Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:48:38

LOGOUT.hu

Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5315) Speed® válasza inf3rno (#5311) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

TjMax értéke nem egy állítható valami, az fix, ennél pl. 85°C. Ha a lapod BIOSa rendben van microcode szinten, akkor emiatt nem lehet gond. A programokat pedig lehet offsetelni, ha olyat akarsz használni, ami alapból nem tudja (CoreTemp/HWinfo/stb.).

Ha a hűtés is rendesen áll rajta, akkor pedig csak feszültségtől függ, elmelegedik-e vagy sem. C0 rev. jellemzően éhesebb, mint az E0, de a tesztelést én akkoris ott kezdeném, ahol írtam..alapra mindent, RAM OCt ne erőltesd, keresd meg szintetikus teszttel a feszültségigény alját max, ha szeretnéd, aztán kis lépésekben lehet felfelé menni..nem ajtóstul a házba.

Ami az állítgatást illeti, az márpedig BIOSban történik..és ez így van jól..
Ha nincs türelmed hozzá, akkor nem a Te platformod..vagy ne akarj OCt.

BIOS nem állít semmit magától, a beállított vCore terhelésfüggően droppolhat. Tolj rá valamit (IBT/P95/LinX/stb.), hogy lásd, mennyi is az annyi, ha dolgozik. Lehet droppol egy nagyot és máris kiderül, nem elég a kívánt OChoz, azért szívsz.
De szerintem szimplán a RAMok miatt, azzal kezdeném, hogy visszapakolnám őket 1333C9/1.5Vra..az MCH/NBnak meg mehet egy kis +fesz a 4 modul miatt, ahogy valószínűleg az FSB/VTT is kér valamennyit a 400as üzemhez..

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.