Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Óraátállítás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sinick
senior tag
Végigolvastam a RAID cikksorozatot és olvasgattam ezt a topicot is itt a prohardveren és egy kicsit elbizonytalanodtam, miszerint egy sérült tömböt (lemezhiba, vezérlőhiba, stb.) elég körülményes helyreállítani. Nagyából tisztában vagyok az írási, olvasási tulajdonságokkal is (de azért lentebb kérdezek!).
Most szereztem be egy új konfigot és az alaplap (Gigabíte P35-DS4 rev2.1) SATA (ICH9) Raid funkciójával szeretnék tömbözni két darab Seagate Barracude 7200.11 500GB 32MB merevlemezt Windows XP alatt.
Általában a merevlemezt szeretem felosztani három partícióra, amelyek pl. C: 10GB (boot+swap), D: 90GB (rendszer, programok), E: maradék GB (munka, filmek, minden más).
- Lehet olyan csinálni, hogy a két vinyó egy részét RAID-0-ba szervezem (ld. C,D partíciós logika kb. 100GB) a maradékot meg csak sima partíciónak használom (kb. 2x400GB) ?
Így lenne 100GB (C ésD) rendszernek és 400-400 GB (E és F) adatnak.- Ha igen, akkor esetleg úgy, hogy két tömb lenne, egy a bootnak (C) nagyobb blokkmérettel és egy a rendszernek (D) kisebb blokkmérettel?
- Ha nem lehet, akkor marad a RAID-1. Itt ha hiba van és jól értem, akkor az biztonsággal, trükk nélkül helyreálíltható és az ovlasási sebesség lehet kétszerese (elvileg)?
- Vagy hagyjam a fenébe, rendszernek vegyek WD Raptort? Nem nagy gond, mert a ST vinyóból még csak az egyik van nálam, a másik jövő héten jön és elvileg még módosíthatom a rendelést.
Köszi: sinick
Új hozzászólás Aktív témák
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Fujifilm X
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Starlink
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- További aktív témák...
- Intel D3-S4520 960GB - Keveset futott - 2,5", SATA3, 5300 TBW - Eladó!
- SAMSUNG 970 EVO PLUS 250GB M.2 NVME PCI-E 3.0 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Samsung PM9E1 "9100 PRO" 2TB M.2 NVME Gen5 x4 SSD! 14.000-12.500MB/s
- Akció! Csere-Beszámítás! Samsung 990 Pro 2TB Nvme SSD PCIE 4.0!
- Samsung 860 Evo 500GB M2 Sata SSD
- Zotac Gaming RTX 5070 // Felbontott, új // SZÁMLA // GARANCIA //
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z690 i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 XT 16GB Aerocool P500B Digi ARGB 850W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor Pad X9a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest