- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Hirdetés
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
RoundRobin #13569 üzenetére
A tapasztalatra
Egyébként a dvb adás a gép számára gyakorlatilag olyan, mintha simán csak leöltene egy adat streamet. A kiválasztott csatornák szétválogatása nem sok erőforrást igényel. Amire te gondolsz az a tömörített videó megjelenítése. Esetemben a pi2 csak az adatokat kezeli, nem megjeleníti őket. Bár 1 műsor megjelenítése sem lenne neki probléma, mert hardveresen dekódolja a gpu-ja. Az 5 különböző muxról nézett adás kiszolgálása kb 20% prociterhelést okozott mind a 4 magon.
Annó a régi 1 magos pi-vel is próbálkoztam már 3-5 tunerrel, csak az egy magra is gyengébb és minnél jobban leterhelte a prociját, annál esélyebb volt, hogy elront valamit az usb kapcsolatának adatátvitelében. A próba terheléskori fagyás okát nem tudom, lehet most is usb probléma vagy akár kevés táp. Egy minőségibb 2A táp van a pi-re kötve és egy kevésbé minőségi 2A a hub sajátja.
A set top boxokban még gyengébb hardver szokott lenni, mint az egy magos pi, csak ott jobban össze van csiszolva a rendszer (jobb esettben).
(#13568) lord.lakli
mindigtv extra előfizetésem van, ahhoz használom. Főleg kíváncsiságból, de ha beválik akkor kiváltja a laptopot, amit eddig erre használtam. A telekomos dvb-c meg csak úgy jött, múltkor olvastam az analóg kivezetéséről és hogy helyette kódolatlanul adják ugyanazt dvb-c formában. A kábelnethez analóg tévét kértünk anno, de csak azért lett, mert olcsóbb volt így a net, mintha egymagában azt kérjük. A telefon és tévé gyakorlatilag nem volt használva az előfizetésből.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest