsony. Vagy nem alkalmas a hálózat nagyobb sebességre, vagy pedig a telekom szolgáltat rajta nagyobb csomagokkal. Tehát a kalásznet másodrangú szolgáltató a saját hálózatán, az anyacégé az elsőbbség.
Hogy a szolgáltatás minősége ugyanazon a hálózaton balfaszság vagy ráutaló magatartás eredménye, mindenki döntse el magától. -
Lajosnagy17
senior tag
válasz Lajosnagy17 #1818 üzenetére
Balatongyörökön nem lehet előfizetni semmire a Telekomnál, mert nincs elég kapacitás. Lőttek a vezetékes internetemnek. Ezt nem hiszem el, hogy a 21. században ez lehetséges.
-
Gogodj
tag
válasz Lajosnagy17 #1833 üzenetére
nesze neked fejlesztés!!!! D
drága barátom nemhogy lehetséges sajnos létező tény. egy várossal arrébb meg már villanyautókkal járnak nekünk még a trabant se jár... lasssan kezdek beletörődni én is,hogy kaka.Gogodj
-
Lajosnagy17
senior tag
-
Gogodj
tag
válasz Lajosnagy17 #1835 üzenetére
nálam a znet nagyon szar volt. volt kb 2 évig. viharban k...a szar. szép időben még el-elmegy de mivel rádiós net elég ingadozó a sebesség. én 25 ös csomagba voltam. 12 mindig megvolt. volt hogy megvolt a 20 is,de ritkán. hozzáteszem nálam nagyo nrosz rálátási viszonyok vannak. ha jo rálátásod van akkor mindenképp megéri a probát
Gogodj
-
Cs1csó
félisten
válasz Lajosnagy17 #1835 üzenetére
- van más opció, mert ha nincs akkor nincs mese oda kell menni
- esetleg ha van DIGI előfizetésetek most nagyon kedvező 50G/1000Ft persze hogy meddig és hogy az kérdés és csak lefedettségi területen és kell lenni valamilyen DIGI előfizunak pl. egy műholdnak.
- ha ez valami mikro izé akkor a jó rálátás nagyon fontos, vagy valami jelerősítő, jelfogó -
törölt tag
Hát, Berotel.
Van itt valaki , aki meg tudná mondani azt az aprócska valót, hogy mi az igazság arról, hogy a jelzett szolgáltató valaha/valamikor fog-e szolgáltatni a hevesi járás jó pár településén, ahol már most is hipergyors wireless internet található akár 4-6 Mbit/s letöltési sebességgel ?
-
placebo2018
csendes tag
Ahogy nézem a járásunkban megint kész lett egy 200 fős falu az utolsó falu átadás után félévvel ,van még 30 valahány falu akkor ha jól számolóm még kb 15 év mire mindenhol kész lesz...
-
Gogodj
tag
-
Túzok22
senior tag
Bagon a Dózsa György úton is ástak a Vasút utcával szembe szintén el van kerítve hírközlő kábeles szalaggal. A Jókai utca elején az ásások helyén csináltak új kábelaknákat is.
-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Berettyóújfalu vagy a járásában változott a helyzet? Van már valami mozgolódás ?? Optika téren. Privátba nem akarom zaklatni az érintetteket. Mindenki lássa,hogy ha van véletlen friss infó róla.Csicso82 Szia. Te vagy az oprenden napszüveg avatarral ?
[ Szerkesztve ]
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Hévízen várható valamilyen optikai fejlesztés?
Invitel terület...
Veres Péter út különösen érdekel!
köszönöm szépen! -
Porlac
újonc
válasz Tav-Csoves #1845 üzenetére
Múlt héten már kötöttékbe az optikai elosztokat ha minden jól megy akkor kb 1 hónap múlva már szolgáltatnak is.
-
Porlac
újonc
válasz Tav-Csoves #1847 üzenetére
A gayhome oldalán nem volt semmi hálózatfejlesztés írva akkor szerintem az invitelé lesz
-
Ic3man
tag
Az Invitel mint olyan nem fejleszt már sehol mivel ugye megvette őket a DIGI.
Nálatok is ők lesznek.
Ha szerencsétek van, akkor pár hét, ha nem, akkor hónapok, d akár 1-1.5 év.
Nálunk bő 1 éve fenn vannak a dobozok és még mindig semmi. Állítólag nincs kész a fejállomás, de őszintén szólva én nem hiszem el ezt.Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
Tav-Csoves
őstag
hát ez elszomorító...
Az a helyzet, hogy szolgáltatót váltanék, de nincs eleve hűségem a mostani csomagra, csak fizetem, de lassú.
Konkrétan egy flottás korlátlan Telenor hipernet kartyát használ az egész háztartás, és beleuntunk, hogy Hévíz szezonális terhelése nagyon belassítja a netet, holott korábban - szezonon kívül - pont a sebesség miatt döntöttünk a 4G mellett, mint egy jobb alternatíva az éppen jelenleg elérhető technológiák mellett, az ár/sebesség aránnyal is számolva.Ha bárki bármilyen konkrétumot tudna, ne tartsa magában!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
- KUKIRIN G3 PRO ELEKTROMOS ROLLER 2X1200W 52V 23AH 65KM/H
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest