- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Suker10
tag
Nem értem, hogy miért ez a nagy vita. Hihetetlen.
Lehetett rá számítani bizonyos mértékben, ahhoz képest eléggé elfajultak a dolgok.Milyen munkahely az, ahol szinte az egyetlen kikötés, hogy a jelentkezőnek rendelkeznie kell a legújabb iPhone modellel?
-
Parallaxis
addikt
Oké én nyilván más területről jöttem mert arról sem tudtam, hogy létezik ilyen szabványos valami.
Létezik, de senkit nem ismerek aki valaha is használta volna, mert méregdrága és nagyon gyenge minőségű.
Azt viszont nem értem, hogy miért nem képes más szoftver FaceTime minőségű videóhívás lebonyolítására, a Gtalk, Skype és társai ultragagyi minőséget képes csak összehozni, pedig a Note 2-ben hardveresen lényegesen jobb az előlapi kamera, mint az iPad 3-ban, mégis az utóbbi FaceTime-al fényévekkel jobb minőséget produkál. -
agabe
addikt
csak a tordeleshez szolok hozza, mert az szerintem is jo dolog, es iOS-en kivul a tobbi rendszeren mind mukodik (wp-n is, de meg a betas ubuntu rendszeren is). Iphone 5-ot nem is hasznalom jellemzoen sokat weboldalak bongeszesere, mert arra tablet, vagy laptop, esetleg asztali gep valo...mikor mi van kozelben (persze ha csak a telo, azert kibirom valahogy)
nem gondoltam volna, hogy ennyien nem ismerik a megoldast, de mar a sokadik vagy aki nem vagja mi ez a tordeles. Igen hasznos funkcio, ha a kijelzo korlatozott mereteit hasznalva akar valaki kenyelmesen olvasni par sornal tobbet....egyszeruen az a lenyeg, hogy a szoveg (es csak a szoveg szamit, mert a bongeszo ertelmesen azt tordeli, a kepeket, reklamokat nem veszi figyelembe) nagyitva is olvashato, mert nem marad meg a weboldal eredeti sormeretezese, hanem a szovegresz kitolti a kijelzot ugy, hogy ami nem fer egy sorba, azt atteszi a kovetkezobe..es igy tovabb. Ennek az eredmenye az, hogy nagyitva is olvashato marad a szoveg anelkul, hogy jobbra-balra kellene csusztatgatni a kijelzon az oldalt.
Olyasmi mint safari-ban az olvaso funkcio, csak mas megoldassal, ha igy erthetobb esetleg.
A linkelt videot nem nezted meg ? Annal egyertelmubben nem lehet elmagyarazni amit ott mukodes kozben lathato.
-
narumon
őstag
válasz
Kapanyél #768 üzenetére
De, körülményes. Droidon egyszerűen kiválasztom bármelyik zenefájlt a készülék library-jéből és használom.
Azért ez megint nézőpont kérdése. Nekem bonyolultabbnak tűnik, hogy egy csengőhang miatt rámásoljak a telefonra egy zenét, utána beállítsam csengőhangnak majd töröljem. Vagy hoppá! Azt utána tudom egyáltalán törölni? Mert én nagyon nem szeretem ha a csengőhangok keverednek a zenékkel. Csengőhangnak nekem van felrakva egy csomó mókás ökörködés az adott emberhez - ezt még véletlenül sem szeretném a zenék között látni.
"Ezt az előbb kifejtettem: melóban, otthon, WiFi-n akarom látni a fájljaimat, hogy megnyissam, elvigyem, stb.
.PDF-ek, .DWG-k, .DOC-ok, .XLS-ek vegyesen."Nekem az ilyen bárhol elérhető fájlok google driveon vannak. Elérem gépről, iphoneról, ipadról meg amiről még akarom.
Szabványos videóhívás alatt a szabványos videóhívást értem... Nem FaceTime meg Skype, hanem szolgáltató által percdíjas, előlapikamerás, hívószámos video-telefonálás. Én sokat használtam és egyébként sincs mindenkinek iPhone-ja a FT-hoz. És nem arról van szó, hogy nem elég jó nekem Skype, ne próbálj hamis bűntudatot kelteni bennem, mert baromira nem szégyellem magam azért, mert egy régi, bevált szolgáltatást akartam használni.
Oké én nyilván más területről jöttem mert arról sem tudtam, hogy létezik ilyen szabványos valami. (Megjegyzem bazira szabványos lehet - ha számítógépen nem használják iphone-okon (tehát a felhasznált telefonok igen nagy részén) nem használják. Most itt van mellettem egy-két haver rákérdeztem egyik sem tudja miről beszélsz pedig egyiknek SGS3-a van - szintén skype-ot használ. Nem mondtam, hogy érezd rosszul magad még véletlen sem, csak tényleg nem tudtam miről beszélsz - de mint látszik nem csak én nem tudtam, hanem kb senki....
"Facebook kliens és Facebook Messenger nem töröl üzenetet, csak archivál."
Látod erről fogalmam sincs, 2-3 naponta nézek rá facebookra akkor is általában szgépről.
"Igen, JailBreak-kel. Kockáztatva a rendszer híres-neves stabilitását."
Ugyanmár! Aki androidot használt annak ez nem lehet probléma. Megjegyzem nekem évek óta JB van a rendszer, nem vettem észre, hogy kevésbé lenne stabil.
Ha bekapcsoltam a GPS-t (ami egy külön fogyasztó), akkor egyértelműen láttam, ha aktív. iOS-en csak azt tudod, hogy mely programok érhetik el a helyzetedet, de azt nem, hogy ezt mikor teszik.
Dehogynem. Megvan határozva egy szűk csoport ami elérheti bármiko (pl Navigáció), egyébként csak és kizárólag az éri el amit éppen látsz. Ha elkapcsolod onnantól rögtön ki is kapcsolta (még akkor is ha az app fut a háttérben, amint visszahozod elsődlegesnek már vissza is kapcsolta. Szerintem teljesen jó megoldás, de tény, hogy tök más mint az androidé.
"Van egy hasáb szöveged. Ha kinagyítod, akkor nagyobb lesz a betű, de egyúttal ki is lóg a képernyőről, tehát a sort már nem tudod végigolvasni, mivel nem tördeli be. Androidon, ha brutálisra nagyítottam, akkor akár szavakra is tördelte a sort és mindegyik új sorba került".
Egy weboldalt? És mit csinált a képekkel? Ha itt most ránagyítasz, akkor mit csinál az oldalsávokkal vagy a képekkel? Próbálom elképzelni de nem tudom
Nem érted. Nekem nem gond, simán JB-ztem az i5-ömet, mert ilyen vagyok. Az új autómmal is képes vagyok driftelni, mert leszarom ha tönkremegy, azért van, hogy használjam. De a többség nem ilyen! Nem mer root-olni, nem meri megnyomni a JB gombot, fél, hogy a havi keresetét bukja adott esetben.
Ezek az emberek ne JB-keljenek. (De ezek az emberek még fw-t sem fognak tudni frissíteni, vagy bármilyen komolyabb programot felrakni és használni tehát innentől okafogyott a dolog.
"Úgy érzem, hogy JB-vel, párezer forintnyi tweak-kel és még párezer forintnyi gondosan megválasztott applikációval nagyjából megérkeztem."
Ha olyan magyarosan nem akarsz költeni akkor még mindig ott a warez....
Akkor lesz kb. egálban az Android által nyújtott szabadság az iOS gyorsaságával. És azután is más lesz, nagyon. Nem rosszabb, más.
Ebben egyetértünk. Más! Tök más logika mint már írtam. Nekem nyilván mivel ezt szoktam meg kézenfekvőek olyan dolgok amik neked furák - de nekem ugyanezek furák androidon ami meg neked alap mert azt szoktad meg.
-
-
Mr. Teddy
őstag
válasz
Auratech #782 üzenetére
Ja visszaolvasva amit írtam, szóval a dropboxban a jelszó menteset sem tudtam szerkeszteni. Meg korábban is azt írtam, hogy az nem szerkesztő, csak siettemben írtam a hsz-t és félreírtam. Természetesen onnan csak megnyitni lehet más progikkal.
Na igen, jó kérdés, Andoridban jelszóval védett excel fájl? Netán jelszó nélkül?
Bár aki rendszeresen akar használni office appot, annak előbb utóbb meg kell vennie. Kérdés, hogy officeban is "állítólag" fejlettebbek az appok az andoridnál? -
Auratech
őstag
válasz
Mr. Teddy #777 üzenetére
A dropbox nem szerkesztő..
A dropboxból megnyitott Ms doksit simán szerkesztésbe nyitja például a cloudon, a skydrive és a google Docs is, Meg az Előbb említett ingyenes office is. A jelszavas az valóban nem megy ingyé-eddig legalább is.
Az Ms office ios-en nem lesz 2014 előtt. A 365 már esélyesebb..
Tényleg, ez a jelszavas dolog androidon sima ügy akár ingyért?
Jöhetne egy libre office...odf érdekében.. -
RAMBÓ
aktív tag
Nagyon jó írás!!!!
Én pont fordított utat jártam be: 3GS ről váltottam S2-re.
Azok a hátrányok mind megvannak, amiket leírtál. Ha egyből iphonenal kezdesz, csak akkor hiányzik az android szabadsága, ha olvasgatsz vagy a kezedbe kerül egy kipróbálásra.
Nekem még bosszantó a fentieken kívül az Iphoneból az még hogy nem lehetett akksit cserélni. 1,5 év után örültem, ha kibirt fél napot, még a WC-re is húztam magammal a töltőt.
Ami viszont hiányzik, az az iszonyatosan pontos kijelző érintés. Míg S2-n pl 100-ból 10szer ütök mellé sms-nél, a 3GS-nél kb 100-ból 1 vagy max 2 volt az arány... Hiába a nagyobb kijelző az S2-n.... De egyébként nem bántam meg a váltást. Az IOS roppant zárt és nem lehet vele sok mindent kezdeni. Ebből a szempontból az android toronymagasan vezet. Viszont könnyebb is egy androidot hazavágni, az IOS bolondbiztos!!!! -
Mr. Teddy
őstag
válasz
Auratech #776 üzenetére
Próbáld ki az Office2 Plust. Ingyenese is van, de ha menteni akarsz, akkor azért fizetni kell. De próbának elég. Én meg tudtam nyitni szerkesztésre. Mellesel mondom, nekem a sima exceltsem tudta a dropbox szerkeszteni, szóval ez jelszótól függetlenül nem jó. Beépített doc, xls részt használja, mint a mail app, szóval az csak megjeleníteni tud.
-
Auratech
őstag
válasz
Kapanyél #774 üzenetére
Az egyik százoldalas leltárlistát levédtem jelszóval, betekintés és szerkesztés védelme szerint is PC-n. elmentettem a dropboxba.
Az ipadon a dropboxba szinkronizálás után megnyitottam jelszó- megnyílt. Ez oké
A dropboxból szerkesztésre a jelszavas tényleg nem nyílik meg szerkesztésre. Több ingyenes alkalmazás is 44820-as QLED hibát jelez. Ez szerintem a jelszavas védelem kizárása az ingyenességből.
Azért gyanítom, hogy pénzes alkalmazásban működhet. A leírások szerint igen. Szóval esélyes. -
Mr. Teddy
őstag
válasz
Kapanyél #774 üzenetére
Egyetlen egy office progit szedtem le: Office2 Plus. Ingyenes verzióját ugyan, mert próbára nem költök. Dropboxban megnyitottam az excelt, majd kértem onnan, hogy ezzel a progival nyissam meg. Jelszót beírtam, az excel szerkeszthető. Az más kérdés, hogy ha menteni akarod, akkor fizetni kell már a funkcióért. Mind mondtam, sajnos ezek az office appok "drágábbak", tehát már 4-5-10 dollárt is elkérnek egy ilyenért. De a lehetőség adott.
Igen, nincs egy nagy halmaz. De ez gy jobb is. Főleg neked is jobb, hisz ha már eleve jelszóval védett exceleket használsz, akkor biztos nem szeretnéd, hogy rosszindulató alkalmazás lenyúlja az összes doksidat. Ellentétben az appok egymás között tudnak fájlokat átküldeni. Illetve biztos van olyan office app is, amivel lehet közvetlen dropboxba menteni. De az is lehet, hogy ha felteszel egy iFiles vagy Files App progit, akkor azt tudod használni, mint közös konténer. És akkor minden egyéb szerkesztőből oda a végére lementheted.
-
Kapanyél
őstag
válasz
Mr. Teddy #773 üzenetére
Az sajnos csak az Opera Mini, ami nem tudja ezt. Androidon tudja ezt az Opera, a Dolphin és még valamelyik, de az más okokból nem jött be. Szerintem ez abszolút programfüggő. A Dolphon például iOS-en még csak a 7.2-nél tart, Androidon pedig 9.3 körül. Ha nem is vethető össze a két platformon a verziószám, azért meglátszik a tudásukban a különbség.
Én nagyon szeretem ezt a funkciót, sokat olvasgatok telefonon és nem mindig elég nagy a betű, hogy kényelmesen lássam.Dropbox: igen, a Dropbox-nak is van saját megjelenítője, mint általában minden programnak van sajátja mindenből, mert iOS-en nincs egy nagy közös halmaz. Egyedül a képek mappa, amit mindenki tud használni, meg talán a zenék, ezt nem tudom, nincs fönt egy darab zeném sem.
Sok Office programot kipróbáltam, egyelőre csak az ingyeneseket vagy demókat, de egyik sem boldogult velük. 2-3 olyan van, amelyik képes egyáltalán kezelni a Dropbox-ot vagy bármilyen felhős tárhelyet, de a jelszónál mindnek megállt a tudománya. Márpedig én szeretem a biztonság látszatát megtartani, hogy kényes adatokat tartalmazó táblázatokat csak jelszóval védve töltök föl.
Nyilván kibírom, hogy nem írok bele azonnal, amikor éppen aktuális lenne, de ez megint olyan, hogy áldozzak egy kicsit be azért, hogy iPhone-om lehessen. (rosszindulat nélkül!) -
Mr. Teddy
őstag
válasz
Kapanyél #771 üzenetére
+Auratech:
Értem. Van Opera ios-re is, ha jól dereng, az nem tudja? Mert ha az sem tudja ezt, akkor ott más oka van annak, hogy nem rakták bele. Egyébként nem rossz ötlet ez, de én már megszoktam a safarit. Azért ez is elég rétegfícsör, hogy olyan általános hibának fel lehessen róni az Apple oldalára. Ha más böngészők sem tudnak ilyet, akkor mint előbb mondtam, lehet szimplán kiment a divatból...Amúgy itt az előbb szó volt a dropboxon belüli jelszóval védett excel szerkesztésről. Nem tudom, de nekem a nem jelszóval védett excel fájlt sem szerkeszti a dropbox. Nem is egy szerkesztő progi. Ellenben minden gond nélkül megnyitja. Tegyél fel egy quickoffice, vagy más office appot,és az már tudja biztosan. Dropboxból meg lehet más progival is nyitni. Az más kérdés, hogy ahogy a windowsra sem két fillér egy office csomag, iphonera sem az. Bár már rég néztem az árukat. Elvileg Microsoft majd kiadja a saját Office-át is iOS-re.
-
Auratech
őstag
válasz
Mr. Teddy #769 üzenetére
-közben megjött..
Megnyitsz egy jegyzettömböt a pc-n. Benne van egy oldal szöveg. Formátum - beállítod, hogy hosszú sorok tördelése. Ezután akármekkorára méretezed a szöveget megjelenítő ablakot, oldalra nem fog a semmibe lógni a sor vége, hanem csak lefele.
A telefon képernyője a "jegyzettömb - ablaka" a benne lévő szöveg meg az aktuálisan nagyított hasáb szövegtartalma. Tehát vízszintesen, olvasási értelemben a szöveg a képernyő szélét elérve átrendeződik a megjelenítés érdekében. Flow-text
Ha jól emlékszem nokia n82-n az opera tudta ezt, megfelelő webodal, szövegstruktúra esetén. Ez sokat javít az olvashatóságon, kis képernyőkön.
A mai weboldalak java része az oldal elrendezése, védelme okán kötöttebb. Az átméretezés során nem mindig lehetséges a szövegtartalmat újra renderelni. -
Kapanyél
őstag
-
nord_
veterán
válasz
Kapanyél #768 üzenetére
Azért egy excel fájl telefonon történő szerkesztése… nehéz lehet kibírni, hogy amíg úton vagyok a munkába vagy a munkából haza, addig ne szenvedjek egy egérre / klaviatúrára tervezett programmal az ujbegyemmel egy pici kijelzőn.
Még iPaden se szívesen foglalkozom office-fájlokkal, pedig egy 10"-os képernyő már nagyságrendekkel alkalmasabb, mint akár a Note kijelzője.
(Szerintem kell lenni olyan alkalmazásnak, ahol jelszavas xls-t lehet kezelni. Ha a banki, jelszóval védett elektronikus számlakivonattal vagy AutoCAD fájllal elboldogulnak az appok, akkor egy excel fájl se lehet kivétel.) -
Mr. Teddy
őstag
válasz
Kapanyél #768 üzenetére
Hú, ezt úgy látom nem tudja senki elképzelni.
Van egy hasáb szöveged. Ha kinagyítod, akkor nagyobb lesz a betű, de egyúttal ki is lóg a képernyőről, tehát a sort már nem tudod végigolvasni, mivel nem tördeli be. Androidon, ha brutálisra nagyítottam, akkor akár szavakra is tördelte a sort és mindegyik új sorba került. Ha pedig az eredetinél kisebbre húztam össze, akkor nemcsak a betűk lettek kisebbek, hanem a hasáb melletti üres területet szépen kitöltötte a szöveggel, tehát kihasználta a teljes rendelkezésre álló helyet. Ezt nem tudom már ennél jobban elmagyarázni.Ezt én sem tudom elképzelni. Tessék, vegyük a mostani PH oldalt, ahol a hozzászólásokat látjuk. Most nagyítok, nagyítok, és betördeli a szöveget. De melyiket? Vízszintesen végigmegy a szövegen és betördeli? Ergo berakja a jobb oldali reklámokat is? Nem értem ezt az egászet. Ilyet windows alatt sem láttam. Hát a webfejlesztő megcsinálja a honlapot úgy, ahogy megálmodta. Ezt jeleníti meg a safari, firefox, ie, stb... Nagyítani csak ezen belül tudsz. Vagy használod az olvasó funkciót, ami hasáb szöveget kirakja a képekkel együtt tördelhetően nagyítható formában. Reklámok és minden nélkül.
Erről a GPS dologról nem érdemes beszélni, ez iOS-en magasabb szinten van kezelve. Magában alkalmazásban sem tudsz olyat kérni, hogy cellainfo, wifi ip, vagy GPS alapon kikalkulált helyzetet adjon. A fejlesztők bizonyos pontosságértéket állíthatnak be. Tehát a GPS fogyasztás az appfüggő. Természetesen navigációs szoftverek a legpontosabb infót kérik le, ez sokat is fogyaszt, viszont más lazább koordiánaigényű appokat úgy írnak meg, hogy kevesebbszer kérjék le a helyzetet, nagyobb hibahatárral, így nem merül annyira az akksi. Azt, hogy milyen beállításnál mennyire nézi a telefon a gps vevőt, a cellainfot, vagy az épp wifin levő ip helyzetét, az már belsős téma. Ebbe nem tudsz belenyúlni. Maximum úgy, hogy kikapcsolt adatcsomaggal biztos nem lesz cellainfos, wifis helymeghatározás.
Szóval ennek kérdését az iphone menedzseli, az alkalmazásban leprogramozottak szerint. -
Kapanyél
őstag
"Nem körülményes már írtam. Sokféle megoldás van, az ÁLTALAM legkedveltebb: audiko.net itt található több százezer csengőhang (nem nagyon van olyan amire rákerestem és nincs), letöltöd és berakod a csengőhangok közé. (vagy unlimtones pl)"
De, körülményes. Droidon egyszerűen kiválasztom bármelyik zenefájlt a készülék library-jéből és használom.
Abban igazad van, hogy relatíve az audiko.net az egyik legkényelmesebb és legelterjedtebb megoldás iOS-en, bár én sosem szerettem az ilyen online izéket, inkább magam szerkesztgettem meg mindig a csengőhangjaimat. Így tehát az iTunes-ba kell behúznom az .M4R fájlokat.
(Hozzáteszem, Android-ra számos wave-szerkesztő program is elérhető ingyen, amivel a meglévő zenéket tudod brutáljól-pontosan megvágni és elmenteni más néven, amit azonnal be is állíthatok csengőhangnak vagy értesítési jelzőhangnak, még mindig offline. Amúgy ha ismered a Zedge nevű háttérkép programot, na az Androidon hangokat is tartalmaz..."Ezt nem értem ez alatt mit értesz már korábban is kérdeztem. Bármit elérhetsz az iphone-ról is. Mire gondolsz?"
Ezt az előbb kifejtettem: melóban, otthon, WiFi-n akarom látni a fájljaimat, hogy megnyissam, elvigyem, stb.
.PDF-ek, .DWG-k, .DOC-ok, .XLS-ek vegyesen.
(egyébként még mindig nem tudom a Dropbox-on tárolt jelszóval védett .XLS-em telefonon szerkeszteni...)"JB-kel igen"
Egyrészt, már megint JB. Az eddig leírtakhoz Androidon egyáltalán nem szükséges root jog, csak úgy mondom. És a legtöbb skin csak skin, funkcionálisan nem bővíti egyik sem a billentyűzetet. Rosszabb esetben kell hozzájuk valami általános téma-menedzser alapprogram is (Winterboard-féleség).
Tehát maradjunk annyiban, hogy a billentyűzet alapvetően nem módosítható."Ez alatt mit értesz? Saját megoldásuk van alapból a telefonon, vagy skype pl. Mit szeretnél használni erre ha már a skype sem elég jó neked?"
Szabványos videóhívás alatt a szabványos videóhívást értem...
Nem FaceTime meg Skype, hanem szolgáltató által percdíjas, előlapikamerás, hívószámos video-telefonálás. Én sokat használtam és egyébként sincs mindenkinek iPhone-ja a FT-hoz. És nem arról van szó, hogy nem elég jó nekem Skype, ne próbálj hamis bűntudatot kelteni bennem, mert baromira nem szégyellem magam azért, mert egy régi, bevált szolgáltatást akartam használni.
"De miért? Beállítás kérdése. Nekem pl nem archivál hanem rögtön töröl. Akkor meg nem értem..."
Facebook kliens és Facebook Messenger nem töröl üzenetet, csak archivál.
(A beépített Mail klienssel kapcsolatban jött az info, hogy át lehet állítani archiválásról törlésre, ezt még1x köszönöm, már nem tudom, ki írta.)"Azért ha nagyon szeretnél vannak ilyen programok. Még olyan is van ami gesture-okre működik (sőt mintha hangvezrélésest is láttam volna már)"
Igen, JailBreak-kel. Kockáztatva a rendszer híres-neves stabilitását.
"Ezt sem értem. Ha valami használni szeretné akkor bekapcsolja - ha meg nem használja semmi akkor kikapcsolja. Ez miatt még soha nem érdekelt, hogy be vagy ki van-e éppen kapcsolva. Ha nagyon érdekel akkor biztos jelöli valahogy, de én több éves iphone userként nem tudom neked megmondani, hogy jelöli ennyire számít. (Tényleg számít?)"
Androidon úgy néz ki a dolog, hogy bekapcsolhatod a helymeghatározást, amit használhatnak utána a programok. És külön bekapcsolhatod a GPS-t is, ha pontos pozícióra is szükség van. Tehát ellenkező irányból közelítették meg, mint az iOS. Hogy ez most jó vagy sem, nem érdekes ebből a szempontból.
Ha bekapcsoltam a GPS-t (ami egy külön fogyasztó), akkor egyértelműen láttam, ha aktív. iOS-en csak azt tudod, hogy mely programok érhetik el a helyzetedet, de azt nem, hogy ezt mikor teszik.
Mondjuk úgy, hogy ez csak szimplán más, nem feltétlenül hiba."Ezt megint nem értem? Milyen szöveget nem tudsz nagyítani? Bármit lehet nagyítani..... kicsit pontosabb megfogalmazás kellene, mert így nem értem."
Hú, ezt úgy látom nem tudja senki elképzelni.
Van egy hasáb szöveged. Ha kinagyítod, akkor nagyobb lesz a betű, de egyúttal ki is lóg a képernyőről, tehát a sort már nem tudod végigolvasni, mivel nem tördeli be. Androidon, ha brutálisra nagyítottam, akkor akár szavakra is tördelte a sort és mindegyik új sorba került. Ha pedig az eredetinél kisebbre húztam össze, akkor nemcsak a betűk lettek kisebbek, hanem a hasáb melletti üres területet szépen kitöltötte a szöveggel, tehát kihasználta a teljes rendelkezésre álló helyet. Ezt nem tudom már ennél jobban elmagyarázni."Én csak egyet kérdeznék. Tényleg olyan nagy gond az a jailbreak, hogy kézzel-lábbal tiltakozol ellene? drodion a ROM csere az meg nem gond? Mert lássuk be amint van jailbreak akkor minden gondod megoldódik nem? Akkor mi a problémád? (és ezt most tök komolyan kérdezem én segíteni szeretnék nem kötözködni)"
Nem érted. Nekem nem gond, simán JB-ztem az i5-ömet, mert ilyen vagyok. Az új autómmal is képes vagyok driftelni, mert leszarom ha tönkremegy, azért van, hogy használjam. De a többség nem ilyen! Nem mer root-olni, nem meri megnyomni a JB gombot, fél, hogy a havi keresetét bukja adott esetben.
Egyébként nem oldja meg a JB sem teljes mértékben a fölvetett dolgokat. Nem mondom, hogy nem lehet így élni, sosem állítottam ezt! Talán ezt a cikkben is jobban ki kellett volna hangsúlyozni, bár így is szerepelt benne számtalanszor. Úgy érzem, hogy JB-vel, párezer forintnyi tweak-kel és még párezer forintnyi gondosan megválasztott applikációval nagyjából megérkeztem. Akkor lesz kb. egálban az Android által nyújtott szabadság az iOS gyorsaságával. És azután is más lesz, nagyon. Nem rosszabb, más. -
Xero
nagyúr
válasz
Kapanyél #763 üzenetére
" De azért más fájlrendszert hadd érjek már el vele.
Tehát továbbra is állítom, hogy sokkal-sokkal körülményesebb a melóhelyemen található szerver megosztását elérnem, onnan fájlokat fölmásolnom a telefonra (WiFi-n), megnyitni és szerkeszteni, tovább küldeni, stb."Erre egy kiváló megoldás a FileBrowser, vagy az iFiles. Ez utóbbi csak cloud szolgáltatásokhoz és FTP/SFTP-hez jó.
"Az otthoni NAS-ról történő média lejátszásra már találtam kizárólag fizetős alkalmazásokat, de azok közül is a legtöbb csak akkor ment, ha bekapcsoltam a NAS-on az iTunes szervert vagy DLNA-t vagy UPnP-t vagy valami "okos" szolgáltatást."
Az AcePlayer lejátszik FTP-ről, Samba-ról és DLNA-ról is. Bár nekem ebből egy régebbi-másik verzió van, de ránézésre nem sokban térnek el.
A többire nem tudok mit reagálni. Ha így érzed, hát így érzed. Nekem nem probléma havonta pár €-t kiadni app-ekre. Ha havi szinten elköltök 2L benzin árát app-ekre, akkor már sokat mondtam. Az egyetlen komoly kiadás a Navigon volt anno.
-
Mr. Teddy
őstag
válasz
Kapanyél #763 üzenetére
Most lényegébe a fájlrendszerrel kapcsolatban, mire van szükséged? Az iPhone saját fájlrendszeréhez szeretnél hozzáférni, vagy szeretnél egy fáljböngészőt, amibe egyszerűen berakhatod a fájljaidat?
Mert utóbbira van sok megoldás. iFiles (AppStore-os), most kijött ez a Files alkalmazás, ezen agyalok még, hogy megveszem én is.Ezekbe a progikba tudsz pakolni saját állományokat, és tudásuktól függően vagy appon belül megnyithatod, vagy ha van rá speckó app, azzal megnyithatod az adott fájlokat.
Fájlokat másolni ide tudsz ituneson keresztül, de nem szinkronizálással, hanem az alkalmazások listája alatt van egy másik lista, ahol közvetlenül az app mappájába tudod rakni a saját fájlaidat. De ilyen alkalmazások dropbox, gogledrive és egyéb felhőtárhelyekből is tudnak fájlt levenni. Vagy még ami szokásos, hogy létrehoznak webszervert, böngészőben beírod a címet és feltöltöd. Vagy vannak olyan progik, amit említettek már, itunes helyett, pl. az iFunBox, amivel meg tudod nyitni a telefon könyvtárszerkezetét és közvetlen az app dokumentumok mappájába tudsz bármilyen fájlt felmásolni. Ez utóbbihoz igaz nem tudom kell-e a telefonon JB-nek lennie, de ha jól tudom nem kell. Ja meg is néztem nem kell: iFunBox. Ingyenes és nézegetheted a fájlokat a telefonon. Ez már tényleg total commanderes másolgatás.Ha az iphone tényleges globális fájlrendszerét nzzük, ahhoz appok nem férhetnek hozzá. Tehát minden appnak megvan a kis helye, oda azzal azt csinál amit akar, de máséhoz nem férhet hozzá. Persze vannak speciális helyek, fotók, zenék, amiket olvashat. Ez a struktúra teszi lehetővé, hogy stabilan működjenek az appok, és mindenféle hibás app ne tegye a rendszert használhatatlanná. Ugyanakkor Jailbreak után minden fájlhoz hozzá lehet férni. Cydiából letölthető a hasonlóan iFile nevű alkalmazás. Ezzel telefonon belülről, körbe tudsz nézni, átírni amit akarsz.
Szóval a fájlrendszerrel kapcsolatban valami ilyesmire gondoltál?
-
vatvik
csendes tag
Miután ez a hangnemed már megérdemelte volna, hogy ne félvállról válaszoljak, elkezdtem visszalapozgatni,de... szóval belefáradtam, a több mint 700 hsz-t nincs kedvem végignézni.
Szerettem volna beidézni azt a hsz-t, ahol valaki írja, hogy az alma boltjából letölti a legális zenét.
Abból számomra az jött le, hogy ez az egyetlen lehetőség. Ennyi. Nem jól következtettem? Lehet.
A 736-os hsz-ed nem volt értékelhető szinten. Én nem adtam okot arra a stílusra...
Rádióból én meg csak a Jazzy és Klasszik Rádió adásait hallgatom, az meg nem konzervzene...
Amúgy meg, köszönöm a tájékoztatást. -
madgie
titán
válasz
Kapanyél #763 üzenetére
Androidon hogy zenélek? Dobálhatom a zsetont tonnaszám, akkor sem lesz alkalmas a latency miatt.
iOS-re amúgy millió jó médialejátszó volt, de a Dolby berágott tavaly év végén, hogy a készítők (nem az Apple!) nem fizetnek jogdíjat, így azóta felemás helyzet van: a legtöbb nem támogatja az AC-3 hangokat, pár kevésbé jó már igen, jópénzé'
És igen, elérkeztünk ahhoz a részhez, hogy csak ezért ment a JB az iPad-emre: ott az XBMC. Ingyenes, mindent mindenhonnan játszik. Maga a Jailbreak amúgy nem bonyolultabb, mint root jogokat adni magadnak Androidon. A JB macera, az bezzeg nem?
UPnP-t amúgy majdnem minden appstore-os progi lát, SMB már ritkább, de a Dolby macera előtt nagyon jó kis programok voltak, jórészt 99 centért (akcióban ingyen is).
-
Kapanyél
őstag
"Mivan? Még mindig nem értem ezt a LAN dolgodat.
Egyrészt az Apple legtöbb megoldása (desktopon és mobil fronton is) adatbázis központú. Tehát teljesen felesleges Neked hozzáférni a filerendszerhez. Ha mégis ilyen igényied vannak, akkor JB:"Erre most én mondom, hogy mivan?!
Amúgy már megint JB... tehát alapból nem tudja.
Amúgy teszek rá magasról, hogy adatbázis alapú vagy milyen alapú, amíg a PC-men, a fájlszerveremen mappákba rendezve vannak fájlok, amikhez szeretnék a telefonról/ipad-ről hozzáférni. Lehet, hogy Mac-kel könnyebb, meg fut az iTunes szerver meg még mittudomén micsoda, aki nem OSX-et használ, az fájlokban gondolkodik, nem szolgáltatásokban. Engem sem érdekel az iOS fájlrendszere, csak működjön. De azért más fájlrendszert hadd érjek már el vele.
Tehát továbbra is állítom, hogy sokkal-sokkal körülményesebb a melóhelyemen található szerver megosztását elérnem, onnan fájlokat fölmásolnom a telefonra (WiFi-n), megnyitni és szerkeszteni, tovább küldeni, stb.Az otthoni NAS-ról történő média lejátszásra már találtam kizárólag fizetős alkalmazásokat, de azok közül is a legtöbb csak akkor ment, ha bekapcsoltam a NAS-on az iTunes szervert vagy DLNA-t vagy UPnP-t vagy valami "okos" szolgáltatást. SMB megosztást talán csak egy alkalmazás látott, de ahhoz meg 1500-ért volt letölhető a codec, amiről írták, hogy nem játszik le mindent... Droidon letöltök egy bármilyen media playert, bekapcsolom a WiFi-t és egyszerűen betallózom, lejátszom. Vagy ha fájlkezelőt indítok el, akkor azzal rábökök és földobja, hogy melyik player-rel akarom lejátszani. Értem én a filozófiabeli különbséget, de így, hogy az iPhone-é nem működik, persze hogy vágyok a "fapados" megoldásra. Nem az Androidot szoktam meg, hanem hogy azon működik.
Lehet ezt ragozni még ezerféleképpen, sokaknál már ott leesik a lánc, hogy iPhone-on ezer forintos nagyságrendű zsetont kell a rendszerbe dobni szemben az Androidon gyárilag(!) működő megoldással, ami benne van a készülék (legtöbb esetben mérsékeltebb) árában.
"Még mindig az a baj, hogy filerendszer szinten gondolkozol."
Ne csesszél már föl!
Hogy jön ide, hogy milyen rendszerben gondolkodok, hát egy istenverte böngészőről van szó! Az iPhone-on, ha rátapicskolok egy linkre (e-mail, FB, akárhol), akkor vagy az adott program 0.1-es tudású kis zárt böngészőcskéjében tudom megnézni, vagy átdob a Safariba, kizárólagosan.
Ha már letölthetek Chrome-ot, Dolphin-t, Opera-t, Mercury-t, Puffin-t akkor nem alapvető dolog, hogy szeretném is alapértelmezettként az egyiket használni?! De. Pont.
(vagy törjem föl... már megint)A Camera+ progit ki fogom próbálni, mert kénytelen vagyok. Gondolom, fizetős... Mert az árban nincs benne, hogy fókuszáláshoz használja a LED-et is. Merthogy sötétben, ha nem talál 1s alatt fókuszt, akkor elkészül a kép homályosan.
És ezzel az egésszel is általános baj, hogy miután megveszem, letöltöm ezt vagy más helyettesítő appot, nem fogom tudni alapértelmezettként használni. Ha a lockscreen-ről indítom a kamerát, továbbra is a gyárit dobja majd föl, ugye? Tudom, JailBreak... majd megoldja egy olyan problémámat, ami nem is merült volna föl, ha megelégszek azzal, ami van.Az a nagy baj, hogy nagyon elbeszélhetünk egymás mellett, ha folyamaotsan azt nyomod, hogy az állítások 99...75%-a cáfolva lett. Én úgy látom, hogy ha föltöröm a telefonom, akkor a problémáim kb. fele megoldható, sok esetben pénzért. Tehát már eleve ez önmagában egy általános hibája a rendszernek.
-
nord_
veterán
Senki se írta, hogy ha iPhone-on zenét szeretnél hallgatni, akkor azt csak megvenni lehet, saját mp3-at vagy CD-ről bemásolt anyagot nem lehet feltölteni. Ha meg rádiót szeretnék hallgatni, többezer internetes rádió közül választhatok. Sajnos a magyar adók 99%-a nekem az igénytelen konzervzene kategóriájába tartozik.
-
vatvik
csendes tag
Kérlek olvass vissza, akár tegnapig! Mielőtt tereléssel vádolsz.
Nincs semmiféle mac tarmékem, így csak mások írásai alapján írtam, NEM SAJÁT TAPASZTALATBÓL.
Ha azt olvasom, hogy fizetni kell valamiért engedd meg, hogy erről írjak véleményt.
Hogy az olvasott információ nem valós, azt nekem honnan kell tudnom?Szövegértéseddel lehet gond...
-
madgie
titán
OFF-ban ugyan, de nincs rá megoldás, kevés a ram. Sajnos ez így marad, én azonnal megszabadultam tőle, mikor főverzió-váltásnál előjött ez. Az iPad topikokban le is szoktuk írni, hogy iPad 1-t már nem szabad venni (egy éve sem volt szabad), iPad 2-t lehet szintén relatív olcsón szerezni, azzal semmi baj nincs.
-
_Smooth
senior tag
Első generáció, igen. Ha van tippetek, megoldásotok, azt megköszönném (privátban, persze, mert ez mégsem az a topic).
Amúgy droiddal több ismerősöm küzd, mint iOS-szel.
Egyik kollégámnak pl a "nem mondanék márkát, mert egy samsung" telefonja rendszeresen eljatsza, hogy nem szolgáltat hangot... hívják, felveszi, és süket-néma... se ő, se a másik fél nem hall semmit. De bárkit hhívhat így, vagy bárkitől fogadhatja. Aztán újraindítja és megy megint egy ideig. -
_Smooth
senior tag
"Sőt bizony a már megvásárolt cd-mről készített mp3 fájlt lazán másolgatom a telefonom kártyájára általam rendszerezve és nem vagyok hajlandó online áruházban újra fizetni ilyen szolgáltatásokért. Persze ez az én véleményem..."
Sőt én biztosan nem a saját zenéimet hallgatom és másolom a telefon memóriájára rendszerezve.
Egyáltalán tudod te miről beszélsz? Ki gátol meg, hogy a saját CD-dről készült mp3-at másold az iphonera? Csak nem valami újabb URBAN LEGEND-el van dolgunk?
Igen, ez vicces, ilyenekkel nekem is próbált a sok okos és főleg kalóz droidder példálozni
Semmi gond az iTunse-szal vagy a saját zenékkel/filmekkel.
Nekem pl egy egész méretes (eredeti - szánalmas, hogy ezt hozzá kell tenni) DVD gyűjteményem van, amiket nagyon szép minőségben lehet PC-re menekíteni, ahonnan hibátlanul fel lehet másolni (mindenféle mókolás és dzsélbrékelés nélkül) az iOS rendszerű készülékre.
Valszeg a lopott filmekkel és zenékkel is ugyanilyen jól működik a dologA másik nagy ellenérvük meg az volt, hogy minden app-ért fizetni kell.
Ezt sem igazán értem
Én használtan vettem, akkor épp egy 4.3 JB futott rajta. Az első az volt, hogy töröltem az egészet a rákba és ment fel rá a legfrissebb, hivatalos iOS. Fogalmam sincs már, mennyi app van most fent rajta, de ha 15-20%-ánál többért adtam pénzt, akkor sokat mondtam. És a fennmaradó rész 90%-át is ilyen $0,90 akcióban vettem... tehát kb 2-3000Ft-nál többet még nem fizettem ki rá durván egy év alatt. (sokan ennyit egy óra alatt elzabálnak a mekiben).Nekem semmi bajom ezzel a zárt és fizetős rendszerrel. Nagyon szépen működik. Csak a készülékeik gyengék (vagy az újabb OS-eik gyatrák). Igen, nem mai darab a 1st gen iPad, de ha nem bírja, akkor ne adjanak ki rá újabb verziót tök feleslegesen. Visszaborítani meg már nem igazán enged -.-
Amúgy összeszerelés és anyagminőség tekintetében szuper cuccok... a konkurensek 90%-a még úgy sem képes ezen a téren utolérni, hogy a többségük szállítja az almának ezeket az alkatrészeket
A kiegészítők széles tárháza meg külön öröm és pozitív érv az almás eszközök mellett.
Számomra a legoptimálisabb telefon egy iPhone 4 házba szerelt WP8 és ahhoz tartozó HW lenne - lehetőleg valami kevéssé hypeolt márka logójával. Így az i4 összes tartozéka (rengeteg cover, tok, autós/bringás/motoros tartók és a többi) elérhető lenne hozzáMérete, formája, súlya, kijelzője több, mint ideális, a WP8 meg - egyelőre így messziről - pont nekem való.
-
vatvik
csendes tag
Bementem a telenorhoz. A 14 éves előfizetésemet +2 évre hosszabbítottam. 9e-ért elhoztam egy ot995-öt.
Egy másik fórumban szídják. Nekem fél éve hibátlanul működik.Annyi motivált a vásárláskor, hogy nagy legyen a kijelző. Na nem azért mert ezzel lehet villogni -az nem én vagyok, hanem mert nem kell előszedni a szemüvegem az idő megnézéséhez, vagy épp sms olvasáshoz. Öregszem, rossz a szemem. Ja és épp szerettem volna venni a gps-t, ezzel a készülekkel ezt is letudtam mindösszesen 9 ezer kemény magyar forintért.
-
_Smooth
senior tag
Teljesen igaz. Pro/Contra egységesen kellett volna.
Én spec mind a két platformot utálom, de mind a kettőnek vannak + és - oldalai is.Jelenleg egy droidos telefonom és egy iPad-em van.
Eleinte mókás volt személyreszabni a telefont, mindig is fontos volt, hogy egyedi legyen (annak ellenére, hogy azért nem volt egy nagy újdonság maga a smartphone - előtte Symbianom volt). De widgetek nagyon megfogták a készüléket, aztán a hely is elfogyott, majd igazából már tök unalmassá is vált az egész.
Nekem az iOS-nél pont előny ezek után, hogy nincs widget és szépen, egységesen ki lehet helyezni az ikonokat - akár mappában összegyűjtve.
Stabilitása, sebessége mind a kettőnek katasztrófa. Eleinte azért volt szimpatikus az iPad, mert sokkal gördülékenyebb, gyorsabb. De az idő előrehaladtával, az egyre szaporodó alkalmazásokkal olyan szinten belassult, hogy az már kimondottan őrjítő (pedig még félig sem tömtem a 32GB tárhelyet), arról meg már nem is beszélve, hogy folyton befagyogat majd kilépked alkalmazásokból. Böngészni sem lehet már vele rendesen...
A droid fürgébb lett, amikor letöröltem mindent a p*csába és mindenféle extra appok nélkül raktam újra. Azóta viszonylag jól használható... persze erre meg vehettem volna egy 3210-est is
Egy ilyen valszeg segítene az iOS-en is, csak a fenének sincs kedve/ideje ezzel sz*rakodni.Úgyhogy részemről most a WP8-tól várnám a megváltást. Nekem még nem volt WP eszközöm, de amelyik ismerősömnek van, csak dicséri.
-
narumon
őstag
Szumma, én nem köpködöm az almát, de ha beleférne a keretembe sem költenék ennyi pénzt egy elektronikai szarra kütyüre, kiemelem az ablakosra sem.
Ez szerintem már egyéni preferencia. Én sem költenék telefonra 180-200e forintot - szerencsére nekem nem is kell, tmobiletól céges csomagra 117e forintért vettem az iphonet, SGS2 meg 100 körül lett volna. Hát nekem 17e forintot bármikor megér a különbség (igazából még többet is).
-
narumon
őstag
Elnézést ha indulat jött le egyáltalán nem vagyok indulatos, csak írtál valamit ugye ami nem igaz (főleg a második fele). Az FM-re még azt mondom oké (bár mifelénk nem jön Jazzy meg klasszi sem), de a Smooth Jazz adó az kedvemre való ráadásul neten ugye az FM minden hátránya nélkül jön, így én akkor is ezt hallgatnám ha lenne FM vevőm. Viszont a másolásnál csak az a gond, hogy később beismered, hogy nem ismered mégis beírtad azt ami hülyeség. Pont erről beszéltünk korábban is, hogy ezért nem szerencsés egy ilyen cikk, mert látod még te is bele esel abba a hibába, hogy ez alapján ítélsz meg valamit. Most képzeld el, hány olyan ember van aki a cikk alapján azt hiszi, hogy nincs iTunes alternatíva, vagy hogy nem lehet gmailből törölni, stb. stb.
Én ezért vagyok szomorú, mert évek óta ez megy. Ha ilyen hibái lennének a telefonnak akkor én sem venném meg, és ezzel csak az a baj, hogy mások azt hiszik, hogy tényleg hülye valaki aki iphonet vesz (nem csodálom ha ilyen listák születnek), és mindig magyarázkodni kell, hogy márpedig nem úgy van.
Nah hosszabb lett mind indokolt lett volna -
vatvik
csendes tag
Az utolsó mondatodat értem, a butácskánál erőssebb jelzőt használnék, de ez nem fontos.
Az viszont igen, hogy mint írtam a megjegyzéseim nem saját tapasztalatokra alapoztak, ezért nem is értettem az általános reakciókat...
Egy véleményt fogalmaztam csak meg tegnapi hozzászólásaimban, és azt most is tartom, hogy bármely termékért elkért ár nem tükrözi a valódi értékét. Hozzá teszem a véresszájúkat megelőzve, hogy ez sok pc-s gyártóra is igaz.
Szumma, én nem köpködöm az almát, de ha beleférne a keretembe sem költenék ennyi pénzt egy elektronikaiszarrakütyüre, kiemelem az ablakosra sem.
Persze más kiadhat érte, de az meg az ő dolga.
NO, téma lezárva.... nem kell indulatoskodni -
Xero
nagyúr
Az itt leírtak nagy része marhaság. Erre alapozva végkövetkeztetéseket levonni szintén. Az FM rádió hiánya az egyetlen tényleges hiány a megjegyzéseid közül.
Mellesleg mivel nem vázoltál napszakot, ezért írtam a saját élethelyzetemről, amikor esetlegesen rádiót is hallgatok. A morning show pont elég butácska műsor, hogy az agyam kapjon egy kis előnyt a reggeli bootoláshoz.
-
kromatika
veterán
kiváló és hasznos írás.köszi.
-
-
vatvik
csendes tag
Tegnap még egyetértettünk, most mit indulatoskodsz? Amúgy meg, ha az az adó, amit online hallgatnék, elérhető fm-en, miért ne hallgassam ott? Jazzy, Klasszik rádió. A többi meg nem érdekel. Valaki írta a morning show-t.
Az nem esti műsor, stílus pedig számomra egy kicsit... nem írom -
vatvik
csendes tag
F I G Y E L J !
1. Nos, ha visszaolvasol, korábban írtam, hogy nem ismerem az iphone-t magát, így amit írtam, azt az itt mások által leírtakra alapoztam. Én az árárt ismerem és azt sokallom, egyébb kritikám nincs a rendszereikkel szemben!!! Sőt, ha figyelmesebb lettél volna az ablakok a windowsra utalt, tehát nem csak az almácskára utaltam.
2. Valaki említi, hogy lopott total commanderrel másolgat. Tévedsz, linuxon nincs total commander.Van viszont MC. Ingyen...
3. Bizony a napi munka után fáradtan inkább bent hagyom az autót a cég udvarán, haza sétálok és ZENÉT hallgatok, nem megasztaros előadókat.
Amúgy meg bocs, hogy nem névreszólóan válaszolok, de ezért nem lépegetek vissza a fórumba. -
narumon
őstag
"De mondjuk az utcán sétálva már előfordulna, hogy hallgatnék rádiót, amit meg is teszek egy nem kétszázezres telefonon."
Én az iphone-on is szoktam ilyet. Ráadásul nem a szar semmi választék magyar FM-ből hanem többezer internetes adó között váltogatva. Kissé nekem modernebb mint az FM.
"Sőt bizony a már megvásárolt cd-mről készített mp3 fájlt lazán másolgatom a telefonom kártyájára általam rendszerezve és nem vagyok hajlandó online áruházban újra fizetni ilyen szolgáltatásokért. Persze ez az én véleményem..."
Sőt én biztosan nem a saját zenéimet hallgatom és másolom a telefon memóriájára rendszerezve.
Egyáltalán tudod te miről beszélsz? Ki gátol meg, hogy a saját CD-dről készült mp3-at másold az iphonera? Csak nem valami újabb URBAN LEGEND-el van dolgunk?
-
Xero
nagyúr
Nekem meg a rádió tök fölösleges. Havonta pár alkalommal kapcsolok rádiót az autóban is, ha már nagyon meguntam az iPodon ücsörgő 30GB-ot, és elfelejtettem frissíteni. Akkor nyomok reggel a dugóban egy morning show-t és pont.
A zene másolgatós hisztid pedig simán marhaság.
-
madgie
titán
Másnak meg az FM rádió nem hétköznapi használat. Nekem eszembe sem jutna megasztáros sz*rokat hallgatni, míg sétálok. Persze kinek mi, azt elfogadom
Az MP3-as "problémád" viszont abszolút magas, iTunes-szal is ugyanúgy felmásolhatsz bármilyen mp3-at a gépről, nem? Vagy csak az az elfogadott másolási metódus, mikor 5.22-es lopott Total Commanderrel drag&drop-pol az ember?
-
vatvik
csendes tag
válasz
csirkés11 #709 üzenetére
Bocs, de az említett "Fogom az iPadom és rádugok a Bécsi Operában egy 8 csatornás, csöves másfél millás stúdió előfokot, profi programmal dolgozom és van egy stúdióm. És nem hülyéz le a zenei rendező, mert látá, hogy ez jó. Azt hitte, hogy ez egy hiper stúdió szoftver távirányító... Nem nem- mondtam. Ez maga a Stúdió! " nem egy hétköznapi használat.
Ha spec szoftver kell valakinek a munkájához, az legyen fizetős, akár megrágott fonnyadt almáról, akár hullámzó ablakos rendszerről van szó. Igen telefonközpontot sem mindenki programoz a telefonjával vagy laptopjával. De mondjuk az utcán sétálva már előfordulna, hogy hallgatnék rádiót, amit meg is teszek egy nem kétszázezres telefonon. Sőt bizony a már megvásárolt cd-mről készített mp3 fájlt lazán másolgatom a telefonom kártyájára általam rendszerezve és nem vagyok hajlandó online áruházban újra fizetni ilyen szolgáltatásokért. Persze ez az én véleményem... -
narumon
őstag
válasz
Peterson_ #707 üzenetére
Kár, hogy a hozzászólásokat már nem olvastad el....
Sajnos továbbra is azt mondom, hogy a cikkíró felelőssége, hogy ezt így ki lehetett rakni - láthatólag vakon elhiszik az emberek a felsorolást....
Kb mintha én ezt raknám ki androidos "tévelygéseim" végén:
1, Nincs központi update ezért mindig túrni kell a netet, hogy most milyen update van és mit lehet felhekkelni
2, Rengeteg update régi telefonra (és modernre sem) nem supportált
3, Nincs központi rendező szoftver, a zenék, appok és minden szanaszét van
4, A memória több szoftver installálása után megtelik, számomra érthetetlen okból a memóriának nem csak az éppen futó szoftvereknél van szerepe hanem az installáltaknál is. Így hiába van a 32GB SD kártya a telefonban símán jöhet olyan üzenet, hogy memória megtelt még SMS-t vagy emailt sem tudott fogadni a telefon.
5, A viber random kilép vagy eldobja a hálózatot és megszakad a beszélgetés
6, Készülék cserénél a névjegykártyákat nem tudtam egyszerűen szinkronizálni az új készülékre.és még sorolhatnám. Nyilván van egy csomóra megoldás, de kb annyira néztem utána mint a cikk író az iphone esetén.
-
Nikla
tag
Elsőre ahogy elkezdtem olvasni, elég rossz volt a véleményem, de a cikk végére el kellett ismernem, komoly és elég jó cikk lett
grat
Összefoglalva nagyrészt az én véleményemmel egyezik :
ha van pénzed és nincsennek extra igényeid akkor sziphon, ha ezek bármelyike nem stimt akkor androidMinden platform van amiben jobb / rosszabb, mint bármely másik (mert azért van még ott más platform is
)
-
VIC20
őstag
Köszi a cikket!
Megerősített abban, hogy soha, soha iPhone. Csak Android. Vagy esetleg Mozilla!
-
Misi1979
őstag
Jó, ez ismerős, de mégis érdekel miért gyűlölnek ennyire egy márkát. Mit ártott nekik, embertársaiknak, mitől érzik sértve magukat. Én pl óragyűjtőként megvetem a manapság divatos ice watch és társai-vackokat, mégsem alkotok ilyen sarkos véleményt a márkáról. Meg tudom érteni, ha valakinek az tetszik.
Továbbra is érdekel, hogy miért eme hatalmas ellenszenv.. gondolom megkapom a "túlárazott vacak, szándékosan lekorlátozott, lebutított rendszer, sztívdzsobsz elhozza az orwelli rémálmot"-hármast érvként.
-
madgie
titán
válasz
Misi1979 #712 üzenetére
Mind. Itt mindenkinek elvei vannak. Felveszik az eldobott szemetet az utcán, nem hagyják megfagyni a részeget, nem tűrik, hogy a munkahelyükön zaklassa őket a főnökük, befogadják az összes útjukba kerülő kóbor állatot. Kivétel nélkül békés kapcsolatban élnek embertársaikkal, nem szidalmazzák őket a hátuk mögött sem.
Ja és természetesen nem vesznek Apple terméket.
-
-
kovgab
tag
grat, jó cikk érdekes.
-
Auratech
őstag
Nekem nem számít, hogy mit lehet buzergálni a beállításokban.
Fogom az iPadom és rádugok a Bécsi Operában egy 8 csatornás, csöves másfél millás stúdió előfokot, profi programmal dolgozom és van egy stúdióm. És nem hülyéz le a zenei rendező, mert látá, hogy ez jó. Azt hitte, hogy ez egy hiper stúdió szoftver távirányító... Nem nem- mondtam. Ez maga a Stúdió! -
Peterson_
addikt
Szép írás volt és köszönet érte, mert megerősített abban, hogy már csak elvből sem váltanék soha IOS-re.
Az utolsó oldalon lévő felsorolás terjedelmén elmosolyodtam egy kicsit
A Jb előnyeit meg talán azért nem tapasztaltad, mert előtte jó volt az ICS is.(?)
One X-en 4.0 és 4.1 kb ég és föld eddig legalábbis beváltotta a reményeket. -
csirkés11
tag
Szerintem pont ami a legfontosabb, arról nem ír a teszt, ami a felhasználói élmény összességében, a legjobb androidos telefon is egy idő után elkezd indokolatlanul hülyeségeket csinálni, önéletre kell a tudtod nélkül, és csak meglepődsz majd hogy miért változott meg a billentyűzeted. iPhone-nál nincs ilyen, ott minden stabil, nincs hülyéskedés, míg androidomat már a vége felé kb naponta újra kellett indítani, hogy mondjuk tudjam használni a gps-t, itt elég max havonta egyszer, és minden zökkenőmentes.
-
agabe
addikt
válasz
Kapanyél #588 üzenetére
Valoban az lehet megoldas, ha az altalad felvetett hianyossagok / nem tetszo tulajdonsagokra megirjak olyanok a lehetosegeket amikrol tudnak. Egy reszere mar volt aki irt, raadasul azokat a teruleteket nem ismerem
amikre tudok megoldast (mondjuk ha JB kell valamihez azt felmegoldasnak tartom), es benne van a listatban:
a bongeszo benazasat ugy oldottam meg, hogy chrome-ot hasznalok. jo nehanyan iphone tulajok sem tudjak, hogy azzal nincs problema a PH!-n sem, meg egyeb helyen...mukodik, stabil es jo.
flash tartalmakhoz puffin browser...bar az sem jo mindenre sajna, de sok helyen rendesen mukodik.sms kezbesitesi jelentes JB utan elerheto, es jol muxik...bar azt nem ertem miert csak JB utan van ra lehetoseg amikor nem kell hozza mas, csak az amugy is meglevo informaciok kijelzese...talan apple nem tartja fontosnak, igaz sms-t sem sokat kuldok viber, whatsapp, fb chat mellett, mert szinte folosleges (es nem a penz miatt, hanem mert mindenki azokat hasznalja andoridon is)...hivatalos ugyben meg leginkabb email. sms mintha kipusztuloban lenne, de ennek ellenere tenlyeg hulyeseg hogy nem jeleztetheto ki normal allapotban ha valaki kivancsi a kezbesitesre.
Led segedfeny sotetben akkor vilagit miutan megnyomjuk a fenykepezo gombjat. eloszor csak a fokuszhoz, azutan meg villan egy nagyobbat a kephez. igaz ha csak fokuszalni akarnal fenykepezes nelkul, akkor a kepernyore bokve nem vilagit a led...azt nem ertem en sem miert, de vegulis fotot sotetben (eleset) lehet kesziteni, es ez a lenyeg.
a gps-t (pontosabban a helymeghatarozast ami tartalmazza a gps-t is, es nem lehet kulon kapcsolni a wifi es cellainformacioktol) en sem ertem miert kell mindenkepppen bekapcsolni amikor csak cellainformaciok, es wifi jelek alapjan is 50meteres pontossaggal belovi hol van a telo lakason belul (amikor a gps muholdakat nem latja)...de mondjuk ez nem zavar, mert a beallitasok/adatvedelem/helymeghatarozas/rendszerszolgaltatsok alatt szinte mindent kikapcsolok, csak az iranytu kalibraciojat hagyom bent...a tobbi folosleges szamomra...de pl az idojaras igy is frissul (most kiprobaltam wifi-t is kikapcsolva csak 2G-n is (3G-t is letiltottam kivancsisagbol, mert logikusan ugy is kell mennie ha wifi-vel, 3G-vel megy, de sosem lehet tudni)) , akkor is ha a helymeghatarozas menun belul kikapcsolva hagyom az idojaras hozzafereset (terkep, google maps engedelyezve van, hiszen azoknak az a lenyege), szoval a helymeghatarozas be van kapcsolva, de miutan csak terkep es az iranytu van engedelyezve, igy nem is kapcsol be terkep hasznalaton kivul. Most nem tudom megmondani mi tortenne ha elindulnek Budapestrol akkor idojaras app mit csinalna....gondolom, hogy maradna Budapest-en, es annak az infoit irna ki, de mivel jelenleg idom nagy reszet itt toltom igy ez is megfelel, ha meg kell mashol, akkor max engedem annak is egy kis helyhozzaferest.
A tobbi felvetesre (amire nem irtal te sem valamit, es mas sem) nem tudok semmit mondani (lehet valaki fog majd meg valamire amirol korabban nem esett szo), es a szemelyre szabhatosag androidhoz kepest korlatos JB nelkul (azzal is csak egy szintig lehet elmenni).
Ez lehet valakinek keves, ha mar megszokta, hogy tobb mindent allithat, de akiknek ez a termeszetes, mert nem hasznalnak androidot azoknak tuti nem fog hianyozni,mert nem is tudnak rola (egyeni igeny, es korabbi tapasztalatbol fakado ismeret kerdese)...most epp en sem hianyolom ezeket, elvagyok azzal ami van ( androidon is a gyari holo kinezetet hasznaltam, es nem nagyon szabogattam a kinezetet...ezt a reszet asszem csak meguntam, de lehet egy ev mulva ismet szivesen fogom allitgatni)ja...fm radio nexus4-ben sem hianyzott (ott sincs), es mas telokon sem hasznaltam 1-2 alkalomnal tobbszor, de ez is egyeni felhasznaloi szokas kerdese.
Nem vagyok egyik rendszer rajongoja sem, es en is szeretem kihozni mindegyikbol amit lehet...de csak ami erdekel, ezert amit androidon nem hasznaltam ki az nem fog iOS-en hianyolni.
Persze vannak dolgok (widgetek, gyorsikonok, file masolas nehezkessege...meg biztos van ami nem jut most eszembe) amik hianyoznak, es JB ezeken tud sokat segiteni, de most JB-t is leszedtem, es elvagyok gyari allapoton, mikozben orulok, hogy nem kell 5col kozeli, vagy akar afeletti keszuleket magamnal tartanom, mert kutyumaniaskent alsobb kategorias hardveru telokat nem tudnek mar elvezettel hasznalni.Mit fogok egy ev mulva hasznalni? Fogalmam sincs. Majd olyat ami akkor jobban tetszik mint a tobbi es tok mindegy, hogy android, vagy iOS rendszeru lesz (wp-t jelenleg nem annyira preferalom, de egy ev sok ido, meg az is befuthat nalam).
-
total90
veterán
Kellemes cikk, hasonló érzéssel vagyok én is... csak én WP felé. Az én véleményem az, hogy maga az Android rendszer a legformázhatóbb rendszer jelenleg a piacon, de az iOS és a WP sem sokkal marad el mellette. Az Androidban csak azt találom problémának, hogy nincs meg a smoot érzés ha kezelem. Nem megy olyan simán, mint a másik kettő. iOS-nél maga a rendszer elrendezése nem az én világom, nem tudom megszokni... a WP az, ami most nálam felhasználásra a legjobb.
Meg nekem fontos, sőt az egyik legfőbb szempont az anyagminőség és Androidból nem nagyon van jó vázas készülés... -
Na, lesz mit linkelni ha majd okoskodnak a hipsterek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo A következőkben egy régi Android felhasználó kezdeti iPhone-os benyomásainak történetét olvashatjátok.
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- ASUS ROG GAMER PC: i7 9700K / 32GB DDR4 / 256GB SSD+1TB HDD / RTX 2080 SUPER 8GB / Win 11 !!
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- micro:Macqueen Lite - robot készlet, mikrovezérlő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- BESZÁMÍTÁS! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest