- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sumptuous
senior tag
Sziasztok!
Eddig csak pihole-ra használtam az rpi-t, most viszont elköltöztem, és máshogy oldanám meg a dns-t, szóval ugymond felesleges lett. Faterom jelezte, hogy jó lenne neki is valami médiabox, mint nekünk, azon nézne dolgokat. Gondoltam nekiadom az rpi-t. Meg is csináltam neki, felraktam a dietpi-re a kodit, arra pedig exoshark, movieshark stb. Illetve az itthoni nas-t is hozzáadtam ddns cím alapján. Az is szuperül megy. Egyetlen egy próbléma van, az egész cucc kegyetlenűl lassú. Rányomok egy videóra és egy bő fél perc mire csinál bármit is. Nas-ról hamarabb indul a lejátszás, de az online videó indulása az nagyon lassú. Próbáltam kábelen, 5ghz-s és 2.4Ghz-s wifin is. Sajnos nem segít. Maga a szoftver (kodi) nem fagy meg, egyfolytában megy a gondolkodós animáció. Nem tudom mi okozza, már a dietpi-re gyanakszom. Mire lenne érdemes leváltani? Illetve már egy órám benne van, mire mindent pöpecül beállítottam a kodin belűl. Lehet az összes(!) beállítást kimenteni, majd egy új telepítés után visszarakni a mentésből a beállításokat? Jelenleg legfrissebb kodi van telepítve, ezt is szeretném ha maradna.
Egyébként az említett médiaboxunk még a jó régi amlogic s905 alapú. 4k-s tv-n van használva, és meg se reccen. Ezzel ellentétben az rpi csak 1080p-ig megy és azon is akadozik a megjelenítés. Valamikor folyamatos, de leesik 10FPS-re is néha. Szerintem az rpi hw-je erősebb mint a médiaboxé. Tévedek? Vagy ez ennyit tud? Vagy valóban rossz linux disztrót használok, ami nem alkalmas erre a célra?
Szerk: A gpu ram-ja fel van emelve a zárójeles (kodi) értékre, ha jól emlékszem ez 256Mb-ot jelent.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest