Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gerner1
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
ezsolti
tag
Sziasztok!
Szerttem volna raid0 tömböt létrehozni de boot közben kékhalállal elszáll a rendszer.
Következő a hardver:
2500K
Asrock z68 extreme4
8GB g.skill
gtx580
1 db Samsung 470 256GB SSD IDE módra állítva biosban. (Erre lett telepítve win7 x64 ultimate, úgy, hogy csak 1 dvd rom volt csatlakoztatva az 1 db SSD-n kívül a win7-es lemezzel.)
Kikapcsoltam a gépet csatlakoztattam 2db samsung (oem 470) SSD-t 2x 256GB-os verzió, gép indít, biosban (1.70 verzió) átállítottam a lemezkezelést raid-re. Az 1db samu 470 ssd, amin a win7 van, maradt ide módban. (Itt még választható az AHCI és még egy mód, talán SHCI?) Ez alatt az opció alatt van a többi lemez beállításának a lehetősége ami a következő AHCI, IDE RAID. (A sorrend nem biztos.) Újraindít, F11 megnyomása után beléptem a raid kezelőfelületére, kijeleöltem a 2 db ssd-t, létrehozta a raid0 tömböt majd újraindítottam. A start win felirat megjelenik a színes "pöttyök" megjelennek majd jön a kékhalál. Nem látom a hibakódot mert csak egy pillanatra tünik fel, majd újrabootól a gép és ugyan ez ismétlődik egészen addig amíg a raid tömböt szét nem szedem!
Külön külön a két oem ssd hibátlanul működik, teszteken nem hoz hibát, win alatt "összefűztem" a kettőt, így sincs gond. Az a baj, hogy így csak az egyik előnyt szereztem meg, a nagyobb tárhelyet, a sebesség amit még e mellé a raid0 adott volna így nincs meg! Kábelek jók, jó sata csatlakozón vannak, vadonat újak 0 perccel kerültek hozzám bontatlanul! Mi lehet a gond?A segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Elden Ring
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Cyberpunk 2077
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Parfüm topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Western Digital WD Purple 6TB - WD60PURZ - Eladó!
- Western Digital WD GOLD 10TB - WD102KRYZ - Keveset futott - Eladó!
- Új Western Digital Blue 3.5 1TB 7200rpm 64MB SATA3 (WD10EZEX) HDD
- 4TB Seagate Exos 7E8 Enterprise 3,5 HDD (2 nap futás, 15TB írt adat)
- Toshiba KXG50ZNV1T02 1TB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
- Bomba ár! HP ProBook 445 G9 - Ryzen 3 5425U + Radeon I 8GB I 256SSD I 14" I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- 27% - Acer EK241Y IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / Adaptive Sync
- LG 27G850A - 27" Nano IPS - UHD 4K - 240~480Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest