- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
válasz
Retro11 #4797 üzenetére
Sajna a cikkben említett utility-k tömörítetlen awarp/poenix ill. AMi bioshoz készültek. Intel BIO BIOs fájlját át kell alalítani (kitömöríteni) .Korábban volt egy utility de hibás volt a link
Download EFI_Unpacker
rom.by/files/EFI_unpacker_0_10a.zip
Run
EFI_unpacker.exe GC1087.bio
Take
file-AFCCAA0E-E825-441E-A353-157F1E9D8289.free-00.fd
Make BIN
many FFs + file-AFCCAA0E-E825-441E-A353-157F1E9D8289.free-00.fd at end (total file size == size of flash chip).
Flash this BIN.
Run MB in recovery mode and let it try to flash GC1087.bio . -
Retro11
senior tag
Sziasztok,
Leírást követve, többszöri próbálkozás után sem sikerül a bios-t módosítani, sőt igazából a támogatott kódokat sem sikerül kilistázni. Egyszerűen megáll a bios dátum / típus kiírásánál és csak villog a kurzor a cmd ablakban. Egyébként egy D5400XS-t próbálnék SLBBM képessé tenni. (Mert a SLANQ az ugyan megy, csak épp 3.7-nél vége van.)
Valaki lenne oly kedves és ránézne? Default Bios
Köszönöm előre is!
Üdv,
Retro11 -
Alister71
nagyúr
Tegnap délután beraktam a P45-be 2x4 giga xmp-s 1600-os ramot és a GTX1060-ast. A lap valóban támogatja az xmp-t, ha bekapcsoltam magától átrakta az fsb-t 400-ra.
Viszont az istennek se tudtam elindítani, minden alkalommal újraindult és kiírta, hogy hibás a beállítás. Se a 400x8 se a 450x8 nem akart menni, akármit állítottam.
Alapórajelen elindult természetesen, xmt-t kikapcsolva, de azt el lehet képzelni, hogy egy 2.66-os proci mit tudott kezdeni egy GTX1060-alPersze jobban futott minden mint a GTS450-el, viszont a gpu alig 50-60 % körül mocorgott, így is volt 60-70 fps, úgy volt vele elég az
Nagyon új játék nem volt a gépen, viszont kedvem sem volt letölteni semmit, mert így nem láttam értelmét. Ha ment volna a 3.6 érdekesebb lett volna a történet, de így felesleges. A saját 2x2 giga 1333-as patriot ramjával megy, de 4 giga meg kevés.
Bele is untam hamar, nem kinlódok vele. -
-
VinoRosso
veterán
válasz
meganers #4789 üzenetére
Igen. Lenne értelme annyi, hogy legalább az a hő amit a videókártyád lead ki tudna menni a házból mert azt elszívná és nem a tápot gazdagítaná. Így szerintem egy forrób nyári napon egyszer majd csak elpukkan valamelyik kondi benne.
Hogy mennyire hangos azt nem tudom, de valószínűleg nem annyira hangos, mint a hasonló VGA-s ventik, mert borda nincs rajta.
Csávókámnak is hasonló háza lehet mint a tied. Egyébként van olyan verzió is ilyenből amit FDD vagy ODD helyre lehet tenni, az előrefele tolja ki a luftot.
-
meganers
csendes tag
válasz
VinoRosso #4740 üzenetére
A centrifugális alatt a bővítőhelyre csavarozhatót értetted? Annak lenne úgy értelme, hogy legalul lenne, és fölötte terpeszkedne a hangkártyám és a videokártyám? + az előlapi nyílások is alul vannak, gyanítom, nem történne más, minthogy a ház aljában átszívná a levegőt elölről hátra, fent pedig maradna a megrekedt meleg levegő. Ezért írtam, hogy szerintem nem megoldás. Kérlek javíts ki, ha tévedek!
-
meganers
csendes tag
Ugyanarra gondolunk: mehetne szívó üzemmódban, csak akkor szintén nem hűtené a lapot, és még drágább is lenne, mint a kék csészealj. Úgyhogy valószínűleg marad a Blue Orb.
És szerintem se tuti a tápot fűteni, de olybá tűnik, mintha ez a ház erre lett volna tervezve: a procin passzív hűtés, és a táp mozgat minden levegőt. Ki tudja, mi volt akkoriban a vezérelv...
-
Speed®
titán
válasz
meganers #4784 üzenetére
Alapból téves elgondolás, hogy a tápba küldeni a meleget okés..nem arra van méretezve egyik sem, hogy a házat szellőztesse még pluszban. Persze nem fogod kinyírni ~50W hővel, de ha már mindenképpen rajta keresztül akarod küldeni, akkor tedd gyorsan..tehát nem gond a kis távolság, mehet az a venti szívó üzemben is, nem kell ellene dolgozzon. Mondjuk szerencsétlen slim SS nem arról híres amúgy sem, hogy sok levegőt mozgat..szóval azzal a sűrű Tr bordával szvsz zsákutca. Nyilván nem főne meg alatta a proci, nem ezt írom..de most arról beszélünk, hogy 5+k kiadás egy kevésbbé effektív megoldásra, miközben ennyiből ház + értelmes hűtés is lehetne..nem fogom abbahagyni
Mondjuk ez már erősen off téma..léghűtős topikban folytasd inkább, ha kell. -
Speed®
titán
-
meganers
csendes tag
táp is korabeli legalább?
Azt vártad, hogy igen lesz a válasz? Bocsi!
Táppal nem viccelünk.
És amúgy eddig még semmivel se szívtam miatta, ez hűtés az első alkalom.Neked ezek szerint megy a bios frissítés pendriveról? Mert eszembe jutott, hogy nekem már akkor se jött össze, amikor vetem a lapot - és akkor is floppyról frissítettem. Le is izzadtam a végére!
(Természetes, hogy Fat32 a fájlrendszer.)
-
VinoRosso
veterán
válasz
meganers #4780 üzenetére
Passzívan biztos nem viszi el. A passzív bordák nagy térfogatúak és szellősek, ez nem arra való. Meghát akkor pont azt a célt nem fogod elérni, amiért a bordát veszed(legyen az alaplap is fújva).
Van egy féltve őrzött Sctyhe Slip Stream 120-as ventim ami csak 12 milli vastag, ha ez befér oda esetleg elboltolhatjuk. Vagy marad a Blue Orb II, ha befér.
-
meganers
csendes tag
4723: VinoRosso, 4725: Wiipera: Ha passzívan elvinné a Thermalright, még beférne. És, mivel a táp ventije pont a borda felett lenne, talán az is szívna át rajta egy kis levegőt, így minimális légmozgás is lenne. Csak így az alaplap sül meg...
-
VinoRosso
veterán
válasz
solider18 #4778 üzenetére
Advanced/Jumperfree Configuration
AI Overclocking [Manual]
CPU Ratio [6x]
FSB Strap to NorthBridge [Auto]
FSB Frequency [400]
PCI-E Frequency [100]
DRAM Frequency [legalacsonyabb]
DRAM Timing [Auto]
DRAM Static Read [Disabled]
DRAM Dynamic Write [Disabled]
Transation Booster [Auto]
Clock Over-Charging Mode [Auto]
CPU Spread [Disabled]
PCI-E Spread [Disabled]
CPU Voltage [1.2V]
CPU Voltage Reference [Auto]
CPU Voltage Damper [Enabled]
CPU PLL Voltage [1.5V]
DRAM Voltage [1.5]
FSB Termination [1.2]
North Bridge Voltage [1.25]
North Bridge Voltage Reference [Auto]Advanced/CPU Configuration
CPU Ratio Control [6x]
C1E Support [Disabled]
MAx CPUID Value Limit [Disabled]
Vanderpool Technology [Enabled]
CPU TM function [Disabled]
Execute Disabled Bit [Enabled]
PECI [Enabled]#1
A)
Elsőnek ezt próbáld meg, eressz rá egy Prime95 blend tesztet, aztán ha nem stabil akkor B). Ha stabilan megy egy fél órát legalább akkor emelheted a CPU ratio-t először 8x-ra, megnézed egy Prime95 small FFT-vel, és ha ok akkor utána 9x és megint teszt. Ha valahol hibát dob a small FFT akkor CPU Voltage, emeled 0.025V-al.Ha ez megvan és még feljebb szeretnéd tolni, akkor #2
B)
FSB Termination <- ezen tolsz egy lépcsőt felfele és újra A) és ha nem jó még mindig akkor C)
C)
North Bridge Voltage <- ezen tolsz egy lépcsőt felfele és újra A)
vissza a szorzót 6x-re, FSB Frequency 400-ról emeled 420-ra és 20-asával lépdelsz felfele amig boot közben el nem akad, vagy újra nem indul a lap. Ha ez megvan akkor visszaveszed 20-al és megcsinálod azt amit #1/A-tól
Teszt közben folyamatosan monitorozod a magok hőmérsékletét, max 80-ig engedheted, ha nem áll meg akörül állítsd le és vegyél vissza a CPU órajelből és a magfeszültségből. Vagy tegyél rá egy jobb hűtést.
-
Speed®
titán
válasz
Alister71 #4773 üzenetére
Nem a RAMok miatt szívsz véletlenül? Mi a BSODk tárgya?
Amúgy IBT/LinX, bármit is használsz, 2+GB RAMmal tedd.
Kevesebbre állítva simán végigmehet úgy, hogy hibázgat is.motorhead
Van még abban a lapban..ha a BIOS/CPU partner, ~4GHz..
Legalábbis nekem az E ment 480at, szóval a 445 kötelező.
Win élményindex..még a WinSATot is le szoktam tiltani xD -
motorhead
aktív tag
Egyelőre néhány programot néztem meg mert jelenleg még a rendszer élesítése megy (update-ek, program feltelepítések stb..)
Alap órajelen járatom, arra vagyok kíváncsi így mennyivel gyorsabb az eredeti konfigomtól ami az alábbi volt:ABIT IP35, Core 2 DUO E6550@3GhZ, 4GB GEIL RAM, GTX 460OC. Ez az összeállítás csaknem 8 évig üzemelt, persze a videókari nem ennyi idős, de maga a tuningolt órajelek azóta gond nélkül állták a sarat.
440MhZ-es RAM mellett 7X szorzóval 1780MhZ-es rated fsb mellett.
A procit egy Scythe Ninja Plus RevB hűtő tartotta hűvösen passzív módban, jelenleg is ezzel használom a XEON-t.Amit már most látok, hogy mind a videokártya, mind az SSD meghajtóm nem volt kihajtva az előző procival.
A 4 mag kb. 80%-os plussz-t hoz egy cinebench teszben. Ez órajelek azonosak, de ugye a 4 mag az itt teljesen ki van használva.
Egyelőre egy régebbi Cod:Modern Warfare 3 van fent, itt is nagyon érezni azt, hogy végre megkapja a támogatást a videokari.
Érezhetően rugalmasabb az interneten való böngészés, még a legösszetettebb oldalakon is. De ha csak egy sima youtube oldalon nézegetem a videókat is sokkal jobban pörög minden.(hogyan is kell láthatóvá tenni egy képet itt??
)
-
Wiipera
csendes tag
-
Pécsi gyerek
addikt
Vaze,ezt jól kigubancoltátok 😁👍Lelki szemeimben én már azt hittem hogy nincs megoldás a tagnak.
Gratula.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Wiipera #4766 üzenetére
Valószínű igen. Szerintem a 2008-as Yorkfield C0-ás mikrókód okozta az összeütközést, mert annak vette a Xeont a BIOS, hiába volt benne a frissítés, de nem vagyok benne 100%-ig biztos. Onnét jöttem rá, hogy a régebbi BIOS-okkal nem jött elő ez a bug, aztán végignéztem a mikrokód listát és láttam, hogy ezek régi BIOSokba még nem kerültek bele. Úgyhogy kiszedtem belőle azokat azt ment.
Mondjuk állítani semmit nem tudtam a CPU fül alatt lévő feszültségek közül, egyszerűen nem volt hajlandó semmit megjegyezni.motorhead: Szívesen. Azt majd azért írd le, hogy megy e a tuning. Állítólag a sima IP35-nek nincs gondja a módosítások elmentésével, se az IP35-E-nek.
-
Wiipera
csendes tag
válasz
motorhead #4764 üzenetére
Ennek kapcsán indítványoznám, hogy a téma összefoglalóba valahogy bele kéne írni VinoRosso 4741-es hozzászólását. Mert hiába volt benne ugyanaz a 1067A mikrokód az általam készített biosban, abban benne volt más platformhoz tartozó is, és ez okozhatta a gubancot. (Jó kérdés, hogy akkor egy másik IP35-nél mért volt jó. Lehet ott C0-s Xeon volt? Fene se tudja már
)
-
motorhead
aktív tag
-
VinoRosso
veterán
válasz
motorhead #4758 üzenetére
Pedig az ncpucode-ban benne van, de nálam sem írja ki mindet
Viszont a xeon kódot kiírja.
Egyébként nem az ncpucode-ra kell ráengedni az intelmicrocodelistet hanem a BIOS.BIN-re
1) cbrom195.exe BIOS.BIN /nc_cpucode NCPUCODE.BIN
2) intelmicrocodelist.exe BIOS.BIN
2 lépés, nem bonyolult. Ugyanannak kell kijönnie amit itt a képeken látsz, én is így csináltam.
-
VinoRosso
veterán
válasz
motorhead #4752 üzenetére
Eredeti IP35-höz kiadott hivatalos BIOS-ba tedd bele.
Mennie kell vele, nálam ugyanez volt a gond, aztán rájöttem egy idő után.
Aztán az kérdés, hogy mennyire lesz barát a BIOS a tuningnál. A pro verzió az kb semennyire, mert nem lehetett állítani a szükséges feszültségeket hozzá, úgyhogy csak amíg alapon elmegy addig lehet benne húzni.
Kár érte, mert az a legjobb tuninglapok egyike volt régen, ha lenne hozzá rendes BIOS, akkor tutira hasítana benne. -
motorhead
aktív tag
Bocsánat... most akkor a te verziódba is bele kellene tenni még amit a Vino adott???
(ma már annyi féle BIOS-t próbáltam, hogy hülyét kapok...)Most egyelőre kaptam a Wiipera-tol egy 18-as BIOS-t amiben benne volt a mikrokód de azzal sem lehetett win-t installálni. Most nem tudom, hogy ha van egy eredeti 18-as utolsó hivatalos BIOS-om akkor abba a VIno féle kódot bele téve jobb eredményre jutok e??
-
bb68
tag
Erre az Abit alaplap kérdés megoldására roppant kíváncsi vagyok.Anno vettem Wiipera kollégától egy X5450 E0-ás Xeon procit. Abit P35-E lapba akartam használni.Wiipera szépen megírta hozzá a moddolt biost,feltettem.Win7 32 bit feltelepült.Mind a négy mag ment szépen,semmi gond nem volt.Aztán fel akartam tenni a Win7 64-bites verziót.Na itt jöttek ugyanazok a gondok mint amivel motorhead kollega küzd.Bootolás után parancssorból egy maggal eltudtam indítani a win 7 64 bitet.És ennyi.Így hagytam az egészet.Mivel volt egy Asus P5B lapom abba került bele a proci.Azóta is kitűnően működik.
-
Speed®
titán
válasz
Wiipera #4748 üzenetére
Ha jól értettem, tőled ezt kapta: IP35(-E)_21(BETA).BIN
Innentől nem hiszem, hogy az általam feltöltött ne lenne jó..csak tegye bele a mikrokódokat Vino leírása alapján. E0 support, feles szorzó támogatás, minden benne volt, ami kellett anno, ha Q8300at tudtam vele hajtani gond nélkül, miért ne menne..? -
VinoRosso
veterán
válasz
motorhead #4747 üzenetére
Van BIOS-om, de az IP35-prohoz van, sima IP35-höz nem lesz jó. Mást ne is próbálj ráflesselni, mint a laphoz kiadott BIOS-okat, mert nem hagyja ha meg igen akkor akár el is flesselheted a lapodat a nirvanaba.
Viszont a binárist amiben ugyanazok a mikrokódok vannak amiket az IP35 pro biosába raktam azt oda tudom adni:
Ezt rakd bele a BIOS-od-ba így
cbrom195.exe BIOS.BIN /nc_cpucode NCPUCODE.BIN
Wipera:
Nálam így néz ki amelyik működik:
-
Wiipera
csendes tag
válasz
motorhead #4746 üzenetére
Lehet én vesztem el a "ki-mit kérdez és válaszol" követésében, de SpeedR szerintem arra volt kíváncsi, hogy az ő általa linkelt biost telepítetted-e/frissítetted-e Xeon mikrokóddal? (Ami ha jól értem az IP35-E-hez tartozik, és ez az alaplap nagyon hasonlít az IP35-höz, ami neked van.)
-
motorhead
aktív tag
Wiipera kolléga már megadta a választ. A BIOS-om már tartalmazza a szükséges mikrokódokat. De persze én csak rá tudok hagyatkozni, de megbízom benne. Még sem lehet a windows installt végigereszteni rajta.
Ha még így is van esetleg ötlet, én szívesen olvasom de nekem már nincs semmi amivel tudnék esetleg bármit is kezdeni.. -
donmackó
addikt
válasz
customer114 #4721 üzenetére
Szemeteket levenni a feleségemről (3 gyerekes anyuka) hiénák.
-
VinoRosso
veterán
válasz
motorhead #4729 üzenetére
Nem jó a BIOS-od.
Az a baj, hogy az abit BIOS-okban van olyan mikrokód, amivel ütközik a Xeoné és a BIOS a régit tölti be először. Azt kell csinálni, hogy kiveszed az összes mikrokódot a BIOS-ból, és van egy olyan bin amiben csak a legfrissebb mikrok vannak azt kell egyesíteni a lepucolt BIOS-szal, és abba kell beletenni a Xeon kódját.
Nálam is ez volt IP35 proval fél évig tartott mire rájöttem. Igaz a BIOS-ok ugyanolyan szarok voltak, mert akkoriban az abit már csődközelben volt és nemigen foglalkoztak velük, de ezt a problémát megoldja amit írtam.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Wiipera #4725 üzenetére
Annyi idő alatt nem melegedhet túl míg bekapcsolod, úgyhogy ott valami mást rontottak el. Sima alumagos gyári hűtővel is elmegy bármelyik Xeon csak 100%-on fognak pörögni a ventik, meg nem lehet mást csak netezni, meg így is 70 fokos lesz. Csak nagyobb terhelésen kapcsol le. Túlmelegedés védelem egyébként nem kapcsolja le a gépet, csak visszaveszi a feszt meg az órajelet 70 fok felett. Lekapcsolás mechanizmus a CPU-ba van beépítve, akkor lép életbe amikor eléri a Tjunction-t ez változó 90-100 fok szokott lenni.
Amúgy ja én is ezt mondtam a kollégának, hogy attól nem lesz jobb, hogy a forró levegőt keringeti a gépben, azt ki kell onnét söpörni valamivel. Ajánlottam neki egy centrifugális ventit, de azt mondta nem jó. Ő tudja.
-
-
motorhead
aktív tag
Megnéztem. Régebbi mint ami nekem van. És természetesen ezzel sem megy. Most visszatettem azt amit korábban kaptam meg. Kicsit még próbálkozom, ha nem lehet rá win-t installálni akkor ez a projekt kuka.
Jah....hogy nem is xeonnal próbáltad. Akkor miről beszélgetünk? COre 2-vel nekem is megy 8 éve....
-
Speed®
titán
-
motorhead
aktív tag
Én azt írtam, hogy jó a BIOS (szerintem..). Ez a verzió van rajta : IP35(-E)_21(BETA).BIN
ABIT IP35 az alaplap. Ezt is írtam.. A procit bios-t Wiipera kollégánál szereztem be.
Korábbi összeállítás : Core 2 duo E6550 @ 3GhZ Memóriák 440MhZ-en mentek (GEIL típusok). De ez most mellékes mert itt még a tuningig nem jutottam el..
-
motorhead
aktív tag
Sziasztok!
ABIT ip35-be tettem egy E5450-es xeon-t egy core 2 duo E6550-et váltott. A régi win7 64bit rendszerrel boot is volt, tesztek is mentek de csak két magot látott a rendszer. Gondoltam egy friss win install-t ráeresztek. A telepítés után a következő hibaüzenetet kapom boot alatt a win logó betöltése közben : MULTIPROCESSOR_CONFIGURATION_NOT_SUPPORTED
Win10 install meg el sem indul : unsupported processor hibajelzéssel megáll.
Valakinek van ötlete mi lehet a baj?? BIOS természetesen jó..
-
Speed®
titán
válasz
meganers #4719 üzenetére
Itt most arról beszélünk, hogy nem cseréled le a házat, inkább szívsz minden mással..ez kissé szentimentalizmus témakör már, elnézést. A táp is korabeli legalább? Vagy azt cserélted, mert tudtad, hogy ezekhez már kell?
Amúgy az AXP jó, de sajnos nem fér el ventivel..Floppyról neki se állnék BIOSt frissíteni..másik pendrive? Illetve FAT/32 filerendszere van? Azt látja csak, NTFS/exFAT nem jó.
-
Wiipera
csendes tag
válasz
VinoRosso #4713 üzenetére
A sima intel alu gyári hűtő kevés és ez a sima alpine 11-es is. Bekapcsoláskor még nem működnek az energiatakarékossági funkciók tudtommal. Több ember próbálta és vagy be sem kapcsolt (nem postolt a gép), vagy rövid időn belül lekapcsolt a gép.
(Lehet ha a biosban kikapcsolná az ember a túlmelegedés védelmet, akkor működne, de erre szerintem senkit nem szabad buzdítani.)A házszellőzés sokat számít. Egyszer "halk üzemmódban" hagytam a gépet, pedig húzva volt az X5670, és a ház tetejében levő 2db 14cm-es kifújó ventit ügyesen lefedtem egy nagy mappával. Csodálkoztam, hogy lekapcsolt a gép youtube nézése közben. Bennrekedt a levegő a gépházban és 50 fok körül volt üresjáratban az alaplap hőmérséklete aida szerint.
A rézmagos intel gyári hűtés viszont megfelelő
Jól szellőző házban akár az X5460-ra is. (Prime és LinX futtatására nem
)
@Meganers
Az a Thermalright hűtő jól néz ki, azt kéne berakni passzívban és szerintem egy kis kereszthuzattal simán elvinné a rendszert.@Alister
Mi a kékhalál hibakódja? -
Alister71
nagyúr
Sajnos nem stabil az alapfeszes 400x8, időnként dob egy kéket. A biosban minden normal-on van, minek kellene adni, hogy stabilizálódjon?
Már vagy 6 éve nem volt 775-ös rendszerem, elég szegényesek már az emlékeim. -
Pécsi gyerek
addikt
válasz
customer114 #4721 üzenetére
Jó az a háttér
-
meganers
csendes tag
A Blue Orbról olvastam jó, és kevésbé jó dolgokat. Jó: van rá esély, hogy passzívan is elvinné a procit. Rossz: lehet, hogy más lehetőség nem is marad idővel, mert a ventije hajlamos tengelyt törni...
-
meganers
csendes tag
Nincs nagy sztorija.
Csupán ebben volt életem első gépe, egy 500Mhz-es Celeron dobogott akkor benne, Riva TNT2 M64-gyel karöltve.. Még a billentyűzetem is a régi (ne féltsetek, multimédiás, nem maradok ki semmiből!
), sőt, az eredeti floppy meghajtó is ott ücsörög a házban - és még működik!! (hány optikai meghajtót dobtam azóta ki...) És, hogy mikor lesz rá szükség? Nos, például most, a BIOS frissítéshez, mert a lap nem akarja felismerni a pendrive-omat.
A hardver-elemeket lecserélem, de a körítés megmarad - nem dobok ki semmit, ami tökéletesen ellátja a funkcióját, csak azért, mert régi. Sőt: élvezem is, hogy van egy sleeper gépem!
Szóval megtartom, amíg, öö... el nem rozsdál!
Ez egy stabil ponttá vált az életemben, a minimális kompromisszum, amit igényel, nekem megéri.
Amúgy elgondolkoztam ezen.
Ó, és Lelkes újonccá váltam, köszönhetően ennek a topicnak!!
-
VinoRosso
veterán
válasz
meganers #4714 üzenetére
Szerintem felejtős
A Blue Orb II-ről viszont néztem tesztet, az elég jónak tűnik.[link]
Igen 11 GT de azt már meg nem mondom hogy rev1 vagy 2. Őszintén megmondva fogalmam sincs mi a különbség a kettő közt. Egy ezresért halásztam még itt apróban annyiért elég jó vétel volt. 3.5-ig húztam vele egy E5200-at.
-
VinoRosso
veterán
válasz
meganers #4706 üzenetére
Van, a pro csak egy ezressel drágább
Speed(R)
Nálam 3 fokkal volt jobb a gyári rézmagosnál ez. Nem sok, de egyértelműen jobb volt. Meghát 1500-ért most mit vársz ? Annyiért bőven jó,de többet nem ér.
Wiipera:
Hát akkor a stock cooler sem lesz jó. Egyébként ezekre a Xeonokra jóval nagyobb réz bordákat raktak a szerverekben.
Esetleg egy ilyenen lehet még gondolkodni
-
meganers
csendes tag
Te mivel hűtöd a tiédet?
És igen, valószínűleg egy ilyen kialakítású hűtő lesz a megoldás - bár nem sok jót olvastam ezekről.
-
meganers
csendes tag
válasz
Wiipera #4707 üzenetére
Köszi, nekem is kevésnek tűnik.
Viszont szögezzük le: házat nem cserélek, akkor inkább Atomot teszek bele (procit
)!
Egyedül azt tudom elképzelni hosszú távon, hogy a táp kikerül a házból, a helyére pedig teszek egy toronyhűtőt. De igazság szerint ezt is szeretném elkerülni... Vagy esetleg az 5,25-ös foglalatokba teszek ventiket, és előre fújná a levegőt. Van még ebben a házban potenciál!
-
Speed®
titán
válasz
meganers #4709 üzenetére
A lapod bő 1 tized V droppal operál, tehát amit beállítasz BIOSban vCore értéknek, terhelésre -0.1Val számolj. Viszont ha az 5440 E0, nyugodtan tekerheted lefelé a feszt..az enyém 1.125V alapfeszes és láthatod, meddig ment le stabilan..ott már kb. termeli az áramot. Nyugodtan ránézhetsz az alus gyárival, 85°Cig nincs gond, de ott se nagy, erre való a throttling..
Shuriken azért gagyi, mert csak méreten belül teljesít jól, amúgy a ventije kula, alig van huzatja, sergetni kell a teljesítéshez. i5-750@4GHz procin mértem, egy rendes 25mm ventivel bő 15°Ct tudott javulni..persze az már nem a <80W fogyasztáskategória..de nem is 5+ks hűtőt kell ~5ks procira tenni..ezért mertem javasolni azt a kis kecót az LC97 hüteccsel..5kból megoldod minden problémád.
Ez persze az én verzióm..a többi a te perverziód -
meganers
csendes tag
-
Wiipera
csendes tag
válasz
meganers #4706 üzenetére
Több ember visszajelzése alapján mondom, hogy az Alpine 11-es E-s procira tuti nem megfelelő. L-re is csak jól szellőző házban. (egy komolyabb alulfeszelés persze jóval lejjebb viszi a hőtermelést)
Tényleg meggondolandó lenne a ház csere. A benn rekedt meleg levegő hosszú távon nem jó. -
meganers
csendes tag
0.9Von bírja az alapórajelet, szerinted?
Erre nem számítottam/gondoltam, köszi!
-
jaja1981..
??
A házhoz érzelmi szálak fűznek, biztosan nem cserélem le!
-
NB = North Bridge?Amúgy rájöttem, hogy a magas Intel se megoldás - túl magas!
A mostani alacsony, full alu, 5,5 cm körül van...
-
Speed®
titán
válasz
VinoRosso #4701 üzenetére
Ez egy f0s. Már elnézést..de egy magas rezes gyári elveri lazán.
Akkor már, ha a házcsere nem játszik, egy ilyen Zalmi másolat..
Mondjuk én előbb intéznék egy házikót, bele meg mondjuk ezt..
Nemrég raktam össze ilyesmit a családban, nagyon jól szellőzik.meganers
Azt elfelejtettem mondani, Big Shuriken Rev.2. volt nálam, gagyi.
Rendes ventivel már oké, de azzal nem <6cm. És nem is olcsó..
Az árából fentebb linkeltem, simán kijön egy ház, toronyhűtővel.
Egyébként jelenleg semmi gyárid nincs? Próbáld ki előbb azzal.
Én simán elvoltam az alacsony aluverzióval még 3.4G OCval is.. -
VinoRosso
veterán
válasz
meganers #4699 üzenetére
Akkor talán ez lesz jó neked. Csak alkudjál le belőle egy 500-ast.
Bocs most nézem hogy a rev2 az nem jó 775-re rev1-est keress
edit:
ellentmondásosak az egyes boltok termék lapjain a specifikációk, van amelyik szerint jó 775-re is
Az biztos hogy én szereltem be egy ilyen 775-re, hogy rev1 vagy rev2 azt már nem tudom. Csendes cucc, és egy fokkal erősebb a gyári hűtőnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával