Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomzi1
tag
válasz
pakriksz
üzenetére
Most tulajdonképpen mi is a probléma? Az, hogy a pi drága egy okostelefonhoz képest?
Mint mondtam a két eszköz nem hasonlítható össze. Egy terméket az ember nem azért vesz, mert "kell valami ami linux alapú", hanem azért amire használható. Mutass olyan okostelefont, amire külső hdd köthető. Ha ez megvan, akkor ezek közül egy olyat, ami tv-re köthető. Nyilván a pi-vel meg nem lehet telefonálni stb. (bár biztosan lehet venni hozzá usb-s gsm modult
)Rendben, akkor nézzük másik oldalról. Ezeknek a cuccoknak az ára nagyrészt nem az anyagköltségből áll. Egy jó nagy részt a fejlesztés, másik nagy részt a gyártással járó költségek jelentik. A gyártási költségek úgy csökkenthetőek, ha egyszerre gyártasz rengeteget, mondjuk 1 millió darabot. A pi esetében nyilván nem ez a helyzet, mert nem tudták előre, hogy mekkora lesz a kereslet.
Egyébként részben igaz, hogy gyengécske a raspi. Ez akkor jön elő ha grafikus felületet használja az ember, webböngészés elég gázos. Viszont ez változhat idővel, annyi híja van, hogy hardveres gyorsítást kapjon.
Mondok egy példát amiben viszont verhetetlen a pi. Éppen egy automata teafőző berendezést tervezek, ami internetről vezérelhető. Ilyen feladatokra arduino-t használnak általában. Nem nagyon vagyok benne a témában, de most rákeresve egy ethernet-es arduino 65 dollár. Ennyiből a pi is kijön. Na de! Ez a teafőző egyben torrent kliens is lesz
és amíg várok a teámra nézhetem a kedvenc sorozatomat 1080p-ben 
Szóval szerintem jó az ára.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- ÚJ 3-DBOS CSOMAG: Intel Core Ultra 7 265K + ASUS TUF Z890-PLUS WIFI + MSI MAG CORELIQUID A15 240
- Gaming PC - R5 9600X,RTX 5070 12GB,32GB DDR5,1TB NVMe,850W
- Ultra PC - R7 7800X3D,RTX 5080 16GB,32GB DDR5,1TB NVMe,1200W
- GAMER PC - i7-7700 / 16GB / GTX 1050 Ti / 512GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)
és amíg várok a teámra nézhetem a kedvenc sorozatomat 1080p-ben 
wassermann