Hirdetés
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Láttam az adafruit-osat, csak az a bibi vele, hogy az általuk árult rtc-nél az ellenállások lehagyásával gyakorlatilag 3V lesz belőle, de ebayen jó áron más kialakításúakat kapni, amit nem biztos, hogy ugyanígy lehet használni, nameg ha több i2c eszközt kötnék rá, akkor sem megoldás.
A szintillesztő kapcsán ezen gondolkodtam:
- ha jól sejtem 5V->3V megy csak a táp átalakítás
- i/o részen kétirányú az illesztésMi lenne ha az i2c és föld-et bekötném a 3.3 oldalára az illesztőnek (de a 3.3V tápot nem kötném sehová). Az 5V oldalon pedig bekötném a pi 5V és föld ágát, valamint az i/o-t. És ide az 5V oldalra jönnek az eszközök (rtc, kamera, lcd...). Gyakorlatilag csak az i/o lenne illesztve. Ha jól tudom az i2c eszközök szépen felfűzhetőek egymás után, az eszközöknek egyedi címe van a buszon.
Jó a gondolatmenetem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Videós, mozgóképes topik
- Villanyszerelés
- Háború Izraelben
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Elektromos autók - motorok
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fotók, videók mobillal
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB RAMPAGE Shiva A-Data 650W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3371,100% Akkumulá
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3253,100% Akkumulá
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest