Új hozzászólás Aktív témák

• Mr. Teddy

őstag

válasz Kapanyél #763 üzenetére

Most lényegébe a fájlrendszerrel kapcsolatban, mire van szükséged? Az iPhone saját fájlrendszeréhez szeretnél hozzáférni, vagy szeretnél egy fáljböngészőt, amibe egyszerűen berakhatod a fájljaidat?
    Mert utóbbira van sok megoldás. iFiles (AppStore-os), most kijött ez a Files alkalmazás, ezen agyalok még, hogy megveszem én is.

Ezekbe a progikba tudsz pakolni saját állományokat, és tudásuktól függően vagy appon belül megnyithatod, vagy ha van rá speckó app, azzal megnyithatod az adott fájlokat.
    Fájlokat másolni ide tudsz ituneson keresztül, de nem szinkronizálással, hanem az alkalmazások listája alatt van egy másik lista, ahol közvetlenül az app mappájába tudod rakni a saját fájlaidat. De ilyen alkalmazások dropbox, gogledrive és egyéb felhőtárhelyekből is tudnak fájlt levenni. Vagy még ami szokásos, hogy létrehoznak webszervert, böngészőben beírod a címet és feltöltöd. Vagy vannak olyan progik, amit említettek már, itunes helyett, pl. az iFunBox, amivel meg tudod nyitni a telefon könyvtárszerkezetét és közvetlen az app dokumentumok mappájába tudsz bármilyen fájlt felmásolni. Ez utóbbihoz igaz nem tudom kell-e a telefonon JB-nek lennie, de ha jól tudom nem kell. Ja meg is néztem nem kell: iFunBox. Ingyenes és nézegetheted a fájlokat a telefonon. Ez már tényleg total commanderes másolgatás.

Ha az iphone tényleges globális fájlrendszerét nzzük, ahhoz appok nem férhetnek hozzá. Tehát minden appnak megvan a kis helye, oda azzal azt csinál amit akar, de máséhoz nem férhet hozzá. Persze vannak speciális helyek, fotók, zenék, amiket olvashat. Ez a struktúra teszi lehetővé, hogy stabilan működjenek az appok, és mindenféle hibás app ne tegye a rendszert használhatatlanná. Ugyanakkor Jailbreak után minden fájlhoz hozzá lehet férni. Cydiából letölthető a hasonlóan iFile nevű alkalmazás. Ezzel telefonon belülről, körbe tudsz nézni, átírni amit akarsz.

Szóval a fájlrendszerrel kapcsolatban valami ilyesmire gondoltál?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés