Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz #94180096 #6318 üzenetére

Olyan smartcard olvasó kell, amit a linux kernel / beépített ccid driver alapból támogat. Amihez külön zárt driver kell, az nem valószínű, hogy megy, mert a raspi armv6-os rendszeréhez nem szokott lenni driver, hanem csak x86-os linuxhoz.

Omnikey 3121 és rokonai esélyesek, de drágák szoktak lenni. Gemalto olvasók is drágák általában. Alcor micro AU9540 az amit használok a raspivel. Innen vettem [link]

Viszont a 2013-09-25-wheezy-raspbian rendszer eldobja az usb alrendszert pár másodperccel azután, hogy elkezdem használni a kártyaolvasót. A raspbmc alatt nem tudom ez a probléma jelentkezik-e. A régebbi raspbmc és raspbian alatt nem volt ennyire durva kiakadás ugyanezzel. A cmdline.txt-ben meg kellett adnom, hogy dwc_otg.speed=1 , ez lelimitálja az usb sebességét 12 Mbitre, ami viszont necces a dvb tunernek, nem is próbáltam vele, mert pc-re átstreameléshez már biztos kevés. Igaz azóta 41 napja megy gond nélkül (nyomtatószerver és a pc-n futó dvb vevőm a benne lévő kártyát használja).

Gondolom az újabb kernel miatt lehet a különbség, nem tudom azóta kijavították-e.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés