- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kapanyél
őstag
válasz
insight #1398 üzenetére
Most, hogy már az iOS-is egész jól testre szabható, meggondolandó.
Nekem korábban a legfájóbb a részletekig testre szabhatóság és a LAN-on NAS-ról videó lejátszás, meg a DUAL-SIM hiánya volt az egyértelmű ok, a többi csak apróság, ami persze bosszantó.
Jelenleg van egy iPAD-em a zenei szoftverek miatt, azon 9-es iOS van, és utálom, hogy be kell menni a beállításokba, hogy WLAN hálózatot váltsak... De ezek is apróságok. -
insight
aktív tag
Sziasztok,
Gondoltam nem ér meg egy külön topiknyitást, de én is kérnék ötleteket: pont fordítva, 9 évnyi iOS után meguntam a bulit és Androidra váltanék.
Egész pontosan iPhone 8 és Samsung Galaxy S8 között hezitálok.
Otthon már kiépült az "Apple ökoszisztémám": Apple TV, Apple Music, iPad és a céges iPhone is van, a családban mindenkinél ugyancsak iPhone (iMessage miatt nem mindegy), de úgy látom, hogy az Apple Music és az Apple TV együtt tud működni az Androiddal is, az iMessage hiányát meg talán túlélem.
Aki bejárta ezt az utat, kérem segítsen: rossz döntés Androidra váltanom?
Nem akarom hackelgetni (jailbreak, rootolás, stb), működjön megbízhatóan és gyorsan, legyen vezeték nélkül tölthető és valamennyire tudjam használni az Apple Music-kal. A személyre szabhatóság sem igazán érdekel.
Az S8 felé az ár-érték aránya, jack dugója és szebb kijelzője miatt kacsintgatok összességében.
Várom a pro és kontra érveiteket!
Köszönöm!
-
tomajer
tag
Köszönöm szépen!
-
Kapanyél
őstag
válasz
tomajer #1394 üzenetére
Igazság szerint azóta én magam nem használtam iOS-t, csak a környezetemben van sok, de az nem ugyanaz.
Amivel akkor szembesültem, hogy
- bonyolult saját csengőhangot rátenni
- az ébresztő hang- és rezgés beállítása nem volt teljes körű (ez talán megoldódott)
- nem minden app hangbeállítása teljes körű (ez nem)
- nincs hálózatról (SMB) lejátszás (NAS-ról filmezés, zene - kivéve AirPlay-iTunes szerver)
- nincs (a Filmtekercsen) kívül közös tárhely, amit minden app elér, mindegyiknek saját kis világa (sandbox) van
- nincs 2 SIM
- nincs értesítési LED
- nincs nagyon részletes testre szabhatóság (pl. vaku LED villogás sebesség, apróságok)Nem hiszem, hogy megbánnátok, hiszen az iPhone pont erre van: alapok jól.
Az évek alatt egészen okos is lett az iOS. De arra számítani kell, hogy a frissítések szépen lelassítják a régi készülékeket, hogy vegyél újat. Ilyen kicsi viszont nem lesz többé. -
jazzkifli
tag
válasz
tomajer #1394 üzenetére
Szia!
Az én feleségem hasonlóan élte meg ugyanezt az élethelyzetet.
Az androidos telefonja már nem bírta a kihívásokat és másik kellett. Nálunk annyi különbség volt, hogy mi egyszerre váltottunk iPhone-ra androidról. Én is root-oltam, használtam főzött ROM-okat cseréltem az ikonkészleteket stb. Viszont engem mindig is nagyon vonzott az iPhone letisztultsága és az az ígéret, hogy ez működik és pont.Ha valaki átgondoltan használja az android készülékét, akkor nem lesz sok gond az átállással.
Az iPhone gond nélkül kezeli a google fiókokat (akár többet is). Értem ezalatt az összes telefonkönyv bejegyzést, a Keep, a naptár, a Drive, a Dokumentumok minden eddigi adatát. Tehát nem fog elveszteni egy kontaktot, emlékeztetőt, dokumentumot sem. Az sms-ek lehet elvesznek, amikor mi váltottunk akkor nem volt mód az átvitelre, azóta lehet hogy kitaláltak valamit.Amit meg kellett szokni az iPhone-on az az volt, hogy nem lehet eltüntetni az alkalmazás indító ikonokat a főképernyőről. Viszont el lehet őket helyezni az utolsó képernyőre vagy egy erre a célra létrehozott mappába (nekem egy "Unused" nevű mappa a gyűjtőhelye a nem használt alkalmazásoknak). A következő az volt, hogy a háttéren és a csengőhangon kívül mást nem nagyon tudsz változtatni. Lehet rátenni teljesen egyedi csengőhangot, Neked nem fog gondot okozni.
Az eddig megszokott alkalmazások is működni fognak, elérhetőek, bár a dizájnjuk lehet másmilyen lesz mint androidon.
Az első bekapcsoláskor létrehozandó Apple ID-t gmail-es email címmel is be lehet regisztrálni.
A feleségem pár hét használat után már megszokta és megszerette a rendszert. A sors fintora, hogy neki most kényszerűségből egy két SIM kártyás Xiaomi-t kell használnia, és alig várja hogy újra iPhone-ja legyen :-)
Szerintem a párodnak nem lesz gond a váltás, Te pedig biztosan sokat fogsz tudni neki segíteni, mert egyáltalán nem bonyolult a dolog.
-
tomajer
tag
Üdv!
Mivel, a fórum több éve halott, nem olvasom végig, mert gondolom a benne lévő információk nagyrészt idejétmúltak!
De a probléma ma is aktuális.
Párom telefonja kiöregedett. Szeretnék neki, egy mai igényeknek megfelelő telefont, de nem hajlandó tepsifont használni.
Magyarul, a 4.5 coll alatt kell maradnia. Amit most használ 4.3-as, és nagynak tartja :-(
Futottam egy kört, a piacon és rájöttem, hogy androidost egyszerűen már nem gyártanak ilyen méretben .. viszont rátaláltam, az Iphone SE-re
Ami tökéletesen megfelelne a kívánalmaknak.
Egy bibi van
Még csak androidot használt. (én is)
Ő végeredményben ideális ájfon felhasználó!
Nem akarja mókolni, bazerálni, csak használni! De azt mindig, minden körülmények között ... anélkül, hogy visítania kéne nekem, hogy már megint mit csinál ez a "szar" ... pedig nem is szar, csak android:-)A kérésem az lenne, hogy aki már élte át, a droidról ájfonra váltást, írja le, mik lesznek azok a gondok, problémák, amikbe bele fog futni ... amiktől egy droidon szocializálódott átlagos felhasználó, a falnak megy fejjel!
Nem összehasonlítást kérek, hogy melyik jobb, mert ez szubjektív /én pl. soha nem tudnék ájfont használni, mert megőrülnék tőle:-)/
Ettől még tudom, hogy nagyon jó telefon, és nem szeretnék senkit magamra haragítani ... de én szeretek játszani vele ... mármint, szoftvereket, op rendszereket cserélgetni, kipróbálgatni, szeretem teljesen testreszabni, és elvárom a root jogot a saját telefonomon.
Nna visszatérve. Nem merek belevágni, amíg nem derül ki, hogy nem vágja e a fejemhez, két nap után, valami banális dolog miatt, ami nekünk droidosoknak természetes hogy van, és nem tudunk nélküle élni, nektek meg ájfonosoknak természetes hogy nincs, és megszoktátok, elfogadjátok. (pl. hogy nem lehet sd kártyát bele tenni, nem lehet, usb-n, wifin egyszerűen másolgatni fájlokat rá és róla.
Ezt már sajnos tudom ... pl. erre is érdekelne, hogy létezik e valamilyen megoldás, app amivel netán mégis lehet :-)
Előre is köszönöm a segítséget!
A párom nevében is! :-)))ui: Nincs semmilyen mac készülék a közelünkben.
Mindent widdózról, linuxról, vagy androidról kell megoldanunk!!!
Még egyszer kössz! -
Kapanyél
őstag
válasz
SütiGTi #1390 üzenetére
A címjegyzéked könnyedén importálható az iTunes.com oldalon.
De hogy aztán tudod-e továbbra is a Google account-od használni, az már nem olyan egyszerű. A Névjegyeid később nem tudom, hogy menthetőek közvetlenül a Google Címjegyzékbe. Szerintem onnantól az iTunes fiókod lesz a default és ha majd visszatérsz Androidra, ki kell exportálnod onnan az adatokat. -
SütiGTi
senior tag
Hellótok
Szeretnék iPhone-ra váltani samsung s7edge-ről. Igazából problémám csak pici van a telefonnal, de a samsung garanciális hozzáállásával sokkal több
Elkeserítő amit csinálnak.
Nagyon régen volt iPhone-om, még talán 3G szóval tényleg nem sok mindent tudok a jelenlegi iDolgokról
Az első androidos telefonom egy HTC Hero volt és azóta használok androidot.
iPhone 7 plus-t szeretnék, amit kapható lesz telekom kínálatában.
Az első kérdésem az lenne, hogy google fiókba mentett telefonszámaim naptárbejegyzéseim és a többim gondolom gond nélkül szinkronizálható ios-el is?
Próbáltam nézni pár programot amit használok, hogy megtalálom e app sotre-ban és első körben egy transmission remote programot keresgéltem sikertelenül. Nem létezik vagy csak legálisan nem feltehető ilyen program?
Próbálok nézelődni, pár dolog után még amiket használok, de azt hiszem elsőre csak ezek voltak amiket kérdezni szerettem volna.
Üdv
-
_cHAos_
aktív tag
Ha telefonálni/smsezni/emailezni akar valaki, legyen ő bármennyire is műszaki beállítottságú, jelenleg az iPhonokról lehet a legjobban "pörögni", persze ez nyilván nem tűnik szembe napi 5-10 hívásnál, emailnél... komoly mérnöki munkára ettől még kuka az iPohone szvsz, de arra ott a tablet/notebook.
(Akinél egy csengőhang beállítása szempont, az rossz fórumot olvasgat)
-
Torda
csendes tag
ja igen, és megírtam a válasz cikket, fordított szemszögből: https://logout.hu/cikk/android_7_nougat_nexus_5x_teszt/teljes.html
-
Torda
csendes tag
- mindenképpen használni kell az iTunes szoftvert
jogos
- első használat előtt (újratelepítés után) aktiválni kell a készüléket
androidnál is
- egyedi csengő- és jelzőhangot körülményes beállítani
jogos
- nem változtatható meg minden eseménynek a jelzése (hang és rezgés)
szerintem nem fontos, bár lehet h már be lehet, nem tudom
- az audio/video hangerő nem állítható menüből, kizárólag az aktuális lejátszóból
már állítható
- nincs FM-rádió
minek?
- nincs egyszerű fájl másolgatás
alkalmazással van, pl phone drive
- nincs egyszerű fájlküldés (Bluetooth, WiFi Direct, NFC, IrDA.)
ios eszközök között van, amúgy tényleg nincs
- nincs alapvető hálózatkezelés (LAN)
ez nem tudom hogy mi, de lehet hogy már van
- alapvető programok funkciói, testre szabhatósága nevetséges
nem tudom, hogy kell-e több
- nem szabható testre kellőképpen a billentyűzet
már igen
- nem cserélhető a billentyűzet
már igen
- nem szabható testre megfelelően a launcher (kötött ikon pozíciók, widgetek hiánya, stb.)
lettek widgetek
- nem cserélhető a launcher
minek? androidon is a gyári a legkevesebb buggal rendelkező!
- nem szabható testre a lockscreen (gyorsindítás parancsikonok, kinézet, működés, biztonság)
elég jó az ios 10 lockscreenje
- nem cserélhető a lockscreen (csak a kép)
- nem választhatók az eseményekhez alapértelmezett programok
ezt nem értem
- nincs SMS kézbesítési jelentés
ezt nem tudom hogy még mindig nincs-e
- nem szabható testre a hívásátirányítás (átirányítod mindet vagy sem, nincs szűrési lehetőség)
lehet hogy ez is már állítható
- nincs szabványos videó hívás
minek? senki nem használja, azt hiszem, már halott technológia
- nem szabható testre a tárcsázó (működés, kinézet, stb.)
- nem cserélhető a tárcsázó
stb stb -
Kapanyél
őstag
válasz
kicsijoker #1384 üzenetére
Szia!
EBBEN a topicban tedd föl a kérdésed, biztosan válaszolnak rá.
Én magam nem találkoztam ezzel a hibával, sőt képeket sem használok a kontaktokhoz, így a megoldást sajnos nem ismerem. -
kicsijoker
csendes tag
Hali.
Van egy i4s készülékem.
Előtte androidot használtam, így minden névjegyem google-éknál van.
Sikerült szinkronizálni, viszont a hívó kép nem jelenik meg, pedig van az adott kontaktnál kép, akivel épp teszteltem.
Máshol arra panaszkodtak hogy csak kicsiben jelenik meg, de nálam nem hogy kicsibe, de sehogy nem jelenik meg.
Mi lehet a gond? Kell valami beállítást eszközölni? -
Kapanyél
őstag
válasz
dekoninck #1382 üzenetére
Még dilemmázok, hogy visszatérjek-e iPhone-ra vagy sem. Ugyanis telefonnak jobb. Gyorsabb, stabilabb, jobb a hangminősége. Netezni azon is lehet, ha szükséges, kliens arra is van mindenből... Ha pedig JB-elem, akkor van rendes billentyűzet, csili-vili szarságok és úgy már egész kellemes.
Cserébe kell mellé egy androidos tablet. Vagy ha már van, egy Win8-as tab.
Néha az S4-em is megakad. Mivel pár naponta jönnek rá a custom komponensek frissítései, sokszor el is csesződik egy-egy funkció. Persze, használhatnám gyárival is, hozzá sem kellene nyúlni. De a kisördög... -
dekoninck
aktív tag
Nem semmi cikk, és maradéktalanul egyetértek. Minden kütyüm Apple, de iPhone lényegében ingyen se kéne, a galaxy S4 nagyon jó (a kis lagoktól eltekintve).
iPad még oké, mert az nekem nem személyi munkaeszköz vagy mi, hanem inkább tartalomfogyasztásra kell, meg főleg a gyerekek használják, mióta megvan az S4.
De a telefon legyen mindenre jó, rugalmasan használható, csatlakoztatható, normális fájlrendszerrel, stb, ja, és nagyképernyős. Nekem ezt a szintet az iPhone nem ugorja meg.
Kedvenc anyázós példám, hogy egy kicsi fájt nem tudok Bluetoohon küldeni Mac és iPhone közt vagy akármi más és iPhone közt. Mac és Android közt igen. Oké, már létezik újabban Airdrop, de pl az iPad2-n mégse.
A magyar billentyűzet hiánya is elég fájó, különösen mert a prediktív szöveg az iOS esetén gyalázatos, persze az én bajom, hogy magyar vagyok.
És még sorolhatnám....Aláírás: Nokia 5110 >> Nokia 6600 (szappan) >> SGS1 >> SGS4 :-)
-
M@te
senior tag
fordított lesz a téma.
aki eddig iphone-os volt és sok ismerősével üzengetett imessage-n az droidon hogy oldja meg? én csak emiatt az egy miatt vívódok még mindig.
-
pufferzóna
tag
válasz
Parallaxis #1375 üzenetére
A Swype szerintem is a legjobb billentyűzet. Nagyobb irodai alkalmazásra tudsz esetleg néhány érdekesebb példát mondani? Nálam a Google Drive a legnépszerűbb.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Kapanyél #1374 üzenetére
az i5 gyári billentyűzete sokkal jobb, kb. 95%-os pontossággal lehet vele gépelni.
Próbáld ki a Swype-ot, nekem az jött be iOS óta a legjobban.
--
Egyébként szerintem a szoftverellátottsága az iOS-nek a jobb, egyrészt lényegesen több "nagyalkalmazás" van rá (Androidra a kis utilitykből van a legtöbb, amik iOS-en csak Cydiából érhetők el), másrészt írtad, hogy több szoftver áruház van Androidra, de ez csalóka, mert a választék ugyanaz, max a kedvezmények, vagy árak különböznek (pl jó pár alkalmazás ingyenes a Samsung áruházában az adott Samsung termékhez, míg a Play-ben fizetned kell érte, ilyen pl. a Polaris Office).
A nagyobb alkalmazásokból (zenei, irodai, mérnöki, orvosi, célszoftverek), vagy akár a játékokból is kevesebb készül, vagy adott témakör egyáltalán nincs is Androidra (pl. komolyabb zenei szoftverek). -
Kapanyél
őstag
válasz
Kapanyél #1372 üzenetére
Amit kifelejtettem: az i5 gyári billentyűzete sokkal jobb, kb. 95%-os pontossággal lehet vele gépelni.
Igaz, droidon a Smart Keyboard-ot használom, amin minden beállítható (szélesség, magasság, lehet kézhez kalibrálni, longpress idő állítható, stb), de még így is félreütök sokszor. És a képernyő is nagyobb. Fene se érti.ezt.
Mondjuk, az i5 billjét átrendeztem: kivettem a nem kellő ékezetes karaktereket, átrendeztem az alternatívák sorrendjét és beleírtam az "A" betűhöz a smiley-kat. Így már azért jóval használhatóbb volt. -
-
Kapanyél
őstag
Ugyan, ez már a sokadik androidos gépem, miután berendezkedek rajtuk, tisztán látszanak a különbségek.
Csak röviden, amiben az i5 jobb:
- nagyobb fényerő
- hangosabb, jobb hangszóró
- gördülékenyebb, folyékony GUI
- kényelmesebb fogásAmiben az S4 elsőre jobb és felüdülés:
- bárhol tudom tölteni, micro USB nagyanyámnak is van...
- fájl másolgatás
- testre szabhatóság a mai napig ámulatba ejtő
- nagyobb kijelzőn jobb netezni és játszani is
- PC-sebb lehetőségek
- LED-segédfény sötétben fókuszáláshoz (ergo tud sötétben is fotózni)
- szerintem sokkal jobb szoftver-ellátottság (play!, samsung apps, stb)Egyébként egy Win8-Android kombi tablettel (Ativ Q talán?) visszaváltok i5-re. Talán.
-
Kapanyél
őstag
Egy utolsó hozzászólás: megvettem a Galaxy S4-et. Sebességben van már olyan jó, de azért nem tökéletes. De mindenképpen megérte a csere!
-
Parallaxis
addikt
válasz
HardRic #1366 üzenetére
Igen ez a része nehézkes, viszont kárpótol az, hogy emiatt gyakorlatilag sebezhetetlen a rendszer.
Adott alkalmazás a saját kis szemétdombján garázdálkodhat, máshol nem.
Telepíts fel Androidon 200 alkalmazást és nézd meg mennyit változik a rendszer sebessége, meg stabilitása (elég egy hibásan megírt alkalmazás és borul az egész kóceráj), az iOS-t meg nem hatja meg mennyi app van telepítve és a hibás cucc is max kilép, de a rendszert nem tudja magával rántani. -
HardRic
addikt
válasz
Parallaxis #1365 üzenetére
De ha letöltök egy filmet egy downloader appal, és meg akarom nyitni egy lejátszóban, akkor nem megnyitja, hanem átmásolja a lejátszóhoz, és kétszer foglal helyet. Ez eléggé buta megoldás, nem kell védeni, ezt hülyén csinálták meg.
-
Parallaxis
addikt
válasz
HardRic #1364 üzenetére
nem látunk mappastruktúrát és nincs átjárás appok közt
Mappák valóban nincsenek, de a normálisabb appok között van átjárás, képesek egymás közt átadni adatokat (pl. az e-mailben kapott word doksit kiválóan meg tudom nyitni iWork-ben, vagy akár QuickOffice-ban is).
Minden másra maradt a telefon, amire egy iPhone-t körülményes, vagy lehetetlen lenne rávenni. Pl. torrentezés, teljes körű Google szinkronizáció, 3rd party billentyűzetek, tv show favs app (amire nem találtam iOS alternatívát) és sok egyéb pici apróság.
Eszembe nem jutna torrentezésre használni egy flash alapú eszközt, bár lehet, hogy te szereted fél évente cseréltetni az alaplapot, vagy jobb esetben a memóriakártyát, de speciel én nem
Google szinkronizáció köszöni, de megvan iOS-en is, legalábbis nekem iPaden pont ugyanolyan jól működik mint a Note 2-mön.
TV Show favs app rengeteg van iOS-re, amikor anno én váltottam Androidra, akkor ott nem volt épkézláb alternatíva (iOS-en a TV Forecast, Androidon a Series Guide a kedvenc).
-
HardRic
addikt
Mondom elolvasom a hozzászólásokat, biztos van vagy 30. Aha... kicsit tévedtem.
Az én személyes tapasztalatom a cikk témájában:Androidra évek után ráunva vettem az iPad minit, telefon fronton továbbra is Android van. Engem iOS-ben az hökkentett meg a legjobban, hogy a fájlrendszer ennyire zárt. nem látunk mappastruktúrát és nincs átjárás appok közt. Ezzel nem is voltam teljes egészében tisztában vétel előtt, és eléggé lelombozott. Az, pedig, hogy a képnézegető alkalmazásokat és a nem Safari alapú böngészőket nem engedik be a store-ba nonszensz. Szerencsére az elérhető appok minősége és a felhasználói élmény nagyjából feledteti a hiányosságokat.
A cikkben leírt negatívumok miatt én nem is lennék képes Androidról iOS-re váltani telefon fronton. iPadet arra használom, amit telefonon leggyakrabban csináltam: social network bújás, böngészés, YT, és játék. Minden másra maradt a telefon, amire egy iPhone-t körülményes, vagy lehetetlen lenne rávenni. Pl. torrentezés, teljes körű Google szinkronizáció, 3rd party billentyűzetek, tv show favs app (amire nem találtam iOS alternatívát) és sok egyéb pici apróság.
De most így, hogy mindkét platform a kezem ügyében van, jelenleg abszolút nincs hiányérzetem. A böhöm PC-t hetente egyszer-kétszer kapcsolom már csak be, a kütyük teljesen kiváltják már.
-
Az mondjuk valóban jelentős árkülönbség a sony javára...
Én nem is használom masszívan mondjuk az tény.Kapanyél: Nem értem, miért kell egy telefont tunningolni, bogarászni, de lehet én vagyok nyugger ehhez
, mert pl : én már tökre nem vágyok ezekre, csak hogy legyen egy jó üzembiztos minőségi telefonom, amin azért lehet minden mást is csinálni , jó mondjuk piszkálgatni a rendszert annyira nem , de arra meg ott a JB
A másik meg, ha váltanék is vissza android frontra, akkor már csak , olyan telót vennék, ami minimum snapdragon 800-as és minimum 3GB Ram van benne vagy (4), ez még picit várat magára megalkotás szinten
-
Kapanyél
őstag
Amikor vettem az i5-öt, még nem volt S4 sajnos, akkor biztosan azt vettem volna, nincs iOS kitérőm.
Így viszont 2x annyi pénz állna a kütyükben, mert ha lenne S4-em, nem kellene a tablet.
Az elmúlt pár hónapban nem volt problémám az i5-tel, de nem is tudtam vele annyi mindent csinálni, mint egy droiddal. Az akkuidő remek, a kihangosító szuper, a kijelző fényes, a rendszer gyors és megbízható. De sajnos ennyi, és én még nem vagyok eléggé nyugger vagy bölcsész/dokkmunkás ehhez. -
atee
őstag
120 körül volt szolgáltató függetlenül amikor vettem. Most már 100 alatt is látok belőle.
Szolgáltatónál nincs, de akkor 97 volt amikor megvettem. Azaz ennyi lesz majd, ha kifizetem.
iphone 5 az most is 160 körül van a 16 gigás ami nem is bővíthető, hogy egy apróságot ne felejtsünk el.
Az üzemidő az valóban előnyére válik, de masszívan használva az sem megy el 3 napot egész biztos -
Nézd, nekem ez az első I5-öm előtte sosem volt még apple termékem, és valóban , ahogy sokan mondják ez inkább telefon szmg tudással, mint az android, ami inkább szmg telefon képességekkel.
Igazából, amióta használom pár hónapja semmi gondom nem volt vele, még csak le sem fagyott és a 2-3 napos üzemidő meg egyszerűen üdítő számomraNem tudom nektek mi nem tetszik benne, szerintem teljesen rendben van a minősége és úgy minden vele kapcsolatban. Mondjuk ez tök szubjektív, bár nekem kicsit fura akinek bejönnek a korábbi modellek azok, miért óckodnak és vannak elájulva az i5 formáján, minőségén. Szerintem teljesen rendben van ezen a téren, én egy bumper tokban használom (spigen) ez kicsit megdobja a súlyát nekem egyedül ezzel volt kissé fura érzésem a nexus 4 után, ami 139 g környékén van
Az ár, hát igen az már más kérdés, de mond csak mennyiért is vetted a mostani telódat, (igazából ez a kérdés , akkor érdekes ha független)?
Kapanyél: NEm rossz az az S4- de az ára valóban még nagyon magas, annyit nem ér meg, még , ha jókat is írnak róla...
Szerintem is inkább szerezz be egy tabletett, azon még élvezetesebb is nézni az tény a moviekat. -
atee
őstag
A külseje a fogása az egész elvesztette a minőségérzetét az elődökhöz képest.
Az egyik barátom szintén nagy iPhone kedvelő. Minden megvolt a sorozatból. 2 hét után vissza cserélte valahogy egy 4 re mert az 5 neki se az már ami eddig volt.
Tudom ez senkit nem érdekel, de nem mellékes az sem, hogy mennyire túlárazott a készülék. Ez állandó Apple jelenség evvel mutatják, hogy ez az elit készüléke. Ezért is vannak megveszve érte sokan mert van egy olyan téves érzésük, hogy ettől valakik. Ez a politika ahogy a konkurencia jön fel ez a visszájára fog elsülni.
Ma már Android készülékek is kaphatóak jó minőségben, olcsóbban, nagyobb tudással és választhatok szimpatikus gyártót, dizájnt is.
Lehet pro és kontra harcot vívni, de az Android javára dől a mérleg, ha elveszünk a funkcionalitás és egyéb részletekben. -
Kapanyél
őstag
Egy ideje úgy vagyok az S4-gyel (pláne, amíg drága), hogy tolom a vásárlását. Jó ez az i5. Arra, amire való.
Valamelyik nap gondolkodtam el azon, hogy mi lenne, ha lefagyna a sport tracker appom futás közben?Ez droidon simán előfordulhat. Nem alapból, hanem ha széttuningolom, nyilván. És szét fogom, az kurvaélet!
Aztán minden áldott nap eszembe jut az is, mikor kiderül, hogy a sorozatom egyik részéhez nincs felirat, hogy csak kéne az az S4. Azzal csak letöltöttem a fájlt és átmásoltam a NAS-ra WiFi-n. Elő sem kellett szedni hozzá a PC-t. Ez itt most nem megy, pedig számomra ez egy nagyon is életszerű dolog.
Még az is lehet, hogy kiegészítésként veszek egy jobb tabletet, azzal ezek megoldhatók lennének és a telefonom is megmaradna stabil, beszámítható eszköznek. Nem mellesleg, mire a Galaxy S4 már csak egy galaxy lenne, az iPhone5 még mindig menő lesz.
Viszont ha már tab, akkor jó lenne Win8-as, a kompatibilitás miatt... az meg drága. Már legalábbis az, ami nekem megfelelne.
Fontos dolgok ezek.
-
Fúúú baszki, a vége nagyon költői volt meg is könnyeztem "Az iPhone egy olyan szoba ahol mindened megvan. Mindened jól működik és ha nem akarsz kinézni az ablakon akkor soha fel se tűnik, hogy kint mennyivel több lehetőséged van. Igaz nem minden működik teljesen tökéletesen. Kicsit jobban oda kell figyelni, ha az ember kimegy a szobából, de legalább több lehetősége van szabadabban rendelkezhet."
Mi nem tetszett az I5-be ? külseje?
-
atee
őstag
3GS telefonom volt amit imádtam. Gondoltam, hogy kihagyom a 4 et és majd az 5 lesz a következő, de mint említettem a 4 jobban tetszik mint az 5. Szóval addig agyaltam, hogy vegyek e régebbi 4s készüléket vagy nézzek körül Android fronton, hogy Xperia T lett belőle.
Nem bántam meg. Semmivel se rosszabb választás mint egy iPhone, max. nem olyan trendi
Továbbra is követem az iPhone telefonok "fejlődését" mert tényleg rendben vannak, de az 5 most nekem nem az a készülék amiért fizetnék is.
Az android szép lassan felnőtt és ma már egyenrangú nem elhanyagolható tényező amikor az ember telefont vásárol.
Az iPhone meg egyelőre nagyon is jól megél a nevéből, de hosszútávon szerintem ez kevés lesz. Valami nagyot kellene durrantaniuk a következő szériával.
Az iPhone egy olyan szoba ahol mindened megvan. Mindened jól működik és ha nem akarsz kinézni az ablakon akkor soha fel se tűnik, hogy kint mennyivel több lehetőséged van. Igaz nem minden működik teljesen tökéletesen. Kicsit jobban oda kell figyelni, ha az ember kimegy a szobából, de legalább több lehetősége van szabadabban rendelkezhet. -
atee
őstag
iOS ről mentem Androidra.
Igazából egyik sem tökéletes vagy jobb a másiknál. Más, de mindkettő élhető bizonyos kompromisszumokkal.
Az iOS nagy rákfenéje valóban az itunes. 3 év alatt se sikerült megkedvelni. Valamint, hogy nincs túl nagy készülék arzenál alatta. Az iPhone5 határozottan csalódás pl. nekem a 4 hez képest.
Android meg a túlzott testre szabhatóság üt vissza. Minden kondás belepiszkál aztán csodálkoznak, hogy nem megy megfelelően.
Pro és kontra örök vita marad. Véleményem szerint az iPhone politikája előbb utóbb maga űzi majd el a vásárlók tömegeit. -
válasz
Mr. Teddy #1350 üzenetére
nézd meg, hogy milyen kiválasztható lehetőségek vannak a lemezkarbantartóban, van ott olyan is, amit külső alkalmazás "szemetel" be.
arról nem is beszélve, hogy akár a nem használt külső alkalmazások eltávolítására...stb is lehetőséget ad.a fórumban sokkal cifrább problémák is felvetésre kerültek/kerülnek, én is voltam úgy sokszor, mint most te, hogy egy iphone/ios témában írtam az android mellett érvelve, mert egy ios használó olyan android "hibákat" vetett fel, amik mások szerint nem hibák...stb, illetve fordítva is volt már többször is, az ios mellett is felszólaltam, ha úgy éreztem szükségét, ettől szép a fórum, mindenkinek más igényei, elvárásai...stb vannak, ami neked, nekem, vagy bárki másnak jó és úgy természetes, az másoknak nem, ez van...
mindenki döntse el, hogy milyen elvárásai vannak, ami nekem hiányzik egy rendszer alatt, az másnak még felesleges funkció lehet, és fordítva.
akik leírnak problémákat, azok többnyire már rendelkeznek adott telefonnal, használják adott rendszert, és vagy van megoldás a problémájukra, vagy nincs, ezért eldöntik, hogy az számukra mennyire kompromisszumos hiba.
engem például nagyon zavart ios 5 alatt, hogy nem lehetett állományokat betallózni safari alól, egy képfeltöltőre...stb történő feltöltéshez, de ettől még nem cseréltem le a telefont, és végül ios 6 alól már elérhetővé tették a funkciót, szóval érdemes volt kivárni.
ios 5 alatt sok ios használó rugózott rajta, hogy minek az a funkció, meg oldjam meg másként, de én megszoktam korábban android alatt, hogy a telefonról is tudok feltölteni képernyős mentést, ha például adott mobilos témában próbálok segíteni valakinek a fórumon, és ez olyankor is megtörténik, amikor csak mobiltelefon van nálam. -
Mr. Teddy
őstag
De nem is a rendszerbe be nem épülő, független programokat csemegézi ki és nézi át, hogy azoknál mi az, amit nem használ. Ergo oprendszernek fingja sincs, mi törölhető "cache", mi nem. Ahogy mondtam, ha egy külön megírt progival időnként lementenék pár mega dummy adatot, amit aztán nem használok soha, akkor sem tudja majd ez a lemezkezelő kiszűrni, hogy az ott baromira fölös adat.
Szóval igen, legyen a te problémád. Én ezen nem izgatom magam. Csak annyit próbáltam megkísérelni, hogy éreztessem, ez nem maga az apple és az ios hibája, hanem az alkalmazás fejlesztőjéé, ha egyáltalán hibáról van szó! És nem, nem vagyok apple és ios hittérítő, mert nem érdekel ki milyen rendszert használ, mindenki azt választ amit akar, csak zavar, ha fórumba hibának titulálva írnak olyan dologról, ami nem éppen hiba, csak egyesek hiányolnak az adott alkalmazásból funkciókat. Nekem az a 20-30MB temp térkép adat sohasem idegesített. Amikor megvettem az iphonet, előre eldöntöttem, hogy nekem kell a nagy tárhely, sok HD videóhoz, fotóhoz, minden egyébhez, így én élből 32GB-os iphonet, vettem. De ha 16-os iphone-om lenne, sem ezek a pár tíz megák hiányoznának.
Amúgy az egész fórumozásban az nagyon zavar, és ez a mostani párbeszédtől teljesen függetlenül írom, és gondolom, hogy az emberek többsége amit olvas fórumon, azt készpénznek veszi. Bármit amit leírnak "szakmai" fórumban, egy logout írásban, az emberek 80%-a szó nélkül tény nélkül elfogadja (ez igaz az írott és online sajtóra is, de az más tészta), és ilyen írások olvasását követően képes dönteni bizonyos dolgokról. Csomó ismerősöm van aki fórumokról, cikkekből tájékozódik, és sokszor fals, féligazságok alapján dönt egyes helyzetekben. Általában az ilyenek minimalizálása végett írok bizonyos témákban, hogy saját tapasztalataim alapján érvelve tudjak egy ilyen témát a "tény" állapotból a ""érv-ellenérv" státuszba átvinni, hogy aki külsős olvassa eme sorokat, ne azt érezze, hogy itt nagy egyetemes igazságok vésődnek kőbe, hanem egyszerű tapasztalati párbeszédek folynak.
Túlmagyaráztam. Szóval ennyi, ezt lezárhatjuk.
-
agabe
addikt
volt egy idoszak amikor wp7 (7.5) -ot hasznaltam. Igazabol nincs vele gond, raadasul a 8-as wp- biztos javult jopar dologban. Kell hozza egy megfelelo keszulek, es azutan csak szokas kerdese, igaz jelenleg nem vagyom ra, de pot telefonnak meg mindig megvan a wp7-es, es mindenre hasznalhato amit most elvarok egy "okos"telotol.
Igazan nem tudnam megmondani miert jon be jobban a masik ketto rendszer...talan meg bizonyos appok miatt volt hianyerzetem, de ez is fejlodik folyamatosan biztos. -
wp8 esetén, annyira alaposan még nem, ezért is akarom saját telefonon is használni.
bepróbálom majd egy jobb telefonon, és vagy bejön, vagy repül...
az ios sem került volna kipróbálásra, ha csak bizonyos rétegre hallgatok, de megtörtént, és nem bántam meg, az ios 6 után pláne nem volt vele problémám - addig is csak olyan apróságok, hogy safari alól nem lehetett betallózni állományt, ha web felületre akartam feltölteni, meg ilyesmi. -
válasz
Mr. Teddy #1343 üzenetére
a lemezkarbantartó törtli az ideiglenes állományokat, fájlokat...stb, és ezek nem csak és kizárólag közvetlen windows összetevők, hanem java, activex...stb.
lehet rugózni a problémám, ami akkor legyen csak az én problémám, és ennyi!
igaz, nem csak számomra az, más is felvetette már korábban a térképes dolgot az iphone témában.
a wp téma is érdekes, ott sokkal többen problémáznak rajta, hogy folyamatosan csökken a tárhely, de az egyelőre kevésbé foglalkoztat, mert saját használatra még nem volt wp telefonom, bár most annak kellett volna következni, de nincs alá olyan vas, ami bejönne. -
Mr. Teddy
őstag
Nem szoktam használni lemezkarbantartót, de az azért nem pont azt csinálja, amire itt ios alatt gondoltál. Az a windows által létrehozott vackokat törli. Ha most holnap írok egy windows progit, amit, ha elindítok, óránként létrehoz egy fájlt, de aztán semmit nem csinál vele többé, nem fogja kiszűrni azokat a fájlokat ez a lemezkarbantartó, marad szépen
Van pár progi ami megpróbálja ezeket kiszűrni, de azok egyáltalán nem biztos, hogy mindent megtalálnak, és hogy nem törölnek-e olyat, amire szükség volna még.
"valahogy alig van olyan alkalmazás ios alatt, ami ad lehetőséget rá, akkor a legtöbb alkalmazás gyártójával probléma van?"
Itt megint az a kérdés, mit nevezünk problémának. Én úgy vagyok vele, hogy az alkalmazás menedzselje a saját maga vackát, ésszerű kereteket ne lépjen túl, a többi nem izgat. Nem szeretném azt, hogy időnként nekem kelljen "lemezkarbantartót" játszanom, ez teljesen hidegen hagy. Cserébe nem zavar, ha pl. a mail alkalmazás eltárolja x ideig a letöltött mellékleteket, vagy épp a google maps vagy a beépített térkép helyben letárol egy kevés térképet. Sőt én örülök is ennek, mert gyorsabban betöltődik a térkép, és nem szívja le ugyanazokat az adatokat egy nap 5x, ha épp jobban használom a térképet, így nem fogy az adatcsomagom.
De ha van olyan alkalmazás, ami valóban indokolatlanul több száz MB méretűre nő, akkor igen, az rosszul van megírva. Például ha egy időjárás alkalmazás visszamenőleg leszedett értékeket nem törli, és megmarad. Arra már tényleg nincs szükség. Viszont egy ilyen hiba kijavítása nem az, hogy betesznek egy kapcsolót, hogy törölje ki a user, hanem az alkalmazás időnként törölje, vagy egyáltalán ne mentse fixen, fájlrendszerben.
-
én konkrét személytől kérdeztem, kíváncsi lettem volna a válaszára, mert mindenben konkrétumot keres.
a safarit írtam is korábban, az tiszta sor.
a térképen akadtam ki, ahol nincs ilyen lehetőség, de biztos van még más ilyen alkalmazás is.Mr. Teddy; igen, ha egyszer más rendszerek alatt van rá lehetőség oprendszeres szinten.
valahogy alig van olyan alkalmazás ios alatt, ami ad lehetőséget rá, akkor a legtöbb alkalmazás gyártójával probléma van?
windows alatt is van, lemezkarbantartó a neve.
a google a barátom, de mint korábban is írtam, és nem tőle kérdeztem.
én nem ios oprendszerről váltottam "el", de legalábbis nem azért, mert bajom volt vele, így megmagyarázni sem akarom maganak a döntést, egyszerűen lejárt lemez lett a 4s részemről, az 5 pedig nem volt alternatíva, nem jön be, problémák vannak vele, így nyilván csak más oprendszeres készülék jöhetett szóba, mivel csak felfelé váltok, minimum hardver tekintetében.
lehetett volna akár wp8 is, ha a lumia 920 bejön, de azzal is vannak problémák, így android lett.
olvass vissza, írtam konkrét problémákat, amire az iphone szakmai témában sem született megoldás, ezért említettem azokat.
hasogatom a szőrszálakat, mert foglalkoztat néhány dolog, de senkienk sem muszáj foggal-körömmel harcolni az ellenkezőért, maradhat az én kicsinyes problémám is, hogy ilyen jelentéktelen hibákon fennakadok...
az ios előnyét is leírtam, visszasírok alóla is néhány dolgot, de tökéletes oprendszer nincs, az ios sem az, a többi sem, ez van... -
gilfoyle
őstag
Mindketto jo, mindkettonek vannak hibai.
Ha az egyik teszemeteli a tarhelyet, hasznald a masikat. Az meg majd jol eldobalja a halozatot. Akkor hasznald a harmadikat. De az meg nem tud fozni...
Sose lesz jo senkinek semmi, megy a folymatos siras. Ertelmetlen hitvitak, osszehasonlitgatas.
De szar vilag ez, hogy van mibol valogatni -
Mr. Teddy
őstag
Kicsit kezd átmenni a téma erőteljes szőrszálhasogatásba. Az iOS-t teszed felelősség, amiért nem teszi lehetővé az appokon belüli cache törlését. Ez nem az os hibája. Az appokat meg lehet írni úgy, hogy legyen belül egy gomb, hogy a fölös dolgot lehessen törölni. Az os-nek fogalma sincs, hogy amit az app leszedett, az ideiglenes adat, vagy fontos, nem fog ilyen szinten belenyúlni az alkalmazás működésébe. Szóval ilyen fronton az app fejlesztőjének a feladta, hogy legyen külön cache törlés funkció, ha épp sok ideiglenes adatot szed le, ami később nem kell már szükségszerűen. Előttem levő hsz is felhozta például a Safarit, van benne cache törlési lehetőség, amit a szoftver fejlesztője tett bele. De például a windowsban vagy más oprendszerben sem láttam olyan gombot minden egyes alkalmazás mellett, hogy "cache törlése". Egyedül az Uninstall van mint lehetőség (néha az sem), és a többit meg az alkalmazás maga intézi. Annyi lehet talán, hogy az alkalmazásnak lehetősége van a globális temp könyvtárba "szemetelni", de meg lehet írni úgy a progit, hogy totál máshova tegye azokat. iOS terén meg már a sokszor említett "sandbox" felépítés miatt minden app csak a saját területére, mappáiba írhat, más területére nem.
Az email csatolmányokkal kapcsolatban meg, szerintem guglizzál: [link]
Bár mivel már váltottál iphoneról, úgy érzem ezek a kérdések számodra már nem túl kardinálisak. De megértem, hogy keresel hibákat, furcsaságokat, mert így önmagadnak meg tudod magyarázni, hogy "na igen, ezért váltottam el erről az ios-ről".
Illetve tudnál konkrétan pár "megoldatlan problémát" felhozni? Mert sokszor úgy érzem, hogy ezek nem problémák, csak olyan igények, amiket épp vagy nem tud az iphone, vagy nagyon JB-s tweakekkel. Persze kávét nem tud főzni, néha jól jönne, de problémának nem nevezném
-
nord_
veterán
-
válasz
narumon #1336 üzenetére
iphone szakmai (archívumok is) -> keresés -> others...stb.
elég sok megoldatlan probléma van, olyan is, amikre válasz sem érkezett, nyilván ezeket is hozom példának, hiszen a megoldottaknál többnyire ismert lett a hiba forrása.
e-mail; kapsz olyanokat, amikhez nagyobb melléklet van csatolva, megnyitod és letöltöd azokat mellékletestől - ami például *.pdf...stb -, elolvasod azokat, majd kilépsz, de a leveleket nem törlöd, mivel később még szükség lehet rájuk - a letöltött mellékletek maradnak a tárban, vagy sem? -
narumon
őstag
Mondom nem tudom, nekem ez egyelőre misztikum. Mert olyanokról beszélünk (olyanokat hozol példának) ahol ez megoldott. Az emailek biztosan képesek sokat foglalni, node emailt egyesével tudsz törölni - akkor ezzel mi a baj? Olyan meg tényleg nincs (a rendszerből adódóan), hogy egy szoftver fogja magát és teleszemeteli a rendszert. Saját tárhelye van mindegyiknek - uninstallnál kompletten törlődik. Mondom amíg nincs konkrétum addig erre így nem nagyon lehet mit mondani - mindenesetre én még nem találkoztam a problémával (és még nekem sem említett senki ilyesmit), pedig jópár éve használom a mostani rendszeremet is. Ráadásul mint mondtam egyből kiderülne mi a ludas ha venné a fáradtságot és megnézné. Nem ördöngősség. (én továbbra is azt mondom, hogy 99%, hogy kiderülne, hogy ő nézett el valamit (mondjuk automata podcast letöltést állított be vagy ilyesmi).
-
válasz
narumon #1333 üzenetére
iphone szakmai téma - főként az archívumok -, írtak sok érdekes dolgot.
én mindig munkaállomásról telepítettem, és úgy az usb kábelen ment közben a töltés is.
telepíteni, firmware verziót frissíteni...stb csak kellően feltöltött akkumulátor mellett lehet(ne).
program nélkül is összejött néhány százas, pedig a böngészős előzményeket is töröltem néha.
az e-mail kliens is biztos képes tárazni, bár azt nem néztem korábban, hogy a levelek letöltött és megtekintett mellékleteit miként kezeli az ios, ha azok a levelek nem kerülnek törlésre.
ez azért jutott eszembe, mert rémlik, hogy valaki hatalmas mennyiségű levéllel kapcsolatban problémázott, de ez nem konkrétum, mert én ezt nem figyeltem meg alaposan, többnyire hivatkozást kapok a mellékletekhez.
android alatt heti ~ 10 - 20 megabyte kerül törlésre például az integrált g-mail kliens gyorsítótárból, nem tudom, hogy nagyobb távon ez mennyire lenne egyenletesen növekvő érték.
azért is írtam a szélsőséges jelzőt, mert sokszor áll a háttérben felhasználói hiba, de továbbra is az a problémám, hogy ezt ios alatt nehezebb orvosolni. -
narumon
őstag
Egyébként meg dugja fel egy olyan szoftverre ami megmutatja a könyvtárakat és rögtön látni fogja hogy mi foglalja a helyet - én nem lepődnék meg ha user error lenne; ilyennel már sokkal találkoztam. Legutóbb apósom másolt fel valahogy 12GB könyvet és nem értette hova tűnt a hely....
-
narumon
őstag
-
válasz
narumon #1331 üzenetére
de ha valaki váltig állítja, hogy csak némi mp3 van a telefonon, ami csak a töredékét teszi ki a foglalt adatmennyiségnek?
vagy egy játék telepítése hibával megszakadt, és sem feltelepülni, sem pedig eltávolítódni nem akar, így a telefonon ott a sok felesleges állomány?
sok ilyet találni még, persze vannak köztük szélsőséges esetek is. -
válasz
Parallaxis #1328 üzenetére
kipróbáltam, felhúztam egy nagyobb méretű játékot, utána eltávolítottam, és nem maradt utána semmi!
az asszony telefonján tesztelek, csak nem fogom a sajátomat szeméttel teleszórni, amúgy is új lesz neki hamarosan...
azon csak 2.3.6 van fent, de már ott is beállítható a saját fájlokat mutató alkalmazásban - ami alapban a rendszer része -, hogy mutass a rejtett állományokat.
nem csak annyiban más, ha nem "darabokban" kerül letöltésre, hogy akkor kimarad egy ideiglenes mappáben történő tárolás? bár onnan automatikusan törlődik a tartalom. -
Parallaxis
addikt
nem feltétlenül tölt le, ez több tényező függvénye.
szinte minden rendszer alatt adott a lehetőség, hogy teljes telepítős, vagy nem.Ez egyetlen tényező kérdése, mégpedig annak, hogy mekkora az alkalmazás mérete, mivel a Play-ből letölthető adatmennyiség korlátozott, ha azt túllépi akkor első indításkor a fejlesztő szerveréről tölti le a többit.
Ha meg arra célzol, hogy a Play-en kívülről szerzed be az adott játékot és egy lépésben telepíted, az csak a telepítés sebességén segít, a fájlok pontosan ugyanolyan elrendezésben kerülnek fel a készülékre.meg az is csúnya lenne, ha eltávolíthatatlanul maradna ott!
Nem eltávolíthatatlan, elég egy file manager és letörölheted, csak az a gond, hogy ehhez erről tudnod kell és az átlag felhasználónak erről gőze sincs, csak azt látja, hogy elfogyott a tárterülete.
-
dehogy annak, nem volt fent a kezdetektől, és anélkül is összejön az.
Parallaxis; nem keverem, és nem feltétlenül tölt le, ez több tényező függvénye.
szinte minden rendszer alatt adott a lehetőség, hogy teljes telepítős, vagy nem.
meg az is csúnya lenne, ha eltávolíthatatlanul maradna ott!
windows alatt a skype készített ki ezzel, jól eldugták a teljes telepítő letölthetőségét, pedig nem szeretek net alatt telepítgetni, ha csupaszról húzok fel egy rendszert... -
Parallaxis
addikt
igen, több ilyen játékról is írtak például régebben
Te kevered az Androiddal az iOS-t, nekem nagyon úgy tűnik
Androidon, ha telepítesz egy nagyobb játékot, akkor az az első indításkor letölthet még 6-700 megát, amit a belső tár Data mappájába pakol. No ez akkor is ott marad, ha az alkalmazást törlöd.
iOS-en ilyen nincs, mert a külsős fejlesztők alkalmazásai nem írhatnak semmit sem a saját fájlterületükön (sandbox) kívülre, az meg uninstall esetén mindenestől törlődik.
Példának itt a Kindle alkalmazás:
A Documents mappában vannak az alkalmazás által használt adatok (jelen esetben a mobipocket formátumú könyvek).
A Kindle.app mappában maga az alkalmazás és annak járulékos fájljai.
A Library mappában vannak a beállítások, a cache.
A tmp mappában meg a futás közbeni ideiglenes cuccok, amit az alkalmazás bezárásakor ürít.Amikor egy alkalmazást törölsz akkor ez a struktúra mindenestől törlődik, nem marad utána semmi hátra.
Az Others az iTunes alatt egyébként struktúra összes Documents és Library mappájának összege.
Nálam ez 1.9 GB, ami a feltöltött könyvekből, PDF-ekből és pár sorozat epizódból jön össze. Nincs semmi felesleges és misztikus tárhelyfoglalás.
-
válasz
Misi1979 #1320 üzenetére
okés, jó neked, ha téged nem zavar a dolog, értem én, hogy ami nincs ios alatt, az - sokak számára - nem is kellhet!
a play csak példa volt, de egy főoldalas betöltés közel 1 megabyte, szóval...
ios alatt is adott elég sok alkalmazásos cache, és sok kicsi sokra megy.
a jb más tészta, aki olyan szinten belenyúl a rendszerbe, az ne is problémázzon utána, ha ilyesmi hiba adódik!
halkan jegyzem meg, nekem nem nagyon nőtt az others a 4s alatt, talán 900 megabyte volt a maximum, bár nem is nagyon telepítgettem alkalmazásokat, csak a t-s navigon volt felnyomva.
közben rájöttem, hogy mit sírok vissza ios alól; nincs külön szolgáltatós firmware verzió, lehet, hogy az xperia z is a korábbi android és symbian oprendszeres telefonjaim sorsára jut, megy majd fel a független telefonokra kiadott új firmware verzió, ha sokáig nem érkezik majd meg a szolgáltatós verzió!
egyelőre csak elméleti a probléma, mert még ezen régiós függetlenben sem jött ki, de hamarosan... -
Misi1979
őstag
Elég régóta van iphone-om, nem tapasztaltam még ilyet. Ha valaki töröl egy programot és utána megmutatja, hogy megmarad a cache könyvtára az adott proginak, akkor hinni fogok neki. Egyéb esetben.. Még arra tudok gondolni, hogy akkor történhet ilyen, ha JB-zi a készüléket és valami programmal átír néhány jogosultságot az adott mappákra.
Értem amúgy, hogy neked jó érzés törölgetni a Play áruház cache folderát, nekem ez eszembe sem jutna, fogalmam sincs, mennyi helyet foglal x darab kis ikonokcska, háttérkép.. és tökre örülök, hogy nincs egy újabb fölösleges menü az iOS alatt a Store becachelt ikonkái törlésére.
Ez engem a (h)őskorban szokásos t(e)mp mappa törlésére emlékeztet, dos/win95/98/xp alatt.. örülök, hogy megszabadultam ezektől.
-
válasz
Misi1979 #1316 üzenetére
az első mondatot írd le azoks zámára is, akik az ellenkezőjét tapasztalták!
nem mondom, hogy minden alkalmazás ilyen, de akad azért.
azért a térképes részletes...stb törlése nem hiszem, hogy problémát okozhat egy rendszerben.
amit nem lehet, azt android alatt sem lehet, de minimum figyelmeztet, hogy probléma adódhat.
például elindítom play áruház alkalmazást a mobilon, betölti a főoldalt, néhány javasolt új alkalmazás...stb, ezek mindig változnak, tehát felesleges lenne a tárban hagyni, mert a következő indításnál már más a kép, így nem veszi hasznát a korábbi cache tartalomnak, ezért néha ürítem a tárat.
a telefonról indított itunes esetén van ilyen lehetőség? ezt úgy kérdezem, hogy a 13 hónap 4s használat alatt alig használtam a telefonon az itunes alkalmazást, nem nagyon tesztelgettem. -
Misi1979
őstag
Ha eltávolítod az alkalmazást, a hozzá kapcsolt dolgok is törlődnek.
Egyébként nem lehet, hogy azért nem engedélyezett a cache és egyéb adatok törlése, mert esetleg az adott program instabil működését vonhatná maga után ez a művelet? Értem én, hogy meg lehet írni egy programot úgy is, hogy ne lehessen ebből probléma, de szerintem egyszerűbb dolog az, ha a felhasználó nem garázdálkodhat ott, ahol nem feltétlenül szükséges.
-
válasz
Mr. Teddy #1314 üzenetére
bár úgy mőködne az a cache funkció, ahogy kell...
az igaz, hogy sok külsős alkalmazás problémája a dolog, de attól még nem lenne rossz, ha az ios adna lehetőséget ennek a problémának a felhasználó általi orvoslására, nem?
nem mosom össze teljesen a cache és az others funkcióját, de a cache általában az others részét képezi.
van olyan ember, akit nem bosszant, ha például felhúz egy alkalmazást, majd később eltávolítja, és marad utána néhány száz megabyte maradvány?!?! -
Mr. Teddy
őstag
Kérdés mit is nevezünk feleslegesnek. Térképnél én nagyon nem bánom, hogy becache-el adatokat, gyorsabban tölti be a térképet, és nem forgalmaz fölöslegesen adatforgalmat. Meg nem is értem ezt a problémát, olyan nagyon sok adatot nem tárolnak ezek. Lehet van pár olyan alkalmazás, ami úgy lett megírva, hogy zabálja a helyet, de az nem az iOS hibája, hanem a fejlesztőé.
Illetve azért az others az nem azonos a cache-el. Felteszel bármilyen videólejátszó appot, amibe felmásolsz egy filmet, dropboxban a megcsillagozott fájlok, külső pdf olvasó fájljai, stb, stb... Ezeket mind others név mögé rakja a telefon.
-
válasz
Parallaxis #1312 üzenetére
mint írtam is, annyit biztos nem egy alkalmazás hozott össze, de sok embernek gyorsan nő az others foglalás, amit nem lehet csak úgy törölni, sokszor még az utólag telepített alkalmazások által keletkezett "szemét" törlése is csak az alkalmazás eltávolításával lehetséges.
az itunes szerint mennyi neked az others?
nekem a 16gb telefon is bőven sok, ios alatt sem féltem a tárhely elfogyásától, de a tudat zavar(t), hogy sok a felesleges szemét. -
Parallaxis
addikt
olvass bele az iphone témába, nem egy ember írt már korábban is 600 - 800 megabyte foglalásról, de akár 1 gigabyte méretről is,
Kizártnak tartom, mert az egész föld térképe sem foglalna ennyit vektorosan.
Esetleg konkrét helyet írhatnál, hogy hol vannak ekkora fájlok, mert bár, mint írtam egy éve nem lett törölve e gépem, de ilyet nem tapasztaltam.Telepített alkalmazásnál meg eleve nem lehetséges ez, mert ha bármi ilyen előjönne, akkor az alkalmazás törlésével az általa mentett cache-ek is törlődnek.
-
válasz
Parallaxis #1308 üzenetére
olvass bele az iphone témába, nem egy ember írt már korábban is 600 - 800 megabyte foglalásról, de akár 1 gigabyte méretről is, és ez akkor is csúnya, ha nem egy alkalmazás hozta össze, pláne ha néhány hónap alatt!
wp alatt is rendre megy a cirkusz, hogy fogy a tárhely, ez van...
amiért pláne bosszantó, hogy egy esetleges mentés is viszi magával, ha az később visszaállításra kerül!
kigányolható ugyan, de a legtöbb ios használó nem tudja a módját, meg nem is ezért az ios "egyszerűsége".
a másik probléma - de ezt is leírtam már korábban -, hogy ios alatt vagy mindent törölsz, vagy semmit; vannak/lehetnek olyan dolgok, amiket nem szeretnék törölni, másokat meg igen, de ilyen választási lehetőség ott nincs, csak android alatt. -
Misi1979
őstag
válasz
Parallaxis #1308 üzenetére
Na ezaz, minek törölni? Nem tudom elképzelni azt a helyzetet, hogy szükségem van pont arra a tizenpár megányi tárhelyre.
Ja, nekem 4x mega pl a google maps cache-m, pedig elég rendszeresen használom. Nem frusztrál..
Végignéztem a programjaimat, 300kbyte-40megabyte-ot használnak cache célra, összesen olyan 280 megabyte helyet lecsípve a tárhelyből. Ha oda kerülnék, hogy elfogy a hely, nem a cache ürítése lenne az első gondolatom.. bár hozzáteszem, mindig hagyok pár gigányit szabadon, úgy, hogy a programokon kívül zenével is csurig töltöm az iphone-t, ipad-ot.
-
Parallaxis
addikt
az integrált térképet, használd csak serényen, online töltögesse csak le a térképes részleteket, és nézd közben a tárhely adatait!
Hát én ezt nem tapasztaltam, egyrészt mert a térkép vektoros és minimális tárhely kell neki akár egy országnyi területre is, másrészt ezt a részt is törli, ha a cache-eket üríted.
bizony, szükség lenne rá, hogy alapban törölni lehessen a felesleges állományokat, amik pedig vannak, hiszen látványosan fogy a tárhely
Több mint 1 éves az iPad 3-am és még egyszer sem nulláztam a vásárlás óta, ennek ellenére nincs tárhely problémám vele, pedig csak 16 GB-os. Szóval mitől is kéne ennek látványosnak lenni (halkan jegyzem meg, hogy Android alatt sem látványos, mert pár száz megákról van ott is szó, amit ha nem törölsz akkor sem okoz problémát)?
-
válasz
Parallaxis #1306 üzenetére
amiket írsz, azok részint csak terelések!
mindenki azt telepít, amit csak akar android alatt is, amit te írsz, az másra - lehet - megoldás, mert nem minden firmware verzió alatt adott alapban például a recovery, de az másra kell(het)!
elolvastam az előző hozzászólásod, reagáltam is rá; vagy mindent törölsz úgy, vagy semmit, de az sem mindenre megoldás!
használod az integrált térképet, online letöltögeti a térképes részleteket, fogy a tárhely, amire alapban nincs megoldás, mert külön nem lehet adott állományokat törölni, csak teljes nullázás árán, vagy külön buhera - jb, külön alkalmazás - útján, akkor ez mi, ha nem probléma?
bizony, szükség lenne rá, hogy alapban törölni lehessen a felesleges állományokat, amik pedig vannak, hiszen látványosan fogy a tárhely, hiába írsz a virtualitásról...
írtam példát, az integrált térképet, használd csak serényen, online töltögesse csak le a térképes részleteket, és nézd közben a tárhely adatait! -
Parallaxis
addikt
android alatt bármelyik alkalmazás esetén alapban adott a gyorsítótár és az adatok törlése, semmilyen külön alkalmazás nem kell hozzá!
A sok hozzá nem értő emberke meg telepíti a Recovery menüt, hogy tudja törölni a Cache-t és a Dalvik Cache-t, most megvilágosultam, te vagy a MESTER
mutatnál ilyet ios alatt?
Goto előző hozzászólásom és elolvas
Egyébként meg ilyen jellegű gyorsítótárazás nincs is iOS alatt, így valóban, ilyet nem tudok neked mutatni.
A rendszer a saját cuccait cache-eli, alkalmazás szinten ilyen funkció nincs (nincs is rá szükség, hisz natív minden, nem virtuális gépen futnak az alkalmazások).ios esetén néhány - felesleges - adat tényleg csak teljes nullázással távolítható el
Erre esetleg írhatnál konkrét példát, mert jb nélküli rendszeren erre nem nagyon tudnék példát mondani.
Esetleg arra is írhatnál, hogy szerinted melyik alkalmazás cache-el és főleg, hogy hova
tényleg csak teljes nullázással távolítható el
A sandboxból szegény alkalmazások nem irkálnak kifele, az meg az alkalmazás törlésével törlődik, ergo nem marad semmi olyan, ami csak teljes nullázással távolítható el.
-
válasz
Misi1979 #1301 üzenetére
ja, akkor közben megnézted, hogy nem az...
anno kitárgyaltuk már az iphone témában is, hogy ez gáz, ios esetén néhány - felesleges - adat tényleg csak teljes nullázással távolítható el, ahogy wp alatt is, és idővel képes nagyobb mennyiségű tárat is lefoglalni, feleslegesen!
külön alkalmazással létezik/létezhet alternatív megoldás, kérdés az eredmény milyensége, viszont jb csak emiatt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo A következőkben egy régi Android felhasználó kezdeti iPhone-os benyomásainak történetét olvashatjátok.
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- ASUS ROG GAMER PC: i7 9700K / 32GB DDR4 / 256GB SSD+1TB HDD / RTX 2080 SUPER 8GB / Win 11 !!
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- micro:Macqueen Lite - robot készlet, mikrovezérlő nélkül
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest