Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
Tegnap sikeresen életre keltettem az RPi-t
Vagyis megjött a mem.kártya, táp, kábelek, stb. Vettem egy pici műszerdobozt is, volt vagy 300Ft, de sajnos 3mm híján nem fér bele
Legalábbis széltében; a másik irányból teljesen jó, talán fél-fél centivel hosszabb is. Eh, majd meglátom, lehet bele tudom faragni.Mennyire gond, hogy az SD formázó programban elfelejtettem beállítani ezt?
Set "FORMAT SIZE ADJUSTMENT" option to "ON" in the "Options" menuEttől függetlenül elindult. Ezt a kezdőcsomagot raktam rá: NOOBS [link], és egyelőre a Raspbiant telepítettem. A zip kifejtés nem tűnt lassúnak, de amikor a kártya boot menüjéből indítottam a telepítést már az RPi-n, akkor csak ~5MB/s volt a sebesség, ami nem túl combos. Majd lehet pár tesztprogrammal rámérek, hogy amúgy mit tud a kártya. Ami végül egy Class 10, 8gb, Transcend lett, 3.6k volt, 2év gari, pontos típusszámot most nem tudok, de úgy láttam, ez is támogatott, és végül is, ment is. Majd lehet ebayről rendelek még párat, ha tényleg pár ezer forint körül vannak, de most gyorsan akartam beszerezni egyet.
Az ~ezer forintos hdmi-dvi kábelt is működik, és az usb-microusb is jó, valamint a 2A-es teszt adapterrel sincs gond (majd egy másikat fog kapni, csak arra még kell forrasztanom USB aljzatot), az RPi sem igazán melegedett, úgy érzem.
Még átnézem az ilyen bevezető leírásokat, meg kísérletezek majd egy rendszerrel. Aztán lehet később cserélgetem őket, melyik-mit tud. Ja meg egy HD filmlejátszást akarok kipróbálni majd. Aztán jöhetnek a mindenféle GPIO-s játékok, próbapanelom már van, majd veszek egy marék ledet is valamikor.
Mint "projekt", egyelőre az RFID-s kártyás ajtónyitó rendszer, illetve a motoros függönymozgatás, esetleg távirányításos lámpakapcsolás, amiket első körben ki fogok próbálni és érdekelnének. Később pedig lehet összegyúrom egy komolyabb, összefüggő hálózattá, de egyelőre alapok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Assetto Corsa Rally
- Fogyjunk le!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Kétezer eurós csomag lehet a Vivo X300 Ultra
- Viccrovat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- DELL Mini PC - Core i7 7700T (90k) + 8700T (100k) +gyári wifi! 16GB vagy 32GB ram - 256/512GB SSD
- ÚJ GAMER MAX PC CORE I5 14400F 16-32GB DDR4 RAM 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070 8GB DDR6 2ÉV GAR!
- Dell OptiPlex 5070 SFF // Core i7 9700 // 16GB // 256GB SSD számla + gari - több db elérhető
- MeLE PCG35 APO mini PC fanless, újszerű, eredeti doboz, Debian 13 LXQt, SSD-vel is kérhető
- AKCIÓ! Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! R7 9850X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB Nvme!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- Apple Magic Keyboard A2261, magyar billentyűzet iPad Air 11"/ iPad Pro 11" - 27% ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vagyis megjött a mem.kártya, táp, kábelek, stb. Vettem egy pici műszerdobozt is, volt vagy 300Ft, de sajnos 3mm híján nem fér bele
Legalábbis széltében; a másik irányból teljesen jó, talán fél-fél centivel hosszabb is. Eh, majd meglátom, lehet bele tudom faragni.
wassermann