- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
envagyok #15036 üzenetére
Igen, de feltételezem, hogy a nyák is kör alakú.
Nekem olyan felelne meg, amit én be tudok dobozolni, rendesen.
Ezen kívül:
Legyen rajta VGA illesztő, esetleg WiFi sem ártana, elég erős legyen diszkrét, nem processzorigényes desktop alkalmazások futtatására és x86-os CPU-val szereljék.
Azért kellene mindez, mert jó volna egy kis gép, amit zsebre vághatok és akár itthon, akár a telken rádughatok egy monitort, majd használom desktop gép gyanánt. Az x86 meg azért lenne jó, mert régebben csináltam egy kisebb oprendszert Home Automation céljára és azt befejezném, ha volna hozzá alkalmas, kis fogyasztású vas.
Ezért esik ki a Pi és sajnos a VGA hiánya miatt ez az UP is.Nézegettem, van az orange pi-nek olyan változata ami VGA-s és csak 35 USD, vagy a marsboard-ok között is akad ilyen (54 USD-ért), de sajnos mindkettő allwinner procit használ, vagy a mars RK-t is még, az allwinner mellett. Én viszont a rendszeremet nem szeretném átírni arm procira. (egyébként a marsnál és az orange-nál is alap a Wifi és a SATA)
A tablet meg, bár árában valóban megérné, a TAB LCD-jét el lehetne használni akár máshová is, de a VGA-t ott is meg kellene oldani, ráadásul a tab alaplapja meg ki tudja milyen formájú?
Nekem fontos, hogy szép téglalap alakú legyen a lap, amilyen a Pi is például.Eddig a legjobb alternatívának a linutop bizonyulna, csak sajnos desktopnak elég gyenge még a Linutop II is. Az egyes 256 a kettes pedig 512 MB memóriával bír, egy elég sápatag proci mellett. Ez meg sajnos kevés.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
envagyok #15025 üzenetére
Drágának tűnik ez. Nem kétséges, azonban, ha belegondolunk, amíg a Raspi le nem szorította az árakat, addig egy hasonló lapocskáért elkértek 150-250 dollárt is, olykor még többet.
Aztán a Pi kijött a maga 20 dollárnak beharangozott, majd 25-re emelt "A" verziójával és azóta sokalljuk ezeket a ketyeréket, ha azok ára duhaj módon fölé kerekedik a Pi már.már standard-nak számító, 35 dollárra beállított árának.Tulajdonképpen, ha egy desktop masinával hasonlítjuk be (300-600 USD), vagy egy neves gyártó thin kliensének árával (250-350 USD), akkor nem is olyan tragikus. Legalábbis szerintem. Nem igaz?
-
-
Celtis
veterán
válasz
envagyok #12768 üzenetére
Köszi, hogy próbálsz segíteni, de eléggé ismerem, hogy hol és milyen formában tárolja a tvheadend a csatornalistát. Még kínomban egy csatornalista szerkesztőt alkalmazást is készítettem hozzá, mert főleg régebben a GUI használhatatlan volt.
A gond az, hogy az 5.0.8-as konfiggal nem indul el a backend. Nulláról kéne újrakonfigurálni. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
envagyok #12639 üzenetére
Itt kéne megkérdezni, jobban érthetnek hozzá.
-
golya87
őstag
válasz
envagyok #12566 üzenetére
A garanciálisan visszaküldött Pi-nek a dobozát akár egy hétig is megtarthattam, viszont a csereeszköznek instant dobtam ki a dobozát. Én is pislogtam, amikor a visszaküldés után egy héttel hívtak, hogy hol a doboz. Megoldottuk úgy, hogy vettem még egy Pi-t (úgyis kellett még egy) és annak a doboza ott marad náluk.
Mondjuk ellenkező esetben nem tudom mit kezdtek volna velem...
A telefon másik oldalán lévő emberke nem tudta elképzelni azt az élethelyzetet, hogy semmilyen eszközöm dobozát nem tartom meg... -
ivjoe
tag
válasz
envagyok #12492 üzenetére
Elég jók:
https://www.flickr.com/photos/jonatan_ivanov/8678701234/
https://www.flickr.com/photos/jonatan_ivanov/8677278043/ebay: hd44780
16x2-es 600 HUF alatt
20x4-es 1600 HUF alattEzen kívül szerintem kötelező hozzá egy I2C modul
ilyen: http://www.ebay.com/itm/171349409569
300 HUF alatt
mert:
- direktben meghajtva nagyon-nagyon instabil, érzékeny a feszültség-ingadozásokra
- sokkal kevesebb kábel kell
- egyszerűbb programozni -
Celtis
veterán
válasz
envagyok #12116 üzenetére
Tehát szerinted Pi-vel nem fog menni?
Azért ki fogom próbálni, hogy PC-n futó Kodis TVH klienssel is rácsatlakozom, mert szerintem a tuner és a streaming megy. A Logban nem ír semmi hibát, és az ECM-eket is kéri folyamatosan.
Meg egyébként is SW-es probléma kell legyen, hiszen órákig jó.Van itt valaki, akinek mond valamit a dmesg log, amit belinkeltem?
-
-
Kroni1
veterán
válasz
envagyok #11181 üzenetére
Köszönöm!
Kicsit lehet hogy OFF, de pont azért itt teszem fel, mert a Cubox topicja nem ennyire pörgős, másrészt meg érdekelne, hogy a Pi 2-n is így van-e: Szóval most egy cubox-om van, és az ujabb 5.04-es OE van fent. A TV-m és a Cubox is tudja elvileg a kadenciahelyes 24p-s megjelenítést, (ahogy ugyebár a Pi is tudja) de valamiért nálam nem fix 23.98 fps-t ír a codec info, hanem változik, van hogy leesik 23.97-re és van hogy pl. 24 fps-t mutat egy filmen belül, és ez van a legtöbb filmemnél. Ez igy normális, vagy ennek végig fixen a 23.98-at kéne mutatnia?! -
-
wassermann
Topikgazda
-
wassermann
Topikgazda
-
vzoltan
aktív tag
válasz
envagyok #11020 üzenetére
igy
<red>ContextMenu</red> ezzel jon be az a menu
<green>NextSubtitle</green> ezzel ralep akovetkezo feliratfilera ha van
<yellow>SubtitleDelayMinus</yellow> ezzel lassitja a feliratot
<blue>SubtitleDelayPlus</blue> ezzel gyorsitjaezeket allitottam be a
/home/osmc/.kodi/userdata/keymaps/remote.xml fileban. -
-
-
válasz
envagyok #10439 üzenetére
Hogy segítség lenne, kétlem, de a saját tapasztalatom:
Ilyen ki-ba kapcsolgatás nálam is volt, LG tévé - Denon AVR -RPI háromszögben, de már nem emlékszema részletekre, csak arra, hogy menüből valami nagyon kézenfekvő beállítással oldottam meg. Vélhetően a PI menüjében, mindjárt visszakeresek itt, mert szerintem innen jött a megoldás.
MaCS
-
azbest
félisten
válasz
envagyok #10399 üzenetére
Simán lehet, hogy ha a pi kezeli a tunert is, akkor a tuner drivere akkor a cpu terhelést okoz, ami mellett már nem képes folyamatos lejátszásra.
Esetleg még azt érdemes ellenőrizni, hogy mpeg2 vagy mpeg4(h264) a problémás adás. Bár gyanítom, hogy az mpeg2-őt le sem játszaná, ha nincs megvéve a codec hozzá. Ha meg ugyanazt az adást veszi mindkét megoldás, akkor pláne nem codec gond. Inkább a prociterhelés gyanús.
-
golya87
őstag
válasz
envagyok #10357 üzenetére
Azbest-nak van egy leírása a fórumban.
Itt is úgy kell, ssh-val a pi-hez és utána a többi. Mai napig úgy telepítem az oscam-et.Lehet tudni, hogy mely szolgáltató/csatorna használ 8psk-t, amit használni szeretnél? (akár privátban is)
-
wassermann
Topikgazda
válasz
envagyok #10340 üzenetére
Ha jól emlékszem nálam is volt telepítésnél egy ilyen végtelen ciklus: a külföldi fórumokon azt írták vmi usb... nevü fájlt ki kell törölni a gyökérből a windows-os diskmanager-es telepítés után és akkor jó. A gond, ha jól emlékszem az, hogy egyébként a rendszer rádugott pendrájvra települne és az nincs.
-
golya87
őstag
válasz
envagyok #10338 üzenetére
Ha DVB-S2-es a tuner, akkor mennie kellene az SD és a HD csatornáknak is, mivel mindkettő QPSK módban jön, csak van amelyik MPEG-2 és van amelyik MPEG-4 kódolással jön.
Továbbra is a Raspbmc-t kellene felszenvedni, azon hátha újabb kernel van, frissebb firmware-rel. Esetleg pont hibás tvheadend verziót fogtál ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Építő/felújító topik
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Renault, Dacia topik
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged