- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
Mi történne ha egy XP-s géppel ha "felmennél a netre" ? Azon kívül, hogy kínlódás az egész, mert nem igazán nyitna meg semmit. (legalábbis nem tudom, van-e "naprakész" böngésző)
-
Alpi.
addikt
Keress rá "Fernando Nforce driver" kombóra. Ott lehet találni moddolt, működő Nforce drivereket. Legalábbis anno ez volt a megoldás nekem.
-
Alpi.
addikt
válasz
envagyok #16814 üzenetére
Felraktad az nforce drivereket ? Ha igen, az a baj sztem. A sata driverek teljesen szarok. A win alap, intel sata-hoz készült drivere 1000x jobb. Nem utolsó sorban gyorsabb is. A 2 darab, ahcit tudó sata 3-at meg főleg kerülni kell. A sima sata 2 portokat kell hasznáni, az alap windowsos driverrel. Jó ideig használtam anno egy Striker II -est 24/7 -be.
Jokeph : "Ha a chipset (nForce 790i SLI) az oka, az tragédia volna. " - Nforce driver oldalról tragédia.
Én speciel szeretem a 790i-t, de totál megértem, miért utálták annyian és volt olyan rossz híre. -
Alpi.
addikt
775-nél nincs egyenes arányba a ram sebesség / teljesítmény és az órajel. Egyáltalán nem biztos, hogy 1066-on bármely mutatója is jobb, mint 800-on. A strap-ek közti különbségek vagy önmagában egy kisebb PL érték az, ami nagyságrendi befolyással van a mem teljesítményre. (Az fsb-t most hagyjuk, mert az már "tuning"
)
Nekem van 2x1 GB Ddr3 Super talent Project X (hű, de hosszú neve van) ramom. 2000 Cl9-es, EPP ram. 790i-be belövöd, f10 + enter és pápámm !! 2000 mhz 9-9-9 en indul. Épp csak olyan, mint a hátramenés egy bármilyen, kicsit is értelmesebb 1200-1600 Mhz-es setuphoz képest.
-
Alpi.
addikt
Azt Nforce lapok tudták. (EP profilt) Intel chipsetes lapok mindig spd-ből választottak. Nem emlékszem, hogy valaha láttam volna 800 Mhz fölött indító lapot. Auto-n.
-
Alpi.
addikt
válasz
jokeph #16688 üzenetére
Jaja tudom, csak azokat nem szokták megkívánni, mert alacsonya az órajelük és ez a platform már bőven abban a szakaszban van.
Ha általánosabb használatra kell, akkor amiatt. Ha meg hobby, akkor meg amiatt.
Pedig ha pl. használni kell a gép (netezés, filmezés, stb.), akkor olyan sokat nem csorbít az alacsonyabb órajel.
Egy magasabb fsb-nek sokkal sokkal több látszata van szvsz, mint az órajelnek. (fsb nélkül)
-
Alpi.
addikt
Inkább tegyél bele egy E-st, 5440 vagy 5450-est és állítsd fel az fsb-t 400-ra, ha cél a magasabb. Azok a "nagy" típusok elég ótvarok szoktak lenni. Olyanok, mint az X-es Quadok desktopba. Melegek, nagy a vid, fogyasztanak is és legtöbbször ellenállnak az órajelnek is.
Óriási diffi tud lenni egy ilyen és egy E-s, E0 rev-es közt. Az egyik egy fakocka, a másik meg egy kis szobor. A core 2 vonal legjobban sikerült darabjai. Jól mennek, nem melegek, nem is horror a fogyi a kor 4 magosaihoz képest.
-
Alpi.
addikt
2 oldalas modulok mennek csak. Még azok az ic-k is nagyon jövőbemutatóak, (775-nek) amikből a 2 oldalas 4 GB-os stickek állnak. Anno a 2 GB-os stickek is 2 oldalasak voltak. Ez a Ddr3 hajnala volt. Az egy oldalas 2GB-os stickek, az első 4 GB-osokkal együtt jóval utána kezdtek elterjedni.
-
Alpi.
addikt
válasz
renegat1 #16515 üzenetére
Most olvasom, mi volt a gondod. Inteles Sata-val mindig is szopóka volt ahci-zni. Ki kell kapcsolni és annyi, semmivel nem rosszabb. Gyorsabb a natív Intel sata ha jól rémlik. Gsata meg kb. bármelyik ilyen "hozzáadott" vezérlő inkább csak a bootolható raid miatt került rá ezekre.
-
Alpi.
addikt
Más szorzón nézted a ramot vagy csak 4x -esen ? Szerintem oszd visza és kész.
-
Alpi.
addikt
válasz
headhunter #16427 üzenetére
Sata 2 elméleti sávszél 3 Gb/s. Viszont a 775 az fsb-s felépítés miatt sajnos nem mindig tudja ezeket a gyakorlatban is áthúzni. Próbáld ki 400 fsb-n. Változik-e a mért sebességed. Lehet, hogy simán eléred a konfig határát. Nem olyan könnyű ekkora sávszéleket áthúzni.
Tudom, régebbi cucc, de [nézd meg egy S939-es gép] mennyire "megszenved" a 100 Mb/s -el is. Közel 90% a cpu load. -
Alpi.
addikt
válasz
csak1nick6 #16201 üzenetére
Hát igen. Ez nagyon nem egyezik a cserével. :S
-
Alpi.
addikt
válasz
kenand #16182 üzenetére
Igen, egyrészt tényleg "filléressé" vált az anno csak álmodott Core 2 Quad a Xeonok által, másrészt a 775 jó móka !
Óriási történet íródóott e köré a socket köré ! Végtelen típusú processzor és igen hosszú élettartam ! Gondolom, sokunk kezdte / érintette a 775-öt, így van személyes kötődés, nosztalgia is és ez jóval szélesebb körnek elérhető volt, mint a későbbi 1366, 2011 vonal, ahol jellemzően előfordulnak jó árasított Xeonok még. Plusz ez igaz a használt hw-ek áraira is. 1366 még mindig közel sincs a kortárs vagy közeli platformok áraihoz és sajna egyre ritkább, ami sejteti, hogy nem lesz jóval olcsóbb, sőt !
775-böl nálam is pihen pár fincsi kis lap. Közel áll a szívemhez nagyon ez a platform, sosem szerettem volna gyűjtó lenni, mert az nagyon drága sport, de egyszer csak azt vettem észre, hogy egy kézen már nem megy a számbavétel. -
Alpi.
addikt
-
Alpi.
addikt
válasz
jokeph #16148 üzenetére
I3-6100. Ez nem kérdés.
Nem is kicsit. Használtam I3-6100-t, ráadásul 4790K után. A rendszersebesség pl. botrányosan jobb volt 1151-el. Szinte rossz érzés volt tapasztalni, mert annyira szerettem a korábbi 1150-esemet, de nem volt mit tenni, hiszen láttam, éreztem. A felsoroltak közül pedig még játékokban is hozza sztem a "botrányos" pluszt. Ilyen 2d-s tesztek meg Ipc növekedési adatokból ami kijön, annál 2x jobbnak tűnik. Emiatt volt is pár alkalommal ellenkedés a topic-ban, ahova egyszer le mertem írni, hogy a X százalék, amit száraz adatként tudni lehet Haswell vs Skylake síkon, az nem is sugallja azt, hogy mikor Windows-ba mocorogsz, mennyivel sokkal jobb az I3-6100, mint a 4790K !
Haswell topic volt asszem, így aztán lett is ribillió !
-
Alpi.
addikt
válasz
jokeph #16144 üzenetére
2 vs 4 mag nagyon érződik. (bár inkább a szálak miatt talán bár ennek itt csak maggal együtt van jelene, ebben a topicban. Ami Ht-s 771, az Netburst alapú, annak sosem volt jelene sehol.
) Még a leg ekébb, alap felh. mellett is. A 2 szál már kevés. G3258 után pl. egy I3-6100 (hiába volt a G3258 4500+ -on) sokkal jobb volt. Sima netezős, kattintgatós felhasználás mellett is. Emlékszem anno meg szinte úrizálás volt egy Yorkfield, mert alig-alig lehetett olyan felh. találni, ahol látható előnye volt egy jó kis Wolfdale setuphoz képest.
-
Alpi.
addikt
válasz
Kalacskepu #16095 üzenetére
Pedig igény lenne rá !
Viccen kívül, 15 fok minusz a valós hőfok, ha nem állítottad pl. core temp-be.
Ilyen könnyen sose nyerhetsz 15 fokot ! -
Alpi.
addikt
Meg a cimkére írt fesz adat pont semmit nem jelent. Lehet, pont az az ic van, mégis egyik 2.1v másik 2.2v.
Tök 8 ! Chip a lényeg. -
Alpi.
addikt
válasz
Laraxior #16065 üzenetére
"3 nap elég volt neki, hogy degradálódjon." Ez mutatja, hogy semmi sem tart örökké ! Lol... RIP.
Ja, sajna elég érzékenyek voltak, pedig az, amit tudtak, tényleg elképesztő volt ! Még a közelébe sem volt semmi.
Thaiphoon-os dolgot passzolom, sztem nem, de egy próbát mindenképp megérne ! -
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #16060 üzenetére
Az a gond, hogy "ezek a 2Gb-os tuningramok" leginkább egy legendás előd nevével és bordájával felvértezett kevésébé tuning ics-s stickek. Az a gond, hogy a legendás D9-ekből, D9gkx, D9gmh pl., az 512-es az egy oldalas, az 1 Gb-oson meg már mindkét oldal lakott ! ). Vannak későbbi ic-k is, amik jól mennek, nem azt mondom, de még 1 Gb-osból sem annyira egyszerű egy igazán jó tuning kittet lőni manapság, 2-esből meg még egy kicsit neccesebb szvsz. Ami 2 Gb-os stickbe jó lehet az inkább egy kései, jó órajeles icvel szerelt kit lehet. Azt hiszem pl. az Elpida-nak volt ilyen, ami egy-egy 2x1-es Hyperx kitten is van. 1066cl5 pl. Azzal mondjuk szvsz simán mehet egy 1200cl5 2V környékén. Nem a szokásos értelembe vett "tuning kit", de a 2x2 vagy 4x2 akár, reálisabb használati tartományát tekintve fullos ! Ezekkel nem a 1100 mhz cl4 szokott lenni a cél úgyse.
Ui.: Micronnak talán valami D9jgl (??? nem emlékszem már tutira) icje az, ami egészen fasza és 2Gb-os sticket lehet belőle gyúrni. Ez váltotta a legendás Ballistix stickekbe a Gmh-kat. Onnan lehetett felismerni legkönnyebben, hogy a váltás előtti / utáni, hogy 1 vagy 2 oldalas volt-e, (8 ill. 16 db. ic, a típus kód is tarlamzta, tán. 8FD / 16FD végződés vagy mi volt. ) az aktuális páros.
-
Alpi.
addikt
Be lehet tárazni 4x2 ddr2-t csak picit figyelni kell, mert van pár kései ddr2 gyártás, ami elképesztően ellenáll a menésnek ! :)
Aztán ilyen 880 cl6-al meg már az se biztos, hogy előrébb vagy mint 4 gb-al. -
Alpi.
addikt
válasz
quailstorm #16037 üzenetére
Ddr3 kicsit jobb tempót tud általában, de nem ég és föld. A ram freki tisztán, önmagában meg kb. semmit nem jelent itt. Ugye van egy erős limitáció fsb miatt, a különböző strapek meg picit jobb / rosszabb teljesítményt adnak, de nincs egyenes arány a frekivel.
Nagy általanosságban pl. A 2.4x , 3.2x osztó egész jól muzsikál. Ddr3-nak is inkább lehetne ezt említeni előnyként, hogy pl. oc mellett is szabadabb ram konfigurálhatóságot enged, míg ddr2-vel hamar leszorulsz a 2x -re. De általános 100%-os szabály itt nincs kb. Ha a bios 2-vel erősebb PL-t társít az aktuális setuphoz, már jóval erősebb lesz, mint egy másik, ami alapbol egy lazább power levellel műxik. -
Alpi.
addikt
5472-t sztem engedd el ! Ha létezik olyan, hogy nem javallott, mert 99%-ban egy fos a töbnihez képest, akkor ez az. Tipikusan olyan procik, mint a C0-s QX-ek. Érdekesnek tűnhet, de csak ha másnál látod.
Használni... pff.. Hűthetetlen, de legalább nem megy. -
Alpi.
addikt
Szvsz jó az a 7950, lévén olcsóbb, mint bármelyik említett alternatíva és ha "túl erős", akkor is jobban fog menni, mint egy gyengébb, amit teljesen (vagy inkább) kihajt. Másrészről erősen felhasználás függő ez a kihajtja, nem hajtja dolog. Felbontás, játék engine, stb. döntően módosíthatja.
-
Alpi.
addikt
Ma fun-oltam egyet !
Van egy jó kis Challenger kiírás Hwboton, arra csináltam pár eredményt.
-
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #15654 üzenetére
Ha fogyasztani kell, ez a cpu nem megy a szomszédba tanácsért, az fix !
-
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #15649 üzenetére
Jó móka !
-
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #15610 üzenetére
Vtt azért csak van benne.
Fsb voltage vagy ilyesmi néven.
-
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #15573 üzenetére
Vtt mennyi volt ? MErt esélyesebb, hogy az fogyott el, ha nem az nb.
-
Alpi.
addikt
válasz
Laraxior #15458 üzenetére
Jaja, ment azon minden, tényleg ! Páratlan (sokáig) imc volt a K8-asokban, örök nagy kedvencem emiatt (is) ! Hála a pazar, korlátoktol mentes sávszélnek, hamar elérhető volt az a szint, ami után már nem tudott mit kezdeni, viszont a szűk timing nagyon jó hatással volt latency-re, ami viszont korlátlanul segíti a mutatványt. A szűk timing, minél nagyobb órajelen való megtartása vezetett a végtelen ram fesz megszületéséhez !
-
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #15456 üzenetére
-
-
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #15437 üzenetére
4 Ghz-hez 572 mhz fsb kell. Nem lehetetlen, de nem egyszerű.
Mondjuk ha valami nem áll ellen legtöbbször a magas fsbknek, akkor az pont a wolfdale, szóval hajrá !
Én anno ennyit csináltam a [nagytestvérrel] (lol, E8200 a nagytesó) !
-
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #15420 üzenetére
500 fsbvel egészen pontosan 1000 mhz a legalacsonyabb ram freki. :)
333-on viszont nem biztos, hogy menni fog az 1066-as mem órajel. Nem a legkönnyebb a 4x szorzó az nb-nek, az inkább az alacsony fsbs, korai 775 procikra volt jó. (Bár teljesen fölös ott is, de lehetett 533-as ram és láthatóan a ddr1 fölé ment így a platform. Épp csak nem volt gyors. :DDD )Ui.: ok, beírtam az egyest matekból.. szóval a 333x4 az nem 1066..., 3.2-es multi viszont az egyik legjobb sebességre, mégha szintén nem a legegyszerűbb nb oldalról.
-
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #15362 üzenetére
[Megyaz] ! :)
-
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #15307 üzenetére
A ballistix-eknél viszont a D9gmh (asszem) chipeket mind amellett a legmagasabb binnelés szerint válogatták. Nem a marketing "legmagasabb binn", hanem talán a micron spec vagy az addigi top típusokhoz képest, már nem vágom. Régebben 100% -ig biztos voltam benne, hogy márketinges szarság ez is, mint általában. Aztán lett Ballistix-em. Azóta 100% biztos vagyok benne, hogy nem marketinges bullshit. Ettől függetlenül ilyen vagy még jobb stick is kifogható bármelyik ilyen ic-vel szerelt típusból.
-
Alpi.
addikt
válasz
Speed® #15300 üzenetére
Csak a Vcore részt tekintve azért ezek az ud3-asok sem kimagaslóak, de az, amilyen feszekkel tudnak 500 fsb körül működtetni stabilan quadokat, az meseszerü. Bármelyik másik típussal itt már beleszúszik a "jelentős fesz emelések, minden apró plusz órajelért" régióba és az aztán hamar veget is vet a mókának.
-
Alpi.
addikt
[4400 mhz-en a Q9550] Nem rosz !
Az ilyesmik miatt mondogatjuk a Giga P45 Ud3-asok páratlanságát 775 quad tuningnál ! -
Alpi.
addikt
válasz
jokeph #15288 üzenetére
Esetleg atom mákkal, egy [jó C1-es is kifogható] !
-
Alpi.
addikt
válasz
Speed® #15290 üzenetére
Azok a Tdp besorolások meg picit "becsapósak" is, mivel nem teljesen típusspecifikus értékek, hanem osztályok vannak. Ha átlép egy határon, akkor a nagyobb besorolást kapja, ami egymáshoz közel lévő órajelű típusok közt jóval nagyobb, számszerű különbséget sugall, mint valójában mutatkozhat.
-
Alpi.
addikt
válasz
lenoma #15286 üzenetére
Fene tudja ! Fogyasztásban nincs akkora játék szvsz, mint tdp-be, szóval ott eltűnnek az alacsonyabb órajeles, kissebb szivárgású típusok előnyei. Gondolom én, de konkrét mérés nélkül ez nem több, mintha csak gondolnám.
#6413 -at ha megnézed, elég beteg vcore mellett jön-megy egy jó E5450 is akár ! -
Alpi.
addikt
15k-ert barmikor viszem most is ! :)
Szvsz az ud3 sorozat ára már felfele fog menni itthon is.
Ezek nem csak eszmei értéket képviselnek, hanem a legjobb tuning lapok quad procikhoz. Lásd Ramp. Extr. árakat. 120-150€ alatt meg se mutatják. Sok ? Nem gond, 5-en állnak sorba. :) -
Alpi.
addikt
válasz
ricsi99 #15228 üzenetére
Egy Giga P35-be nem tud bonyolult lenni, mert kb. 5 érték van a bios-ba.
Ezért is említettem párszor a múltban azt a sorozatot, mert ha a 400-450 fsbs régió a cél, egyszerűen nincs annál egyszerűbb és nagyszerűbb módja. Nem tudsz belekeveredni, nincsenek ref-ek, skew-k, stb-k. Működni szerencsére (tapasztalataim szerint legalábbis) kifejezetten jófélék ! A leghálásabb gondmentes, 24/7-es oc-t tudó család szvsz. -
Alpi.
addikt
válasz
lenoma #15197 üzenetére
Ezt mondtam, a ram terhelés (felhasználás) nagyon nem mindegy ! Lehet memtest évekig fut hiba nélkül pár 100 kb használat mellett, de rányindítasz egy alkalmazást es instant eldobja. Y-crunchert nézd meg. Multithread superpi, ott tudod állítani, mennyi rammal dolgozzon. Egy 6 gb-al ha lefut hibátlanul, akkor a ram-feszt legalább letudtad, mint hibaokozót.
L-es cpum még sose volt, E5450-esem tud szép órajel / fesz kombókat mutatni, de alapórajelen sosem néztem. :)))
[Stock cooleres teszt, csak saját felelősségre]
Egyébként ha monitoroznád, mi is történik Tvgo indítás után, sokkal könnyebb lenne ötletelni ! Értem ez alatt, mit használ, milyen mértékben, stb. -
Alpi.
addikt
-
Alpi.
addikt
válasz
lenoma #15161 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy milyen szorzoval megy a ram. Egyik konnyebb az imcnek, mig a masik kinlodas es nem linearis az osszefugges sajna. 400-as fsbvel mennyin ment a ram ? 333-on probald meg 2.4-el, az 800 mhz lesz. Szukebb timinggal meg jobb is lehet a teljesitmenye. Itt nem feltetlen igaz, hogy a ram orajellel no a savszel, csokken a latency.
-
Alpi.
addikt
válasz
lenoma #15150 üzenetére
Tvgo mennyi ramot fogyaszt ? Ha sokat, emelj meg feszt, ugyanis minel tobb ram van hasznalatban, annal nagyobb a fogyasztas es esik a feszultseg. Egyreszt a vrmnel, masreszt magan a memoria nyakon belul is. Memtest, stb. sosem fogja kidobni ezt a "szuk keresztmetszetet". Az, hogy alig lehet megerinteni, nem gond, mivel egy 45-50 fokos dolgot mar nem jo erzes tapogatni, mikozben siman uzemi hofok felvezetoknel. Nyugodtan emelheted.
-
Alpi.
addikt
Igen, teljesen mas mentalitassal keszulnek. Jopar eve amugyis a maximum meretig torteno cache-eles megy. (Lasd Android pl.) Valahol van is jelene, oriasi tempoval nonek a kepeink, flash reklamok az oldalon, meg ugy minden kb. Sajnos a Chrome mar gusztustal modon az orrodba van nyomva egyre gyakrabban. En egy ideje Operat hasznalok. "Built in" tudja azt, amire szuksegem van es most mar jo ideje tokeletesen mukodik. Az alap gond az, hogy irtozatosan nagy meretu weblapok vannak. Tudom, hogy tobb helyen szolnak, kernek szepen, hogy ne hasznalj blokkolot, mert kib@szas veluk szemben, de nem veletlen, hogy ekkora jelenuk van a kulonbozo szuro, blokkolo progiknak. Iszonyat tultoltak a dolgot. Annyira, hogy egy atlag usernek is a hasznalhatosag hatarara kerultek oldalak (Pl. Youtube) es vagy soha tobbet nem nyitjak meg vagy megprobaljak megoldani. Tudom, mint altalaban, itt is sokan jarnak rosszul emiatt, akik nem erintettek direkt modon. Sajnalom persze, mert nem igy kene lennie, de amig ilyen aggresszivan tolnak az arcomba olyasmit, amit nem szeretnek ahelyett, amiert leultem a gep ele, addig megtartanam a jogot a szuresre.
-
Alpi.
addikt
válasz
kalidor55 #14909 üzenetére
Én is maradnék a 2x2-nél. Egyébként könnyen képet kaphatsz, mennyire használod ki a meglévő ram mennyiséget. Nyiss egy Hwinfot, legyen beállítva a ram használat, virtuális ram, stb., rakd tálcára, használd a gépet és fél óra-óra múlva nézz rá, mik az értékek. Logolja a min., max., átlag.-ot.
Nyílván ha 8 nyitott füllel böngészel, arra lassan semennyi memoria nem lesz elég.Sheet... megelőztél. Én akartam írni a monitorozást.
-
Alpi.
addikt
válasz
kalidor55 #14907 üzenetére
2x4 Gb ddr2 nem megy Intel chipsetben ha jól tudom. Azok csak Amd platformokon működnek.
Véleményem szerint nem kell 4 Gb-nál több ahhoz a felhasználáshoz.
Az 1066-ossága nem jelenti azt, hogy gyorsabb, mint egy 800-as. Több más dologtól függ, tisztán a ram órajele nincs a legnagyobb befolyásoló tényezők közt. A sávszélesség leginkább az fsb függvénye. A latencyre több dolog is nagy hatással van. Időzítések, ram osztó/strap, Pl érték és az fsb. Speciel az fsb kb. mindenre hatással van, szóval ez nem nagy meglepetés. -
Alpi.
addikt
Ha jól emlékszem volt egy kései ddr2 ic típusa a Samsungnak, ami szintén jó lehet. Van egy ilyen HyperX-em, 2x1. Nagyon jó kis cucc. Minden ette eddig, sose volt vele gond és probléma nélkül megy magas órajelen, nem kell feszelni sem hozzá. 2.0 - 2.1V -on sima 1150-1200 5-5-5-15-el. Abbol pl. egy 2x2 jó lehet.
-
Alpi.
addikt
válasz
kalidor55 #14903 üzenetére
Mi a cél ?
Egyébként bármit mondanék, nem lenne igaz. Rengeteg dolog függvénye, általános szabály nincs isx talán. Az imc-re gyakorolt terhelés nagy mértékben ic függő. Ehhez jön, hogy életemben nem volt még 2 Gb-os ddr2 stickem, saját tapasztalatom zéró kb. 4 Gb-os konfighoz én egy 2 oldalas 2x2 -es kit-el indulnék. (Mondjuk egy kései Elpida ics Geil vagy Hyperx csak példaként) Tényleg annyi dolog függvénye, nem biztos, hogy a kávézaccból jóslás megvalósulási hatékonyságát eléri.
-
Alpi.
addikt
A képen különböző, cl5 és cl6-os ramok is vannak, ami még talán nem is okozna gondot, de van 1, ill. 2 gb.-os modul. Ha ezeket vegyesen rakod a lapba egyáltalán nem garantált a működés. A 400-as fsbs proci minimum 800 mhz-es mimimum ram frekit ad a legkissebb 1:1-es fsb:ram szorzóval vagyis 800 mhz-en fog postolni. Ehhez kiolvas egy, erre a frekire vonatkozó spd értéket a ramokból. Nem tud minden ram modulhoz igazodni, jellemzően az első, legalacsonyabb értékű ram slotba helyezett stick spd-jével próbálja az összes memóriát üzemeltetni. Ha vannak eltérések a stickek közt egyből kétesélyes a story, nyílván érzékenyebbé válik az egész rendszer ezekre a magasabb, 800mhz-es működés miatt. Ha így van és tényleg különböző ramokat használsz, én egy 2 Gb-os (ha van 1 illetve 2 oldalas is, bár ez már hardcore, akkor 1 oldalast), cl6-os sticket raknék az egyes slotba, annak vannak (kéne lennie) olyan main timing, trfc, stb. értékei, amivel a legnagyobb eséllyel működni fog a többi.
A lapnak elvileg nem kellene kínlódnia a natív 400 fsb miatt, hiszen a support listában van szinte megegyező Yorki. -
Alpi.
addikt
válasz
lolka-bolka #14724 üzenetére
Hibauzenet nelkul csak kilep az asztalra, os megy tovabb ? Ram szokott ilyent csinalni. Vtt, vnb, ram setup johetne, hatha van eszrevetele valakinek.
-
Alpi.
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #14639 üzenetére
Ha csak el van hajolva az nem nagy para.
Simán visszaterelgethető.
-
Alpi.
addikt
válasz
Speed® #14628 üzenetére
Hogy érted ? Annyit kért ? (1.275-öt) Az én kis csoda 5450-esem 1.13xx vides. Kaptam egy Q9550-est tesztre, C1-es rev. Nem sok jóra számítottam előzetesen emiatt. Aztán jöttek a meglepetések ! 1.175 vid !! Kifejezetten jót megy, aminek igencsak tudtam örülni, mert a Q9550-esek közt sokkal kevesebb az E0 Xeonosan jó darab ! Elsőre kivenni egy igen jót nem kis szerencse.
-
Alpi.
addikt
válasz
oettinger01 #14533 üzenetére
Azért egy 400 mhz-et igencsak meg kellene ugrania. Ok, nem lesz stabil 480, de az, hogy 400 alatt sem stabil, az nem reális sztem. Majdhogynem hibahatár a 333-hoz képest.
-
Alpi.
addikt
Tegnap gyors cpu cserével toltam egy Pifast eredményt X5460-al. A gép adott volt, előtter egy Q9550-est toltam benne.
Alpi@X5460@Pifast -
Alpi.
addikt
válasz
xeon forever #14521 üzenetére
Szerintem az Ő lapján 1,25-től indul a vNb.
-
Alpi.
addikt
válasz
oettinger01 #14519 üzenetére
A vrmet hűtsd és nagyon figyeld ! Nb hűtés megintcsak fontos lesz, lehet a hővezetés sem a régi már a borda és a chip közt. Ezt majd meglátod, a lényeg, hogy ne csak a cpura koncentrálj, hanem a lap különböző alkatrészeinek is figyeld a hőfokát. Vrm különösen kérdéses ránézésre.
-
Alpi.
addikt
válasz
lolka-bolka #14493 üzenetére
Gigabyte lap ? Ott láttam már agyatlan dolgokat ahci-s cuccoknál. Tippre más verziós ide/raid vezérlős bios a Xeonos.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- Óvodások homokozója
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- ZIDOO médialejátszók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR