Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
dangerzone #11614 üzenetére
Ott a programnyelv lesz a legkevésbé érdekes kérdés, az sokkal inkább, hogy mihez értesz (képfeldolgozás, deep learning, valósidejű rendszerek, ilyenek).
-
válasz
bambano #11595 üzenetére
"tehát mondjuk az egyetemen tanult progmódszertanból a ciklusoknál kivesézett megállási feltételt sem fogja tudni felhasználni?"
Nem.
Azt egy értelmesebb általános iskolás is felfogja, hogy hogyan működik a feltétel a ciklusban, ahhoz nem kell egyetem.
Amihez kell egyetem, az a dolognak a számítástudományi része, ezt viszont a szoftverfejlesztők elsöprően nagy része egész életében nem fogja használni, nem hogy juniorként. -
válasz
bambano #11591 üzenetére
"a korrekt összehasonlítás az, ha egyetemet tisztességesen elvégzőt hasonlítod a más módon tisztességesen felkészülővel."
Erről mindig az a lány jut eszembe, aki nálunk évfolyamelső volt, aztán diplomázás után elment aerobikoktatónak és ezzel nagyon bölcs döntést hozott.
-
válasz
SidCorky #11583 üzenetére
"Otthonról, vagy irodában?"
Otthonról vagy irodában.
"Notebook vagy asztali gép?"
Notebook vagy asztali gép.
Remélem, most már tisztábban látsz
Egyébként rengeteg függ a konkrét munkahelytől meg azon belül is a konkrét projekttől.
Van ahol az ember fél napja azzal megy el, hogy másokkal tárgyal, van, ahol simán lehet, hogy egy hétig se szól máshoz, van, amikor az ember dokumentációt ír, van, amikor programot, van, amikor ott van az ügyfélnél és megpróbálja kiverni belőle, hogy mit akar és mi a baja meg mit felejtettek el közöln a helyi rendszergazdák, van, ahol egyáltalán nem is lát ügyfelet, van, amikor tesztel, van, amikor hibát keres, van, amikor felügyeli mások munkáját... és ez csak az, amihez nekem személyesen volt szerencsém. -
-
Egyáltalán nem mellébeszélésről van szó, hanem arról, hogy minél előbb a megrendelő kezébe nyomjanak valamit, ami működik, mert abban a pillanatban szokott kiderülni az, hogy ja, ezt nem így gondolták (hidd el, sokkal kínosabb ez, amikor egy hosszú és drága fejlesztés utolsó lépcsőjénél derül ez ki - volt szerencsém látni ilyet, ráadásul két nagy német cég állt egymással szemben és akkor már arról szólt a dolog, hogy hogyan lehetne az eredeti igényt kielégíteni, hanem hogy a leadott specifikációk meg a leszállított termék mennyire fedi egymást).
-
válasz
zenwalk #11513 üzenetére
int x;
nevek nev1[x];Ezzel az a gond, hogy x-nek még nem adtál értéket, abban bármennyi lehet. Szóval itt foglalsz egy bármekkora (akár nulla) elemű tömböt és csodálkozol, hogy nem fér bele valamennyi elem
Azt gyanítom, hogy ez elírás lehet és arra gondoltál, hogy
int x;
nevek nev1[i]; -
válasz
bandi0000 #11504 üzenetére
"szerintem az nem gond neki"
Hát már hogy a francba ne lenne hiba?... Ilyenkor a "movq ered, mm0" felülírja az ered tömböt ÉS még négy byte-ot, ami mögötte van, márpedig attól függően, hogy a compiler mit gondol a dolgokról, ott bármi lehet, egy biztos: felülírni őket rettenetes hiba.
-
válasz
boorit #11485 üzenetére
1. fájdalommentes megoldás: simán csinálsz egy mailto-s linket (ajánlott erre valami átmeneti emailcímet hasznláni, hogy ha a spambotok rábukkannak, akkor nem a rendes emailcímet árasszák el): [link]
2. macerás, de korrekt megoldás: megcsinálod a formot a weboldalon és a szerveren rendesen csinálsz egy szerveroldali szkripttel SMTP emailküldést (ez a PHP-s megoldás, de nyilván nem csak PHP-ben lehet megcsinálni, mindenesetre a lényeg az, hogy ez nem az oldal kódjának a része (az a kliensen fut), hanem még a szerveren kell extra kódot írnod)
3. Kevésbé macerás szerveroldali megoldás: szépen megcsinálod a formot a weboldalon, de a szerveroldalon nem kezeled le, hanem kézzel kibogarászod a tartalmát az apache logjából
Én a helyedben maradnék az elsőnél.
-
válasz
bandi0000 #11473 üzenetére
"mind1 hogy ha számokat akarok összeadni/kivonni/szorozni/osztani, akkor char-vagy int ként tárolom és adom össze?"
Egyáltalán nem és ez az egész MMX-es (illetve SIMD-s) bohóckodás lényege: hogy itt nem egy-egy számmal csinálsz valamit, hanem egyszerre sok számmal csinálod ugyanazt - jelen esetben egy utasítással összeadsz nyolc számpárt.
És itt jön elő az, hogy ezt a sok adatot hogyan adod át a processzornak - ha egyszer a paddb utasításnak csak két operandusa van, akkor hogy a csudába adsz meg neki 16 számot? Úgy, hogy azt mondod neki, hogy a (64 bites, vagyis 8 byte-os) operandus minden egyes byte-ját kezelje külön számként.
"ne haragudj, hogy ennyire értetlen vagyok, de alapvetően c/c++/c# vonalon mozgok"
Nem haragszok, de az teljesen biztos, hogy C vonalon egyáltalán nem mozogsz
A C gyakorlatilag egy hordozható assembler nyelv, ott létfontosságú, hogy tudd, hogy hogyan néznek ki az adataid a memóriában, márpedig nálad ez a rész láthatóan kimaradt, mert a C#-ban tök jól el lehet lenn úgy is, hogy ha ezt a részt egy "magic happens" felirat fedi el
A char nem azt jelenti, hogy az a típus karakter lenne (azt meg aztán végképp nem, hogy abban ASCII reprezentációban lenne bármi is), hanem csak azt, hogy az egy 8 bites érték (ráadásul a C standard sajnos azt sem specifikálja, hogy most signed vagy unsigned - a PADDB meg ilyen szempontból semleges, az általa adott eredmény akkor is jó lesz ha signed, meg akkor is, ha unsigned módon akarod értelmezni az eredményt - egészen addig, amíg nincs túlcsordulás).
-
válasz
bandi0000 #11471 üzenetére
A paddb pont azt csinálja, hogy az első tömb 0. elemét és a második tömb 0. elemét összeadja és az eredményt a második tömb 0. elemébe írja (ha túlcsordulás van, azt nem jelzi, a carry bitet nem jegyzi meg), meg ugyanezt párhuzamosan megcsinálja az összes többi elemre is (a te esetedben (1 byte-os értékek és 64 bites regiszterek) mind a nyolcra).
A tanár által adott kód annyit csinál, hogy az mm0 regiszterbe (ami egy 64 bites MMX regiszter) berakja az A tömböt (ami persze nem short int, hanem char és nem öt eleme van, hanem nyolc), az mm1 regiszterbe meg a B-t, aztán a kettőt összeadja és az eredményt ott látod az mm0* regiszterben.
*: Ez az idióta inteles szokás mindig összezavar, hogy náluk az első operandus a cél, a második meg a forrás.
-
válasz
bandi0000 #11447 üzenetére
Ha kell bármilyen interakció, akkor ne csinálj konzolosat. Az arra van, hogy ha CLI toolt akarsz csinálni, semmi másra. Ha a usernek a program futása közben meg kell nyomni valamit, be kell írnia valamit, ki kell valami menüt választania, akkor ne csinálj konzolost, mert csak magadat szivatod.
-
válasz
bandi0000 #11389 üzenetére
Tekitnve, hogy az SQL alapjait nagyjából tíz perc alatt össze lehet szedni, nem hiszem, hogy nagyon hosszú táv kell ahhoz, hogy jobb legyen
Egyébként meg igen, a belépési adatok is mehetnek oda,
A jelszavakat magukat nem szokás eltárolni, hanem csak a hashét, illetve szokás saltot is használni - nektek hash algoritmusnak megteszi az MD5 is, de rendes projektben mondjuk bcryptet lehetne használni. -
válasz
bandi0000 #11382 üzenetére
Az sqlite az egy amolyan serverless SQL DB, olyan felhasználásra, amikor egy adatbázist csak egyetlen, egy példányban futó program használ (ez lenne nálatok a szerver oldali program).
Az sqlite library ad egy hagyományos SQL-es interface-et, de a programod nem egy szerverhez fog kapcsolódni, hanem az egész adatbázis egy file-ban van, amit az sqlite library kezel. -
válasz
kovisoft #11368 üzenetére
"A string változó neve egyben a stringre mutató pointer is, tehát string bekérésekor nem kell & a változó neve elé (de persze lehet elé tenni &-t, ugyanaz lesz az eredmény)."
Már hogy lenne ugyanaz? Ha tesz elé egy &-et, akkor a mutató címét kapja vissza és ha annak a helyére áll neki berakni egy char tömböt, annak csúnya vége lesz.
-
válasz
gborisz #11347 üzenetére
"A grepnél én nem láttam, hogy tudna visszaírni fájlba is"
Mert hülyeséget beszéltem (a grep csak keresésre jó) és valójában a sed-re gondoltam (ő tud search+replace-t), ahogy egy tanult kolléga fentebb írta is
Egyébként Win10-ben van egy komplett Linux alrendszer (konkrétan az Ubuntut rakták be), ott is lehet ilyenekkel garázdálkodni.
-
válasz
gborisz #11345 üzenetére
Ha tényleg csak ennyit akarsz csinálni, akkor grep (amiből a lényegi rész tulajdonképpen a regexp, ami mindenképpen univerzálisan használható és hasznos tudás (egyébként egy csomó szövegszerkesztő, pl. a Notepad++ is ismeri).
Ha viszont mindenféleképpen programozni akarsz, akkor szerintem Python (de ott is regexpeket kell majd írnod erre a feladatra
)
-
"Régebben olvastam, hogy a microsoft is valamelyik amcsi egyetemmel karöltve fejlesztett olyan programot, aminek kb csak megmondtad, hogy milyen output programot akarsz látni, ez meg szépen összelegozta különböző kódsorokkal."
Ja, mindig felbukkanak ilyen hírek (úgy értem, hogy az elmúlt ötven évben folyamatosan), hogy most már aztán tényleg itt van az a korszak, amikor bárki tud magának a számítógéppel programot gyártatni, de aztán mindig kiderül, hogy a csudát és ennek továbbra sem látszik esélye.
"Én pedig keresem azt munkát/hivatást, mint amit te is írtál, hogy egy éjszakán át ne aludjak, mert megakarom oldani az előttem álló porblémát"
Tekintve, hogy épp jópár ilyen éjszakán vagyok túl az elmúlt hetekben, azért érdemes megjegyezni, hogy az alvás sem egy utolsó módja az éjszaka eltöltésének
-
válasz
Prosectura2 #11291 üzenetére
Egyébként bashben külső programokat hívni viszonylag lassú, főleg, hogy van saját beépített függvénye:
$ echo "$nev neve ${#nev} karakterből áll a szóközzel együtt."
Kovács Gáspár neve 13 karakterből áll a szóközzel együtt.Bónuszként még az eredmény is jó, mert nálad a wc beleszámolta azt a sorvége karaktert is, amit az echo rakott a név végére, de persze azt is ki lehetne javítani:
$ hosz=`echo -n $nev | wc -c`
-
válasz
tboy93 #11285 üzenetére
Illetve a maszkoláshoz tartozik az, hogy a beírható karaketereket is lehet korlátozni, pl. hogy a fenti példában a bankkártyaszámnál csak számokat lehessen beírni, betűket ne.
Illetve ha C# kell, akkor errefele nézelődj: MaskedTextBox.Mask property
-
"Az utolsó sorban található get metódusnál miért van szükség egy új objektum létrehozására, amikor egy már létező objektumot szeretnék lekérni?"
Ugye az utolsó sorban egy keresés történik, ahol megadod a keresőkulcsot, ami történetesen egy komplex típus - márpedig egy komplex típust csak úgy tudsz megadni, ha azt valahol létrehozod
Ha nem egy Person() objektum lenne a map kulcsa, hanem valami primitív típus, pl. egy sima int, akkor nem kellene létrehozni semmit, bedobhatnád azt, hogy "2" és menne, de mivel egy objektum az, ezért azt az objektumok létre kell hozni.
-
válasz
joysefke #11257 üzenetére
"Most arra tippelek, hogy az a.resize(aN);-nel így önmagában nem tud mit kezdeni, mert nem tudja mivel kellene feltölteni."
Van default constructora a vector<int>-nek, szóval ez nem gond. Mondjuk az egész resize tök felesleges, de ahogy érzed
(A [] operátor maga is megcsinálja az új elemet, ha még nem létező elemre hivatkozol)
-
Ha a batch alatt a régi, DOS-os időkből maradt .bat-okat érted, akkor arról lebeszélnélek, sokkal értelmesebb, ha mondjuk bash scripteket írsz, főleg, hogy most már van alapból Windowsra is.
Bash scripthez tudom ajánlani ezt a tutorialt kezdésnek, tényleg az alapoktól indul: [link]
-
24"-essel párhuzamosan (nem egyszerre, hanem egyik helyen ez van, a másikon meg az) használok 27"-es, 2560-as monitort is - szerintem az már úgy egészben egy kicsit nagy. Oké, az IDE-k bármekkora helyet be tudnak lakni a millió kis ablakukkal, de minden másra nagy - ráadásul van mellette egy kisebb monitor, amin a nagytól függetlenül tud futni a debuggolt program vagy ott lehet a dokumentáció meg ilyenek.
-
válasz
martonx #11094 üzenetére
"A 2.0-t nem próbáltam, kétszer ugyanabba a hibába nem vagyok hajlandó beleesni."
"First, I think it’s important to correct the assumption here. The assumption is that Angular 2 is just an incremental or evolutionary change in Angular 1. That is not true. The only thing that is the same between Angular 1 and Angular 2 are the letters A, N, G U, L, A and R. They are two completely different frameworks, written in different programming languages, with different architectures, different concepts, different development methodologies, different capabilities, different communities…different everything."
(Rob Eisenberg, Aurelia bigboss)
Egyébként az interjú többi részéből úgy tűnik, hogy szerint az Angular 2 lényegesen jobb, mint a React (az Aurelia meg mindennnél jobb, természetesen
- de azt meg egyelőre nem merném bevállalni productionben, mert úgy tűnik, hogy pl. 3rd party támogatása szinte egyáltalán nincs).
-
válasz
Chesterfield #11084 üzenetére
+1 az Angular mellett, rendesen ki van találva, kiváló dokumentiáció van hozzá, nagyon kényelmes dolgozni vele. Csináld végig a "Tour of Heroes" tutorialt, az rendesen végigveszi az alapelveket meg egy csomó implementációs részletet is.
-
válasz
skoda12 #11054 üzenetére
"közvetlen főnöködet, ahogy a saját üvegfalú irodájában youtube videókat néz a céges macbookján, te meg gályázol az open officeban."
Nekem az elmúlt húsz évben még csak hasonlót sem sikerült látni.
A middle managment tipikusan nem az egész napos semmittevésről szól, ahol ezt meg lehet csinálni, az a nagy cégek egyszerű programozója, ott tudok olyanokról, akik egész nap csak játszottak vagy rendszeresen a munkahelyükön aludtak (mármint nem azért, mert annyit túloráztak, hanem a sima, nyolcórás munkanap keretében). -
-
-
Nem Pearl, hanem Perl, pls
Egyébként tényleg eléggé write-only tud lenni.
-
válasz
bandi0000 #10758 üzenetére
"double a,b; // ez a rész mit csinálni?"
Definiálja az osztály két tagváltozóját.
"mármint ha meghívom ezt az osztályt, akkor nem ezt a részét hívom meg nem? hanem ezt:
Teglalap(double a, double b)"Igen, mivel azok változók és nem függvények, ezért nem fogod tudni meghívni őket
Ez a Teglalap() függvény egy speciális metódus (ez onnan látszik, hogy egyrészt úgy hívják, mint magát az osztályt, másrészt meg nincs visszatérési típusa), a konstruktor, ennek a feladata az, hogy az osztály létrehozásakor inicializálja annak a belső állapotát (adjon valami értéket a tagváltozóknak, ilyesmi)."this->"mutatóval" melyikre mutatok?"
A this nem "mutató", hanem mutató, tényleg, egy teljesen közönséges mutató, az egyetlen dolog, ami speciális benne, hogy nem a program ad neki értéket.
És hogy mire mutat?
Ugye az osztályok adatokból és az azokat kezelő függvényekből állnak. Egy kicsit képzeld el, hogy ez hogyan működhetett C-ben:
struct Teglalap
{
double a;
double b;
}
double terulet(struct Teglalap *t)
{
return t->a * t->b;
}
double kerulet(struct Teglalap *t)
{
return 2*t->a + 2*t->b;
}Namármost (egyszerűsítő mese
egy idő után felmerült, hogy tökre macera ez az állandó pointerpasszolgatás és milyen jó lenne, ha ezt inkább a fordító intézné, ebből lett az osztály, ami tulajdonképpen így is kinézhetne:
class Teglalap
{
double a;
double b;
double terulet(class Teglalap *this)
{
return this->a * this->b;
}
double kerulet(class Teglalap *this)
{
return 2*this->a + 2*this->b;
}
}De nem így néz ki, mert tök felesleges lenne mindig odaírni a this-t, ezért inkább így néz ki, a this-eket meg majd "odagondolja" a fordító:
class Teglalap
{
double a;
double b;
double terulet()
{
return a * b;
}
double kerulet()
{
return 2*a + 2*b;
}
}Na, és akkor mire mutat a this? Az osztály egy konkrét példányának (egy objektumnak) az adatterületére, ott, ahol annak a konkrét objektumnak az adatai (esetünkben a két double változó) meg a virtuális függvényeinek a címei vannak (jelen esetben ilyen nincs).
-
válasz
PumpkinSeed #10723 üzenetére
"Ez önmagában arra jó, hogy valaki megmutassa mennyire ért az adott nyelvhez vagy területhez amiben megírj a programot. De olvashatatlan."
És ez mennyiben különbözik egy sima, hétköznapi Perl scripttől?
-
válasz
Speeedfire #10664 üzenetére
RTFM
A -C kapcsolót keresed (esetleg a --git-dir-t, attól függően, hogy konkrétan mit akarsz csinálni)
-C <path>
Run as if git was started in <path> instead of the current working directory. When multiple -C options are given, each subsequent non-absolute -C <path> is interpreted relative to the preceding -C <path>.
This option affects options that expect path name like --git-dir and --work-tree in that their interpretations of the path names would be made relative to the working directory caused by the -C option. For example the following invocations are equivalent:
git --git-dir=a.git --work-tree=b -C c status
git --git-dir=c/a.git --work-tree=c/b status -
válasz
bandi0000 #10661 üzenetére
Az FPGA "programozás" az nem annyira programozás, mint chiptervezés, de egyébként remek dolog. Az biztos, hogy FPGA-s emberekre nincs akkora kereset, mint mondjuk C++ programozókra, de kínálat se, szóval ha inkább az elektronika érdekel meg a HW, akkor bele lehet mélyedni.
-
válasz
bandi0000 #10658 üzenetére
Egy csomó dologra jók a mutatók, most csak így hirtelen:
1. Adatstruktúrákban a "bármekkora" adatoknál, pl:
struct {
int x;
int y;
size_t data_size;
char *data;
} pic_data;2. Mindenféle konténereknél, főleg, ha egy adat több konténerben is lehet:
vector<pic_data *> sorted_by_x;
vector<pic_data *> sorted_by_y;3. Függvényparamétereknél. Ha az ember a megadott paramétereket módosítani akarja, akkor elkerülhetetlen, de egyébként is hasznos, ha nem kell bazi nagy adatstruktúrákat lemásolgatni minden függvényhívásnál, hanem elég átadni egy mutatót/referenciát.
4. Függvénymutatók, ha pl. valahol meg kell adni egy callback függvényt - máshogy nem is tudod megcsinálni.
5. Polimorfizmus!
És még biztos van egy rakat dolog, de talán ezek a leggyakoribbak.
-
-
-
Nagyon csinos az online felület
Azt nem látom, hogy mi benne a nehéz, tulajdonképpen egy ötsoros (mármint ötsoros lenni kommentek nélkül, Linus-féle indenttel
), tök eccerű favágó kóddal hoztam az O(n) futási időt meg O(1) helyigényt - mondjuk lehet, hogy valamit benéztem a követelmények közül, vagy akármi.
Ezt sikerült összehoznom pár perc alatt: [link]Hopsz, jobban elolvasva találtam egy csúnya problémát, ami explicite nincs beleírva meg a tesztadatokkal nem is jön elő - fixáltam is
-
"Leginkabb C#-ot ismerem es hasznaltam eddig, de ahogy olvasom, lehet, hogy linux ala talan nem ez lenne a legjobb programozasi nyelv."
Valószínűleg nem lesz vele gondod, nézz rá a mono kompatibilitási oldalára, illetve van nekik direkt egy migráló tooljuk is.
-
válasz
Jim Tonic #10400 üzenetére
"Ezért kezdtem azzal, hogy ha előre behatárolható, hogy hol mozog a kód, akkor semmi baj a lokális nyelvezettel."
A szlovákok (persze, hogy true story, így majd' két évtized után már nem kell semmit se kitalálnom, mert láttam már mindent
) azt gondolták, hogy az jól behatárolható, csak aztán máshogy alakult.
-
válasz
Jim Tonic #10394 üzenetére
"Több német projekten is dolgoztam, a java része (>80%) német változókkal és táblanevekkel volt."
Azoknak is le kellett volna törni a kezét.
(#10396) DS39: "szerintem sincs baj azzal ha magyarul van"
Ezt egészen addig fogod gondolni, amíg össze nem kerülsz olyan kóddal, aminek az írója azt gondolta, hogy semmi gond azzal, ha szlovákul (görögül, kínaiul stb) vannak a kommentek meg a változónevek.
-
válasz
bandi0000 #10369 üzenetére
"tényleg ha már munka, hogy kell elképzelni ezt a szakmát ?"
Ennyire pontosan nem lehet megmondani, rengeteg minden függ nem csak attól, hogy milyen céghez mész, de nagyobb cégen belül attól is, hogy azon belül mit hova kerülsz.
Alapvetően persze mindenhol kb. az megy, hogy kapsz egy feladatot, azt megcsinálod és leadod, de itt azért baromi nagy eltérések lehetnek, egyáltalán, hogy mekkora feladatot kapsz meg milyet, azt milyen formában, mennyire követik, hogy mit csinálsz, amikor leadod, akkor az hogy történik... nagyon sokféleképpen lehet ezeket csinálni és persze az is rengeteget számít, hogy milyen környezetben vagy, egy szobában ülsz pár jófej kollégával és velük csinálod vagy telefonon ordibál veled egy ingerült görög meg megpróbálod kihámozni, hogy a hadaró olasz mit akar, ilyenek
-
válasz
K1nG HuNp #10311 üzenetére
"A közelmúltban egyetemre került infósoktól (főleg mérnök/programtervezőktől) kérdezném, hogy mennyi programozási tudással indultatok? Ha kevéssel akkor most milyen a helyzetetek?"
Kitalálom: most a kevés tudásnál tartasz
Az egyetemet végig lehet azzal bohóckodni annyival is, de ha munkát is akarsz találni, akkor feküdj rá a témára önszorgalomból, hogy mire végzel, legyenek használható alapjaid.
"Az ECDL vizsgák érnek valahol valamit?"
Ha programozóként akarsz elhelyezkedni, akkor kb. annyit, mint a másodikas iskolai farsang jelmezversenyén elért ötödik hely: tulajdonképpen szép eredmény, csak már teljesen más súlycsoportban vagy (leszel).
-
válasz
bandi0000 #10285 üzenetére
"na már most a tényleges kérdés az, hogy van e itt olyan aki laptopon fejleszt, főként visualba, és neki milyen laposa van vagyis milyen komponensekkel, ami gyors is"
Thinkpad X230: i7-3520M, 16 GB RAM, 250 GB SSD.
Az i7 tulajdonképpen felesleges, mert ezek a mobilos i7-ek tényleg csak minimálisan gyorsabbak egy mobilos i5-nél.
A 16 GB elsősorban azért kell, mert több VS is fut egyszerre meg néha még Eclipse is, de egyébként 8 GB is elég lenne.
A szokásos laptoptipp meg az, hogy vegyél használt/kiállítási darab Thinkpadet ilyesmivel foglalkozó cégtől.
-
válasz
cadtamas #10232 üzenetére
Kezdő nyelvnek a Python tökre megfelel, ráadásul ha Unity scriptelésre használod, akkor valószínűle a sebességével se lesz gond, szóval a valós életben is használható.
A C# szerintem semmiképpen sem kezdőknek szól, pláne nem autodidakta kezdőknek, azt hagyd, mert csak teljesen összezavar.
-
válasz
Toncos #10210 üzenetére
Ha AMD-t választasz, akkor a nyílt forrású driver tetejére ülő zárt forrású AMDGPU PRO kell neked, a támogatott kártyák listáját nézd meg a release notesban.
A nyíltforrású NVidia driver nem támogatja az OpenCL-t, a zárt igen.
Nekem úgy általában jobb tapasztalataim vannak Linux alatt NV-vel, mint AMD-vel, és ahogy elnézem, ez OpenCL-lel is így van: "However, in other OpenCL workloads the AMDGPU-PRO performance wasn't as good and in some cases the tests didn't even run on AMDGPU-PRO." [link]
-
válasz
bambano #10173 üzenetére
"a dll olyan microsoftos formátumban van (pe), amit a mono ismer."
A PE formátum sokat nem mond, mert az összes windowsos .exe meg .dll abban van (lásd még: "ezt ismerem, Unix!"
)
Ráadásul az, hogy a mono ismeri, még csak azt jelenti, hogy magát a konténert ismeri, azt nem, hogy tudja is futtatni a tartalmát - ahhoz az is kell, hogy a DLL dotnetes legyen, ne natív kód, és csak olyan dotnetes kód legyen benni, amit a mono is ismer.
Van a mono migration analyzer, az meg tudja mondani, hogy a dll megfelel-e a fenti követelményeknek.
-
válasz
Santiagain #10164 üzenetére
De van, annyi, hogy a TRUE meg a FALSE konstansok hiányoznak, helyettük 0-át és 1-et kell használni.
Tehát létrehozhatsz egy táblát, amiben van mondjuk egy BOOLEAN típusú mező, ezzel a mezővel lehet csinálni a szokásos Bool-algebrát is, viszont értékadásnál 0-t vagy 1-t rakhatsz bele, TRUE-t meg FALSE-ot nem.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (ELKELT)
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest