Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:48:38

LOGOUT.hu

Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6682) inf3rno válasza Smiley (#6680) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nálam az egyik ismerősnek összerakott gépnél ment tönkre egy Kingston HyperX Blu talán 1 év után. Szóval bár ritka, de azért előfordul az ilyesmi. Nem az a baj amúgy, hogy tönkremegy, hanem az, hogy a szervert nem bootolod rendszeresen, nincs memcheck, és így nem biztos, hogy egy napon belül kiderül a hiba. Nekem pl sikerült high dens memóriával bootoltatni win7-et harmadikra úgy, hogy átment a kezdeti memchecken, de memtest-el nézve fél perc után full piros volt minden, mert nem volt kompatibilis az alaplappal. Szóval hacsak nem ZFS-ről van szó, elég jól tűrik az oprendszerek a memória hibákat. Ha csak 1-2 bitről van szó, akkor elméletileg előfordulhat normál memóriánál, hogy tovább jár vele a szerver és teleírja hibás adatokkal az adatbázist. A gyakorlatban nem tudom, hogy be van e építve bármilyen védelmi mechanizmus, ami ezt non-ECC RAM-nál megakadályozza. Ami biztos, hogy ECC RAM-nál az ilyesmi lehetetlen, mert azonnal észreveszi a hibát, és rebootol. Plusz ugye ott van a row hammer sebezhetőség, aminek a kijátszását az ECC memória nagyban megnehezíti

A Ryzen elvileg jó választás, ha csak a CPU-t nézzük, de szervernek való lapot találni hozzá nem biztos, hogy egyszerű lesz, mert játékra adták ki. Na de ezzel átvonulok a Ryzen topic-ba, nem akarok tovább offolni itt. :-)

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.