Hirdetés
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
válasz
dabadab #11472 üzenetére
köszi akkor még két kérdés
mind1 hogy ha számokat akarok összeadni/kivonni/szorozni/osztani, akkor char-vagy int ként tárolom és adom össze?
és ha mm0-ba rakja az elek összegét, akkor tömbként tárolja az mm0 ba vagy 1 számként? ergó ha ugye az összegre vagyok kíváncsi, akkor simán belerakom egy változóba az mm0 értékét és kész, vagy egy változó tömbbe kéne rakni?
A tanár által adott kód annyit csinál, hogy az mm0 regiszterbe (ami egy 64 bites MMX regiszter) berakja az A tömböt (ami persze nem short int, hanem char és nem öt eleme van, hanem nyolc), az mm1 regiszterbe meg a B-t, aztán a kettőt összeadja és az eredményt ott látod az mm0* regiszterben.
-egyrészt ez miért jó ha így csinálom/csinálja? ezt a részét egyáltalán nem értem, charként tárolom a számot, akkor a ascii kódját adná össze? bár nem, mert akkor nem jól adta volna össze a 2 számot
ne haragudj, hogy ennyire értetlen vagyok, de alapvetően c/c++/c# vonalon mozgok, és ez elég messze áll tőlem jelenleg, nehéz nekem feldolgozni agyilag hogy mi történik... ráadásul asm ben nincs is olyan szintű segítség mint a többi nyelvnél, hogy beírok egy parancsot és ki dob csomó kódot a google, és egyértelműen el van magyarázva(vagyis nekem nem egyértelműek a találatok)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Gyúrósok ide!
- Cyberpunk 2077
- Ubiquiti hálózati eszközök
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vírusirtó topic
- Bestbuy játékok
- Most már tényleg bemutatkozhatna ez a mutatós Moto
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest