- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabek_
tag
válasz
artiny #19815 üzenetére
Szia,
FTDI?
Lényegében USB soros csatlakozási legetőség a computer-edhez.
Tudsz vele FW-t feltölteni és sorosmonitort olvasni/Írni live. (KB.)
HA nincs a board-on FTDI chip akkor még mindíg csatlakoztathatsz hozzá: [link]
Vagy ha nem kell soros monitor akkor AVR programozóval is tudsz rá feltölteni. (Debug-hoz elengedhetetlen az FTDI!)
A lgolcsóbb az USBASP: [link]------------------------------------------------------------------------
Igen BT-al is lehet pl ha írsz rá monjuk egy Android alkalmazást akkor tudsz kommunikálni az arduino-val live.
Itt egy BT modul: [link]
Ez is soros komunikációt tud. (TX/RX)
Wifihez szerintem a leghatékonyabb amit már írtam is (esp8266).
Ha nem kell sok port akkor nem kell arduino board sem. Egyszerűen rátöltöd a programodat is erre a kis chip-re. Illetve van olyan verziója is amin több port is ki van drótozva!
(Kisebb lesz a kütyüd)Amúgy Arduino chip-et vehetsz külön is! (Kevesebbet fogyaszt a regulátor/ledek stb nélkül)
[link]Ez ugyanaz a chip mint a legtöbb Nano-n is van csak más tokozás.
Itt van hozzá egy foglalat is ha kiszedhetőre akarod: ([link])
Azok közül amit írtam csak a HR sensort nem használtam még így nem tudom megmondani működik e csuklón. (Vagy hogy pl mennyire megbízható egyáltalán)
Ugyanakkor rendeltem egyet én is, miért ne alapon!
Ha lesz egy órám mikor épp nincs mit csinálnom kipróbálom.Amiket itt összeírtunk az ilyen 25 óra lehet kb egy átlag hobbistának, tapasztalattól függően.
Ha nincs ilyesmivel tapasztalatod akkor sokkal többre készülj! 4x -esére talán, de ezt nehéz megjósolni. 90% Google 9% elektronika puzzle és 1% kódolásÜdvözlettel,
Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged