Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
Igen, ezt szinte sejtettem, hogy ez local network szintjén decentralizált (alapesetben).
De ha jól értem a Pihole egy DNS szerver a Pi-re, ugye? De megy headless Raspbianon is? Nekem nincs ablakos felületem, mivel szerverként tekintek a Pi-re (file, média, meg időzített feladatok).
Utánaolvasok, csak még egy kérdés: ha bármikor szükségem lenne rá, akkor a Pihole munkája bármikor kikapcsolható, majd utána vissza úgy, hogy kb. semmi nem szenved hátrányt? Szeretem a Pi-n azokat a szolgáltatásokat használni, amik nem nőnek bele a rendszerbe, hanem ha úgy gondolom, tét nélkül ki tudom kapcsolni (és ugyanígy vissza), persze nyilván akkor az adott feladat nem fogja szerepét ellátni. Ugyanígy van ez a Samba-val, a MiniDLNA-va, az Apache-csal, stb.Amúgy ezek után már félve merem elmondani, hogy egyébként szerverekkel (is) foglalkozom a munkahelyen
, de mentségül szolgáljon hogy nem ilyen területen. Felhő szolgáltatásokat üzemeltetünk.
38453 ReFleXx:
Valójában ez részben megoldotta a problémát, de nagyon nagyon látszik, hogy ez a probléma megerőszakolása. Ugyan SSH/ping esetén így már megtalálja a Pi-t a gépem, de pl. nem működik a Network Discovery és a shared folderek is néha nem találnak magukra. A ping is hol működik, hol nem, még egy adott sessionön belül is. A korábbi, egyértelmű és pontos LAN-IP megfeleltetés idején ezek az anomáliák nem voltak. Ment a network share, discovery, ping, ssh, minden, tökéletesen, külsö beavatkozás nélkül. Csak annyit csináltam még installáláskor januárban, hogy fix IP-t adtam a Pi-nek (a dhcpd.conf-ban) és megadtam a ma is használt hostnevet (pistacio). És ezek után egészen kb. másfél héttel ezelőttig minden ment rendesen. De akkor valami történhetett, mert elszaródott az OpenVPN-em, amit szintén nagy nehézség árán hoztam vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Egérpad topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Hegesztés topic
- Mesterséges intelligencia topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- HP Z240 Komplett asztali pc, garanciával, 1050ti 4GB Videóval!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Asztali PC , i7 6700K , RX 5700 XT , 16GB RAM , 480GB SSD
- i5 GAMER PC ÁRON ALUL ELADÓ!
- Új, Gamer félgép - ASRock B760M-HDV/M.2 + Intel I5 13400F + TeamGroup Vulcan 2x16GB DDR5 6000MHz
- Bomba ár! Acer Aspire ES1 - AMD A8 I 8GB I 180GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Keresek BOSE / JABRA / SENNHEISER / Bowers szervizest
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest