Új hozzászólás Aktív témák

• hiperFizikus

senior tag

Sziasztok szorgalmasan programozók !
    A szíves segítségeteket szeretném kérni. Mostanában a szimulációkkal foglalkozom, de nem a videojáték szimulációkkal, hanem az egyszerű rácsos koordináta táblán való szimulációkkal, amit mindannyiunk záros idő alatt le tudna programozni. A fejlett kortárs szimuláció programozók a fizikai világot teszik a szimulációik tárgyává, ellenben én azt találtam ki, hogy a szellemieket is lehet a szimuláció tárgyává tenni, mint amilyenek a pszichológiai jelenségek, a filozófia vélemények alakulása, gondolkodás kölcsönhatásai a szereplők közt, a neveltetések hatása a társasági viselkedésekre, ...stb. Itt nem kell gondolni valamilyen nagyon komplikált a valódi világot azonosan leképző szoftver dinoszauruszra, hanem csak olyan ügyes kis szimulációkra, ami ezeket a szellemieket a bolyongásos, a járványos, a növekedéses, a perkolációs, ...stb. megszokott szimulációk technikájába viszi bele. Azt, hogy hogy s mint kell ezeket a szellemiek számítógépes szimulációját megoldani, arról épen a tanulmányomban lehet részletesen olvasni. Szenzációsan nagy szó, új doktrínát teremtettem vele a filozófiában!
    A szimulációs filozófia és a kultúrmérnökség kapcsolata ! ZIP/html
    Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy melyik programnyelv a legalkalmasabb az ilyen szimulációs programok elkészítésére: a C++, Visual Basic, a JS, az Assembly, Pascal, Delphi, Lisp, Fortran, Forth, Perl, Python, Ada, ...stb., és hogy milyennek is kellene lennie az ilyen programnyelvnek, lehet-e a JavaScript újabb verzióin is ilyet csinálni?! Persze akkor már arra is kíváncsi vagyok, hogy mit szóltok az idevágó tanulmányomhoz?!
    Üdvözlettel: Erdős Attila a szlovákiai Rimaszombatból.
    :DD

Új hozzászólás Aktív témák