Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43185) bwin.party válasza stopperos (#43181) üzenetére


bwin.party
aktív tag

Szia! :)

Így megpróbálok válaszolni, egyesével nem akarom megszólni a topikot semmiképpen sem.

A NextCloud lesz felbütykölve rá, megfogadom a jó tanácsot. :)
A külső merevlemez házikó külön tápegységgel megy, így kerestem amikor elkezdtem nézelődni ne a Pi adja annak is a feszültséget - nem akartam, hogy a Pi is feszült legyen :D -, Axagon egyébként a márkája. Megérte az árát, jó termék.

#43182 Fecogame: Az rTorrentet mindenképp megnézem, azt tudom róla, hogy parancssoros cucc és nagyon kicsi az erőforrása. Régen használtam egy FTP elérésen töltöttem fel a torrentet és ment is a dolog. ;)

#43183 sztanozs: Amíg nem lesz keret egy 4-es Pi-re addig kénytelen vagyok ezt elfogadni. A lényeg, hogy legyenek elérhetőek a fájlok és menjen egy saját kis felhő, amit a szűk család tud kényelmesen használni. Smart TV egyenlőre semmilyen funkciót nem kap a Pi-ről, szokom a helyzetet és ahogy váltok kényelmesebb lesz a dolog. De ezt mindenképp szem előtt fogom tartani. :R

#43184 cigam: Transmissiont egyszer próbáltam rajta iszonyat szenvedés volt, hogy elinduljon egy torrent. Qbit szerintem patent cucc, de emlékszem a teamviewer futott vele háttérben iszonyat lassú volt a rendszer tőle. Szóval hiába a WEB-es felület, az rTorrent fog kapni egy esélyt a sebességek miatt. :D De igazad van, iszonyat kényelmes a qbit. Főleg, hogy össze is szedi könyvjelzőkben a torrenteket. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.