- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Egy korszak vége
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
válasz g@norbert #7399 üzenetére
Elő tető alatt könnyebben ment , még szerencse, hogy alapot nem kellett ásni betonra ment 2-4-es bazalt ágyba. Balatonon hasonló időben az alapot is ástam, az tényleg durva volt.
Még a 40kg-os támfal elemeket jó dolog lesz helyre cipelni, megtölteni... de úgy is lassan jön az ősz (sajnos) -
xeon forever
addikt
Jo kis hardware melo :
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
xeon forever
addikt
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz xeon forever #7392 üzenetére
Bizonyos alap felett már csak a LAN eszközön és a vinyón múlik..nagy meglepetés nincs abban, hogy a QC Xeon bírja szépen
-
xeon forever
addikt
Hát megintcsak megnyugodtam...Ezzel a xeon csodával simán megy a gigás net...pedig i7 AZ elvileges minimum.
2 honapja figyelem AZ esemenyeket es sima liba. Originrol 960mbps sel szedi AZ adatot. Folyamatosan. (hdd 1200mbps belso adatirast azert tudja amore toltok)
-
kenand
veterán
válasz Pécsi gyerek #7367 üzenetére
Nálam is volt (van) 5 féle P35/P45-ös Gigabyte lap, összessel jók voltak a tapasztalataim.
(x58-as vonalon is jók a Gigabyte lapok, Asrock féle RAM hiszti sincs velük)[ Szerkesztve ]
-
g@norbert
tag
válasz xeon forever #7389 üzenetére
Jogos,de én inkább kihagyom,sok rossz tapasztalatról olvastam már evvel kapcsolatban.
Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
xeon forever
addikt
-
g@norbert
tag
válasz csubbaka #7385 üzenetére
847 pozitív értékelésed van,0 negatív,szerintem ez önmagáért beszél,semmi kétségem sincs a korrektségedet illetően.
Pontosan ezért kérdeztem rá hogy ki volt az eladó,mert ha egy 5 naposan regisztrált eladótól vette,akkor semmi esélye arra hogy korrekt bánásmódban részesüljön...Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
Kere
csendes tag
Gyuri27 :
MSI p35 neo a lapom pontosan
csubakka :
visszaküldöm, tökmind1 csak működjön a gépembe.
Azért egy ilyen lap már csak kell indítsa, én mindent megpróbáltam márBy: Kere
-
csubbaka
tag
válasz g@norbert #7380 üzenetére
100db-nál több Xeon-t adtam már el ez a második "probléma" (halkan megjegyzem az elsőnél a kedves Vevőnél volt a bibi), úgyhogy ezt a véleményed inkább megtarthattad volna Magadnak!
[ Szerkesztve ]
csubbaka felhasználónak 43 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!
-
csubbaka
tag
Történetesen Tőlem vette a Kolléga a Xeon 5430-at, ami pikk-pakk működött egy MSI P45 Platinum-ban. A működéséről képernyő mentést készítettem, sérülni biztosan nem sérült szállítás közben, (tutin csomagolok ezt Te is tapasztalhattad ) úgyhogy érdekes Számomra a helyzet. Mindegy, bizonygatni az igazam, vitázni nincs kedvem, kicserélem, de előtte várom vissza a kis Xeon-t kíváncsi vagyok mi lehet vele
csubbaka felhasználónak 43 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!
-
g@norbert
tag
Vagy cserélje,vagy küldje vissza a pénzt.
Csak itt az a gáz,aki döglött procit küld,attól én nem kérnék másikat,de ez persze az én véleményem.
Nem megy az olyan könnyen tönkre egy postázás alkalmával...
Ne csapjuk be egymást...Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
g@norbert
tag
Mindenképp küldd vissza,mert ebben az esetben tényleg halott a cpu,és mivel egyetlen egyszer sem sikerült semmilyen biossal teljesértéküen betöltődnie a biosnak a teáltalad vàsárolt xeon cpu-val,pedig a régi cpuval minden stimmel,és moddolt bios sem kell ahhoz hogy felismerje a xeont.
Indokold evvel a vásárlástól való elállásodat.Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
Alpi.
addikt
-
g@norbert
tag
-
Alpi.
addikt
Esetleg ebbe a lapba egy másik quadot ? Nézd meg, hogy melegszik-e a cpu abban a pár másodpercben.
Nekem ez cpu hibának tűnik. Már csak azért is, mert minden más marad, kicseréled egy másikra és működik, visszarakod és semmi.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Kere
csendes tag
-
Pécsi gyerek
addikt
Nekem is gigabyte van,igaz csak egy p35 ds3.De szintén nagy örömömre
Ez a giga lap miatt lettem giga fan Most van egy b250- es az is giga,nem egy drága darab,de avval is megvagyok teljessen elégedve.Na meg a g31 es lapommal + Xeon E5450-el is elmegy a Gta 5 ,szóval giga a király.Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
g@norbert
tag
Szia!
Nézd,ha minden hűtőblokk normálisan felfekszik,ha 1db rammal(gondolom végigpròbáltad mindet 1esével mindegyik slotban)ugyanazt csinálja,és ha az eredeti biossal működött a régi prociddal,akkor én is a geniusról keresgélnék,mert szerintem is ott van a bibi.
Minden műveletet a régi nem xeon proccal kell csinálni.
Letöltöd,a régi proccal kell felrakni a xeon biost,ha megvan leállít,bele az új xeon.Ennyi.
Nekem így volt jó mindíg.
Üdv : Norbi.Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
Alpi.
addikt
Próbáltad 1 rammal bár P35-nek nem kéne kínlódnia 1333 fsbnél. Áramtalnítás esetleg bár ez megint olyan, hogy ha cserélsz cput és nem tolsz cmos cleart, akkor is meg kéne tudnia oldani a dolgot. Igazábol nem ismerem azt a lapot egyáltalán, lehet van valami sajátos kínja.
Mondjuk kicsit belegondolva, nem lehetetlen, hogy a mikrokódokkal nem ok valami. Genius oldalán nincs fent bios hozzá ?
Én onnan letöltött bios-rol még nem hallottam rosszat.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Kere
csendes tag
Örülök hogy azért másnak minden all right....
Csak én vagyok ilyen szerencsétlen?By: Kere
-
Alpi.
addikt
Azt hiszem, nem is meséltem, hogy most már pár hete én is egy Xeon konfiggal nyomom 24/7-be !
Olyan szinten kiszolgál, hogy jó ideje megvan már a 1151-es platformom, de csak ott figyel az asztalon, egyáltalán nem érzem szükségét a cserének.
P45-ösöm nb-jére felraktam egy vízblokkot és ha lehet tartózkodok a fölösleges le-felszerléstől, megnéztem, mit lehet kihozni a P35-ösömből. Minden fesz alapon van. Nb, Vtt, ramok is csak 1.8-on, egyedül a vcore-t emeltem egy picit, hogy kiszolgálja az emelt órajel óriási fesz éhségét.
Összedobtam a cuccot, gond nélkül indult, gyorsan belőttem és azóta megy. megy, megy, megy. Egy botlása, egy apró anomália sem volt ! Ezt mondtam anno, mikor megvédtem a P35-ös lapokat az újabb, előkelőbb chipsetekkel szemben, hogy egy jó P35-ös lap sok esetben előnyösebb tud lenni. Ezerszer egyszerűbb kezelése, kevesebb opció, kevesebb hibalehetőség és ha nem tervezünk bődületes tuningot, akkor nyugodtan választhatunk egy jobb P35-ös típust ! Mindent beállítani alapra, belőni a ram szorzót, aztán állítgatni az fsb-t és hozzáigazítani a vcore-t bárki meg tudja csinálni egy fél óra ismerkedés után kb. Minden tisztelet a kis Giga P35-Ds4-nek persze ! Így működik egy tökéletes P35-ös !https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Kere
csendes tag
Üdv!
A problémám a következő:
van egy msi p35 neo rev1 alaplapom (ms7360) amiben idáig egy c2d e4600 volt. frissítettem még ezzel a biost, beletettem a 45nm es xeonos mikrokódokat is. reseteltem a jumper 2/3 -adra állításával majd visszaraktam,kiszedtem a cmos elemet, majd pár perc múlva visszaraktam. vettem egy xeon e5420 -at, betettem (helyesen) de nem működik. a gép folyamatosan újraindul, és még a biosig sem jut el.A c2duo -val tökéletesen működik a gép. az eladó működő lga775 -ös gépből szedte ki, képet is küldött róla, átalakítóval, nutolva küldte el. usb eszközök kihúzásával is próbálkoztam. a lap elvileg támogatja az 1333 fsb -s quadokat (xeonokat) is.
vkinek van valami ötlete esetleg?[ Szerkesztve ]
By: Kere
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
xeon forever
addikt
Na ez jonak tunik...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz xeon forever #7353 üzenetére
Passz..de semmitmondó, úgyis az dönt, az adott program mennyire van kihegyezve rá. Összességében nem befolyásolja a viszonyokat szerintem, nem ezen múlik.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz xeon forever #7349 üzenetére
Nézd meg a tempót is, ha már AIDAval méregetsz..sokszorosa a friss prociknál, nagyobb integritás, magasabb órajel, stb. miatt.
-
CJ4567
nagyúr
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz xeon forever #7345 üzenetére
Almát körtével..semmit nem jelent az L2 difi, nem meghatározó tényező bizonyos szint felett..IPCben fényévekre járnak a mai megoldások.
-
CJ4567
nagyúr
válasz xeon forever #7345 üzenetére
Nem csak az utasításkészlet a lényeg, ahogy a cache mérete se minden. Az évek alatt felgyülemlő IPC növekedések nem elhanyagolhatóak, ezt 4 magra kivetítve máris nagyobb a különbség, és akkor a 7700K-nál ott a HT is.
(#7344) xeon forever Képet láthatnék?
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
xeon forever
addikt
Nézem itt az ujjabv procikat pl 7700k.
8Mb L3 cache 16wayEnnek a E5430 xeonnak meg L2 12Mb 24way.
Szoval bizonyos gamekben észre vettem minél több ramot igényel annál simábban megy.
Viszont amikor az ujjabb utasítás kell akkor meg bőven alulmarad.
Tudja valaki mi az oka?Pl xeonnak SSE4.1 a vége.
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz xeon forever #7342 üzenetére
Ebben nem vagyok olyan biztos, hogy mindegyik ugyan ezt dobja.
No Sana No Life
-
VinoRosso
veterán
válasz xeon forever #7339 üzenetére
Nem jön ott már semmi csak a technológiai szingularitás meg az 1000+ wattos gépek. Már ha lesz miből árammal táplálni. De akkor végre talán elkezdenek normális szoftvereket gyártani, nem ezeket az erőforrás pazarló bughalmazokat
-
CJ4567
nagyúr
válasz xeon forever #7337 üzenetére
Lemérhetnéd újra a legújabb AIDA-val, mert így nem lehet összehasonlítani az eredményeket.
No Sana No Life
-
VinoRosso
veterán
válasz xeon forever #7337 üzenetére
Én annyira nem csodálkozok rajta, évekig vagy talán évtizedekig vártuk azokat a játékokat, amik kihasználják a 4 magot, miközben jöttek ki az újabbnál újabb generációs négymagosok. 2009-ben még bőven el lehetett lenni egy 2 magossal is. A hardvert mindig könnyebb volt fejleszteni, mint a szoftvereket, még talán a közeljövőig is az lesz. Aztán majd egyszer csak vége lesz a jóvilágnak, mert nem lehet a végletekig faragni a manómétereket.
-
Starchm
őstag
Üdv.
Én is kicsit / inkább nagyon / off topiccal érkeztem ide,ismerősömnek lenne egy ősrégi asus lapocska:
https://www.asus.com/Motherboards/P5GPLX_SE/overview/
Tudtommal csak egy magos procikat kezel, viszont neki lenne egy Pentium E2200-s dualcore procija.
Lehetséges a proci micro kódját bele erőszakolni egy bios-ba? és ha igen valaki megtudna szánni egy microkóddal?
Tudom egyszerűbb kidobni, de kicsit kisérletezni előtte még jobb.Előre is köszönöm a segitséget.
-
g@norbert
tag
válasz xeon forever #7325 üzenetére
-100 fok,az nagyon komoly lenne...
Nem kispályás ez a cryo cucc.Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
Pécsi gyerek
addikt
Egy kis hosszútávú tapasztalat.Kb 1-1,5 éve vettem itt egy xeon e5450 procit smd hiányost(asszem 2 darab hiányzik róla)itteni tagtól.A mai napig hibátlanúl megy Ha esetleg valaki hasonló szituban van...Természetessen tájékoztatva lettem a dologról vásárlás előtt.És így valami 3-4 ezerbe kerűlt asszem
[ Szerkesztve ]
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
g@norbert
tag
válasz philoxenia #7320 üzenetére
Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
g@norbert
tag
-
g@norbert
tag
-
g@norbert
tag
válasz xeon forever #7318 üzenetére
Reszelni már nem kellene...
-
-
g@norbert
tag
-
VinoRosso
veterán
válasz Gyuri27 #7292 üzenetére
Itt van a frissített p5gc-mx rev 3.02g BIOS: [link] 30 napig elérhető még ha másnak is kéne.
A régi netburst (p4,pentium D, Celeron D stb) mikrokódokat ki kellett belőle törölnöm, hogy legyen hely a 45 nm-es mikrokódoknak, így biztosan már csak a 65 nanométeres c2d-k mennek vele.Ha deszkád rev-je támogatja a 45 nanósokat akkor az is menni fog, ha nem megy vele akkor vszeg nem támogatja.
A mikrokódokon már nem múlik, mert abból az összes 45 nm-est beleraktam:
Sok sikert az égetéshez.
-
CJ4567
nagyúr
válasz zoltanz #7308 üzenetére
PCSX2 1.5.0-s verziója már tud kezelni AVX2-t a grafika résznél, VT-x és VT-d-t nem hiszem hogy kezel bármelyik emulátor. Teszteltem G4560-at PCSX2-vel, GT4 és Ratchet & Clank 3 (ez 1.5.0-ban megy csak) elég szépen ment, jóval jobban mint a Xeonnal. (Játszhatatlanból tökéletesbe fordult át az emuláció.)
No Sana No Life
-
zoltanz
nagyúr
válasz xeon forever #7307 üzenetére
SSE mellett pl jól jön a VT-x, VT-d ( IOMMU) támogatás PS és hasonló emulátoroknál, vagy virtuális gépeknél.
Az újabb emulátorok már használják a AVX, AVX2-őt is pl. -
CJ4567
nagyúr
válasz xeon forever #7305 üzenetére
Viszont egyből integrálták az SSE4.2-t is. 2007-ben integrálta egyből az Intel, Xeonokba és a QX9770, 9650-be, majd 2008 elején a többi Penyrnbe.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz xeon forever #7303 üzenetére
Nálam az UEFI már olyat ír hogy SSE5 N/A, gondolom mert még nem létezik CPU ami támogatja
No Sana No Life
-
xeon forever
addikt
Egy kis technikai diszkurzus...
Vannak ezek a jó öreg xeonok(2009)...
Az sse 4.1 utasitasnak köszönhetően majdnem minden 3d alkalmazás elindul. Ez így idáig világos. Ami viszont nem, hogy mi a határa az sse utasításnak, ha egyáltalán van?PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Egér probléma
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- ASUS ROG Ally
- Építő/felújító topik
- VoIP telefonálás
- Horgász topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest