Új hozzászólás Aktív témák

• bviktor93

tag

Üdv!

Elgondolkodtam egy Raspberry Pi3-as vásárlásán. Alapvetően torrentezésre, és a letöltött fájlok hálózaton való megosztására (samba) használnám, meg talán majd médialejátszónak. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
    1) Első körben egy külső USB-s HDD-vel (500 GB - 1 TB) tervezném használni. Én viszonylag nagy mennyiségben szoktam torrenteket futtatni, kb. 50-60 torrent szokott itt PC-n futni a kliensben, ezek között jópár 10-20 GB-os fájlok. Mennyire alkalmas a kis Pi arra hogy ezek seedeljem mondjuk 24/7-ben?
    2) Ha már torrent: ahogy olvastam interneten alapvetően a 2 legnépszerűbb kliens a deluge és a transmission. Melyiket lenne érdemesebb használni az 1) pont figyelembevételével?
    3) Ez az USB-s külső HDD-s dolog mennyire életképes dolog a 24/7-ben való használatra? Aki esetleg így használja: milyen HDD javasolt erre célra, ami viszonylag halk, és alkalmas arra hogy egész nap menjen?
    4) Ahogy olvastam a partíciót célszerűbb NTFS helyett ext4-re formázni, mert ez kevésbé erőforrásigányes a Pi-nek. Mennyire igaz ez? Nem fog nagyon melegedni egész napos használat alatt? Ha ext4-et használnék Windows alatt ugyanúgy tudnám a fájlokat másolgatni samba megosztással, mintha NTFS lenne?
    5) Tápellátás: Milyennel érdemes használni, anélkül hogy mondjuk külső táp kelljen az USB-s HDD-nek? Ahogy látom van 2,5A-es Raspberry Pi Official táp, érdemes ezt használni?
    OS-nek a hivatalos Raspbian-t terveztem használni, még anno egyetemen tanultam egy kis debiant, úgyhogy a linux commandok meg a config file szerkesztgetések szerintem nem okoznak problémát, főleg hogy rengeteg leírás van mindenről neten.

Akinek már van tapasztalata fentiekkel kapcsolatban és válaszol annak előre is köszönöm. :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés