Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• narumon

őstag

válasz Kapanyél #768 üzenetére

De, körülményes. Droidon egyszerűen kiválasztom bármelyik zenefájlt a készülék library-jéből és használom.

Azért ez megint nézőpont kérdése. Nekem bonyolultabbnak tűnik, hogy egy csengőhang miatt rámásoljak a telefonra egy zenét, utána beállítsam csengőhangnak majd töröljem. Vagy hoppá! Azt utána tudom egyáltalán törölni? Mert én nagyon nem szeretem ha a csengőhangok keverednek a zenékkel. Csengőhangnak nekem van felrakva egy csomó mókás ökörködés az adott emberhez - ezt még véletlenül sem szeretném a zenék között látni.

"Ezt az előbb kifejtettem: melóban, otthon, WiFi-n akarom látni a fájljaimat, hogy megnyissam, elvigyem, stb.
    .PDF-ek, .DWG-k, .DOC-ok, .XLS-ek vegyesen."

Nekem az ilyen bárhol elérhető fájlok google driveon vannak. Elérem gépről, iphoneról, ipadról meg amiről még akarom.

Szabványos videóhívás alatt a szabványos videóhívást értem... Nem FaceTime meg Skype, hanem szolgáltató által percdíjas, előlapikamerás, hívószámos video-telefonálás. Én sokat használtam és egyébként sincs mindenkinek iPhone-ja a FT-hoz. És nem arról van szó, hogy nem elég jó nekem Skype, ne próbálj hamis bűntudatot kelteni bennem, mert baromira nem szégyellem magam azért, mert egy régi, bevált szolgáltatást akartam használni.

Oké én nyilván más területről jöttem mert arról sem tudtam, hogy létezik ilyen szabványos valami. (Megjegyzem bazira szabványos lehet - ha számítógépen nem használják iphone-okon (tehát a felhasznált telefonok igen nagy részén) nem használják. Most itt van mellettem egy-két haver rákérdeztem egyik sem tudja miről beszélsz pedig egyiknek SGS3-a van - szintén skype-ot használ. Nem mondtam, hogy érezd rosszul magad még véletlen sem, csak tényleg nem tudtam miről beszélsz - de mint látszik nem csak én nem tudtam, hanem kb senki....

"Facebook kliens és Facebook Messenger nem töröl üzenetet, csak archivál."

Látod erről fogalmam sincs, 2-3 naponta nézek rá facebookra akkor is általában szgépről.

"Igen, JailBreak-kel. Kockáztatva a rendszer híres-neves stabilitását."

Ugyanmár! Aki androidot használt annak ez nem lehet probléma. Megjegyzem nekem évek óta JB van a rendszer, nem vettem észre, hogy kevésbé lenne stabil.

Ha bekapcsoltam a GPS-t (ami egy külön fogyasztó), akkor egyértelműen láttam, ha aktív. iOS-en csak azt tudod, hogy mely programok érhetik el a helyzetedet, de azt nem, hogy ezt mikor teszik.

Dehogynem. Megvan határozva egy szűk csoport ami elérheti bármiko (pl Navigáció), egyébként csak és kizárólag az éri el amit éppen látsz. Ha elkapcsolod onnantól rögtön ki is kapcsolta (még akkor is ha az app fut a háttérben, amint visszahozod elsődlegesnek már vissza is kapcsolta. Szerintem teljesen jó megoldás, de tény, hogy tök más mint az androidé.

"Van egy hasáb szöveged. Ha kinagyítod, akkor nagyobb lesz a betű, de egyúttal ki is lóg a képernyőről, tehát a sort már nem tudod végigolvasni, mivel nem tördeli be. Androidon, ha brutálisra nagyítottam, akkor akár szavakra is tördelte a sort és mindegyik új sorba került".

Egy weboldalt? És mit csinált a képekkel? Ha itt most ránagyítasz, akkor mit csinál az oldalsávokkal vagy a képekkel? Próbálom elképzelni de nem tudom :o

Nem érted. Nekem nem gond, simán JB-ztem az i5-ömet, mert ilyen vagyok. Az új autómmal is képes vagyok driftelni, mert leszarom ha tönkremegy, azért van, hogy használjam. De a többség nem ilyen! Nem mer root-olni, nem meri megnyomni a JB gombot, fél, hogy a havi keresetét bukja adott esetben.

Ezek az emberek ne JB-keljenek. (De ezek az emberek még fw-t sem fognak tudni frissíteni, vagy bármilyen komolyabb programot felrakni és használni tehát innentől okafogyott a dolog.

"Úgy érzem, hogy JB-vel, párezer forintnyi tweak-kel és még párezer forintnyi gondosan megválasztott applikációval nagyjából megérkeztem."

Ha olyan magyarosan nem akarsz költeni akkor még mindig ott a warez....

Akkor lesz kb. egálban az Android által nyújtott szabadság az iOS gyorsaságával. És azután is más lesz, nagyon. Nem rosszabb, más.

Ebben egyetértünk. Más! Tök más logika mint már írtam. Nekem nyilván mivel ezt szoktam meg kézenfekvőek olyan dolgok amik neked furák - de nekem ugyanezek furák androidon ami meg neked alap mert azt szoktad meg.

• nord_

veterán

Azért egy excel fájl telefonon történő szerkesztése… nehéz lehet kibírni, hogy amíg úton vagyok a munkába vagy a munkából haza, addig ne szenvedjek egy egérre / klaviatúrára tervezett programmal az ujbegyemmel egy pici kijelzőn. :) Még iPaden se szívesen foglalkozom office-fájlokkal, pedig egy 10"-os képernyő már nagyságrendekkel alkalmasabb, mint akár a Note kijelzője.
    (Szerintem kell lenni olyan alkalmazásnak, ahol jelszavas xls-t lehet kezelni. Ha a banki, jelszóval védett elektronikus számlakivonattal vagy AutoCAD fájllal elboldogulnak az appok, akkor egy excel fájl se lehet kivétel.)

• Mr. Teddy

őstag

Hú, ezt úgy látom nem tudja senki elképzelni. :)
    Van egy hasáb szöveged. Ha kinagyítod, akkor nagyobb lesz a betű, de egyúttal ki is lóg a képernyőről, tehát a sort már nem tudod végigolvasni, mivel nem tördeli be. Androidon, ha brutálisra nagyítottam, akkor akár szavakra is tördelte a sort és mindegyik új sorba került. Ha pedig az eredetinél kisebbre húztam össze, akkor nemcsak a betűk lettek kisebbek, hanem a hasáb melletti üres területet szépen kitöltötte a szöveggel, tehát kihasználta a teljes rendelkezésre álló helyet. Ezt nem tudom már ennél jobban elmagyarázni.

Ezt én sem tudom elképzelni. Tessék, vegyük a mostani PH oldalt, ahol a hozzászólásokat látjuk. Most nagyítok, nagyítok, és betördeli a szöveget. De melyiket? Vízszintesen végigmegy a szövegen és betördeli? Ergo berakja a jobb oldali reklámokat is? Nem értem ezt az egászet. Ilyet windows alatt sem láttam. Hát a webfejlesztő megcsinálja a honlapot úgy, ahogy megálmodta. Ezt jeleníti meg a safari, firefox, ie, stb... Nagyítani csak ezen belül tudsz. Vagy használod az olvasó funkciót, ami hasáb szöveget kirakja a képekkel együtt tördelhetően nagyítható formában. Reklámok és minden nélkül.

Erről a GPS dologról nem érdemes beszélni, ez iOS-en magasabb szinten van kezelve. Magában alkalmazásban sem tudsz olyat kérni, hogy cellainfo, wifi ip, vagy GPS alapon kikalkulált helyzetet adjon. A fejlesztők bizonyos pontosságértéket állíthatnak be. Tehát a GPS fogyasztás az appfüggő. Természetesen navigációs szoftverek a legpontosabb infót kérik le, ez sokat is fogyaszt, viszont más lazább koordiánaigényű appokat úgy írnak meg, hogy kevesebbszer kérjék le a helyzetet, nagyobb hibahatárral, így nem merül annyira az akksi. Azt, hogy milyen beállításnál mennyire nézi a telefon a gps vevőt, a cellainfot, vagy az épp wifin levő ip helyzetét, az már belsős téma. Ebbe nem tudsz belenyúlni. Maximum úgy, hogy kikapcsolt adatcsomaggal biztos nem lesz cellainfos, wifis helymeghatározás.
    Szóval ennek kérdését az iphone menedzseli, az alkalmazásban leprogramozottak szerint.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés