Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gorcsew
    csendes tag

Az E-AC3 (DDP) és Atmos kódolás nem nyílt szabvány, hanem Dolby licencelt technológia. A VLC alapból nem tartalmazza a Dolby dekódert, mert jogi okokból nem szállíthatják beépítve. A Raspberry Pi SoC (Broadcom VideoCore) nem támogatja hardveresen az E-AC3/Atmos dekódolást.
    Mit mutat a VLC az info ablakban a kódekekre?
    Állítsd át a hangot passthrough-ra, így nem a Pi-nek, hanem a Tv-nek kell megbirkóznia a hangdekódolással. Valahogy így:

Ha nincs ilyen opció, állítsd a hangkimenetet ALSA-ra, és az eszközt HDMI direkt hardvere Device without any conversion-ra. (Nincs VLC-m, de valami hasonló lesz ott is.)
    Ne ilyen csilivili kódekkel készült kópiát tölts le ;)

cigam, köszi a gyors visszajelzést.

Elöljáróban annyit, hogy egy PI 3-at cseréltem le, ami az updatek után nagyon belassult, aztán gondoltam nem szenvedek vele (azt tessék cseberből vederbe). Azon VLC mindent is lejátszott, persze ott meg a kép szaggatott, ha nem a legrégebbi elérhető oprendszer volt visszatelepítve.

Elnézést a képekért, de a PI-t film nézésre használom TV alá rakva és így egyszerűbb volt "sreenshot"-ot csinálni, telefonnal ..... :F

Szóval ezek az opcióim vannak. Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mit is kéne állítgatni.

Új hozzászólás Aktív témák