- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ivqkzy-: 2. gépem
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bviktor93
tag
Üdv!
Elgondolkodtam egy Raspberry Pi3-as vásárlásán. Alapvetően torrentezésre, és a letöltött fájlok hálózaton való megosztására (samba) használnám, meg talán majd médialejátszónak. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
1) Első körben egy külső USB-s HDD-vel (500 GB - 1 TB) tervezném használni. Én viszonylag nagy mennyiségben szoktam torrenteket futtatni, kb. 50-60 torrent szokott itt PC-n futni a kliensben, ezek között jópár 10-20 GB-os fájlok. Mennyire alkalmas a kis Pi arra hogy ezek seedeljem mondjuk 24/7-ben?
2) Ha már torrent: ahogy olvastam interneten alapvetően a 2 legnépszerűbb kliens a deluge és a transmission. Melyiket lenne érdemesebb használni az 1) pont figyelembevételével?
3) Ez az USB-s külső HDD-s dolog mennyire életképes dolog a 24/7-ben való használatra? Aki esetleg így használja: milyen HDD javasolt erre célra, ami viszonylag halk, és alkalmas arra hogy egész nap menjen?
4) Ahogy olvastam a partíciót célszerűbb NTFS helyett ext4-re formázni, mert ez kevésbé erőforrásigányes a Pi-nek. Mennyire igaz ez? Nem fog nagyon melegedni egész napos használat alatt? Ha ext4-et használnék Windows alatt ugyanúgy tudnám a fájlokat másolgatni samba megosztással, mintha NTFS lenne?
5) Tápellátás: Milyennel érdemes használni, anélkül hogy mondjuk külső táp kelljen az USB-s HDD-nek? Ahogy látom van 2,5A-es Raspberry Pi Official táp, érdemes ezt használni?
OS-nek a hivatalos Raspbian-t terveztem használni, még anno egyetemen tanultam egy kis debiant, úgyhogy a linux commandok meg a config file szerkesztgetések szerintem nem okoznak problémát, főleg hogy rengeteg leírás van mindenről neten.Akinek már van tapasztalata fentiekkel kapcsolatban és válaszol annak előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen autót vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest