- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kozyadam
tag
Sziasztok!
Tesztelni szerettem volna, hogy mennyire használható alapvető asztali feladatokra egy Pi 3 és a Raspbian.
A hivatalos oldalról szedtem le a PIXEL-es verziót (a Lite az más projektben simán megy, de ott GUI nélkül).
A kártya egy 16 GB-os SanDisk, nemrég vettem.Kiírtam egy 16 GB-os kártyára a rendszert, boot után adtam 128 MB videó memóriát neki, expand file system, és 1-2 alap beállítás még (nyelv, wifi). M
Majd azt vettem észre, hogy bármit is próbálnék csinálni nem reagál a rendszer. Pl megnyitom a böngészőt, feljön az alap kezdőlap, de URL-t már nem tudok berni. Az az egy ablak van megnyitva, teljes méretre tudom tenni, de tálcára tenni és bezárni nem engedi.
Más alkalmazásnál is ez van, pl. terminált szerettem volna megnyitni és semmi reakció. Kurzor mozog, de semmi menü, stb nem jön elő, mintha nem venné a kattintásokat.Van esetleg tippetek, hogy mi lehet a gond? Vagy van esetleg másik rendszer, amit érdemes lehet kipróbálni?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- A kevés elérhető GPU miatt nem hoz saját GeForce RTX 5090-et a Noctua
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Renault, Dacia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Formula-1
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Gamer PC // RTX 4060 // Ryzen 5 5500 // 32GB RAM // 1TB SSD
- VADI ÚJ GAMER PC i5 / RTX5060 / 32GB RAM / 1TB SSD
- GAMER PC // i5-9600K // 32GB RAM // 1TB SSD // RTX 3060
- Garanciális Gamer PC // i5-13400F // 32GB RAM // 1TB SSD // RTX 4060Ti
- GAMER PC Ryzen 9 5900X/MSI MPG X570 Gaming Edge WiFi/Gainward GeForce RTX 3070Ti Phoenix/32GB DDR4
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest