Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sinick

senior tag

Végigolvastam a RAID cikksorozatot és olvasgattam ezt a topicot is itt a prohardveren és egy kicsit elbizonytalanodtam, miszerint egy sérült tömböt (lemezhiba, vezérlőhiba, stb.) elég körülményes helyreállítani. Nagyából tisztában vagyok az írási, olvasási tulajdonságokkal is (de azért lentebb kérdezek!).

Most szereztem be egy új konfigot és az alaplap (Gigabíte P35-DS4 rev2.1) SATA (ICH9) Raid funkciójával szeretnék tömbözni két darab Seagate Barracude 7200.11 500GB 32MB merevlemezt Windows XP alatt.

Általában a merevlemezt szeretem felosztani három partícióra, amelyek pl. C: 10GB (boot+swap), D: 90GB (rendszer, programok), E: maradék GB (munka, filmek, minden más).

- Lehet olyan csinálni, hogy a két vinyó egy részét RAID-0-ba szervezem (ld. C,D partíciós logika kb. 100GB) a maradékot meg csak sima partíciónak használom (kb. 2x400GB) ?
    Így lenne 100GB (C ésD) rendszernek és 400-400 GB (E és F) adatnak.

- Ha igen, akkor esetleg úgy, hogy két tömb lenne, egy a bootnak (C) nagyobb blokkmérettel és egy a rendszernek (D) kisebb blokkmérettel?

- Ha nem lehet, akkor marad a RAID-1. Itt ha hiba van és jól értem, akkor az biztonsággal, trükk nélkül helyreálíltható és az ovlasási sebesség lehet kétszerese (elvileg)?

- Vagy hagyjam a fenébe, rendszernek vegyek WD Raptort? Nem nagy gond, mert a ST vinyóból még csak az egyik van nálam, a másik jövő héten jön és elvileg még módosíthatom a rendelést.

Köszi: sinick

Új hozzászólás Aktív témák