Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:48:38

LOGOUT.hu

Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5311) inf3rno válasza Speed® (#5307) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem igazán értek hozzá, hogy hogyan állítsam ezeket a dolgokat. Valamikor a bios felülbírálja, amit írok, pedig szerintem ok nélkül. Tudnátok segíteni, hogy hogyan állítsam? Esetleg lehetne ezt riva tuner-el vagy valami hasonlóval csinálni, hogy ne kelljen állandóan a bios-ban turkálnom?

Ezt a tjmax-ot át lehet állítani valahol, hogy jól mérje? Hát nem akarok most új hűtőt venni. Elég feszesen rajta van mióta rádrótoztam. Amikor lekerül róla, akkor adom is el. Van még esetleg egy 1150-es foglalathoz való hűtésem, de az szerintem nem kompatibilis a 775-el. Az a helyzet, hogy a cpu, lap, ram max 30-at ér, vagy még annyit sem, úgyhogy nincs értelme mondjuk 10-ért venni hozzá egy új hűtőt, hacsak nem új áron el tudom adni. Használt hűtőt esetleg tudok nézni hozzá, de idő, mire ideér, és nem tudom, hogy van e értelme, ha esetleg úgyis az a vége, hogy megy a kukába a lap meg a processzor... Költeni max tápteszterre vagyok hajlandó, ha nem elég egy multiméter, meg esetleg minimális ESD védelemre. Másra nem igazán.

Értem, akkor kiteszteljük. Az 1.25v egyébként soknak tűnt, a bios kipirosozta újraindítás után. Lejjebb tettem 1.24v-ra. Úgy most gond nélkül indul.

Hát nem tudom. Nekem elég fura, hogy throttlingol a CPU hőmérséklet miatt, és pont akkor jön egy áramingadozás, ami miatt UPSre vált a gép. Valami itt nem kerek. Az UPS új, de fura dolgai vannak, pl ha kikapcsolom estére, akkor 10%-ot esik az aksi reggelig.

Van dump file-om a bsodról, de egyelőre nem volt időm utánanézni, hogy hogyan kell megnézni.

A teszteléssel az a baj, hogy nehezen reprodukálhatóak ezek a hibák. Egyedül a játék, ami 2-3 óra után fagyni szokott. Most kikapcsoltam EIST-et meg CXE-t, meg valami temperature control-t az alaplapon, ami gyanús volt, hogy throttling-al kapcsolatos. Aztán most nem szállt el a játék 4 óra után sem, viszont throttling-olt erősen a hwinfo szerinti 67°C-nál így is, szóval talán csak idő kérdése lett volna, hogy megint feladja. Elméletileg ez a probléma meg fog oldódni, ha sikerül normálisan beállítani ezt a tjmax-ot, legalábbis reménykedek benne, hogy be lehet. Ami még aggaszt az a driver újraindulások meg ez a kernel power error. A BSOD konkrétan akkor volt 2x is nemrég, amikor egy sorozatot néztem chrome-ban úgy, hogy a hdmi a tv-re volt kötve, mellette meg dolgoztam a gépen. Gari van a kártyára, de nem tudtam megállapítani egyértelműen, hogy a kártya hibája, Gianni meg azt mondta, hogy legalább egy hét, mire talál másikat helyette. Az új lapon van valami integrált kártya, de ahogy néztem nem működik tökéletesen.

A fő gondom továbbra is, hogy nem igazán tudom hogyan tesztelni, mert nem ismételhetőek ezek a hibák. Egyszer csak gondol egyet a gép, aztán minden további nélkül újraindítja a video driver-t, és fogalmam sincs, hogy miért. A bf4 az egyetlen, ami ismételhető, az viszont emiatt a throttling miatt száll el szinte bizonyosan. Ezek alapján úgy tűnik nekem, hogy két különböző hibával állunk szemben, plusz ugye még ott van harmadiknak ez az USB3-as dolog. Arról nem is írtam, hogy folyamatosan disconnect, reconnect-el hozzá valamiért ez a lap, míg a másikkal állandóan kapcsolatban van, nincs ilyen kínja. Az előlapi USB2-nél sem működik valamelyik, de azt ráfogtam, hogy a ház hibája.

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.