Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
dabadab
üzenetére
Ok, az alábbi kód tesztelve és, működik.
Két hiba volt:
(1)
első (ocsmány) hiba:
az első sort beolvasócin >> aN >> reads;
összeakad a második (és utána következő aN) sort beolvasó:getline(cin, line);
istringstream s(line);kóddal. A
getline(cin, string line)valamiért az első, acin >> aN >> reads
által olvasott sort is olvassa, pedig csak a másodiktól kellene olvasnia. Elimináltam ez egész kódból a cin-t, és mindent soronként olvasok és parsolok, így működik.(2)
A vector<vector<int>> struktúrát (nyilván) rosszul inicializáltam. Most deklaráltam két változót:vector<vector<int>> a;
vector<int> b;A
b-t inicializálom, feltöltöm és belea.push_back(b)aza-ba.Tudom, hogy ez favágó programozás, mert biztos vagyok benne, hogy az a.push_back(b) az egy felesleges (kikerülhető) másolás, illetve a
while (s >> temp) {
b.push_back(temp);
}kódrészlet sem optimális, mivel nem használom ki, hogy ismerem a b-vektor hosszát, ezért felesleges resize műveleteket fog csinálni a kód runtime-ban...
szerk: beleraktam egyb.reserve(temp)-et, ez feltételezem kiküszöböli a runtime resize-olást...int main() {
int aN = -1;
int reads = -1;
string line;
int temp;
int r, c;
getline(cin, line);
istringstream s(line);
s >> aN;
s >> reads;
vector<vector<int>> a;
vector<int> b;
for (int i = 0; i != aN; ++i) {
getline(cin, line);
istringstream s(line);
s >> temp;
b.clear();
while (s >> temp) {
b.push_back(temp);
}
a.push_back(b);
}
for (int i = 0; i != reads; ++i) {
cin >> r >> c;
cout << a[r][c] << endl;
}
return 0;
}
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Bontatlan! Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Tartós Üzleti Laptop 14" -45% Ultra 7 165U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E751 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4 AMD - Ryzen 5 5625U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő