Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

No, idén nincs izgulás azon, hogy vajon lesz -e bármi szülinapi meglepetés málnáéknál? ;]
    Igaz, pi4 után nagy dolgokra én sem számítanék, mert ezzel biztosan el leszünk pár évig.

Inkább az szúrt szemet, hogy a pi zero-kból gyakorlatilag mindenütt kifogyott a készlet és ahogy látom sok helyen már novemberben. Kis keresgélés után érdekes információmorzsákat is találtam: állítólag az 1GB-os pi4b is alapítványi megrendelésre gyártódik, ahogy a pi zero is. Szóval simán lehet, hogy csak átcsoportosították a pi4B 1GB-re a gyártókapacitást. Ezt azt jelentheti, hogy a legkisebb 4B -n nincs akkora árrés, amiért a nagy gyártók bevállalták volna (farnell és rs comp). Bár a típuskód táblázat alapján érdekes módon az összes 4B mintha a Sony-nál készülne, s az a gyárt az UK-ban van. Mondjuk, hogy ennek mekkora az valóságtartalma, azt nem tudom, mert csak egy fórumozó írta. [link]

Ami így februárban érdekes lehet, az egy kis szokásos találgatós, interjúban eldobott feszültségfokozás volt:
    Még egy novemberi interjúnál volt ez
    "As he shepherds me round the offices on a Cambridge science park, we whizz past a research lab where a secret project that he won't tell me about is under way" [link]
    Persze lehet csak újságírói nagyotmondás.
    Hát, el tudnék képzelni egy újabb pi zero változatot, esetleg a cm vonalon valami frissítést.

Új hozzászólás Aktív témák