- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Egy korszak vége
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo197
csendes tag
Sziasztok !
Olvasgattam a fórumot, és látom sok itt a hozzáértő segítőkész személy, de nem is szaporítanám a szót.
Ezzel az össze állítással
Asus maximus formula 2
Xeon x 5460
12gb ddr2 ram Samsung
GTX 970 Strix
600W 87+ gold Táp
és egy Be quiet! darck pro hűtő felel a hőmérsékletértHogyan tudnák belőle kisajtolni 4 ghz-et ? és a másik kérdésem hol találok hozzá friss biost ? olvastam hogy a (kínai barátunk oldalán 2008 asok vannak) nekem sajnos az van, akár hogy próbálkoztam az OCCT folyamatos hibákkal dobál ki 1-2 perc után ...
Segítségeteket előre is köszönöm !
-
DaWe94
senior tag
válasz Wiipera #6693 üzenetére
[link]
Az itt található EP35C-DS3R bios.
A realtemp is stresstest alatt 100%nak írja a loadot. Nem értem a windows miért van bebuzulva.A hang csak akkor javul meg ha teljesítménycentrikus/energiatakarékosra állítom az energiasémát. Hangfallal nem is annyira észrevehető a micropattogás, de fejhallgatóval nagyon zavaró.
-
DaWe94
senior tag
Sziasztok!
Én is beruháztam a napokban egy E5450-be, az ep35c-ds3r lapomhoz.
Sikerült találni egy modolt biost is hozzá, fel is raktam sikeresen.
Először nem akarta felismerni mind4 magot, de EasyBCD-vel orvosoltam a problémát.
Viszont akadt még pár apróság ami zavar.
Normális hűtés hiányában alap órajelen használom (9x333). Minden beállítás auto. C1E stb bekapcsolva.
Viszont a rendszer (Win10) valamiért nem hajlandó normálisan működni Kiegyensúlyozott energiasémával, csak Teljesítménycentrikuson vagy Energiatakarékoson.
Kiegyensúlyozottal iszonyat rossz értékéket mutat a Latencymon, a hang is "pattog".
Nem értem egyszerűen, hogy miért a "két végleten" hajlandó csak működni normálisan.
Így jelenleg teljesítménycentrikuson használom a gépet, de ha valakinek van tippje hogyan lehetne ezt a problémát orvosolni, az kérem írjon.A másik dolog pedig, hogy nemtudom eldönteni melyik program mutat valós értékéket. (Feladatkezelő vagy CPU-Z.)
Stress test alatt a kihasználtság legfeljebb 90%-ig megy fel feladatkezelőben, az órajelet pedig 2,71-re írja.
Eközben a a CPU-Z rendesen, 3,0Ghz-et mutat (9x333).
A tápom egy 450-es Chieftec GPA-450S8. És egy GTX 1050-em van még.A válaszokat előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz thunder1991 #6688 üzenetére
SFF vagy midi az optiplex ?
Ha midi akkor 7850 / 260x 18 körül. Ha SFF akkor csak low profile megy bele, abból a 750 Ti a legjobb.
2 gigás legyen mindegyik, 1 gigásat már ne vegyél. -
thunder1991
tag
Értem,köszönöm szépen a segítséged!
Abban esetleg tudsz-e segíteni ha szerzek egy Xeon-t bele milyen VGA-t rakjak mellé ami kiszolgálná,táppal nincs gond az már van[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz thunder1991 #6685 üzenetére
-
thunder1991
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy egy Dell OptiPlex 755-ösbe Q35 chipset-esbe melyik lenne az úgymond legerősebb Xeon proci amit megenne?
Köszönöm előre is! -
Smiley
addikt
válasz inf3rno #6682 üzenetére
Pedig az ilyen extrem jatek lapok a legjobbak szerintem server-nek. Jo, en nem rajongok a brand server gepekert, csak ott hasznalom ahol tenyleg muszaj. Nalam nagyreszt ilyen 50-70e koruli lapok mennek, azokat direkt overclock-ra tervezik, tehat a normal felhasznalasi mod boven a hibahataron belul van. Ezek nem finnyasak semmire. A memoria soha nem egyszeru kerdes, szamolgatni kell es eldonteni, hogy 3 eves idotavra nezve mi eri meg jobban. Ha viszont a rendelkezesreallas megkoveteli, akkor egyertelmuen csak az ECC johet szoba, es nincs is mirol vitatkozni.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
inf3rno
nagyúr
Nálam az egyik ismerősnek összerakott gépnél ment tönkre egy Kingston HyperX Blu talán 1 év után. Szóval bár ritka, de azért előfordul az ilyesmi. Nem az a baj amúgy, hogy tönkremegy, hanem az, hogy a szervert nem bootolod rendszeresen, nincs memcheck, és így nem biztos, hogy egy napon belül kiderül a hiba. Nekem pl sikerült high dens memóriával bootoltatni win7-et harmadikra úgy, hogy átment a kezdeti memchecken, de memtest-el nézve fél perc után full piros volt minden, mert nem volt kompatibilis az alaplappal. Szóval hacsak nem ZFS-ről van szó, elég jól tűrik az oprendszerek a memória hibákat. Ha csak 1-2 bitről van szó, akkor elméletileg előfordulhat normál memóriánál, hogy tovább jár vele a szerver és teleírja hibás adatokkal az adatbázist. A gyakorlatban nem tudom, hogy be van e építve bármilyen védelmi mechanizmus, ami ezt non-ECC RAM-nál megakadályozza. Ami biztos, hogy ECC RAM-nál az ilyesmi lehetetlen, mert azonnal észreveszi a hibát, és rebootol. Plusz ugye ott van a row hammer sebezhetőség, aminek a kijátszását az ECC memória nagyban megnehezíti
A Ryzen elvileg jó választás, ha csak a CPU-t nézzük, de szervernek való lapot találni hozzá nem biztos, hogy egyszerű lesz, mert játékra adták ki. Na de ezzel átvonulok a Ryzen topic-ba, nem akarok tovább offolni itt. :-)
Buliban hasznos! =]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Smiley
addikt
válasz inf3rno #6679 üzenetére
Nezd, nekem van egy rakas vasam 0-24-ben ECC nelkul, hyperx van mindegyikben, a legidosebb talan 7 eve megy folyamatosan. Nalam doglott mar meg proci venti, haz venti, tap, disk, vga, de memoria meg nem. Amugy en felkeszultem erre, az ECC-s ram mindig draga volt es nem azonnal beszerezheto, en a server-ek melle mindig veszek 2 darab tartalek ugyanolyan ramot es kesz, ha baj van par perc alatt megoldhato.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Úgy néz ki, hogy Ryzen 5 1400 lesz. Az e3-12xx v3-as Xeonokkal szemben ezt lehet kapni és garanciálisan olcsóbb, mint azok használtan. Páran árulják itt aprón 5-10k-val olcsóbban, mint boltban. Nagyjából tudásra a Xeon e3-1230L v3 és a Xeon e3-1285L v3 között van félúton, olyasmi, mint az i7-6400T QHQG, amit linkeltél, csak ezen van ECC support, ami szerintem elengedhetetlen egy szervernek. Az ECC-t egyelőre még nem validálták rajta, de elméletileg működik, úgyhogy csak időt kell adni az AMD-nek. Az 50k-t egy kicsit sokallom, de az asztali CPU-ért is ennyit fizettem, és teljesítményben nagyjából ugyanazt tudja, úgyhogy belefér, sőt ha most vennék asztalit, akkor valszeg az is Ryzen lenne. Fogyasztásra előre láthatólag havi 1k körül lesz, 5 évre az összes szerverrel kapcsolatos kiadás kijön 180k-ból elvileg, maga a szerver cirka 120k lesz, talán kevesebb. Nem hiszem, hogy lejjebb menne idén a processzor ára, mert az AMD részvény nem áll valami jól, és kell nekik a profit, úgyhogy emiatt nincs értelme nagyon kivárni. Azért olvasok még 1-2 hónapig review-okat róla és a hozzá való lapokról, ill. megpróbálom elpasszolni a régi gépet is. Elvileg a memória ár lemegy majd augusztusra (legalábbis le szokott), úgyhogy akkor fogom megvenni. Köszönöm az összes segítséget, meg persze a türelmet! :-)
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Ezek a régi Xeon-ok támogatják az ECC memóriát? Ark-on nem találok infot róla. :S
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
Oké, utánaolvasok az este. Esetleg van infotok arról, hogy egy 2007-es lap és egy 2017-es lap mennyit fogyaszthat 8-16g ECC memóriával, SSD-vel? Ha már bonyolítom a dolgot, akkor belevenném ezt a technológiai különbségből adódó fogyasztás különbséget is a kiadásokba.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Ja hát azok 30 körül kezdődnek, ami meg igazán tetszik az 80k. Persze újan szerintem simán fél milla felett volt az áruk. Nem olcsóak. A mostani projekthez tervezett terhelés abszolút nem indokol ilyen erős processzort, de van rá esély, hogy a későbbiekben változni fog attól függően, hogy biotechnológiában vagy szoftverfejlesztésben találok munkát. Meg valahogy jóleső érzéssel tölt el, ha összerakok egy erősebb gépet, és látom, hogy rendben megy.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #6637 üzenetére
Ilyesmi modelt szórtam össze rá:
Ts - daily sleep time [h], e.g. 10 hours
Cs - sleep consumption [W], e.g. 2W
Ct - TDP [W], e.g. 60W
Ci - idle [W], e.g. 20W
B - CPU benchmark points [] e.g. 5000
Bl - load benchmark points [] e.g. 2000
Ri - idle ratio when awaken [] e.g. 20mins/1h = 1/3
Y - years [] e.g. 2 years
Pp - power costs [Ft/kWh] e.g. 50Ft/kWh
Pc - CPU price [Ft] e.g. 30.000Ft
Po - other parts price [Ft] e.g. 60.000Ft
d - delivery price [Ft] e.g. 3000Ft
Cl - load consumption [W]
Cd - daily consumption [Wh]
P - summary price [Ft]
Cl = Ci + (Ct-Ci) * min(Bl/B, 100%)
Cd = Ts*Cs + (24h-Ts) * (Ri*Ci + (1-Ri)*Cl)
P = Y*365*Cd*Pp + Pc + Po + dKíváncsi vagyok mi jön ki ebből.
Buliban hasznos! =]
-
xeon forever
addikt
válasz philoxenia #6657 üzenetére
Lehet vmi CPU igenyes szolgaltatast kikapcsolt...
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
Smiley
addikt
Hat sracok, fos ez az Asus lap, hiaba zsir uj, viszont a hyperx ramok jok lettek a regi lapban, siman megy a 4Ghz.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Létezik, hogy a mai Win frissítés óta alacsonyabb a hőfok kicsivel böngészés mellett? Nyilván a fogyi is....
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz inf3rno #6651 üzenetére
Nem is olyan olcsók..amúgy nem kell feltétlen Xeon. Én a tervezett célra simán bevállalnék egy kis Skylake/Kaby Lake megoldást..ezek itt SSD mellett mért értékek pl..~1.2GHz/0.75V default idle érték, iszonyat spórolósak ezek már. Reálisan fel kell mérni az erőforrásigényt és ráhagyással számolva lehet hosszútávon örülni. Nade, off valóban.
-
xeon forever
addikt
válasz inf3rno #6652 üzenetére
Annyira nem erdekel a tema hogy egy havi fogyasztast rakoltsek.
En hiszek gigalap szoftver+elmu Ora kombonak. Jelenleg gigabites router projecten vagyok. Akkor inkabb Abba megy a 3k.Valakinek van tapasztalata a digi1000+xeon komboval? 750 fole AZ istenert sem akar menni.
CPU load 15% network adapter 75% ramdrive teszt kornyezet.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Megint kellene egy kis segítség srácok, nektek pillanatok alatt megvan, ami nekem hosszú fejtörés. E kettő közül kellene válasszak (a múltkor amit linkeltem nektek a poros alaplapról képet, a tulaja nem jelentkezik, így mást kellett keressek), aránylag olcsón jutnék hozzájuk, sztem mennek vele a xeon 5xxx-ek, de nem vagyok benne biztos, megerősítést kérnék.
Előre is köszönöm szépen!
(az összefoglalóban látom az asus p5k-t, csak a linkelt honlapon nem találtam p35 vagy olyasmi írást, fpuuu nekem kicsit ez most bonyolult, késő van ......)
[ Szerkesztve ]
https://gamergep.hu/
-
inf3rno
nagyúr
válasz xeon forever #6645 üzenetére
Lehet kapni konnektorba dugható fogyasztás mérőket. Olyan 3000Ft-nál kezdődnek: [link]. Talán multiméterrel is meg lehet mérni, de én mondjuk nem dugdosnék drótokat a bedugott cucc mellé a konnektorba.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Én most az e3-1200-as szériában gondolkodom. Az olyan 2011-2013, szóval egy 4-5 évvel frissebb ezeknél a Xeonoknál, de az sem a legújabb technológia. Sajnos nincs másik Xeon topic, ahol lehetne ezekről a processzorokról meg lapokról beszélni, ezt a topicot meg szétoffolom vele. :S
Buliban hasznos! =]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz xeon forever #6643 üzenetére
Annyira pontos az érték, mint a szoftveres ;p
Fogyasztásmérő..dedikáltan..az tudja a tutit. -
xeon forever
addikt
válasz philoxenia #6648 üzenetére
😷 clean water. Mondjuk arra is napi 200huf elmegy...
🙏PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz xeon forever #6647 üzenetére
Kóla drágább és többet árt.
-
xeon forever
addikt
válasz philoxenia #6646 üzenetére
Mar tobb mint egy eve nem iszom alkoholt. Igy 15 ev szeszeles utan. 😇
Jo kis ceges bulik hianyoznak is.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz xeon forever #6645 üzenetére
Ilyen kis fogyasztásnál még világítás stb. is számít. Amúgy is havi fogyasztást lenne érdemes nézni. Meg mondjuk havi 30 kWh ára sörre is elmegy...
-
xeon forever
addikt
válasz philoxenia #6644 üzenetére
Csak a huto volt meg bedugva.Amennyire lehet leszukitettem a kort.
(+-10% szerintem max)UI. Konkretan villanyt nem kapcsoltam AZ nap.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz xeon forever #6643 üzenetére
Hát ehhez az kellene, hogy pontosan ugyanannyi legyen az egyéb fogyasztás...
-
xeon forever
addikt
Digitalis elmu elorefizetos Ora van a hazoldalaban. AZ aszt mondta, hogy ennyi fogyott el...😇
Teszt metodus: Gep nelkul egyik nap a haz fogyasztasa. Kovetkezo nap ment a gep is. 0.8 kWh volt a plusz.
(vlc vel neztem filmet is)Egyebkent meg megzabal 2,5 kWh egy nap a jelenlegi beallitasommal.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz inf3rno #6635 üzenetére
Egy mihez való lap..? A régi G33M-DS2R lapomon pl. a G33 19W TDPvel bírt..P35 hasonló. Számolgattuk itt 1x xeon forever szoftveres fellángolása után, mennyi is az annyi OCval, ott néztem rá diliből..lényeg, egy újabb chipset sokszor töredéke fogyasztással operál, a fejlettebb energiagazdálkodás procioldalon meg pláne mellette szól.
Xeon forever
Már megint a szoftveres mérés..? -
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #6637 üzenetére
Köszi az ötletet! Végülis minden adat megvan hozzá, hogy kiszámoljam 50 CPU-ra, és több infot is ad, mint hogy hány wattot fogyasztanak.
Buliban hasznos! =]
-
Smiley
addikt
Hat, elso korben szivas ez a P5Q SE PLUS E5450 kombo...
400-as FSB meg 1,25V mint ami a masik P35-os Asrock lapban volt, de itt odaig se jut el, hogy a rendszer betoltodjon...Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
xeon forever
addikt
válasz inf3rno #6635 üzenetére
Nalam giga lapban, ha pontos a hozza valo szoftver, marpedig sztem AZ. E5430 def setting idle power 5w ha Minden energia gazdalkodasi opciot bekapcsolok. 24 h alatt 0.6 kWh orat evett meg a rendszer 200gb down/uploaddal
37huf*0.8*30
Es ennyit nem hasznalom tobbnyire a networkot.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Mennyit fogyaszthat egy hozzá való lap? Újabbak közül nem hiszem, hogy ilyen árszinten ki lehet hozni hasonló teljesítményt; 4 mag HT-vel, 7500 benchmark pont, 1200 felett/szál. Szívesebben fizetek többet egyszeri költségben, mint a fenntartásért magasabb állandó havi kiadást.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz VinoRosso #6633 üzenetére
Igazából már a méret sem érdekel. Azt hittem meg lehet valósítani kis méretben is mondjuk egy ITX-el. Vannak is néhány jó lap, de inkább vennék egy szerverhez való ATX lapot, az többet tud. Egyébként szívesen írnék egy általános Xeon topic-ba, de sajnos nincs. Van egy 10 éve inaktív. :S
Buliban hasznos! =]
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz xeon forever #6627 üzenetére
Oké, de miért nekem írod..? Egyébként létezett..ma már nincs, okkal.
-
inf3rno
nagyúr
válasz VinoRosso #6629 üzenetére
Nem ragaszkodom már annyira a passzívhoz. Egy komolyabb hűtő is elviszi passzívon, amikor idle, load alatt meg bekapcsolhatja a ventilátort, ha 12 centis, akkor az utcai zaj úgyis elnyomja, és a HDD amúgy is hangosabb lesz, ha arról kell valami nagyobb fájlt stream-elni. Újraszámoltam úgy a fogyasztást, hogy 12 órát S5-ben lesz 2W fogyasztással, aztán WOL kelti, ha van valami. Így az jött ki, hogy idle 25-30W is belefér, ha a TDP-je 60W körül marad, 15-20W idle-nél meg 100W körüli TDP is belefér a várható használat alapján. Azért nem minden Xeon felel meg ennek, de 9/14 (65%) igen az eddigi táblázat alapján. Nehéz összekukázni az idle fogyasztás adatokat, úgyhogy azokban is lehetnek hibák.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
VinoRosso
veterán
válasz inf3rno #6569 üzenetére
Idle kb 10-15W még egy erősebb Xeon is, mert vissza veszi az órajelet meg a feszt is 1.0V-ra. Szerintem lényegében mindegy, hogy melyiket veszed, mert 1V alá nem igazán tudsz menni. Csak az a kérdés, hogy ezeknél, hogy 1V-on meddig lehet húzni. Nálam 3.6 Ghz volt a max (E5440), azt még épp vitte egy 80W-ra kalibrált passzív hűtő.
[ Szerkesztve ]
-
balu999
tag
válasz xeon forever #6622 üzenetére
Sziasztok
Másféle foglalatokra is van ilyen megoldás? Nekem pl. 1155-ös alaplapom van , létezik pl. 1366-os cpu-ra átalakító, hogy a 1155-ös lapba bel tudjak rakni egy ilyen cpu-t?
-
Smiley
addikt
Nalam nagy xeon ganyolos hetvege lesz
Vegre hazahoztam a 0km-s Asus lapot meg a hyperx ramokat, remelem az 5450 menni fog benne 4ghz felett. Persze meg elo kell kotorni valami core2dou-t a bios frissiteshez, meg persze bios-t is kell csinalni hozza.
Aztan elokerult vegre a $7-os 5408, amit remelem meg fog enni az oreg 965P, amihez szintugy bios-t kell csinalni. Ha minden jol megy, bar ugye ilyen nem nagyon szokott lenni, akkor mar csak egy fasza haz kell, es kesz az igazan low budget gepem, kozel 1 ev utan... 50e volt a tervezett budge-t, meg van belole 13e + a Q6600 ara, felteve ha elviszi valaki.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
morzsa16
csendes tag
Urak ez miért van? Szerintem nem is megy 2500Mhz főle.
[kép] -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Pécsi gyerek #6617 üzenetére
Ezek a toronyhűtők bírnának vele....
-
morzsa16
csendes tag
válasz customer114 #6602 üzenetére
Cooler Master Hyper TX3i csak elég neki nem?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz xeon forever #6608 üzenetére
Reszelésnél, ha mindkét fél elégedett örülés van. Ha csak az egyik: "pont annyi időd volt rá, mint nekem!"
-
kinetone
tag
nem mindegy mit mondanak a reszelésre...?
[ Szerkesztve ]
-
customer114
őstag
válasz xeon forever #6605 üzenetére
Azt a xeont nem szokták nútolni, mert 4GHz-re húzva is 70°C-on tartod még a gyári hűtéssel is.
A többiek nem tudom mire gondoltak, kezdem elveszteni a fonalat.
-
xeon forever
addikt
válasz customer114 #6602 üzenetére
Nem ertem mi a bajod a passziv torony hutessel?
😷
Azonkivul, hogy csak Nagy hazba fer bele...PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
korn
aktív tag
válasz philoxenia #6601 üzenetére
??? NÚT
Vagy lemaradtam valami poénról? -
customer114
őstag
válasz philoxenia #6601 üzenetére
Biztos passzív toronnyal fogja használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest