Új hozzászólás Aktív témák

• bandi0000

nagyúr

válasz opr #10826 üzenetére

király, ennek kb az 1/3-át ismerem, próbálom használni, akkor van még tanulni való, nyári munkára erről már le is mondtam :D

csak hogy kicsit on is legyek:

hogy lehetne azt megoldani a legpraktikusabban, hogy, adott egy lista telefonszámokkal üzenetekkel,csoportosítani kéne telefonszám szerint az üzeneteket

2 dolog jutott eszembe, egyrészt dinamikus tömbbe kimásolni az adatokat, mármint a leszűrt listát, de ehhez tudnom kellene a db számot amit meg is kapok ha meg tudom keresni, hogy hány különböző szám van, de erre csak az jut eszembe, hogy felveszek egy max elemszámú tömbböt, és minden egyes telefonszámot megnézek, hogy benne van e az új tömbbe,ha nincs akkor belerakom

de ez szerintem körülményes

vagy a másik megoldás, ami elég paraszt megoldás, de egyszerűbb és rövidebb, tehát:
    duppla for mindkettő végig megy az elemeken, elsővel kiválasztok egy számot, a másodikba megkeresem az ahhoz a számhoz tartozó összes üzenetet, és közbe amiket megtalált, és egy új tömbbe, pl ugyan ezeknek az indexe alapján írok pl egy X-et, és akkor a feltételbe beleírom hogy nem lehet X...

az első megoldás féle érdekelne, mert mégis csak már komolyabban kéne ezt megoldani, még ha annyira nem is komoly a feladat, de a jelen tudásom szerint nem igazán tudom mi lenne rá alkalmas...

persze tudom hogy lehetne olyat csinálni, hogy ha el fogy a dinamikus tömbbe a "hely", akkor egy új fv-nyel meg tudom növelni, de ez is viszonylag bonyolult egy egyszerű feladat megoldására

Új hozzászólás Aktív témák