Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Nyitlocker
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
Sziasztok!
SSD topicban nem sikerült megoldani a dolgot.
Tudna valaki használható tanácsot adni?
2009.01. óta használok két Jmicronos 64 GB-os G.SKILL ssd-t Raid 0- tömbben, az alábbi környezetben és eredményekkel.
WIN 7 64 bit, Raid 0 4K Stripe és 32K Cluster-rel formázva a laggolás elkerülése miatt
Alaplap: Gigabyte EP45-UD3R (Intel ICH10R raid vezérlő,BIOS F5)
Diskeeper Hyperfast progival optimalizálva.
Ezek után feltettem az új Inteles Raid drivert, nevezetesen a Intel® Rapid Storage Technology (RAID) driver version 9.6.0.1014 for Intel® Desktop Boards.nevezetű szoftvert és drivert, melynek hatására az alábbi eredményeket kaptam .Ezeken az eredményeken nem segített a Diskeeper sem. A win7.-ben be van kapcsolva a TRIM funkció, bár szerintem ez nem sokat jelent, mert az ssd nem trimmes. Az eredményeken látszik, hogy az új inteles driverrel a kisebb fájloknál 16 kb-ig drasztikusan nő az olvasási sebesség, utána viszont siralmas lesz, míg az írási sebességek hasonlóak mindkét driverrel. Használat során kicsit fürgébbnek találtam a rendszert a programok indításánál, ami nem is meglepő, mert főleg kis fájlokat kell olvasnia, de mivel az átlag olvasás 70 mb-nak tünik, ezért megijedtem és "visszaghostoltam" a rendszert a régi driverrel, mert azért csak szimpatikusabb volt a 300 MB körüli olvasás....
Mit javasoltok az általános használat és az ssd élettartama szempontjából? Melyik drivert? Vajon melyik esetben lesz tartós az írási és olvasási eredmény? (A régi driver a diskeeperrel együtt már bizonyított az egy év alatt)
Hozzáteszem, hogy a Raid tömb még sosem volt 60%-nál jobban teleírva, és csak az oprendszer van és lesz rajta a programokkal.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Filmvilág
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- Lexar NM710 M.2 2280 PCIe Gen4x4 NVMe SSD
- Western Digital Purple Surveillance 3.5 2TB 5400rpm 64MB SATA (WD23PURZ) új
- Western Digital Purple Pro 10TB (WD102PURP) új, bontatlan
- Western Digital Red Plus 3.5 2TB SATA3 (WD20EFPX) új, bontatlan
- Keresünk dokkolókat
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED - Intel Ultra 5 226V - 16GB - 512GB - Win11 -3 év gari - HUN - PEN
- 360 áthajthatós! Dell Latitude 5330 2 in 1 i7-1265U 10magos! 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest